- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brae
őstag
Egy kis különlegesség, Mobil Sempron: [link]
A CPU-Z ne tévesszen meg senkit ez egy Mobil Sempron és terhelés alatt 1600mhz-en teker. -
eastsider
nagyúr
majd én is tolok egy ilyen crystalmark tesztet
-
dokar
addikt
Nálam siralmas a helyzet:
Crystalmark:
ALU: 9283
FPU: 10300
Ja, és ez egy Sempron 3300+ proci.2482MHz-en. Igaz csak D0.
-
mycso
veterán
CrystalMark 09
P4
3GHz
20335 [link]
alu: 9872
fpu: 10463
Sempron
2600+@2444MHz
19499 [link]
alu: 9069
fpu: 10430
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Metabench 0.91 beta
Sepmron
2600+@2451MHz
9276 [link]
CeleronD
2.4@3.6GHz
8544 [link]
P4
3GHz
7746 [link]
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Metabench 0.98 beta
Sempron
2600+@2320MHz
4060 [link]
P4
3GHz
3137 [link]
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Super Pi 1.4 1M
Sempron
2600+@2466MHz
37.704s [link]
P4
3GHz
45.234s [link]
CeleronD
2.4@3.8
~47s -
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #91 üzenetére
Viszont akkor az nemmost lesz, hanem majd holnapután, mert most húzok alvadni.
mod.: na jó, ha holnap reggel sikerül időben felkelni, akkor gyorsba megnézem mbench 0.98, 0.91, superpi1.4 /sandrám nincs/ meg még mondd mit nézzek meg?
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #88 üzenetére
Ja, hát így tesztek szerint meghúzva, kb tudja az alapon járó 3G-s p4-em teljesítményét./ha gondolod nézhetek alapórajeles eredményeket, szerintem belefér a topicba --> már csak az összehasonlítás kedvéért/
-
mycso
veterán
Hát én Cel D eredményekben kifújtam, mert ennyi volt az összes amiket megtaláltam, esetleg még van egy 3Dmark '03-as eredményem is: celD 2.4@1.8GHz + ati 9200@43/196 --> 260 pont.
Na az nw celeronos eredményeket majd holnap vagy valamikor a közeljövőben, bár tök felesleges, mert az eredmények már most egyértelműek. -
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #84 üzenetére
Ez szép,
nekem p4 3@4 102xx. -
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #54 üzenetére
A Sandra különböző verzióinak erdményei, ugye nagyjából összehasonlítható.
Mondjuk ez nem sempron, de úgy érdekességképpen.
Tbred b 2200+@2.1GHz
Nemtom milyen Sandra /valami jó régi/
[link]
Még ''fiatal koromban'' volt ilyen procim is, aztán találtam róla egy képet.
Viszont ehez képest nem sokkal jobb a te procid./vagy pedig a sandra verziók mérései is ennyire eltérőek/ -
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #82 üzenetére
Semmi gáz a 0.98-as az kicsit másabbul mér.
Metabench 0.91 beta-val mérj!!! -
mycso
veterán
Ja és most nézem, hogy a topic címe ''Sempron vs Celeron''.
Akkor itt lehet nemis a Celeron D-kre kell gondolni.
Na majd holnap barátnőmnél --> 2.6 nw celeron
Kíváncsiságból csak csinálok vele 1-2 tesztet. /csak hogy legyenek jó sz@r eredmények is/ -
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #67 üzenetére
A háttereden milyen motor van?
-
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #77 üzenetére
Nézzél metabench-et, az amd-knek az elég jól szokott menni, kíváncsi vagyok, hogy mennyit nyom a procid.
-
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur #71 üzenetére
Késleltetés tesztem nincs, a ram időzítései ottvannak az everestes képeken.
Sajnos akkor még nemvoltak meg a Geil-jeim, pedig akkor lehetett volna igazán tuningolgatni.
2x256MB TwinMOS DDR400 2,5-3-3-6@
/hát ha megmondod, hogy asus p4p800-e dx lapban hol lehet 1/2 T-t állítani, akkor megmondom, hogy melyik volt. -
mycso
veterán
válasz
CeleronD 320 2.4@
3.6GHz pi 1M, képem sajna nincs, a proci sincs már meg /valahova egyszer raktam fel róla képet, ha megtalálom akkor linkelem/ de valami 38s körül volt
3.6GHz metabench 0.91 8544 [link]
3852MHz innen csak 2.00-as everest eredményem van:
olvas 5772 [link]
ír 1956 [link]
Kb ennyi, majd még szénézek, mert asszem csináltam vele sandr teszteket is. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Picit még húztam rajta, és látszik a memória is: [link]
-
Motion_Blur
félisten
SuperPí: [link]
-
x_o_n
veterán
válasz
Motion_Blur #58 üzenetére
tulképpen ezek a tesztek atrra voltak jók hogy megnézzem mennyire lemossa a dualcore a legnagyobb p4eket is... igy köszi érte
na de mostmár jöhetne celeronos is valaki -
Motion_Blur
félisten
Milyen tesztet szeretnétek még?
-
x_o_n
veterán
válasz
Motion_Blur #62 üzenetére
igen már én is utána olvastam,nekem barton volt az utolsó abbol a korszakból utána a64.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
CrystalMark: [link]
Ha nem elég, akkor adok még neki. Csak hogy biztosan partiban legyen egy P4-el -
x_o_n
veterán
válasz
nem rossz eredmények ezeknél az én procim is 2x többet kapmega sempinél is
az eggyértelmü amugy hogy a sempron jobb mint a celeron mivel elvileg barton magosak az ujabbak..vagy rosszul emlékszem? -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #52 üzenetére
az előbb volt 2 látható link, amin tuningeredmények voltak, be volt linkelve a ph-s teszt, valamint 1 másik processzor-összehasonlitó teszt.
1 kis saját teszt:
super pi-vel szórakozva:
sempron 2.800+ alapon 1g ddr400-al 48s
ugyanez 8*260-on 1g ddr 436 42s
athlon 64 3.200+ 1gb ddr 400 39s
ugyanez 10*265-ön 1gb ddr 530 32s
Tibicsoki 2800mhz-en 30s alá ment... -
parandroid
félisten
Szeretném utoljára felhívni a figyelmet, hogy ha a téma nem vált át arra, ami a címben szerepel, akkor a topikot zárjuk. Eddig a közismert tények, sztereotípiák és előítéletek ismételgetésén kívül nemigen tudtunk meg semmit, teszteredményekkel pedig egyel sem találkoztam. A #48-ban említett hiányos és ''úgy emlékszem''-szintű egy darab Everest eredménytől azt hiszem, eltekinthetünk.
p -
end73
aktív tag
válasz
Motion_Blur #46 üzenetére
és ezt nem én csináltam
, pedig szép tuning
-
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur #46 üzenetére
már majdnem belinkeltem újból
-
én támogatom ezt topicot, sztem a megkévő topicokból nem lehet egyértelműen rájönni hogy melyik a jobb.
multkor csináltam egy everest2.80 mem.tesztet egy hp nx6125-ös notival, 1.8 ghz mobil sempim 2x256 pc2700 ddr
olv: kb. 4900 mb/s
íás: nem emléxem
késleltetés: kb. 55 ns
de a lényeg az, hogy az én kis asztali celeronD-m produkál hasonló eredményeket 2.6 gh-en, kivéve a késleltetést, az kb. 100 nsszal nem semmi
-
end73
aktív tag
válasz
Motion_Blur #38 üzenetére
ugyan már
: [link]
csak a link dobálás
-
Silencer83
addikt
válasz
Motion_Blur #38 üzenetére
Teso!
csutortokon jon brasil, es pentekre osszeall a konfig
majd johetnek priviben a lebaszasok, hogy tudtam 3700+ SD-rol egy 3.73EE-re valtani
westlake-tol mar megkaptam a magamet -
finest
addikt
válasz
eastsider #35 üzenetére
Korábban az AMD úgy tudta rentábilissá tenni az új proccok gyártását, h a szépreményű 1MB L2 memóriás proccokat, amelyekben csak 512MB-ot sikerült hibátlanra megcsinálni 3000+-os proccként adta el. ennek az analógiájára mondtam, h a L2 memet 3x kellett megfelezni, h hibátlant kapjanak...
Bocs, ha valakinek most összetörtem a szívét, mert kiderült, h selejtes a procija! Nekem is selejtes 512K-ás 3000+-om van!
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur #20 üzenetére
Azért a HT-től nem kell csodát várni. Próbáltam már HT-s P4-et, de semmi maradandó élményem nem volt. Lehet, hogy azért, mert nagyon rákészültem.
Mellesleg a Sempiket nem kell leírni, mert nincs bennük HT. Talán el vannak nélküle.
Van Sempi 3300+-om, CnQ bekapcsolva, max szorzó 10.
(terheléstől függően emeli a proci a szorzót)
5x-ös szorzón marad, úgy, hogy az alábbi programok mennek egyszerre: Skype beszélgetés fut, DC++ letöltés megy, CPU-Z, Speedfan, Total Commander, Photoshop, Firefox, Avast antivírus, Antispyware, ...és még egyéb egyre kisebb programok.
9x-es szorzóra mászik ha az előbb említett programok mellett megy az Mplayer filmnézés és DVD írás is egyszerre.
10x-es szorzó: SuperPI, Prime95, játék, konvertálás...stb. Ezekből természetesen elég egyszerre egy is a 100%-hoz.
Szóval sztem nem nagyon akar ez elhasalni.
Üdv. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #36 üzenetére
A topik címét ezzel a képpel eldöntöm:
[link]
[Szerkesztve] -
finest
addikt
válasz
Motion_Blur #32 üzenetére
Viszont gyártástechnológiai szempontból a 128k-ás Sempron procc igazi selejt!!! LOL! (Feltéve, h még mindig a hibás mem letiltásával operálnak...)
[Szerkesztve] -
eastsider
nagyúr
válasz
Motion_Blur #32 üzenetére
ezen is megy minden játék ami kell
-
finest
addikt
válasz
Motion_Blur #29 üzenetére
Kösz a linket! Nem gondoltam volna, h ennyire elhanyagolható a különbség.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Motion_Blur #29 üzenetére
jogos. vmennyit számit, a 128as és a 256os sempron között árban is annyi a kül, amennyit számit.
-
parandroid
félisten
A téma 'voltmár' kategóriás ([link]), érdemes az ottani előzményeket is elolvasni. Nem mai topik, de a felvetésben szereplő processzorok sem igazán újak. Mindenesetre a régebi topikot zárom, ha már ebbe így belemelegedtetek, de szeretnék mindekit figyelmeztetni, hogy ha nagyon átmegy flémbe a téma, akkor ez is hasonló sorsra számíthat.
p -
finest
addikt
válasz
EQMontoya #24 üzenetére
Akkor hoznak majd jobb teljesítményt a Prescott proccok, ha megfelelő programokat írnak rájuk, amelyek kihasználják a két magot. Az ár/érték tekintetében a Sempron még mindig jobb választás a legtöbb esetben. Szerintem az sem elhanyagolható, h nagyobb a Sempronok L1 gyorsítótára. Az amd.com-on volt egy összehasonlító táblázat erről: [link],[link]
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
E6-os 2600+/2800+ Sempronok gond nélkül mennek alapfeszen 2400MHz környékén
(1600MHz-ről!)
Nagyon jó kis darabok és 15-16K környékén hozzájuk lehet jutni -
EQMontoya
veterán
válasz
Motion_Blur #16 üzenetére
bármilyen olyan alkalmazáshozz jobb, ami egyszerre csak 1 dolgot csinál, és úgy terheli le a procit.
-
finest
addikt
válasz
EQMontoya #15 üzenetére
Itt a cikk: [link]
Amúgy nagyon érdemes elolvasni.
És a végén megtaláltam az idézetemet is:
A Celeron D számunkra igen komoly csalódást okozott. Egyrészt teljesítményével, hiszen láthattuk, hogy a 3000+-os Sempront csak egy-két esetben tudta két vállra fektetni, másrészt melegedés tekintetében sem nyűgözött le minket. Ezzel kapcsolatban el kell mesélnünk egy történetet: a processzorok tesztelése egy asztalon folyt, és éppen egy hosszabb teszt futott, amikor egy vendég érkezett a szerkesztőségbe. Vendégünk a tesztrendszer közelében ült le, és alig pár perc elteltével érdeklődő tekintettel jegyezte meg, hogy valamilyen okból kifolyólag melegnek érzi a levegőt (a szobahőmérséklet 20-22 fok körül volt). Igen, ebből már ki lehet találni, hogy vendégünk a Celeron D-s tesztrendszer közelében foglalt helyet, és a processzor, illetve az azt körülvevő, az alaplapon található alkatrészek annyira felmelegítették a környezeti hőmérsékletet, hogy ezt érezni is lehetett.
Hiába, nagyokat csak pontosan...
A cikkben a 3000+-os Sempron annyiból csalóka lehet, h csak 128kb az L2 gyorsítótára, lehet, h a lassabb, de 256kb-os 2800+ néhol jobb lehetett volna nála.
[Szerkesztve] -
finest
addikt
válasz
EQMontoya #11 üzenetére
Amit írtam komolyan írtam, nem volt benne semmi sértő.
Szerintem a témát sok más topikban ki lehet tárgyalni. PH!-ás tesztben volt, nagyjából pont így, h a Celeronok érezhetően melegebbek a Sempronoknál. Ezért előnye az, h hűvösebb, tekintettel arra, h teljesítményben elég hasonlóak. - Bár a Sempron több tesztben jobb.
A belinkelt cikk irtó régi, de lehet, h neked új a felfedezés. - Ezért nem értem, mire föl most e topik.
Ne makartalak megsérteni és bocs, ha mégis sikerült!
[Szerkesztve] -
x_o_n
veterán
amugy direkt irtam hogy van erröl már téma ugyhogy tuti zárva lessz és jogosan...mert ez a téma oda való nem kell külön topik....
intel vagy amd
szal szerintem zárható -
x_o_n
veterán
válasz
Motion_Blur #5 üzenetére
hát én meg azt mondom mint ex 3500+ tulaj multimediában , renderelésben több dolog futtatásánál nekem a 3500+ elhasalt..de az biztos szarabb volt mint a sempronod
de miután nekem nem játékra kell a gép hanem föleg munka eszköz ezért váltottam intelre és ezek a problémáim azóta megszüntek... -
EQMontoya
veterán
hát, a topic témája leginkább ez a teszt: [link]
Bár, láttunk már csodát, ha bezárja vmelyik mod, lelke rajta...
Finest:
1. legalább nekem annyi eszem volt, hogy nem máshol offoltam.
2. ne beszélj a flame-ről, ha Te is azt csinálod (sőt!)
3. én nem mondtam Neked semmi sértőt, addig ezt Te se tedd (ha már IQ, legalább ennyi)
4. nem flame topic, mert az ott látottakból jól láthatóan van értelme.
[Szerkesztve] -
finest
addikt
válasz
Motion_Blur #5 üzenetére
IQMontoyának:
Flém topic rulez.
Annyi teszt van a PH!-n, minek erről topik. Amúgy a Sempron jobb a P4-nél, ha valamelyik tesztben nem nyer ott is előnye, h hidegebb a celerongyoknál.
[Szerkesztve] -
eastsider
nagyúr
végülis én váltottam ki a vitát a vga-s topikban
mer megkérdeztem, h kihajtja-e a VGA-jat a sempron -
EQMontoya
veterán
Mivel egyes emberek egy másik topicban arról próbáltak meggyőzni, hogy a sempron=celeron, valamint hogy a tesztek nem megbizhatóak, stbm ezért megnyitottam ezt a témát, itt nyugodtan lehet ezt folytatni azoknak is, akik nem ismerik az ''off topic'' gombot. Hajrá uraim! (főleg myrra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest