- Magisk
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Íme az új Android Auto!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothferenc
aktív tag
-
beis-compo
tag
Minden-mindegy alapon, megpróbálhatod lemosni a ragacsot IPA-val, esetleg denaturált-szesszel (festékbolt). Ha pedig valami matrica alatti ragacsot kellene leszedni, azt babaolajjal átitatott vattapamaccsal érdemes eltávolítani, kis kitartással (dörzsölés), meglepôen hatásos. Nem maga a mûanyag ragad, hanem a festék rajta. Jellemzôen a gumi hatású festékek öregszenek ilyen "csúnyán".
-
Ciccuka
veterán
Megnéztem és nekem is elkezdett olvadni a műanyag rajta.
Tesco-ban vettem. Úgy látszik ez egy ócska műanyagból előállított vacak.
Az eredeti akkuk élettartama se volt sok.Az Avon-on órám is így olvadt el és egy másik kamera burkolata is.
Igazából le lehet mosni ez a réteget róla, de nem éri meg vele kínlódni.
-
lemmy71
őstag
Akkor az lehet hogy "replica" az eredeti nem megy így tönkre hogy ragacsos legyen. Nekem már 10 éves a wifi nélküli és nem ragacsos. Rengeteg másolat van a piacon és még a másolatot is másolják
Amúgy kicserélni a belsejét nem egy nagy kunszt, egy kis csavarhúzó kell hozzá és egy nagyító ha rossz a szemed, de nem hiszem hogy újonnan kapnál házat. Esetleg az ebay, vagy veszel egy komplett "döglött" kamerát. -
hunluigi
senior tag
Pl. Sony Vegas (de nagy csodát ne várj). Alapjáraton elég gyenge a 4000-es mikrofonja. Mindez tokkal tompítva... Érdemes átalakítani az egész hóbelevancot, ha van hozzá érzéked, biztos kezed, és normális szerszámozottságod.
Vízállóság nyilván ugrott (mármint a tok vízalatti zártsága) de sisakon a legnagyobb esőben sem ázott még be. Ellenben van normális hang.
-
baboss
őstag
Nekem le kellett vágnom a szakállam meg a bajuszom, mert befolyt állandóan a víz, hiába állítottam feszesebbre a szíjakat nem használt. Csupasz arccal már nem volt gond vele.
Első körben én is kintről akartam rendelni, de a DECAHTLON- ba vettem meg 8990ft [link] a kamera tartót külön kell megvenni hozzá. -
-
Én amikor motorcsónakra rögzítettem akkor tapasztaltam ezt. De még a 4000 wifi-nél is ez volt. Motorozásnál épp ezért én nem is használom a vízálló tokot. Esőben meg motorozok. Ha meg valami külső sérülés éri akkor így jártam, de ez a vízálló tok csak elb@ssza a felvételeket és vele együtt a hangot is.
szerk: Ha nálad tok nélkül csinálja akkor viszont más a szitu, nálam nincs gond a felvételekkel ha nem használom, csak tokkal együtt tapasztaltam ezt.
-
Xarina
aktív tag
-
Ferenc970
csendes tag
Szervusz!
Én nem látok semmi tragikusat a felvételeden. Egyszerűen csak el kell tudni dönteni, hogy hol akarunk színhelyes felvételt csinálni. A közeli, kis mélységü korallos nézetben a kamera alapból jó képeket csinál. Bár függ a frissítés versio száma is. Ha viszont már távolabbi a háttér, azzal nincs mit tenni. Olyankor kell a "narancsos" fólia. Viszont a közelinél meg minden narancsos lesz. Olyan ez mint amikor télen téli nyáron nyári gumi kell... A vízben és főleg a tengeri sós vízben a távolságra is ugyan az vonatkozik mint a mélységre... A vörös fényösszetevők már nem érkeznek vissza a blendébe. Nem azt vesz a kamera amit Te látsz. Van a szemnek egy "tanulási" képessége melyet az aggyal össze kombinál és képesek vagyunk némi "színhelyesség" kompenzációra, persze csak bizonyos határok között. Ezért van az, hogy a vissza nézett felvétel számunkra csalódás. Viszont felvételkor tudni kell mit, hol, milyen távolságból akarunk filmezni. Ez a kamera ezért jó, hogy van LCD-je. Így azért lehet látni, mikor kell és mikor nem a fénypótló fólia. Érdekesség még, hogy 5-6m mélységben még az is megtörténik, hogy a 3-4m távolságból vett korall szírt a fóliával színhelyes, de egy megbúvó halacska miatt közelebb menve már le kell venni a fóliát... Az esti, városi felvételek esetében is kompromisszumot kell kötni a sárga fólia használatakor. Több lesz a filmen, de egy picit minden sárga lesz.
Párásodást én sem tapasztaltam csak amikor hirtelen a meleg fedélzetről úgrottam és merültem le 10m-re akkor egy parányi vízcsepp paca jelent meg a bekapcsoló gomb alatt. Ezért ajánlom az aklimatizálást a mélyebbre merülés előtt. Kis mélységben, snolkerozáskor természetesen ilyen probléma fel sem merül. Csak amikor hosszabb ideig voltam vízben és kitettem a partra, akkor jelentek meg tűhegynyi vízcseppek a tokon belül. De akkor se az optika előtti lencsén. -
-
-
-
HUNPSP
aktív tag
Ezek szerint a második képnél már az underwater mód be volt kapcsolva...?
(#13712) sityupityu: az appok működnek, de iOS-en 8.0 kell mindenképp hozzá, arra pedig most nem tudok frissíteni. Androidot néztem, megy, minden oké, mondjuk jó bug-os, a magyar nyelv szépségeiről nem is beszélve (én sehol sem találtam angol nyelvet, de még beállítási lehetőséget sem, így félig google translate magyar - félig angol az app
), de működik arra amire nekem kell - bár egy élőkép megnézés miatt kár, hogy egy második telefont is magával kell vinnem ezek szerint... más alternatívát nem nagyon látok.
Azt hogy egészen halk a felvett hang, azt hogyan érdemes orvosolni? Ez sokaknál gond (volt), láttam is hogy páran ilyen kis pamacsot vettek a gopro-jukhoz ami jobban "gyűjti" a hangokat, de nem tudom hogy ez itt mennyire lenne járható, van tapasztalat ilyesmivel?
-
-
-
-
-
stevejim
csendes tag
-
-
-
baboss
őstag
Zajos, tokkal is, de úgy is zenét szoktam alárakni amikor összevágom a videót.
AndrewTdi
A plexi tokot csak akkor használom amikor esik, mert azzal még nagyobb a kamera.
Ha lesz rá időm akkor szétkapom és rakok rá egy külső mikrofont, ami el lesz vezetve a ruha alá, így nem lesz majd szélzaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 33 f1.4 + 25 f1.8
- DJI POCKET 2 Standard kamera + PolarPro Cinema filter set kiváló állapotban eladó!
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Olympus OMD E-M1X újszerű állapot
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest