- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Xiaomi Mi Band 6 - hatodik érzék
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
Új hozzászólás Aktív témák
-
glacious
addikt
válasz
Motion_Blur #290 üzenetére
A lengyelek a ''kirájok''
-
end73
aktív tag
sztem ott lehet a vége, ebben az esetben 99% h a proci végénél jársz.Léggel megtaláltad, az adott tecnológiában a maxot.Azután hűtéssel tudsz látványosabb léptekben, de intelnél 30 fog ugrálások számítanak kb 5-10%-nak.Gondolok itt arra, h egy jó vizzel (20c)mostani fsb+5-10% lenne, komp(-25c) víz+5-10% több fsb.Mondjuk egy kompival -0.5v kevesebbet is tudsz simán adni, egy léghűtéshez viszonyítva, úgy h a rendszered stabilitása fenn marad.
Nálam kompival 2530@4620 is sima 1.6-1.6250 között kap (a jobbik cerkám tudja term. 1.6 fsb:247) a kettő között vég fsb-ben 2mhz difi van, és ez egyiknek 245fsb-nél 0.025 volt kell.
Remélem mindenre válaszoltam. -
mycso
veterán
Szia,
Lenne 1-2 kérdésem.
A cleronD-dnek 230FSB felett, mennyi feszt adsz???
/bios és CPU-Z értékek között, nekem van 0.05V különbség/
Nekem érdekes dolgokat csinál:
220FSB, bios 1.5 volt, cpu-z 1.55 volt --> atomstabil
230FSB, bios 1.55 volt, cpu-z 1.6 volt, na és itt érdekes:
Beállítom biosban a dolgokat, aztán kilépek és általában monitor kikapcsol és kész.
Tehát újraindítom a gépet, ilyenkor viszont elkezdi tölteni a win-t.
Na itt,kb 5 ből 2x beis jön a win, és akkor viszont tesztelgetni is lehet, tehát stabilnak tűnik
235FSB és 240FSB bios 1.6 volt --> a bios beállítás és kilépés utáni jelenség itt is megvan, tehát gépet ki, majd bekapcsolom, és elis kezdi tölteni a wint de ahogy a logo bejön, egyből restart.
Végülis amit tudni szeretnék, hogy te találkoztál e ilyennel, és hogy feszt meddig adjam neki, vagy egyáltalán érdemes-e, mert lehet itt a vége 3.9-nél és azért nemmegy tovább.
Ja levegővel hűtöm, 220FSB-n ahol az összes tesztet csináltam alapon 47 fok körül, tesztek közbe 5x, tehát a hőmérséklete egyáltalán nem vészes.
Elküldtem privibe is, ha esetleg ide nemnéznél be. -
dokar
addikt
Peace.
Egyáltalán nem a super pi az alap, legalábbis nálunk nem.
Én azért nevezem alapnak a SuperPI-t, mert úgymond a CPU nyers erejére támaszkodik és nincs az felállás, mint a legtöbb tesztproginál, hogy egyik platformnak jobban ad, mint a másiknak. A SuperPI-nek az egyszerűségében rejlik a népszerűsége.
És már írtam feljebb is, hogy egy megfelelően tuningolható celeronnal kellene összehasonlítani.
Akkor ott van end73 eredménye. Igaz, a nagyon jó eredményéhez hozzátartozik a RAM tuning és a kompi használata is. Nem tudom mennyit tudna elérni ''homályos'' a procijával jó lapban, nagyon jó RAM-okkal és kompi használatával.
A tuning nem csak a procin múlik. Nem hiszem, hogy ezt a vitát, hogy melyik a jobb, valaha is el tudjátok majd dönteni.
Ha nagyon fair körülményeket kéne létrehozni, akkor azt javasolnám, hogy mondjuk 60-60 ezer Ft ból építsetek egy Intel-es konfigot Celeron 2,6 ossal és egy Sempronos konfigot 2600+ossal. Tehát a pénzből platformonként a következőt kéne venni: proci, deszka, RAM.
Ja és a hűtés azonos lenne, pl gyári. Azonos vinyó, azonos táp, azonos oprendszer. -
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur #290 üzenetére
Ez nagyon nagy! Főleg az ikonok tetszenek:
Sajátgép alias ''Mój komputer'', Lomtár alias ''Kosz''
LOL -
end73
aktív tag
válasz
Motion_Blur #287 üzenetére
oks még ma megcsinálom, csak előbb egy cel700@1400 következik nehogy már egy finn majom legyen az első
-
end73
aktív tag
-
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur #282 üzenetére
Ez még nem a tartalék.
PMAer 35,5s SuperPI eredménye 2657 MHz-en ugyanolyan procival, mint a tied: [link]
Ja és csak 221MHz van a RAM-on.
Szal van ott még több is (azaz kevesebb), ahonnan a 36,9s eredményed jött.
(Olyan érzésem van, mintha már ezt linkeltem volna neked.) -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #279 üzenetére
Példa a tartalékra:
SuperPí 1M: 36.969s [link] -
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #279 üzenetére
end73 igért eredményeket, vagy abból már semmi nem lesz???
mod.:Na majd próbálkozok még énis, hátha valami eszméletlen nagy volt mennyiséggel 4G körül stabillá lehet tenni..
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Na, hát a megérzéseim beigazolódtak: Motion_Blur húzott sempronjához, egy 4-4.2GHz járó celeronD adna hasonló teljesítményt.
Kicsit tesztelgettem.
CeleronD 315 2.26GHz@3.73GHz
FSB 220MHz, DRAM:FSB = 5:4
A húzott és alap eredményeket is beraktam a táblázatba, képek egyenlőre nincsenek, mert nemvolt kedvem kínlódni a berakásukkal.
Viszont egy dolog biztos: a tesztprogik eredményeit nézegetve, alapon a procim nagyon gyengén szerepelt, viszont a húzott eredmények, elég soknak tűnnek az alaperedményekhez képest.
[link] -
dokar
addikt
válasz
Silencer83 #276 üzenetére
Az semmi, nálam az a szitu, hogy: ha max szorzón állítgatom az FSB-t 200-260 MHz között szinkron mem hajtással, akkor a 200 ill 250-en a legstabilabb, mintha valahogy a kerek DDR400 és DDR500 dolgokat jobban szeretné, mint a köztes állapotokat. Pedig ennek nem szabadna így lennie úgy tudom. Ezt a furcsa jelenséget nem tapasztaltam az előző 2800+ossal. Ott szépen folyamatosan csökkent a stabilitás szinkron mem hajtás esetén az FSB növelésének hatására.
-
Silencer83
addikt
tok erdekes
alapfeszen is megy 175 FSB, de ha probalok emelni akar 1mhzt is, megy a fagyi
tok8 hogy mennyi feszt kap, eleg neki ehhez az alap is, de adhatok neki 1.6V, uaz a szitu
[link] -
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #272 üzenetére
Na végülis 2.26-os lett, most nézegetem, eddig 200FSB simán
-
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #270 üzenetére
Na ma lehet tesztelgetek kicsit énis, mert úgynézki lesz egy 2.1 celD-m.
Ha valakinek van ilyennel tapasztalata, írja már meg , hogy e0 vagy g1-est érdemes belőle??? -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #269 üzenetére
+ talán még a 32M-s SuperPí is:
Nekem 2055.5s lett [link] -
Motion_Blur
félisten
Up a topiknak!
Szerintem be lehetne venni a táblázatba Cinebench 2003 és Scienemark07 eredményeket is nem?
Ezek a progik itt letölthetőek: [link] -
mycso
veterán
válasz
Silencer83 #264 üzenetére
Mondjuk nekem a Celd-m 1.45v körül ment 213 FSB-t. /2.4 D0/
A nw celeronom 1.9v körül 3.6-ot /2.6 D1/ -
Silencer83
addikt
válasz
Motion_Blur #265 üzenetére
oks Teso,ha Te mondod
masik ugy : megskalpoljam?mondjuk ugyebar naon pici a cpu, ahogy hallottam eleg konnyu belevagni a nyakba
, mondjuk egy 17k-s cuccnal annyira nem fosok
-
dokar
addikt
válasz
kínáljad csak
aztán nyomass egy 1M SuperPI teszt eredményt! -
Motion_Blur
félisten
válasz
Nekem a cerkánál nem számított a fesz.
-
mycso
veterán
válasz
Silencer83 #258 üzenetére
Hát ez a g1 nagyon odab@sz!
-
Silencer83
addikt
válasz
Motion_Blur #259 üzenetére
2006 . febr. a cpu, eleg uj darab, ahogy nezem a kepe is mas a cpu-zben...
sztem vmi uj stepp -
dokar
addikt
válasz
hát én örülnék ha az én procim ekkora frekin menne
na húzd meg és lássuk mit tud! -
Motion_Blur
félisten
válasz
Kemény
G1? Az mi?? -
Silencer83
addikt
hella Sracok!
egy ilyennel jelentkezem [link]
az EE utan -
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur #252 üzenetére
''De bazz te'' a második 37.000-s eredményemnél 1600-ról indultam én is.
-
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur #250 üzenetére
Azért kicsit gratulálhattál volna a 35.968s 1M SuperPI eredményemhez.
A Sempron procikra leszűkítve én vezetem a listát. Sőt a 2. legjobb Sempi-s hely is az enyém. Húzzatok bele Sempronosok!
szerk: most látom, hogy egy harmadik eredményem is fennmaradt. end, lécci töröld ki.
[Szerkesztve] -
Petya95
csendes tag
Sziasztok!
Ti melyik procit ajánlanátok?
AMD Athlon64 3000+ S754 29.000
AMD Sempron 3400+ S754 31.000
Intel P4 2.8 533fsb 1Mb L2 S775 31.000
Intel Celeron 2.93 S775 23.000
Ti melyiket ajánlanátok? Nemcsak játékra kelene hanem mindenre.
31-nél drágábban nemakarok venni.
Köszi -
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur #246 üzenetére
megvan 36s alatt! [link]
-
end73
aktív tag
válasz
Motion_Blur #243 üzenetére
kb 4000 kürül lesz 37s az 1m.
-
end73
aktív tag
válasz
Motion_Blur #241 üzenetére
Tudod mit beteszem egy p5p800se be ott ramok csak 500MHz 2.5-3-3-8 körül mennek, no kompi.
csak az egyenlő esélyek miatt
tehát p5p800se, + noname rame + 2530@4000 ??? így okés ??
minjárt megsértődök a ramok 972-ön mennek
[Szerkesztve] -
end73
aktív tag
válasz
Motion_Blur #238 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
Egy 4gigás Cerkával jó lenne megküzdeni! Van ilyen?
Akkor én is kiterítem minden kártyámat -
mycso
veterán
válasz
Silencer83 #230 üzenetére
Most vetted nem???
Hogyhogy eladod???
[Szerkesztve] -
Silencer83
addikt
válasz
Motion_Blur #233 üzenetére
hasznaltan lehet, ujonnan meg keves is
230.000 a 3.2EE Mo-n csak ezt lehet tudtommal venni..es az 478s. ...
-
válasz
Silencer83 #232 üzenetére
Hát én elsírnám magam, ha egy 3.73 Ghz-es P4EE-ről kellene Celeronra váltanom
(Nem beszélve az elért órajelről)
Viszont ha kimúlik a tuning miatt, könnyebb újat venni -
Motion_Blur
félisten
válasz
Silencer83 #232 üzenetére
250? Kicsit túlzás nem?
Várlak a cerkával -
válasz
Silencer83 #230 üzenetére
Meglássuk mire képes a 9xx chipsetes CeleronD a Sempronok, meg a többi Celeron ellen!
Sztem simán 3.6 GHz-re menni fog... ...Nekem is vannak 3.6 GHz-es eredményeim! -
Silencer83
addikt
nemsokara csatlakozom, ugyanis el kell h addjam az EE cpumat
,es egy dbig egy lga775 cerka lesz nalam!
2.8 v 3.0ghz
nem fogom kimelni, sapija egybol repulni fog
-
mycso
veterán
Na kiszedtem a memóriás témákat, és így már beis fér 1024x768-ba.
[link] -
Sztem kanyarodjuk vissza az ON-ra, mert ha így folytatjuk, nemtetszését fogja nyilvánítani egy moderátor
-
dokar
addikt
Na mindegy, bonyolult dolog ez az informatika
Én azért találtam vmit.
Fizikailag:
Singe-Sided: egy oldalon van 8 mem. modul, a másik oldal üres, összesen 8 modul
Doube-Sided: mindkét oldalon van 8 modul, összesen 16 modul
Müködésben:
Single-Sided működés D-S ram esetén: felváltva kezeli a 16 modult (8-8)
end73, ez így most már jó? -
dokar
addikt
(Sztem Double-Sided nem= Dual-Channel)
Igen, közben rájöttem. Googlizok ezerrel. A legtöbb helyen azt írják, hogy S-S, ha egy oldalon van 8 modul és D-S, ha mindkét oldalon van. De néhol meg az adatbuszokkal hozzák összefüggésbe.
szerk: end73, most vettem észre a hsz-ed, de az, hogy a procim nem tudja a D-St, miben nyilvánul meg? nem lett feleakkora a memóriám.
[Szerkesztve] -
end73
aktív tag
ezt nagyon rosszul tudod , a dual channel/single channellel kevered, aki ez ügyben kioktatott, annak meg egy tockos ezért.
A KingMaxod meg double sided ram, amit a sempronod miatt single channelben használsz.Nincsen egy memóriára sem írva, hogy single/double sided, mert ez vmi olyasmi lenne, mint a mikroba ne tegyünk macskát, felirat.... ennyire meg még nincsen amerikai feeling (remélem). -
Lehet hogy itt valami félreértés történt:
Én nem arról beszélek, hogy abban az adott notebook-ban Single-,vagy Double-Sided ramok vannak, hanem arról, hogy Dual-Channel-es.
(Sztem Double-Sided nem= Dual-Channel)
plíz nem nagyon leszidni, ha tévednék
HP NX6125 topicban megkérdeztem, hogy lehet-e Dual-DDR-es, majd ők megmondják
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
válasz
glacious #214 üzenetére
Pedig anno engem is kiokítottak, hogy Single-Sided nem azt jelenti, hogy a DIMMnek csak az egyik oldalán helyezkednek el a memória modulok. Pl a Kingmax RAM-om Single-Sided, de mindkét oldalt vannak mem.chippek. Szal én úgy tudom, hogy a Single-Sided és a Double-Sided a működésre vonatkozik. De javíts ki, ha tévednék.
-
Azt kellene még csinálni az oldallal kapcsolatban, hogy 1024x768-as felbontásra optimaliázod, mert ez így túl széles. (Megnéztem 1280x1024-ben, ott sem fér ki)
Amúgy szerintem jó programokkal tesztelünk, de az Everest memória teszteket nyugodtan ki lehetne szedni, mivel ott a memória is nagy szerepet játszik az eredményben.
CPU-z nincs minden képemen ott, de ha nem bánod akkor leírom ide, milyen beállításokkal tesztelek:
Alapon: FSB 133 mhz, cpu@2666 mhz, 4:5, ramok 166 mhz, időzítések 2.5-3-3-7
3.6 GHz-en: FSB 180 mhz, cpu@3600 mhz, 1:1, ramok 180 mhz, időzítések 2-3-3-5
amit minden tesztkörnyezetben megcsinálok: process explorer-el bezárok minden futó alkalmazást (még az explorer-t is!)
Ha sokkal több ember teszteredménye több fajta procival lenne, akkor jövő héten összedobnék egy diagramos tesztet, kis irományt, és valami konkluziót. (persze olyan szépet nem tudok, mint a PH!-s-ok)
-
mycso
veterán
Hát a programokat nem én találtam ki, hogy ezekkel teszteljünk.
Még mindíg folyamatban van a dolog, hogy mivel is follyanak a tesztek.
A többi adat általában látszik a képeken /CPUz kép asszem van mindenkinél/.
De egyébként nem a többi konponens itt a lényeg, hanem egy átlagos celeron és egy smpron rendzer összehasonlítása alap, és húzott állapotban.
A táblázatot is csak azért csináltam, mint már írtam, hogy ne csak össze-vissza legyenek az adatok, hanem áttekinthetően összelegyenek gyűjtve egy helyen.
Nekem mélyebben se kedvem, se időm nincsen vele foglalkozni, így ezt a cikkírás témát passzolom, de ha valaki kedvet kapna hozzá, az adatok itt rendelkezésre állnak. -
dokar
addikt
Aranyos az összehasonlítás, bár sztem, sok teszt felesleges is. Azonban egy-két dolgot fel lehetett volna tüntetni. Pl. ram típus-időzítés-freki, hő, oprendszer, alaplap...
Továbbá lehetett volna tömörítésben, konvertálásban, játékban is tesztelni. A játék hozta volna ki igazán a Sempron képességeit.
De amúgy jó kezdeményezés egy ilyen összehasonlító dolgot csinálni. Ha pontosítod az adatokat (alap, proci, mag, stepping... ) és a írsz hozzá vmi konklúziót, akkor ez a teszt, mint egy általad írt cikk megjelenhetne link formájában az aláírásomban szereplő oldalon. Mit gondolsz? Érdekel? -
mycso
veterán
Na, akkor mit tegyünk még bele, most így néz ki: [link]
Most, hogy minden eredmény megvan alapon kb. hasonló a celerond és a szempron is minden tesztben.
A húzott eredmények, szerintem annyira nem összehasonlíthatóak.
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
Jővő hétfőn lehet hogy letudok majd tesztelni egy HP NX6125-ös notit, amiben 3100+-os Mobil Sempron van, 2x 256 Mb Dual DDR, Ati RC480-as chipset.
Sempron + Dual DDR??? Sztem csak egyoldalas memóriavezérlője van. Kiv. az s939 Sempront, de hát a kutya se tudja, hogy az már/még van-e, kapható-e.
[link] Itt Turion 64 van. nx6125
[Szerkesztve] -
Alapórajeles tesztek:
3DMark 06 CPU Score: 666
[link]
PCMark 05: 3106
Majd jön erről is a kép, de most a kepfeltoltes.hu sz@r, lassú
3.6-on is letesztelném, de a PCMark elindul, megcsinálja az első cpu tesztet, aztán semmit sem csinál, 0%-ban használja a cpu-t(Pedig most is 3.6-on megy)
Motion_Blur-nak: OK, megbeszéltükMost nézem neked egy csatornás ramod van. Akkor valszeg azért gyorsabb néhol az enyém. Viszont a késleltetések minden AMD-ben jobbak az Intelnél. Talán a beépített mem. vezérlő miatt
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-12900 OEM eladó ajándék hűtővel
- AMD Ryzen 7 5700X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 - 12700 12Mag / 20Thread - LGA1700 - 3.6GHz - 4.90 GHz, 25M Cache
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- 25+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest