- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
johnnyka99 #13402 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy meg kell adnod a CPU-d, mert így sem tudjuk megmondani. A legtöbb (unbuffered, non-ECC, desktop) 4 GB-os DDR2 modul nem a JEDEC szabvány szerinti, tehát továbbra is ki kell próbálni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
johnnyka99 #13400 üzenetére
Ki kell próbálni. CPU függő is részben, mert abban van a memóriavezérlő.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Igen, 6000+ a maximum CPU bele, de abból sem jó akármelyik, itt a CPU Support list.
- 3 GHz 6000+ 125 W ---> NEM jó!
- 3,1 GHz 6000+ 89 W ---> NEM jó!
- 3 GHz 6000+ 89 W ---> jó!2 db 1 GB-os RAM modult tehetsz bele hivatalosan. A memóriavezérlő a CPU-ban van, így valószínűleg a 2 GB-os memóriákkal is megbirkózik, de ezt ki kell próbálni, mert nem biztos.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
IstvánLászló #13378 üzenetére
Egy 95W TDP-s X4 955 vagy 945-öt javaslok. De csak F10e-vel fog menni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
IstvánLászló #13376 üzenetére
Frissíts szépen BIOS-t az alaplapon, F10e-re. Utána azzal a CPU-val fog menni, ahol nem N/A van a CPU support listában mellette: [link].
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
lionskull #13359 üzenetére
Igen, ezekkel megy. BIOS-t még a régi procival mindenképp frissíts a legutolsó kiadottra. Ebben a lapban nem tudsz magfeloldást, tehát eleve 4 magosat kell beletenned.
Lesz ugyan valamennyi gyorsulás, de SSD, RAM bővítés többet hozna multimédia, netezés alatt, CPU igényesebb feladatokra pedig Phenommal is kevés lesz.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
scott_free #13327 üzenetére
Valószínűleg felismeri a win8 magától a dolgokat. Persze, mivel nincs hivatalos support, nem reklamálhatsz sehol, ha mégsem. Próba, szerencse.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
szacsee #13299 üzenetére
Goldmem régi program, nem naprakész. Én a Memtest86+ 4.20-at használom. http://memtest.org.
Volt olyan hibám 16GB RAM-ban, hogy 200 órát futott hibátlanul. Azon a gépen a Prime95 blend hibázott. Az egyik RAM volt a ludas, memteszt nem mutatta hibásnak, ha több másikkal volt együtt. Egymagában el sem indult vele a gép, vagy ha elöl volt...
Mi lett a decemberi gépeddel? Ott is volt valami rejtélyes hiba, ha jól rémlik?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
szacsee #13295 üzenetére
Csak úgy tipp képpen: G1 vagy G2 steppinges a CPU (CPU-Z-ben nézve). Monitorozó programmal nézz hőfokokat, esélyes, hogy irreálisak lesznek. A CPU-ban nem a legjobban sikerült a hőmérőszenzor, az nForce-os lapok meg nincsenek a vele való barátkozás magaslatán (AMD chipes lappal nincs gond).
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
huby80 #13282 üzenetére
Ebben a topikban már rég válaszoltunk, nem is egy ember: [link].
Nincs értelme több helyen copy-paste-olt kérdést feltenni, mert valaki jelzi, vagy akár automatikusan is felhívod magadra a moderátorok figyelmét. Nem nézik az ilyesmit jó szemmel. Én most nem jeleztem, mert van elég bajod a lapod miatt...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
lajafix #13274 üzenetére
Előtte a BIOS frissítés szükségességét ellenőrizd, nézd meg a linkelt lapok közül melyik van neked, pl. CPU-Z-vel, és az a jelenlegi BIOS verziót is kiírja. Akkor a linkelt lapok CPU támogatási listáján megtalálod, hogy melyik BIOS-tól támogatott az Athlon II-es. Ha neked újabb van a lapban, akkor csak CPU csere, és már megy is. Amúgy meg frissíteni kell előbb, mert nem fogja a lap ismerni az Athlon II-es mikrokódját.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
lajafix #13268 üzenetére
[link] - ezek közül valamelyik a haverod lapja. Ki kellene deríteni melyik, mert nem ugyanaz a BIOS frissítésük. A legfrissebb BIOS-ra frissíteni, aztán a megfelelő (legfrissebb) BIOS-szal két-három-négy magos Athlon II / Phenom II is belemegy a lista legtöbb tagjába.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
diablo1984 #13262 üzenetére
Igen, az Abit kései lapjaival, mint ez is, elég sok gond volt már. A leszállóág már akkor borítékolható volt!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
diablo1984 #13260 üzenetére
Jólvan na. Azt azonban még nem tudjuk, hogy az AN78-as lapjában hanyas BIOS verzió van. Pedig jó volna, ha közölné.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
diablo1984 #13258 üzenetére
4800+ van többféle maggal és többféle steppinggel is: [link].
G1 és G2 Brisbane, 89W és 65W TDP-s F2 Windsor. (És akkor ezek még csak az AM2-esek
).
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Iron Funeral #10734 üzenetére
Mutass nekem olyan, solo 1 terás merevlemezt, mely sebességben és megbízhatóságban felveszi a versenyt egy 5 lemezes, 250GB-os HDD elemekből álló RAID5 tömbbel...
Nekem az adataim biztonsága megér 4 merevlemeznyi (~40W) extra fogyasztást!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Iron Funeral #10732 üzenetére
Az nF2 még a chipset kategóriát gazdagította. De utána a sok pénz látványától az nV elkurvult! Az nF3 még korrekt volt, úgy ahogy, viszont az nF4 és utódai már a trágya kategóriát gazdagítják. Tehát daa-raa-nak igaza van. Magam is használtam nF590SLI lapot, és nem is voltam vele elégedett. Atomtuningos volt, de ennyi. Fűtött, tároló alrendszer instabilitás, és sorolhatnám. Teljesítményben tehát egyik sem veri szarrá a másikat, ebben velem megegyezhetsz, abban viszont nem, hogy melegedésben / stabilitásban is pariban vannak!
A hűtőborda nélküli chipsetnél én a mai felsorakozott mezőnyre gondoltam ám, ezt te is tudod, azért is az off, gondolom.Én sem tudom, mitől tuningosabb az SB750, csak tippem van: igaz, hogy a memvezérlő a K8-nál a CPU-ban van, de a regiszterei, beállítási elérhetőségei a PCI buszon csücsülnek, amit viszont a déli híd vezérel. Gondolom, olyan beállítási lehetőségek tárulnak fel a Phenom esetében SB750-nel, amik az elődökbe még nem voltak beépítve.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Iron Funeral #10725 üzenetére
Mi baja van a Phenomnak az SB600-zal? Hozzá sem szól. A Phenom csak az északi hidat látja közvetlenül, köze nincs a délihez. Az északi hídhoz kapcsolhatok én bármilyen HT kommunikációra képes déli hidat, akár ULI-t is. Pont, mint az nV, pont mint az imént tárgyalt inteles chipsetjei. Az nF570SLI-ben benne volt a perifériavezérlők 100%-a, HT képes volt, összedrótozták, és voilá.
A jelenlegi lapodon azért van 5 kiló réz, mert felsőkategóriás csúcstuninglap. Kisebb lapokon nincs, és nem is szükséges ekkora hűtés.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Iron Funeral #10718 üzenetére
Az nV-ról annyit, hogy a nagy inteles 680i, 780i, 790i chipsetjeinek déli hídja egy az egyben az nF 570SLI... Mihez is volt az? Hmmm, AMD.
Másrészt, mutass egyetlen nV déli hidat, ami hűtőborda nélkül tud üzemelni. Mert az SB700 nem egy alaplapon (ASUS, mert a Giga nem spórolja le...) anélkül van versenybe bocsátva, és még úgy sem melegszik jelentősen. Az SB700 egyébként is gyorsaságban bőven mérési hibán belül van, fej-fej mellett az nVidiával.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged