Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dokar

addikt

válasz mycso #291 üzenetére

Peace. :)

Egyáltalán nem a super pi az alap, legalábbis nálunk nem.

Én azért nevezem alapnak a SuperPI-t, mert úgymond a CPU nyers erejére támaszkodik és nincs az felállás, mint a legtöbb tesztproginál, hogy egyik platformnak jobban ad, mint a másiknak. A SuperPI-nek az egyszerűségében rejlik a népszerűsége.

És már írtam feljebb is, hogy egy megfelelően tuningolható celeronnal kellene összehasonlítani.

Akkor ott van end73 eredménye. Igaz, a nagyon jó eredményéhez hozzátartozik a RAM tuning és a kompi használata is. Nem tudom mennyit tudna elérni ''homályos'' a procijával jó lapban, nagyon jó RAM-okkal és kompi használatával.

A tuning nem csak a procin múlik. Nem hiszem, hogy ezt a vitát, hogy melyik a jobb, valaha is el tudjátok majd dönteni.

Ha nagyon fair körülményeket kéne létrehozni, akkor azt javasolnám, hogy mondjuk 60-60 ezer Ft ból építsetek egy Intel-es konfigot Celeron 2,6 ossal és egy Sempronos konfigot 2600+ossal. Tehát a pénzből platformonként a következőt kéne venni: proci, deszka, RAM.
    Ja és a hűtés azonos lenne, pl gyári. Azonos vinyó, azonos táp, azonos oprendszer.

Új hozzászólás Aktív témák