- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balubike75
tag
válasz
SkyS1gn #3869 üzenetére
Szerintem addig míg a videók zöme 1080p-ben megy addig van esélye a nagyobb felbontásnak. Onnantól hogy sok helyet fog foglalni a többi, elkezdenek azzal is "foglalkozni". Vagy ha lenne valami elfogatható fizetős megoldás, az sem lenne rossz. Itt most olyasmire gondolok, mint pl. a spotify-on a havi 10USD-os prémium account, cserébe havi 1-2 videót, vagy x adatmennyiséget feltölthetnél eredeti minőségben. Nem tudom van-e, lesz-e ilyen?
-
madoxx
aktív tag
válasz
SkyS1gn #3821 üzenetére
Nem próbáltam, de ez jó ötletnek tűnik.
-
-
-
KisApám
addikt
válasz
SkyS1gn #3361 üzenetére
De ott valami regisztrációt kér... minek?
Amúgy az SJ5000X Elite + Samsung Galaxy S2 közötti WiFi összeköttetés igencsak rövidtávú és videó stream esetén főleg gyenge.
Igaz, talán a legjobb esetben HA egyáltalán 8-10 métert tudhat, de már 4-5 méternél vacak és szinte mindig akadozik... lehet, hogy az S2 a ludas? Nem hiszem, 10 MB/s-el tud fogadni adatokat. -
jony77
tag
válasz
SkyS1gn #2915 üzenetére
De jobb lesz,pont ez az emlékeztek az első kamerás telókra!Álló videónál birta tartani a teljes felbontásban 640x480 a kép élességet ,de amint gyorsabb mozgás volt rögtön pixeles volt a vidi,pont ezért mert az akkori telo proci nem bírta a feldolgozni azt az adat mennyiséget.
A sj5000elite is ha kapna egy gyorsabb procit akkor tudná a 60mps -ot.
Én ezt azért próbáltam ki mert ismerem (tanultam) az mpeg tömörítésének elvét.
Amikor duplázom,többszörözöm a képkockaszámot akkornem nő olyan arányba az adat menyiség másodpercenként!Mivel úgy tömörít, hogy csak a képkocka közötti változásokat menti,tehát a duplázok,akkor nem lesz másodpercenként 60 kép lementve ,csak 30 ,és annak információ változása AMI nulla!!!
Így több marad a részéletekre.
Ezt vagy elhiszitek vagy nem.
Én tegnap óta gondolkoztam ,hogy lehetne megtartani 2knál a 32mbs,mert ugye 50fpsnél is csak 24mbs.
De ezt már fel se hozom, meg tartom magamnak.(ez is a tömörités kijátszásán alapszik)
Többet nem szólok hozzá a témához, további szép napot! -
jony77
tag
válasz
SkyS1gn #2913 üzenetére
Na egy kicsit elcsúsztunk egymás mellett!
Ebben maximálisan igazatok van ha felkonvertálva nagyobb felbontásba jobb marad a minőség,de miért is????
Mert nagyobb bitrátát hagy meg a youtube! DE nem csak akkor hanem akkor is ha a képkocka számot növeljük!!!30 fpsről 50-60re(elég az 50fps,mert ugyan annyit enged).
Amit én beszélek az az hogy álltalában a mostani akció kamerák nem rögzítenek 2-4k-ában, csak max 30 fpsben.De javítsatok ki ha tudtok olyan goprót,ill. mást ami 4k-ban 60fps-sel rögzít.(200Ezer alatt)
Maradjunk a gopronál
rögzit 4k 30 fps 60mbs mal,ezt a youtube lerontja35-45mbs-ra.
Kérdezem ,hogy ezt hova konvertálnátok ??6k-ba ,ill 8k -ba
ÉN inkább megnövelném itt is az fps számot ,és akkor viszont nem ront semmit.
A 2k-nál is így vagyok,a 2k maradjon 2k ,de az hogy is írtátok: "Tényleg elég jó maradt a minőség."
Én csak egy kis saját észrevételt hoztam fel,illetve osztottam meg azt hittem segítek ezzel! -
jony77
tag
válasz
SkyS1gn #2904 üzenetére
Gyors mozgások elmosódásáért a Mbs korlátozás a felelős.A you tube így korlátozza ,hogy ne töltsenek fel 3perces videót 5 giga ként!
You tube szabvány max bitrate:
1080p (fullhd) 30fps=8mbs 50fps=12mbs
1440p (2k) 30fps= 16Mbs 50fps = 24Mbs
4k nem néztem.
Na a gopro vs sjcam közt azért nem érzékeljük a lényeges különbséget mert mind a kettő bitrátáját lerontja ugyan olyan szintre,tehát egy biciklis autós vidi ugyan annyira lesz elmosva! Hiába kerestem én is az e fajta minőség különbséget anno ezért nem látni.pedig a gopro videója dupla annyi adatot tartalmaz másodpercenként mint a sjcam!!
Számoljunk a sjcam 32Mb/s rögzit 30 képet= 1 képkocka dúrván 1Mbite,ez sem sok egy képre ha belegondolunk a telefonunk képe 3-4 mb!
De a youtube ezt is lerontja képkockánkénti fél megára,tehát marad egy tök rossz minőségü videónk!
Elveszlenek a részletek, a fűszálakból egy bolyhos szőnyeg lesz.
Ja az after effectet ha használ valaki,az tudja,hogy kirenderel akár 250-300Mbs-ba is.Egy 2-3perces vidi5-8giga,tehát szépen nézne ki a youtube ha ezt engedné!(sok otthoni gép meg nem is vinné)
-
válasz
SkyS1gn #2893 üzenetére
Jah bocsi igen az.
Én arra jutottam azon a téren ahol használom nem kell a gyro, ott van a test a lengéscsillapító ami a rezgést kiküszöböli. Ha be van lőve kiveszi a képből egy lényeges részt. Ma feltettem az első kerék mögé, ott meg egy természetes dolog miatt nem rezeg. Ha rossz az út eleve nem megyek, ha meg jó az út nem téma.
1.4.3-ba semmi extrát nem vettem észre.
-
Somin83
csendes újonc
-
Somin83
csendes újonc
válasz
SkyS1gn #2837 üzenetére
Igen, a videolapse eredménye egy kis méretű mp4/mov file amiben már össze vannak fűzve a képek. FHD, 30 FPS, 24 000 kbit/sec.
A sharpness nálam soft-ra volt állítva, nekem ez jött be a legjobban.
A mozgást alapvetően már a windows movie makerben is rá lehet tenni (Animációk -> Pásztázás és Zoom), de ebben az esetben a kamera mozgott. Egy IKEA ordning konyhai időzítőre rögzítettem, azzal csináltam a mozgást. Erről lesz majd videó is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest