- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
-
Mobilarena
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila444
aktív tag
válasz
HUNPSP #13752 üzenetére
Ez a V1-V2 egy még régebbi dolog, akkor a kijelző beszállítóját cserélték le, ezért más fw kellett rá. A verziószámok hogy mit takarnak pontosan és milyen apró változtatások voltak, azt senki sem tudja, talán csak a gyárban. A nagyobb kijelzősnek nagyobb a kijelzője, ennyi.
Azt hiszem az 1.2-es fw-től felfelé már sokkal jobban kezeli a fehéregyensúlyt, nem lesz kékes automatán és pár új menüpont is került bele. -
-
stracker06
aktív tag
válasz
HUNPSP #13752 üzenetére
Most hallok először a régi/új verzióról, viszont úgy látom, hogy nekem is a régebbi kiadásból sikerült vásárolno december közepén (nem az IPON-tól). Azóta már én is feltettem rá a legújbb fw-t, megújult a menü, lettek új funkciók, a kamera tökéletesen működik. A kamerámon gyárilag 2015-ös kiadású szoftver volt.
Viszont ez most meglepett. -
csomo
újonc
válasz
HUNPSP #13749 üzenetére
Köszönöm a válaszod, és nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra, a kérdéseidre.
A két kamerát összehasonlítva:
Az enyémen (V2.0) a hangszóró kiképzése a fel-le gomb közepénél van, nincsenek szellőző lyukak az akku fedél mellett, valamint az akkumulátor kihúzó füle alatt egy számsor található.
Míg az „újabban vett/régebbin” fiamén (G20141204V01) a hangszóró nem középen, szellőző nyílások az akku fedél mellett és felirat nélküli akkumulátor úgy, mint az enyémhez külön rendelt urángyártott aksinál.
Amennyiben az bizonyosodna be, hogy a 2016 novemberében vásárolt példány egy 2014 április előtti, azaz mint egy 2 éves régebbi változat, lehet, megreklamálnám az IPON-nál.
Különbségek a fotókon: -
-
-
mihulino
tag
válasz
HUNPSP #13701 üzenetére
Én egyszer szívtam a HDR/WDR-rel nagyot, azóta nem kísérletezek, hogy megjavították-e az új firmwareval..
https://www.youtube.com/watch?v=g8_oaA8F74I&list=PLzfRBJQmxMRsH4puS0mlXrziBKoAsqHIE&index=2Az ég túlon-túl kék, a rózsaszín is irgalmatlanul erős, és akkor még nem értettem annyira a vegashoz, hogy ezt szépen meg tudjam oldani...nagyon erőssé teszi a színeket!
-
válasz
HUNPSP #13701 üzenetére
Én régen frissítés ellenes voltam, de ez mára már megváltozott. Ha frissítesz mindenképp javítani fog rajta. Nekem is régi fw volt rajta és észrevettem a pozitív változásokat.
Veszélye nincs és nem is volt, hogy ha a megfelelő (hozzávaló) fw-t szeded le. Régebben is ezekből voltak a gondok, hogy nem a hozzávaló lett rátéve. -
-
válasz
HUNPSP #13477 üzenetére
Én is frissítés ellenes voltam mindig, de idén megváltozott a véleményem.
Egy mostani fw-nek több előnye is van. A legnagyobb számomra az volt, hogy sokkal jobbak lettek a színek a felvételeken mint a gyári fw-el voltak(SJ4000 wifi). A gyárival tök fakók, élettelenek voltak, a frissítés után ez jobb lett.
Ami még nagyon hasznos szerintem azoknak akik különböző és változatos helyekre szokták felfogatni a kamerát, hogy elforgatható lett a kép. Szerintem ez is egy nagyon jó dolog. -
Real_Necro
veterán
Én az élességet nem babráltam, tökéletes volt normálon. A túlélesített kép sem szép...
Egyébként ha nem tudod egyből megnézni nagyban, vegyél fel több snittet, meg előszedsz papírt ceruzát és felírod sorba milyen beállítást használtál az elsőnél, másodiknál, harmadiknál... és így tovább... Ez a legegyszerűbb alaposan kitapasztalni.
-
mihulino
tag
hali.
én a fw frissítést még nem mertem megtenni
ahogy tovább olvastam. még várok vele biztos, ami biztos.
(úgy hozzászoktam, hogy jól működik
De amennyiben lesz tényleg egy összesítő hiteles oldal, hogy melyiket érdemes feltenni, és melyiktől megy gallyra a kamera, azt lehetne linkelni a téma összefoglalóba. -
Pompi
nagyúr
"Nem sikerült rájönnöm, hogy egyáltalán új vagy régi kijelzős-e a leírás alapján."
Ez az új kijelző - régi kijelző dolog a nem wifis változatnál volt egyébként.
És szerintem a sharpness állítás is jó már, ami az összefoglalóban van az nagyon régi infó, akkor még nem is volt wifis verzió. -
Real_Necro
veterán
Amcsik erre azt mondanák, hogy "Miért is akarod te tudni hogyan kell elvezetni a gépet? Mi a szándékod? Nem vagy tenorista?". Gondolom ezért sem lehet sem beengedni valakit, sem filmezni. Ha csak nem kérsz erre a célra a BKK-nál külön filmezési engedélyt. A vezető kezében van ott nem kevés utas egészsége és sorsa. Bármi balul sül el, a vezetőt veszik elő... az meg szerintem senkinek nem hiányzik.
-
Itt nincs fókuszú, azért sem, mert ha menni kell hát menni kell, nem pedig kametát matatni. Van új pozíciója, de azt már csak az 5000-es látja majd meg. Az sztem sokkal élménydúsabb. Addigra nappali felvétel lesz belőle ahogy hosszabbodnak a nappalok.
Off részhez: nem. Állhatsz 1 hetet is rám várva, nem jövök szembe egy vonaton sem.
Utasítás szerint te oda n jöhetsz be, mert engem nagyon nagyon meg fognak bni.
Sőt el sem vihetlek az utastérben sem.Többiek! Köszi!
-
maj-viktor
őstag
Volt kezembe mind2, még egy régebbi akciókameránál próbáltam a "sisakpántot", de eléggé lötyögös, melynek az oka, hogy az szövetpánt, így nem lehet annyira meghúzni, mint a gumis változatot... csak a gumit meg ha sokat "húzogatod" idővel ugyebár elfáradhat és már nem lesz rugalmas... jó mondjuk ehhez több év is kell, hogy annyira elhasználódjon! Szóval én sisakpánt nem vennék, inkább fejpántot (gumisat)!
Csak a sisakpánt ugyebár "lyukacsos bicilis sisakra" jó, míg a gumis fejpánt a "csupaszfejre"...
Motoros sisakra meg az öntapadós ragacsok jók!
Szóval ha nem használsz - kell sisak, akkor gumis fejpánt a nyerő!
"Lyukacsos" biciklis sisakra a sisakpánt (de ez nem annyira jó, mivel nem gumis, csak szövetpánt)
Motoros bukóra meg 3M-es öntapadós cuccos a nyerő!De a sisakpánt az ugyebár 2irányú, míg a fejpánt 3irányú, sőt van 4irányú is, mely az áll felől is támasztja!
Viszont még ahogy írtam nem ennél a kamnál próbáltam sisakpántot, de zötyögött, mert nem lehetett normálisan "meghúzni", míg a gumis fejpánttal nem tapasztaltam ilyen, azt nagyon jó cuccos ~2-3E Ft-ért!Hám - fejpánt - monopod
Ez a 3 kiegészítő plusz pénzért nagyon hasznos tud lenni szerintem szinte mindenkinek... persze ki hogy használja a kamerát, annak függvénye... mert lehet másnak inkább még +akku vagy powerbank hasznosabb, stb. -
maj-viktor
őstag
DE... abból is van "fake".. sajnos!
Az SJCAM feliratos WiFi-s az "eredeti"...
Van olyan WiFi-s, melynél csak a "WiFi" jel van, vagy kinézetre tök más, stb.
Igen, külföldről sokszor még áfázva-vámolva is olcsóbban jössz ki pár ezer forinttal, de garanciáztatás problémásabb lehet (ki - visszaposta -4E Ft), illetve hosszú szállítási idő: ~2-4hét...
Számodra talán inkább a belföldi forrás ajánlott... melyből "kitapasztaltunk" 3 megbízható - eredetit árulót!
www.electropoint.hu - GreyVshop - p1camIgen az említett szám alapján eredeti, de sokkal inkább tudnám megmondani, hogy erdeti-e a doboz kinézete - a kam külső kinézete és a kam szoftver kinézete alapján...
http://www.foxoffer.com/blog/2014/08/06/about-the-sj4000-action-camera-original-and-copy-version/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged