- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Fotók, videók mobillal
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
fotós01
csendes tag
Sziasztok nekem csak egy olyan kérdésem lenne hogy a sokat emlegetett driver floppyra a drivert hogy rakom rá? Egy sima exe fájlt rámásolok egy floppyra? Egyébként nekem A7N8XE-Deluxe alaplapom van aminek az alplapi cd-jén van sata driver csak nemtom melyik kell, a Drivers/Sata alatt Java Sata Raid meg Java Platform telepítők vannak
[Szerkesztve] -
vazzz
őstag
-
nRu3
addikt
-
vazzz
őstag
-
vazzz
őstag
-
nRu3
addikt
csak neki a 6.70 driver nem lesz jó neki mert nforce2 lapja van

to popp
az xp feltelepitésénél pedig tényleg nem kell semilyen sata driver, az xp felismeri az alaplapon lévő hardvert és feltudja telepiteni magát, ez igaz nforce2-3-4 lapoknál , sokan igy is talapitenek , nagyon ritka esetben ha raidbe kell a vinyokat rakni akkor kér silicon drivert ha jól tudom. -
need
addikt
ne háborodj fel amit irok neked..
én ezt az elején rövidre zártam...eleve olyan XP raktam fel amibe már benne van a Service Pack II..igy minden gond nélkül felment...igaz ilyenkor még nem él az sata vezérlés..majd csak az alaplapi chipszet felrakása után...!
ha Nforce chipszetes a deszkád akkor használd inkább az nvidia referencia drivert amiböl most a 6.70 van fent..!
még 2 szó az Xp telepítésröl..
voltak olyan emberek 1 másik helyen hogy lehülyéztek és kérkedve fogadták azt hogy sata vinyohoz nem kell külön 1/4 lemez..és hidd el hogy fel lehet rakni simán és gond nélkül..én erröl ott ahottam elöször ahol a deszkámat vettem..és néztem mint a hülye..
én sem hittem el..hogy igy is lehet...!! -
popp
aktív tag
Abit honlaprol töltöttem sata drivert: Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller OS Driver .
Felmásoltam egy floppyra. és xp cdröl bootolok, nyomom az F6-ot, kivalasztom az floppy driveot, és kiirja h beölti a sil3112-t... majd létrehozok egy particiot az xpnek, és következne a telepitöfileok masolasa a hdd-re (cd-röl?!+floppy??!). Ám ekkor nemtudja felmásolni a sata controllerhez szükséges fileokat ( pont azokat amik a floppyn vannak). Persze ha skippelem ezeket, utána az xptelepitö fileokat felmásolja, de újraindulás utan ( amikor kezdödne a tényleges xp telepites) a már fentebb emlitett hibaüzenettel elszáll...
Nem tudom mit tehetnék, hogy felmásolja a sata controller fájlait... Már arra is gondoltam, hogy csinálok egy olyan xp telepitö cd-t, amin fennlesz alapból a alaplapi sata vezerlö driver, hátha igy müködne... nemtom van e vmi egyszerübb megoldás -
mr_ricsi
veterán
-
popp
aktív tag
-
mr_ricsi
veterán
-
popp
aktív tag
Már felismeri biosban, és elkezdtem az xp telepitest, felmásolta a hdd-re a telepitofileokat, de az elso ujrainditas utan bejött a KÉK képernyö és ***STOP: 0x0000007B (stb.) hibaüzenettel elszált..A eddig egy ide-s vinyóval tökéletesen müködött a rendszer, soha nemvolt semmi para semmivel.. Olvasgattam a topicot, és másoknál (pl #6) is tapasztaltam ilyen problémát, de a hibára nemtaláltam megoldást... Ha vki tud, igazán segithetne

-
popp
aktív tag
Sziasztok!
A segiségeteket kérném. Most vettem egy samsung 200gb-os sata2-s vinyót. AN7-es lapom van, ami csak sata1-et tud. Szal a jumperrel lekorlátoztam sata1-re (úgy ahogy a vinyón jelölve volt), de nem ismeri fel, már biosban sem.. Hol lehet a hiba?
-
mr_ricsi
veterán
-
need
addikt
sziasztok néha vissza vissza járok olvasgatni..!
találtam valamit ami nem kerek vagy is nem értek...!
Volt a multkor 1 teszt és ott szerepelt az a vinyó is ami nekem van...!
Na amit nem értek a következő...
Samsung SpinPoint P120 - SP2504C - na ez az én vinyóm
és ez mi akar lenni...? fw rev. VT100-33....??? -
Mahinátor
tag
-
nRu3
addikt
-
Mahinátor
tag
Sziasztok!
Beleolvastam a fórumba, de nem bizonyosodtam meg 100%-ig a következöről:
SATA-II winyot kezeli-e a VIA VT8237 dél chip?
Konkrétan egy Epox KRA2+ alaplapról lenne szó, hogy ebben menni fog a Sata II ???
[szerk]: egészen pontosan menni fog-e vagy nem
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
somodisoma
senior tag
Ugyanezek az eredmények jöttek ki nekem is, de attól még nem vagyok hasraesve. A gyakorlatban szinte semmi különbség nem tapasztalható. Ezegytlen észrevehető pozitív változás a nagy file-ok másolásakor van, de mivel azt 2havonta egyszer csinálom, az szinte mindegy. A hétköznap, nap mint nap végzett műveleteknél elenyésző az előny. na mindegy, nem bántam meg a megvásárlását, csak jóval többre számítottam.
-
nRu3
addikt
-
D600
tag
A lényeg, hogy veri a többit!
-
somodisoma
senior tag
-
nRu3
addikt
-
vazzz
őstag
-
nRu3
addikt
-
DVD_2_U
senior tag
125 million bytes per sec
-
somodisoma
senior tag
-
vazzz
őstag
-
DVD_2_U
senior tag
-
nRu3
addikt
-
D600
tag
Nekem is az és nincs ennél jobb!

-
DVD_2_U
senior tag
-
D600
tag
-
D600
tag
Én már pár hónapja használom a samsung 250 gigás sata2-es vinyóját és röviden gyors, halk. Semmi gond nincs vele.
u.i.: Olvastam nemrég itt, sokan szidják a samsung vinyókat. Aki azt állítja, hogy ez a vinyó hangos, akkor annak tuti nincs és nem is volt samsung winchestere, mert ennek aztán semmi hangja!
Akiknek meg nincs ilyenje az ne szídja feleslegesen (ne kamuzon), mert tesztek szerint is a samsung a leghallkabb! Ennyi!
[Szerkesztve] -
benny23
tag
És ezeken kívül volt még WD-m is, ami szintén 2 hétig bírta és a szó szoros értelmében elfüstölt! Na ezek után vettem a Samsungot, ami azóta (kb. 1 év) is él! Tudom, hogy nem szabad ezzel leírni ezeket a gyártókat! Betudtam annak, hogy volt akkora pechem, hogy mindegyikből kifogtam egy hibás szériát!

-
mr_ricsi
veterán
''Nekem ennek ellenére is dinamikusabbnak tűnik a Seagate ''real-life'' teljesitménye.''
Ha jól olvasok a hsz-aid sorai között, akkor a Seagate a jelenlegi legújabb vinyód, és a Maxtorok korábban voltak.
Nem kérdőjelezem meg a tapasztalatodat, de vajon fair dolog egy vinyót 1-2-3 generációval régebbiekkel összehasonlítani? -
nRu3
addikt
-
DVD_2_U
senior tag
-
indigen
tag
-
Johnny Cage
addikt
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
''Egyébként anno a Maxtorokat tartották a leghalkabb vinyóknak, gyakorlat szerint viszont a Seagate Barracuda-m simán halkabb az összes eddigi maxtoromnál.''
Mert a Seagate-ed Acoustic Managementje gyárilag ''csendes''-re van állítva, a Maxtoroké pedig ''performance''-re. (Az enyémeket átállítottam ''Quiet''-ra, és egy fia hangjuk nincs.) -
Johnny Cage
addikt
Hm.. szerintem, ha meg tudod oldani, cseréltesd ki egy teljesen más márkára még addig, amig nem szivsz vele egy nagyobbat (mondjuk elveszted az adataidat). Én már zsinorban 2x is megszivtam Maxtor winchesterrel (1 éven belül mindkettő teljesen tönkrement), azóta ugyanolyan kondiciók között működik makulátlanul egy Seagate Barracuda immár 4 éve - a sors iróniája, hogy azelőtt azért döntöttem kétszer is a Maxtor mellett, mert a többi márkát, köztük a Seagate-et is a legtöbben elég megbizhatatlannak tartottak - a Maxtor szerepelt az általános elégedettség ranglistájának első helyén. Pff... erre mondják, hogy hiszem, ha látom.
-
Arc27
csendes tag
Segitsetek Fiuk
Mit csináljak ezzel a maxtorral?
nemtud normálisan müködni
pedig már másodszor cseréltem
elöször lassu volt most meg nem akarja leformáznio a vinyot az op rendszer
nem akarom a kukába dobni
helpppp pls
köszi -
Johnny Cage
addikt
-
hdsentinel
őstag
Sziasztok !
Kérlek, ha valakinek van egy kis fölös ideje és SATA II-es vinyója, próbálja ki az általam készített (készülő) programot: Hard Disk Sentinel [link]
SATA II-es lemezről még senki nem küldött riportot, egy ilyen sokat tudna segíteni a további fejlesztésben.
A programhoz tartozó téma: [link]
Bocs az offért és köszönöm a segítséget. -
benny23
tag
Úgy értem a hangja miatt nem kezdenék el aggódni!
Volt már maxtorom, bírta 2 hétig! Seagatem is volt, ő 2 hónapig bírta!
-
Johnny Cage
addikt
-
benny23
tag
-
nRu3
addikt
-
benny23
tag
-
nRu3
addikt
A csatlakozo felületben különbözik az ATA és SATA , a SATA és SATA2 megegyezik
ATA 100mb/s -133mb/s
SATA 150mb/s
SATA2 300 mb/s
A samsung vinyókrol a vélemény megoszlik, van akik dicsérik és vannak akik szidják. -
nRu3
addikt
-
Johnny Cage
addikt
Kérdésem az, hogy mi a lényegi különbség a sima ATA és a Serial ATA II között? Konkrétan egy Samsung 250 GB (7200 rpm SATA2-300 8MB) winchester-rel szemezek, de nem nagyon ismerem a Samsung vinyóit. Mit jelent az, hogy ''SATA2-300'' ? Mennyire megbizhatóak, illetve mennyire halkak a Samsung vinyók? Várom válaszotokat, köszi.
-
benny23
tag
-
indigen
tag
Hi!
Most 1 80 GB os WD Caviar (ATA) van a gépemben.
Kicsit már régi is meg kicsit hangos is, na meg az a vastag IDE kábel ( : és szeretnék helyette valami újat!
SATA2 tudja az alaplapom, ha veszek veszek valamilyen új vinyot (SATA2) érezhető különbség (hang, sebesség) lesz az előzőhöz képest??
Mert feleslegesen nics kedvem kidomni 20-30k -t csak azért hogy bajlódjak vele mind egyesek.. -
nRu3
addikt
-
Arc27
csendes tag
HALI
OLCSON MAXTOR 250 gB VINYO ELADO VAGY ELCSERÉLNÉM
250-200 GB IDES VINYORA
ÁRA 25000 -
nRu3
addikt
-
donw3ga
őstag
-
nRu3
addikt
-
benny23
tag
-
nRu3
addikt
A hita vinyó az egyik leghalkabb, mi a hangos benne milyen hang? lehet hogy csak a házad azt a minimális rezonanciát igy felerősiti

ahoz hogy sata2 ként menjen egy progival flopyrol be kell botolni és ott kell belőnni a sata2-t, és ott van a sek-ek halkitására(nem rezonálás)[link]
Ha ezekután is idegesitöen hangos akkor vidd vissza de ha müködik csak hang miatt nem biztos hogy késégesen kicserélnék.
Nálam a hita vinyok némák
-
benny23
tag
Na megvan a Hitachi vinyóm!

Nem tudom nektek mi a tapasztalat, de nekem egy csöppet hangos!
Szóval gyors, pörög mint állat, de néha egy pillanatra ilyesztő hangja van!
Ezt csak azért kérdem, hogy visszavigyem-e cserélni még mielőtt teszek rá valami fontosat? -
Arc27
csendes tag
sziasztok van egy maxtor 250 gb vinyom de nagyon lassu mi lehet a baj??

a windows lassan telepszik rá
help pls -
csimmasz
aktív tag
-
Jester01
veterán
Hi! Megkérdeztem a keresõt, de nem adott semmi használhatót.

Szóval tudnátok mondani sata2-es vezérlõ kártyát ami pci slotba való, kapható, linux alatt is megy és még nem is drága?
Köszi. -
nRu3
addikt
-
csimmasz
aktív tag
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Most vettem egy satás vinyot,hitachi250sata2) de nem épp ugy működik mint vártam.
A régi vinyomon három particiot raktam ,elsö kettö winxp(internet,game) utolso raktár.
Ezt akartam átklonozni (Acronissal),amit meg is csinált de a második particio nem volt indíthato.
Legyalultam ,megprobáltam a hagyományos uton egyik felment az elsőre, a második telepítés kötben kékhalállal elszált.(mindig )
Most ez sata sajátosság ,vagy rossz a hdd- -
vepe
őstag
sziasztok egy kis segítség kellen.
Egy samsung SATA II vinyót fellehet ismertetni valamilyen módon egy nem sata-s alaplappal pl egy abit NF7 vagy asus a7n8x-x lappalp, vagy csak olyan lappal müxik,ami SATA-s?
Van egy átalakítóm de nem tudom,hogy az használható-e valamire.
előre is köszi -
nRu3
addikt
-
nRu3
addikt
a sata vinyoknál már nem jumperel kell megadni melyik a master és slave vinyó, az már a bekötéstöl és a biosban lehet beálitani. kivéve drágaságos samsung vinyok ott még a sata2 is jumperes.

-
CastorTroy
csendes tag
-
lazydog
addikt
A 3. és 4. lábra jumper, ekkor SATA. Nincs rajta jumper, így SATA 2.
-
CastorTroy
csendes tag
-
donw3ga
őstag
az nvidia nf4 chipset miatt van nyugi
[Szerkesztve] -
FÖNÖK
tag
HELLO!
most vettem egy samsung vinyót sata2-es SP2004C (átjumperoltam sata1-re
és nem akarja felismerni az alaplapom Abit NF7-s.
ha tudja valaki a megoldás leírhatná.
köszönöm -
CastorTroy
csendes tag
Az XP eltávolítható lemezként tünteti fel a vinyómat az ikonsoron - a megszokott kis zöld nyíllal, mint a pendrive-ok esetén. Miért lehet ez? Jumper, BIOS, stb.?
Amúgy egy Samsung SP1614C 160 GB SATAII vinyóm van, ami ketté van osztva C és D meghajtóra. -
nRu3
addikt
-
benny23
tag
-
lazydog
addikt
-
benny23
tag
Olvastam már, de igazából tapasztalatokra voltam kíváncsi!
De rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem, mert vinyókról sajnos megoszlik a tapasztalat, még nekem is, mert volt egy olyan szériám, hogy 3 hónap alatt 5 különböző márkájú vinyó halt meg nálam és hatodik, egy samsung volt, ami azóta is él (csak belassult mint állat)!
-
nRu3
addikt
-
benny23
tag
Sziasztok!
Vennék egy Sata 2-es vinyót és az lenne a kérdésem, hogy melyik márkából vegyek!
Mert van egy sata 1-es 80GB Samsung vinyóm, de ez kb. fél év után belassult mint állat! Utánaolvastam, és azt mondták, hogy ilyesfajta lassulás elő szokott fordulni samsung vinyóknál!
Szóval milyet vegyek? Hitachi, WD, Seagate?
Ja és nem tudom mi a tapasztalat a sata-s WD-kel, de nekem egy pata-s elfüstölt a gépemben és átlag 45 fokos volt, úgy hogy egy 12cm-s venti tolta neki a hűvöst! -
somodisoma
senior tag
Hát ez nem sok válasz! Csak van valakinek otthon SATAII-es vinyója! Nézze már meg nekem egy-két ember légyszi!
-
somodisoma
senior tag
Sziasztok!
Leírnátok, hoyg neketek mennyit megy a SATA2-es vinyótok? (típus + sebesség), a vindózos módszerrel mérve?
[link]
Nálam rendesen megy 300-ba, de csak 116 a valós! Kicsit kevesellem! Ez egy Samsung P120-as, 250 gigás vinyó!
Előre is köszönöm az összehasonlítási alapokat! -
nima
csendes tag
Hali!
HELP WANTED! Egy ABIT AL8-as deszkán csücsül egy Intel P630 + 2 db 250 GB-s SATAII-es diszk RAID0-ban. A RAIDen van az XPpro sp2.
Mellé raktam egy PATA-s diszket az IDEportra. BIOS látja, XP is látja, de mikor olvasni akarok róla, akkor XP azt mondja, hogy nem elérhető. Kipróbáltam másik PATA diszkkel is, ugyanez. ????????????????????????????? -
qtrica
aktív tag
-
nRu3
addikt
-
qtrica
aktív tag
-
csimmasz
aktív tag
Én most vettem 250-es hitachi-t SATA2 124 € ért.
Ahogy elnézem otthon is kb 5-7 ezer a külömbség,nem érdemesebb nagyobbat venni?
Egyébként nekem is az a bios van!
A hitachi halk, sőt lehet szabályozni a hangját szoftveresen.
Legalábbis halkabb mint a maxtorom vagy a wd-m vagy a ventije a 660gt-nek
-
isti67
csendes tag
-
Rezi
tag
Hello !
Lenne egy kis problémám. Van egy maxtor diamondmax10-es 300 gigás vinyóm, hozzá egy abit kn8-sli lap. Namost ha felrakom az nforce4 IDE drivert akkor sokszor a windows 5-10 percig tölt.. persze van amikor gyorsan betölt, de ez ritka. Ha a sima windowsos IDE driver van fent akkor betölt mindig gyorsan. Az oprendszer win server 2003. Van amikor egyáltalán nem tölti be a wint 10 perc utan sem, akkor reset után néha nem látja a vinyót az alaplap. De az a furcsa, hogy windowsos IDE driverrel mindig látja a vinyót a lap, tökéletesen működik minden. Ha valaki tud megoldást szóljon
Bár nekem így is jó, hogy nincs fent nvidia ide driver 
Köszi -
nRu3
addikt
-
isti67
csendes tag
-
isti67
csendes tag
-
nRu3
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- 05/03 FRISSÍTVE! - 4TB HDD 100/100 - Több darab!
- ÚJ 512Gb nvme m.2 2280 SSD
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ja jó