- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- Garmin topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
-
csimmasz
aktív tag
-
vazzz
őstag
-
isti67
csendes tag
-
csimmasz
aktív tag
-
vazzz
őstag
-
isti67
csendes tag
-
nRu3
addikt
-
vazzz
őstag
-
isti67
csendes tag
Halihó !
Most vettem egy hitachi 200GB winchestert SATA II HDT722520DLA380 szeretném beállítani ,hogy SATA II -ként működjön . Gépem : GIGABYTE K8NF-9 , AMD 3200+ VENICE , 512 -RAM , GIGABYTE 6600 GT . Tudna segíteni nekem valaki ? Sajnos láma vagyok ,de elég gyorsan tanulok ,mert érdekel is a dolog !
Tisztelettel Köszönöm :isti67

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
vazzz
őstag
Ha nem jut el a szerződéses feltételekig, akkor a driver nem jó, amit telepítesz... Próbáld meg másik driverrel, vagy teljesen driver nélkül.
Ha nem támogatja a sata2-t (amit nagyon gyanítok, mert nem találom az alaplapod leírásában), akkor is működnie kell, hiszen visszafelé kompatibilis.
Szerintem driver gond lesz... -
csimmasz
aktív tag
-
MBL11
csendes tag
Igen nyomom az F6-ot, jó a driver is valószínűleg. A biosban látom a vinyót rendesen viszont nem jut el a szerződéses feltételekig.
Csak ez az egyetlen vinyó van a gépemben. Most amire kezdek nyanakodni az az, hogy az alaplapom lehet, hogy nem SATA II-es, csak sima SATA-s. De a vinyót nem lehet jumperrel sima SATA-sá tenni. -
qtrica
aktív tag
-
vazzz
őstag
-
MBL11
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ami itt korábban felmerült, de nem jött rá válasz.
ASUS P5GD2 deluxe alaplapom, 2,8 Ghz Celeron, X550pro (256 mb, PCIe), 1 GB DDR2 memória. 80 Gb Seagate SATA II. Az lenne a gondom hogy szeretném egy teljesen szűz gépre telepíteni az XP-t de a telepítés közben (még dos alatt amikor betölti a szükséges fájlokat(kék képernyő))megáll és bejön egy másik kék ablak ahol közli velem hogy: ''A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt'' (***STOP: 0x0000007b stb.). A SATA II Drivert flopiról adom meg neki amit az alaplaphoz adtak.
A SATA II-re telepítek, már kezdené a windows telepítést, de nem tud átlépni a telepítő környezetbe, vagyis az első újraindítás előtti résznél van. Minden kék és ekkor tölti be a telepítéshez szükséges fájlokat.
Please HELP, mert már két hétvégém ráment a dologra... -
vazzz
őstag
-
benyo87
csendes tag
hellósztok!
nekem segítségre lenne szükségem,mivel informatikából tételt kell kidolgoznom,amit holnapig kell beadnom...már majdnem kész,de egy témáról nem találok semmi használhatót sem a neten,talán ti tudtok segíteni: A winchesterek üzembe helyezése, működése közben fellépő fizikai problémák, ezek megelőzése, javítási lehetőségei.
Sürgős! -
csimmasz
aktív tag
-
nRu3
addikt
-
vazzz
őstag
-
csimmasz
aktív tag
-
nRu3
addikt
-
LuiT
aktív tag
-
nRu3
addikt
-
csimmasz
aktív tag
-
nRu3
addikt
-
LuiT
aktív tag
Szevasztok.
Egy építő jellegű kérdésem volna.
Van itt olyan akinek Intel chipsetű lappal is gondjai vannak a SATA 2 csatolófelülettel?
Mert ha nincs, akkor sztem a bibi a nforce, via és sis chipsetek körül keresendők. -
csimmasz
aktív tag
-
csimmasz
aktív tag
-
nRu3
addikt
A hitachi sata2 vinok gyárilag sima sata-ként müködik, ahoz hogy aktiváld hogy a lap sata2-nek használja ezt a progit lekel tölteni feature Tool (v1.99) és flopirol be bootolni és ott engedélyzni kell a sata 2-t[link] én az 1-est töltötem le ,nekem azal sikerült, de mások a 2 vagy 3 megoldásra esküsznek.
de hogy valojában miként megy a vinyó igy tudhatod meg biztosan[link] -
csimmasz
aktív tag
-
nRu3
addikt
-
csimmasz
aktív tag
De van varázs ige, ugyhívják Acronis True Image.
Csak ezzel sikerült életre keltenem,disc clonozással.
Most suhan, elötte nem akart sehogysem be bootolni.
A 150 a sata átvitelre vonatkozott,most ezt akarom kitotozni.
Egyébként köszi.
Máshol olvastam hogy az enyimmel megegyező konfignak simán kellene települnie,az enyim mégis szarakodott, annak ellenére hogy minden jol volt belőve biosban is.
Rossz omen volt már a formázásnál, hogy volt egy darab üres rész a vinyon amics csak fat16 ra engedett formázni semmi másra.
Mostmár az egész vinyo pöpec ntfs,stb
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
gondolom először cd-röl bootolsz be, amikor a fájlokat be másolja a vinyora és újra inditja először magát akkor pedig vinyorol kell bebotolni amit a biosban kell átlitani. meg szokta kérdezni hogymiröl fusson a gép és értelem szerüen nem kell nyomni semmit.
De egyébként ezek variálása nélkül is felszokot menni a xp, vagyaz xp-vel nem stimel valami a lap szerint, az hogy csak 150gb-ot látsz a telepités során az lehet csak azért van mert nem sp1 vagy sp2 -s xp telepitesz, mert a sima xp nem ismeri fel a nagy kapacitásu vinyokat.
nincs semmilyen varázs ige a sata vinyok teleepitésénél ugyanugy kell csinálni mindent mint a hagyományos vinyoknál. -
csimmasz
aktív tag
Valaki a varázs igét árulja el satához légyszi.
Itt küzdök vele két napja, először nem bírtam rárakni három ntfs partíciot, most megvan de az xp installnál az ujraindításnál sosem megy tovább, a fájlok fentvannak de nem bootol rolla.
Asus a8n-e/Hitachi 250 sata II.
Ja és az xp csak 150 nek engedi pedig a biosban engedélyeztem a sata 2-őt. -
Joci??
senior tag
hello!
naggyon köszi a biztatást!
most jelenleg a sata megy de nem tom meddig fog még müxeni! lehet hogy párperc és kifagy a windows rajta!
az a baj hogy via chipsetes az alaplapom és lehet hogy az müveli ezeket a hülyeségeket! de a biosban sajan nincs állitási lehetőség a satához csak annyi hogy engedélyezem e!? az meg ok! biost is frissitettem! hát kiderül hogy mi lesz! 
-
somodisoma
senior tag
-
YODA mester
senior tag
-
nRu3
addikt
biosban engedélyezve van? ott van különbözö beálitás
-
YODA mester
senior tag
SEGÍTSÉG..!!! Mondjátok, meg nekem, hogy ha rádugom az integrált nVidia vezérlőre a sata 2 vinyóimat akkor mért nem indul el a windows (feketeség) és ha lehúzom akkor egyből indul... A sata 2-re fel sem tudom telepíteni... ASUS nForce4 SLI-Deluxe-om van amin 4db Silicon sata és 4db nVidia sata csati van... PLZ HELP..!!!
-
SAMYka
senior tag
Ne add fel. Jó dolog a sata csak míg be nem lövöd normálisan adig nem nyerő a dolog. Nekem 3db sata-s samsung forogg a gépembe ebből egy sata2-es. Igaz a lapom még nem tudja d megy vele és gyorsabb is egy kicsit.
Biosban próbáld átálítani a sata módját. Az enyimbe van ha jól emlékszem 3 lehetőség azokkal kell kivariálni hogy jó legyen. Sok szerencsét
-
somodisoma
senior tag
-
EQMontoya
veterán
bios refresh megpróbálhatod, de nem tuti, hogy segit, meg az is lehet, hogy csak sata 1et tud a lapod
jah, és némelyiket asszem lehet sata 1-re állitani jumperrel, azt még lesd meg esetleg
[Szerkesztve] -
somodisoma
senior tag
Sziasztok!
Vettem tegnap egy SATA II-es Samsung vinyót, N-force4-es lapom van, de csak Sata-133-nak ismeri fel a lap. (Még csak nem is 150-nek...)
Mit tegyek?
Próbáltam úgí is, hogy nem volt mellette másik vinyó, de semmi különbség.
Ja, és hogy tudom checkelni, hogy az NCQ aktív vagy sem?
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
-
nRu3
addikt
-
Fricó
aktív tag
A Samsung 200GB winyómon hol tudom be-ki kapcsolni az NCQ-t?
msi nf3 alaplapom van. -
Joci??
senior tag
-
nRu3
addikt
-
Dufresne
addikt
SATA2-es a vinyód? Mert ha igen, akkor lehet át kéne jumperolni sata1-re, bár nemtudom maxtor milyen megoldást használ.
Amúgy sztem elég kiforrott már ez a sata dolog, inkább néhány vezérlőve van gond...
És persze a sebesség is csak a raid funkciókat kihasználva fog nőni érezhetően, de ehhez persze már 2 vinyó kell
-
Dufresne
addikt
-
nRu3
addikt
-
Matt-OPT
aktív tag
Seagate lesz vajon?
-
nRu3
addikt
-
Joci??
senior tag
-
Joci??
senior tag
-
Matt-OPT
aktív tag
Milyen márkájú SATA II-es vinyókat lehet kapni?
-
Zso Ro
senior tag
-
Joci??
senior tag
helloka!
mikor a ghost után újrainditod a géped akkor neked a satáról rögtön indul az xp? vagy esetleg valamit még utána csinálsz? mert nekem semmi pénzért nem akar elindulni hiába probálkozok mindenféle haditeknikával!
és valami bootolással való dolgot ir ki! most igy pontosan nem tom de ha nagyon érdekel leírom neked! köszi -
Joci??
senior tag
thx!!! akkor átforditom a cuccot! csak vazze aki kitaláta ezt a buzzi házat amugy forditva van a kivágás a házon nem tom miért!

-
lazydog
addikt
-
Joci??
senior tag
halli!
köszi az ökletet a ghostolással kapcsolatban! megprobálom! aztán utközben kiderült még 1-2 dolog pl a tápom bevolt xarva nem gyengén kimértem a feszkoját és 12.5Vkörül mozgot terhelve ha nem volt terhelve elment 13V-ig is amugy még jó hogy nem tedte gajra az egész gépemet csak 1 40gb-vinyo szált el!
nem tudna valaki segiteni vettem tegnap egy chieftec tápot amiben 1 12cm-es hütő kapkodja be a levegöt és hogy annak a hütőnek merre kell lennie lefelé a procifelé nézzen és onnan szijja a levegöt???
nem tessz benne kárt ha a hütő nem lefelénéz hanem felfelé?
aki nem tudja hogy miröl beszélek annak itt 1 kép a tápról a 12cm-est kell figyelni! http://www.chieftec.com/products/psu/atx_psu.htm
[Szerkesztve] -
andrewj
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne:
Adott egy foxconn 760GXK8MC-S alaplap (SIS 760GX + SIS 964 chipsettel + SATA vezérlő), és egy Samsung 80GB-os SATAII-es vinyó(SATA I-re jumperelve), erre szeretném a meglévő Linux helyett az XP Professionalt(SP2 integrálva) feltelepíteni!!!!!
A SATA vezérlő drivert, az alaplap CD-jén találtam meg, de leszedtem a Foxconn-ról és a SIS-ről is, és mégsem fogadja el egyiket sem a telepítő, kipróbáltam kb.:10 db kisfloppy-t de azok sem hibásak, és mégsem megy a dolog!!!!
A telepítő olyasmit ír ki, hogy a Sysraid.sys-ben hibát talált, és még:
Hiba száma: 512
Sor: 1742
ebből csak ennyire emlékszem: D:\xpsr........\boot\oemdisk.c.
1. Szerintetek mit tudok tenni???( ja és a géphez kisfloppy-n nincsen SATA raid driver, ezért a fent említett helyekről én másoltam kislemezre a drivereket, amiket látok is a telepítéskor, ki is tudom választani, de utánna jön a hiba!!!)
2. A meglévő XP Professional + SP2 lemezemből tudok olyan telepitőlemezt csinálni amire ráteszem a SATA Drivert?? Ha igen, hogyan? Valaki csinált már?
A segítségeteket előre is köszönöm!!!
Üdv: Andrewj -
Zso Ro
senior tag
én csak úgy tudtam feltenni a SATAs vinyómra a rendszert,hogy Ghostoltam egy másik vinyóról mindent beállítva.Ugyanis a Satas vinyó installáláskor mindig kékhalállal távozott,és mindig egy memóriacímre utalt a hibával.Memóriacsere sem segített,majd 1hét múlva szarrá ment a vinyóm.Most már a cserevinyóval minden ok.
-
Joci??
senior tag
senki nem tud gyógyirt a betegségemre??!!

-
Joci??
senior tag
ja és nem tom de ugy veszem észre ez a sata dolog nem nagyon forrta még ki magát!! naggyon sook gond van vele!!!

-
Joci??
senior tag
hally!
bocss hogy ide irkálom ezeket de nagyon belekezdet mindenki ebbe a satás dologba és akkor én is már hozzádzolók!
vettem 1 sata sajnos 80-os maxtor mert gondoltam tök jó buli gyorsabb lesz tölle a gép meg minden! na de ettöl kezdve csak a problémák gyorsultak naha igen a hülyegyerek nem tudja ugye hogy kell felismertetni a sata winyot az xp-vel az odáig oké! azt megoldjuk okosba!
de hogy aztán nem üzemel kb fél napot és után beszarik a dolog az már 1picit csücskös nem tom de valaki tud gyogymodót erre az estre szóljon please!
eset a következő: kb 3-4x bedobta a kékhalált az opredszer menet közben 5-ödjére már nem is bootolt be az xp!hmm? ez mi lehet gondolom felmondta az amugy friss xp a szólgáltatást! kezdeném akkor a telepitést oké boot oké floppy be és beolvassa oké formázás particionálás oké fáljok betöltés nem ok mindig kifagy vagy beteszi azt az üzenetett hogy nem találja ezt meg ezt a fáljt a cd-röl ''ja az xp cd xar gondolom én''aztán hogy az 5dik cdröl se tudjon bebootolni ami már kölcsön kért cd-k az már furi!
akkor megprobáltam a patát az meg megy semmi gond na ilyenkor mi lehet a helyzet én már az alaplai raidvezérlöre is gondoltam de nem bizti mert itt többen is panaszkkodtak ilyen esetre! aj miellött azt mondaná valaki hogy más hardver hibe nem az alaplapon és a sata viynon kivül minden kilett cserélve probálva!!! tom kicsit hosszú lett de idegeskedésemben szófos...om lett!!bocs! 
-
neooen
aktív tag
-
nRu3
addikt
-
neooen
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy támogatja-e az alaplapom a Sata II-es vinyókat, mert az alaplapi lapkészlet szerint támogatnia kellene (i915P), de ahol részletesen leírják a specifikációit ott erről sehol nem szól a fáma, mindenhol azt írják, hogy S-ATA 150, most akkor mi az igazság, Asus P5GD1 Pro az alaplapom típusa! Valaki segítsen, mert már napok óta keresgélek, de nem tudom eldönteni, hogy akkor most mi a helyzet!
Hopp, ezt talán nem ide kellett volna, most látom bocsi!
Aki tud az segítsen!
[Szerkesztve] -
vapeet
csendes tag
Senkinek semmi ötlete?

[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
-
sYnc3r
csendes tag
Valaki próbálta már mennyivel jobb a SATA2?
-
prdave77
csendes tag
Sziasztok!
Hát küzdök a vinyókkal. Vettem egy 160 GB-os Samsung SATA2 vinyót. 4 NTFS partícióra formáztam. Pár hétig minden OK. aztán kék halál, aztán már el sem indult a gép. Kék halálban azt írta ki, hogy használjam a CHKDSK parancsot, ez működött, utána elindult a gép. Egy nap múlva ismét ugyanez, de már CHKDSK után sem indult el. Norton Ghost-al le volt mentve a C meghajtóm, azt visszaraktam és ismét ment a gép. De közben ismét bedöglött, de a Norton Ghostos kezelés megint segített. Azóta kölcsönkért vinyókra mentettem ki a dolgaimat és utána törlöm a partíciókat és az egész meghajtót, majd újra minden, hátha ez segít. Ja és két napja egyik pillanatban az egyik nem rendszerpartícióm megszűnt létezni, sajnos ezen voltak a zenéim és ezeket még nem mentettem le.
Próbáltam csodaszoftverekkel kimenteni róla, a GetDataBack csak 5-10 zenét mentett ki. Próbáltam még a PC Inspector File Recovery-t de az semmit nem tudott kezdeni vele. Van még valami szoftver amit érdemes kipróbálnom a teljes lemeztörlés előtt?
És az előző vinyót úgy formáztam NTFS meghajtókra, hogy lett egy elsődleges partíció, aztán kiterjesztett p. és logikai meghajtók. Tehát 4 partíció.De az újat pedig úgy, hogy 4 elsődleges partíciót csináltam, mert a súgó ezt jobbnak tartotta. Most úgy tervezem, hogy az 1. változat szerint csinálom újra. Ha megint gáz lesz akkor viszem vissza. Mi a véleményetek erről az egészről?
Abit AN8 Ultra, AMD ATHLON 64 3000+, 2*512 MB TwinMOS, Sapphire PCI-E X300 128MB TD (Lite), Pioneer DVD-106 S, win2000 -
Zso Ro
senior tag
-
vapeet
csendes tag
Azért köszi! Remélem kapok még ötleteket, és fog működni a dolog!
-
nRu3
addikt
-
vapeet
csendes tag
Problémám igen nagy!
Van egy asus a7n8x-e deluxe (nforce2-es) lapom, ami mellé vettem egy hitachi 160GB-os SATA2-es vinyót. A hdd sebessége elég alacsony, olvasás 30-40MB, írás 14-17MB. Ezeket Samsung 80GB-os 7200-es 8MB-os hdd-vel kaptam eredményül. Ötleteket kérnék! BIOS frissítve van, driver van fennt. A JavaSATARaid nevű program meg nem működik rendesen. Előre is köszönöm! -
nRu3
addikt
-
ViBo77
senior tag
-
Doki16
addikt
Lenne egy amatör kérdésem Sata 2-es vinyot rá lehet kötni egy sima Satás lapra?
szerk:Na most látom már irták feletem nem sokkal.
Akkor már csak annyi érdekelne bonyolult-e megoldani hogy minden gond nélkül menjen?
[Szerkesztve] -
TudorVigyor
aktív tag
-
lazydog
addikt
-
ViBo77
senior tag
hi!
nekem egy tök 1szerü kérdésem lenne, mivel gykorlait tapasztalatom még nem volt ilyen témában ...
a kérdés: a SATA és SATAII rendszerek kompatibilisek 1mással!?
Tehát SATA vezérlőre SATAII -es vinyót lehet-e tenni illyetve fordítva, SATAII vezérlőre SATA vinyót!?
Persze a rá ''lehet-e tenni'' alatt azt értem hogy kezeli is utána azokat
-
Esther
tag
Hi!
A WD-re is 3 ev a gar. Bar letezik vmi. raid edition is amire 5 ev de eddig meg Mo.-n nem talalkoztam vele.
Itt[link] neztem adatokat rola. Valojaban a hang engem nem izgat, es allitolag nem melegedosek a WD-k
De ugy vettem eszre mostanaban ram jar a rud... [vagy rosszul tudom az arat, vagy mar nincs is keszleten...]
Eszti -
Kraptor
őstag
-
nRu3
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
Garanciát mennyit kapsz rá?
Hitachi, Samsung <- ezek biztos, hogy 3 év garral vannak (a WD-t nem tudom).
A teljesítménybeli különbségek szerintem elhanyagolhatók. Szvsz. sokkal fontosabb a garancia hossza, a melegedés, és a meghajtó által keltett zaj és/vagy rezonancia.
Sajnos a fenti szempontok alapján nem tudok véleményt mondani erről a WD-ről, de azt tudom, hogy a Hitachi vinyókra nem jellemző a rezonancia. A Samsungokról itt-ot lehet olvasni, hogy ''brummognak'', Seagate-t pedig (igaz csak egyet) ''fütyülni'' hallottam. Mielőtt döntesz, én megkérdeznék pár tulajt a fenti márkákról. -
Kraptor
őstag
-
Esther
tag
-
Esther
tag
Mar +int en!
Errol mi a velemenyetek?
Western Digital Caviar SE (WD3200JD)
Meghajtó specifikáció:
Interfész: Serial ATA (150 MB/s)
Kapacitás: 320GB
Puffer méret: 8MB
Fejek száma: 6
Lemeztányérok száma: 3
Teljesítő képesség:
Olvasási idők (sávról sávra / átlagos / teljes ciklus): 2 ms / 8.9 ms / 21 ms
Átlagos várakozás: 4.2 ms
Forgási sebesség (RPM): 7200
Meghajtó készenléti idő:
Adatátviteli sebesség:
PC-puffer: 150 MB/s (Max)
Puffer-meghajtó: 748 Mbits/s (Max)
Tipikus teljesítmény felvétel:
Maximális áramfelvétel: nincs adat
Író/olvasó teljesímény: 9W
Fejmozgató teljesítmény: nincs adat
Üresjárati teljesítmény: 8.75W
Készenléti teljesítmény: 1.2W
Pihenő üzemmód: 1.2W
Csak mert egesz jo aron talaltam. Legalabbis azt hiszem...
[nem tudom,h. fog kinezni a szoveg mert ugy masoltam be]
Elore is Koszi!
Eszti -
Esther
tag
-
nRu3
addikt
-
Esther
tag
Hi All!
Na mint megtudtam, jol kiszurtam magammal...
Keson mentem winyoert
Amint kivettek az alkatrezseket a sulinetbol a 200GB folotti winyok egybol ugrottak folfele arban egy tizest
Ha van valaki aki otthon van elarusitas ugyben [tudom am,h. van
], attol kernek tanacsot: Most a 250G Samsung SATA II. 35.e Ft, a 250G WD SATA 32.e FT. Nem tudom karacsony kornyeken, vagy az utan szoktak e valtozni az arak. Mikor erdemes venni Winyot? Most, Dec., Jan.? 
Elore is koszi
Eszti -
Kraptor
őstag
-
Kraptor
őstag
-
edeleny
őstag
Bar ezt mar irtam a Samsung topicba,de ugylatom itt is erröl folyik a beszed:,lenne egy kerdesem,lett egy Samsung SataII-es vinyom P18SD HD160JJ.Tökeletesen megy,csandes,hideg,gyors,viszont nem tudok Op. rendszert tenni ra,se XP-t,se XP-64-et.Lehuzom a masik ATA-s,elö vinyot,rendben megy a telepites,formaz,masol mindent,majd mikor ujraindul mindig azt irja ki,hogy a rendszer nem tölthetö be. Konfig:AMD 3,2Venice ASUS A8N-e,BIOS alapon. A lap tamogatja a SATAII-t,a mostani winfos,rendben felismeri annak ami,megse jutok vele semmire.
-
Zso Ro
senior tag
Szeretnék valami magyarázatot kapni,miért is ilyen lassú a Samsung vinyóm.Igaz SATA I-ben megy de ez akkor is kevés.
121,8MB/s (HDTach)
Ennél még a UDMA-6-os is gyorsabb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fogyjunk le!
- Macska topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Facebook és Messenger
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új / Bontatlan M.2 NVMe SSD-k 2TB
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de hogy aztán nem üzemel kb fél napot és után beszarik a dolog az már 1picit csücskös nem tom de valaki tud gyogymodót erre az estre szóljon please!

], attol kernek tanacsot: Most a 250G Samsung SATA II. 35.e Ft, a 250G WD SATA 32.e FT. Nem tudom karacsony kornyeken, vagy az utan szoktak e valtozni az arak. Mikor erdemes venni Winyot? Most, Dec., Jan.?