- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
AtHoS, Gyuri27: Semmit sem olvasnak el, csak beírják a hsz-t és várják a választ, most épp olyan kedvemben voltam hogy válaszolok, meg a Giga oldala sem volt olyan lassú.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Killerlaca #5093 üzenetére
Adódik abból hogy ASUS, de ha neked ASUS kell mert ASUS, akkor vegyél ASUS-t! ASUS Rocks!
És mégegyszer, ASUS!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Gondolom azért sem akarják korán piacra dobni, mert a PC-sek úgy állnak a kérdéshez hogy megnézik a C2Q teljesítményét, örülnek neki és vesznek Celeron 400-at... Amíg nem tudnak 3GHz-es példányt felmutatni szerintem nem dobják be, pl. a PH is azonnal lehúzná, többet meg nem is nagyon foglalkoznának vele érdemben, meg ami a legrosszabb marketing szempontból hogy olyan szallagcímekkel hoznák le a teszteket hogy az AMD megint alulmaradt, stb. (egyszeri user úgy menne C2-t venni, hogy bele se olvasna a tesztbe), ennél sokkal egyszerűbb lenne már most csődöt jelenteni...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#70616832 #4943 üzenetére
Nem kimondottan ajánlott, sem a gyártó, sem a méret. Bár ahogy nézem nem kényeztetnek sem normális márkákkal sem normális mérettel, a konfigodat egy komolyabb 350W-os táp is elvinné, lazán.
Szerintem ez éri meg: Corsair VX450, már ez is bőven sok, de legalább csendes.
Sirtec HPC-500-A12S
Corsair VX450
A Sirtec három 12V-os ágon sem tud akkora teljesítményt leadni, mint a Corsair az egyetlenen. (a mai konfigok +12V-ról táplákoznak)De ha gondolod nyugodtan rákérdezhetsz itt is, többet tudnak mondani a témáról.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Na ez jó, azt hittem a GigaByte már kinőtt az ilyen szériákból...
TcGood: Mondjuk én a helyedben mindenképpen az ASRockot venném, a fennmaradó összegből egy jobb proci vagy VGA érzékelhető teljesítménytöbbletet jelentene, egy "márkásabb" alaplap meg ált. semmivel sem nyújt többet. (tuning, FireWire stb. ált. nem igény)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4907 üzenetére
Egyébként tuningban sem olyan alja lap mint az ára sugallja, CPU-nak szokásos +0.05V (mértékletes tuninghoz ált. elég), a RAM-nak pedig max. 2.1V, ami nem rossz, a legtöbben úgysem adnak többet ha tuningra kerül a sor akkor sem, pl. én sem.
(echte ASUS-nál meg nem ritka a max. 1.95-2V
)
Attól függ, egyelőre 65-70k a 2900Pro, mire normalizálódik az ára lehet hogy a 2600-ak is lejjebb esnek pár k-val.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4904 üzenetére
Azért mert AMD chipset van rajta, nem egy kismillió buggal megtűzdelt nVidia, úgy tűnik mégis hiába téptük eddig a szánkat...
Gyuri27: A CF-t is csak poénnak szántam (bár 45k-ért két 2600Pro OC megfontolandó jelenleg, így még 2950GT előtt), mert a dual 2600-ak itthon még az egyébként is magas nyugati áruknál is többe fognak kerülni, mivel nagyon kevés jön majd be az országba... (pedig annó azt hittem lesznek majd szép számmal 40-45k magasságában, de sajnos nem úgy néz ki
)
AtHoS: Nekem is csak egy gyenge-közepes VGA kellett, 1-2 könnyen emészhető stuffhoz, hogy esténként ha kedvem szottyan legyen mivel játszogatni kicsit, a TV-ben úgy sincs semmi, minden este meg nem lehet "kijárni".
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4897 üzenetére
Szerintm már elég sok dolog elhangzott itt, ez a te döntésed. (talán még annyit, hogyha ASRock, akkor ALiveXFire-eSATA2)
RAM-nak mondjuk 2x1GB Kingmax 800, ha az ár fontos szempont.AtHoS: 2600XT CF?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4893 üzenetére
Na én pont ezért utáltam meg.
Meg annó a 256MB RAM-omnak sem tett jót a Creative meg(a)hajtója.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4891 üzenetére
Az USB bővítő felesleges lesz, LAN-ból viszont sajnos csak egy van az alaplapon. Az int. hang elég jó, én kivágnám a Creative-ot a gépből, de van aki ragaszkodik hozzá.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4889 üzenetére
Szerinted az int. VGA miatt ajánlottuk a Giga lapot, neked ez jött le?
2+ PCI mihez kell?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Korrekt eladó nettó ár környékén hirdet, korrekt vevő nem nagyon alkudozik, egyébként meg hirdeted amennyiért tetszik és veszik amennyiért viszik...
Gyuri27: Az AN9/KN9 topikban mindketten gyakran előfordulunk.
Mellesleg a KN9 és a KN9-S más alaplapok. (nForce 4 Ultra ill. nForce 550)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4875 üzenetére
Nem beszélve az nV chipsetek hülyeségeiről...
Szerk.: Melegedés megoldva.
(KN9-S-nél egyébként sem jelent gondot, pusztán fűt a chipset)
Tudom hogy jó az a lap, de az AMD690 még jobb, nagyobb árkülönbség mellett is inkább ezt venném, komolyabb alaplap, és pl. az int. VGA-ja is egy jó pont, VGA-cserénél nincs megkötve a kezed, stb. (nem mellesleg a Brisbane-ek hőmérsékletével sincsenek gondjai)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4871 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
A nagy szorzókkal óvatosan kell bánni Performance on Demand módban, mert az alapszorzó alatt mindig 5-ös memóriaosztó van (C'n'Q-nak megfelelően, csak ott ugye van 5-ös szorzó meg max., az nem variál lépcsőkkel), tehát érdemes a max. és a min. közé csak egy darab közepes szorzót belőni, különben nagyon könnyen szét lehet hajtani a RAM-ot.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4753 üzenetére
A 2900Pro/GT-k visszabutított R600-ak (hogy később az 55nm-esek is ilyen néven futnak-e majd az kérdés), nem tudnak se DX10.1-et se PCI-E 2.0-t, de egyik fícsör sem ér semmit se, maga a kártya az ár/teljesítmény mutatója miatt igen, de mire itthon is kapni lehet őket lefolyik még pár millió liter szennyvíz a Dunán...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Már ne haragudj de ez hülyeség.
Attól hogy rajta van az integrált cucc, még nem lesz vele baj, ha tönkremegy addig sem kellett külön megvenned, de ez egyébként is csak 2-3 éves alaplapoknál szokott előfordulni, és nem kell hogy ''agyonintegrált'' legyen.
Ahogy ftc is mondta egy AMD chipsetes alaplapon érdemes volna elgondolkodni, jobban megéri az árát, 2k nem számít sehova, cserébe normálos drivertámogatást kapsz, nem azzal kezded majd az új konfig beállítását hogy a fórumokat bújod miért is fagy a gép, melyik drivert kell törölnöd az nVidia szeretetcsomagjából. -
VaniliásRönk
nagyúr
Számolgattam, a 4000+ ilyen szempontból nem szerencsés, 7-es osztót nehéz kicsalni belőle, a 8-as meg már sok. (teszthez mondjuk jó, ha tényleg a CPU-nak van vége 2700-nál akkor úgyis mindegy) 9-es szorzó és 533-as RAM mellett kapsz 7-es osztót, csak kérdés az alaplapod mennyit bír 300 felett, 2900-hoz 322-es FSB kéne.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3586 üzenetére
A 754-es Sempronnak is csak 25%-os tuning felett voltak gondjai a több RAM-mal, ami mellesleg két 256-os helyett egy 1GB-os lett, vagyis még azt sem lehet mondani hogy a több modul lett a veszte.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az IMC az tudja hogy a rákötött xGB RAM hány modulra van elosztva, és ha több mint kettő akkor bedobja a törölközőt... szerintem ezt te sem hiszed el.
A memória mérete valóban betehet neki, de annak köze nincs a modulok számához vagy a késleltetéshez, és eddig csak 754-es Sempronnál találkoztam ilyennel.
Inkább próbáld meg amit mondtam. -
VaniliásRönk
nagyúr
Igen, minden kedves AM2 tulajnak sz@r az alaplapja, az összes gyártó összes modellje.
Tudom te antituning hivő vagy, de jó volna emlékezned pl. arra, hogy a DDR alapfesz is 2.5V lett volna, ha a RAM-ok mentek volna annyin.
DDR2-nél a gyártók kitartanak a szabvány mellett, pedig ugyanúgy nem megy a modulok többésge szabvány feszültségen.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Balinov #3581 üzenetére
Nem kell parázni, 2.1V-ig nem melegszenek, 2.2V-on már igen, 2.3V+ aktív hűtés vagy borda (nem lemez, borda!
) nélkül merész, ha finom akarok lenni.
De te úgyse tudod szétfeszelni a RAM-okat azzal a lappal.
Szerk.: Abit egy kicsivel biztos kevesebbet, de szerintem az ASUS sem feszeli felül a RAM-ot, nem véletlen hogy az elégedett M2N-E tulajok (spóroltak az alaplapon pár k-t, de legalább ASUS) mindenféle tuningcsodákat vadásznak, hogy 1.95V-on menjen a CL4 valami egészséges órajellel.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha a feszemelés megoldja a dolgot, akkor egyértelműen a RAM sara, nem az IMC-é, próbáld csak meg 2V-on, de lehet hogy akkor kell 2.05-2.1V is.
Az hogy mit adnak meg az senkit sem érdekel, egyszerűen 2V alatt szóba sem szabad elegyedni a DDR2-es modulokkal, ált. nem stabilak még névleges értékeken sem, még akkor is ha ez hivatalosan csak CL5. -
VaniliásRönk
nagyúr
Adj neki legalább 1.9-et, de inkább 2V-ot, aztán mondd hogy megy-e a CL4.
Ne az IMC-t fikázd azért mert a DDR2-esek gyárilag iszonyat alul vannak feszelve.
Balinov: 4-4-4-12-2T-re érdemes belőnöd a RAM-okat, CL3, 1T és a RtC<12-nek semmi értelme, a hatásuk minimális.
Egyébként az 1T az nem függ a modulok számától, és nemcsak felesleges DDR2-nél, de tuning mellett még a komolyabb modulok sem bírják.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Cyberslider #3464 üzenetére
Ezek DX9-es VGA-k, szerintem nem veszítesz semmit a régebbi driverrel, fél-egy évnél meg tuti kevesebbet kell várnod a hiba orvoslására.
(lásd Intel nVidia példáját
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Malachi #3438 üzenetére
Nálam most 2.1V-on 4-4-4-12-2T-ben 850-en mennek a sz@r Kingmaxok, tovább azért nem nézem mert a CPU nem megy tovább. (2400 alatt meg minden baja van a konfigomnak, vagy szénnéhúzom vagy alapon hajtom, köztes megoldás nincs
) A RAM-os topikban elhangzó sirámok inkább a ''stupid user'' faktornak köszönhetőek.
900 fölé húzni RAM-ot meg semmi értelme, a CPU nem tud sokkal többet kihajtani belőlük, max. WinRAR benchmarknak számít, de az semmi másra nem jó csak késleltetésmérésre, CL2.5-lel a 2GHz-es 754-es Sempronom megalázza a 2550-en járó AM2-es Athlont CL4 850-es RAM-mal. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #3378 üzenetére
Valamennyit minden konfigon lehet húzni, a kérdés csak az hogy mennyit.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #3369 üzenetére
Kit érdekel hogy hogyan tartják számon?
Én nem hallottam hanem próbáltam.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #3366 üzenetére
Az S3-as GigaByte alaplapok vannak olyan jók tuningban is, mint az Abitok, az Asus M2NPV-MX meg sehol sincs.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
<cafat> #3204 üzenetére
Az Intelnek sem volt szüksége DDR2-re, csak valamivel vakítani kell a laikusokat.
A memóriagyártóknak meg azért kell a váltás, mert különben még mindig DDR-t használnának a népek, max. az 1GB mellé vettek volna még 1GB-ot, ez nekik nem biznisz.
2-3 év max. CPU-cserével is.
Ebben a software-fejlesztők játszák a legnagyobb szerepet, lusták rendesen elvégezni a munkájukat (tisztelet a kivételnek), ezért avulnak el egy-másfél év alatt a PC-k. Ha megnézed konzolon meg van kötve a kezük, képesek is egyre szebb játékokat írni ugyanarra a vasra. Persze jönnek azzal hogy PC-n túl nehéz optimalizálni, mert nem egyfajta hardware-re kell megírni a programot, csakhogy konzolból is van ált. 3 féle, a legtöbb játék min. 2-re megjelenik, a PC-nél is csak 2 VGA-gyártó ill. CPU gyártó van, utóbbiak esetében már nem is nagyon kell külön optimalizálni. Meg legyünk őszinték, a DirectX-es játékok az utóbbi években még alapvető optimalizációkat se nagyon tartalmaznak, nemhogy gyártó, ne adj' Isten modellspecifikusakat... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
<cafat> #3200 üzenetére
Az a jó az AM2+-ban, hogy támogatja a HT 3.0-t és a PCI-E 2.0-t, ill. képes a CPU részegyséegit külön táplálni, így összességében valamivel kevesebbet fogyasztanak a processzorok AM2+-ban mint AM2-ben. (vagyis emiatt szinte biztos hogy nem lesz érdemes alaplapot cserélni)
Az AM2+ CPU-k működni fognak AM2-es akaplapokban is, ez azért jó, mert így nem kell alaplapot cserélned az új CPU-k miatt.
Az AM3-ra azért lesz szükség, mert az Intel már most elkezdte erőltetni a DDR3-at, az AMD pedig ugyanúgy kényszerhelyzetbe fog kerülni, mint amikor a 939-et ki kellett vonni. Ha az Intel és a memóriagyártók nem kényszerítik a piacra a DDR2-t, akkor az AMD-nél az AM2 kimaradt volna.
Az AM2 és az AM2+ nyilvánvalóan lábkompatibilis lesz, különben nem lehetne AM2 lapba AM2+ CPU-t helyezni, ha lesz is 1-2 láb eltérés, az csak azért lesz, hogy az AM2-es CPU-kat ne lehessen AM2+ lapba tuszkolni, gondolom ez nem lesz megengedett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- Hardcore café
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged