- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
nRu3
addikt
A biosban nem lehet kiválasztani melyik az elsődleges és másodlagos, talán segit de nem hiszem, meg kénne probálni másik szériáju xp telepitésével, erre a problémára nekem nincs további ötletem sajnos,
[Szerkesztve] -
Sirandrish
legenda
-
nRu3
addikt
ha particionáld a vinyot akárhány részre és formázod win alol meg minden és látod is őket, utána telepités előtt a biosban látod őket?
-
Sirandrish
legenda
több ötlet senkinél?

-
Sirandrish
legenda
-
nRu3
addikt
Pedig volt nekem is ilyesmi jelenségem az egyik gépnél és egy másik xp segitet azal felment, ha nem particionálod és egy vinyoként használnád és telepitenéd rá a wint, akkor hogy viselkedik.
-
Sirandrish
legenda
-
nRu3
addikt
mi a helyzet?
-
Odro
csendes tag
-
bozont
veterán
-
Sirandrish
legenda
-
nRu3
addikt
-
Odro
csendes tag
-
nRu3
addikt
-
nRu3
addikt
nincs msn, de lehet hogy délután nem is leszek gép közelben,, de az oldalt úgy is látogatom gyakaran írj nyugodtan.
-
bozont
veterán
-
Odro
csendes tag
Hali!

Az alaplapomra az van rá irva hogy serial ata raid, de nincs feltüntetve hogy sata II.
De nekem azt mondták hogy 100% hogy felismeri !
Valaki erre tud mondani valamit ?
Felismeri ??
Biztos ez?

Válaszokat előre is köszi!
[Szerkesztve] -
Sirandrish
legenda
-
bozont
veterán
-
nRu3
addikt
-
nRu3
addikt
Ha igy is gondok leszenk ,akkor leírod pontosan a gondok és hiba jelenségeket mikortol kezdödnek, meddig még ok-s talán stb. és azután valamit tovább variálunk de egyenlőre bizunk hogy csak az xp roszalkodik a nagy vinyóval.
-
Odro
csendes tag
Hali!
A sata és a sata II csatlakozók azok egyformák vagy különbözőek???
Western Digital sata II vinyót át lehet jumperelni satásá???
Vettem egy:
Western Digital Caviar SE WD2500Js Hard Drive 250 Gb Sata II 7200rpm (bulk version)
Ezt a vinyót átlehet valahogy ''alakitani'' sima sata vinyóvá?
Előre is köszi !

-
Sirandrish
legenda
-
nRu3
addikt
Igen, igy egészséges és biztosan müködö formázot particiókat kapsz ,amikel már remélhetöleg nem lesz gond a xp telepitésénél sem.
-
Sirandrish
legenda
-
nRu3
addikt
Egy probát megér, én igy szoktam particionálni magamnak és ismerősöknek gond nélkül, remélem hogy neked is segit, persze lehet hogy nálad egészen más jelegü a gond, de ez kiedrül majd.
-
Sirandrish
legenda
-
nRu3
addikt
Ha megvan még a régebbi vinyód én akkor ezt a lehetőséget probálnám és ajánlanám, természetesen a legújabb és legfrisebb bios és driverek legyenek fenn.
1.a régi vinyoval kellene használni a gépet amin wan normálisan működö win (az a vinyó mastera kötve természetesen) az új vinyot pedig valamelyik sata csatira kötöd (remélem a táp birja)
2. gép bekapcs a win betölt remélem, az minket nem érdekel hogy win alol látni e az új vinyót! mert mi máshol babrálunk. és pedig
3. -> Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Számitógép kezelés -> Lemezkezelés : itt lehet a legkönyeben particionálni formázni és itt látni pontosan mi van a problémás vinyóval is ha éppen eltünt. A lényeg töröld formázd le a sata vinyod, utána particionáld amilyen méretüre szeretnéd , a végeredményt már látni fogod win alol is milyen vinyókat kaptál.
4.Ha minden ok, akkor gép kikapcs régi vinyó le csak sata-s vinyó bent marad, a biosban majd beálitani hogy a vinyód a master vagy épp slave a win telepitésnél ahogy neked menni szokot(nálam nincs jelentősége) és mehet a win telepitése.
A win xp telepitésnél néha az szokot lenni a gond hogy az sp2 nélküli xp még nem ismeri a nagy méretü merevlemezeket ezért elrejti a több Gb-okat de ez megkereshető és aktiválható az általam leirtak szerint a lemezkezelésben. -
Sirandrish
legenda
hát az lenne a gondom hogy vette egy 250es maxtort..sata-s természetesen...16M cache-s..nagy nehezen tudtunk rá két particiót meg egy rendszert rakni de aztán nem tudtunk rola bootolni..ki lehetett váasztani de nem sikerült bootolni rola..aztán ujra wint akartunk telepiteni hátha és már nem látta a win..
-
nRu3
addikt
Picit igen, de atol még lehet hogy énsem tudok valamiben segiteni amore más azonal tudná a választ, nyugodtan kérdez.
-
Sirandrish
legenda
-
nRu3
addikt
Vannak sata vinyok amelyiken 2féle táp csati van igy arra kötöd ami szimpatikus.
A samsung vinyokat jumperelni lehet sata és sata2 -re, a hitachi vinyókat pedig egy progival lehet variálni de a hita vinyok gyárilag sima sata vinyoként kezdik életüket.
A tesztek alapján hitachi vinyó a jobb minden téren.
Az általad írt 2vinyó közül én maxtort választanám, egyszerüen azért mert nekem személy szerint a maxtorokal nem volt bajom (mások szidják) a samsung vinyoval pedig sok negativ tapasztalatom van,(a samsung vinyókrol vegyes vélemények vannak van aki szidják, vannak akik istenitik) az biztos hogy gyorsak de sokan panaszkodnak a rezonanciájukra. -
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
-
Odro
csendes tag
Hali!
WESTERN DIGITAL Caviar SE - 320 Gb - 7200 RPM - 8 Mo - EIDE (bulk)
Ez a vinyó milyen a western digital-nak milyen híre van ?
Ez jó vinyó??? -
Odro
csendes tag
Hali!
Az alaplapom támogatja a sata-s vinyókat!
A sata-s vinyó ugyan olyan csatlakozóval kapja az áramot mint az IDE-s vinyó?
Vagy külön csatlakozónak kell lennie az alaplapon?
Sata II vnyókat át lehet jumperelni sata vinyóvá.
Szerintetek melyik vinyó a jobb ?
-Maxtor 300gb Sata II 16 cach 7200rpm
-Samsung 250 gb Sata 8 cach 7200rpm
??
Tesztek alapján milyen vinyót vegyek ?
Segate Hitach Maxtor Samsung?
A maxtor diamondmax 10 vinyók már ki lettek javitva nem?
Tehát jól futnak, azt hallottam!
Segitesetek!!
Irjatok!!
Előre is köszi!!! -
Odro
csendes tag
Hali!
Mi a véleményetek erről?
MAXTOR DiamondMax 10 - 300 Gb - 7200RPM - 16 Mb - SATAII
a maxtor daimondmax 10 vinyókkal mi vanazt hallottam elég jól futnak és jók is .
Szerintetek megéri venni?
bruttó 29 e.
Előre is köszi! -
Sirandrish
legenda
-
robika88
tag
persze hogy elötte kell megcsinálcsi a flopyt, és mikor bejön a kék képernyő akkor az a legelső amit kiír alul, hogy nyomja meg az F6-ot ha más vezérlőt szeretne telepíteni
-
robika88
tag
-
Sirandrish
legenda
-
mr_ricsi
veterán
Alul ki is írja az F6-ot.
-
Sirandrish
legenda
-
mr_ricsi
veterán
''valami ötlet?''
Az alaplapod kézikönyvének 2.9 pontja szerint készíts egy SATA driver floppyt, majd az XP telepítés kezdetén nyomj F6-ot. -
Sirandrish
legenda
Sziasztok. nekem most ata-s vinyom van..de sata-sra cserélném..meg is van a vinyo de egyszerüen nem tudok rá win-t telepiteni..meg particionálni se lehet..nem láta a gép..régi fajta a alaplapom..valami ötlet?
-
!!đAniEl
csendes tag
OK köszi akkor megnézem azt a tesztet

-
Sn00k
veterán
-
robika88
tag
Szaisztok!
Remélem tudtok segíteni, van egy Asus A8N-SLI lapom meg egy Maxtor Diamondmax10-em és sehogy nem akkorja azt a 3gb-ot elérni, és nem jövök rá hogy miért, 1,5-ön tökéletesem múködik, és ha a jumpert átdugom akkor felismeri a lap, de a windows nem indul el vele, és nem is lehet rá telepíteni a lemez ellenőrzésénél megáll(sp2-es)
-
mr_ricsi
veterán
-
Sn00k
veterán
-
!!đAniEl
csendes tag
Hi all!
Maxtor vinyókról mi a véleményetek??
Érdemes kifizetni egy WD-ért a plusz 3 ezret??
Sata2-es 160 GB-os vinyót szeretnék!
Maradjon a Pata vinyón az XP vagy mehet a Sata2-esre is????
elöre is kösz!
-
doddy
tag
nem mértem emg!
igaz szar codogen 400 as PFC-s tápm van, de tudpom h a 4ből melyik 2 tápkábel a jó 
-
Freddy TNT
őstag
-
doddy
tag
A tápot már néztem, szerintem nem az a ludas, és mivel megkímélt wnyóról van szó az sem lehet a baj!
A kontakthiba azt tuti, de azt pl h lehet orvosolni? -
Freddy TNT
őstag
-
doddy
tag
Sziasztok!!
Lenne egy problémám a SATA II-es winyómmal!!160-as Samsungom van, még a SATA II-es változat első példányaiból!Amúgy jó kis winyó, de sokszor olyat csinál h gondol 1et és leáll!Mikor a gép ujraindul nem ismeri fel, az első alkalommal mondhatom, nagoyn megijedtem!DE rájöttem ha a SATA kábelt átteszem másik SATA II es slotba akkor felismeri, de ott sem lesz jó sokáig, és megkell majd ismeételnem az utóbbi teendőt!Nem tudjátok hogy mitől lehet ez?Már nagyon zavar, csinálok valamit és magától leáll.. -
Sn00k
veterán
-
mr_ricsi
veterán
-
Bernardo20
őstag
-
Sn00k
veterán
Hi!
Ha veszek egy új SATA II vinyót , azt meg kell formatálni, mielőtt felteszem rá a WINfost? -
mr_ricsi
veterán
''ez még most igy van?''
Pont annyit fogsz kinlódni a SATA2-es vinyóval is, mint annó a SATA-ssal.
-
dbius
veterán
-
Bernardo20
őstag
egy láma kérdéssel fordulnék hozzátok..
afelőle érdeklődnék,hogy sata2es vinyó használható-e rendszervinyóként(látja-e rendesen az xp). Utoljára mikor satas vinyóm volt sokat szenvedtem vele, hogy egyáltalán a windfos lássa a vincsesztert(telepités után...ez még most igy van? emiatt nem merek sata-sata2es vinyót venni..akkor egy asus a7n8x-e deluxe lapom volt most egy gigabyte 8I945G 945-ös van.
jogos a félelmem?
[remélem érthető volt a kérdés] -
Odro
csendes tag
Hello!
Szeretném megtudni, hogy az alaplapom érzékeli a sata-s vinyót akkor azon menni fog a sata2 is????
A könyvébe nincs beleirva hogy sata2, de ugy hallottam ,hogy viszi vagyis felismeri a sata2 vinyókat is????
Valaki segitsen Nagyon fontos lenne!!!!
Sürgős!!!
Előre is kösszi!
Irjatok!!! -
mr_ricsi
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
-
mr_ricsi
veterán
''Lehet az szerintetek, hogy mivel az alaplapom alapból felismeri a vinyót (nem kell Sata lemez) nem is használtam win telepítésnél, az kavarhatott be?''
Szerintem semmi köze a problémához.
Vagy valami processz fut az XP-den, ami korábban nem, és az fűti a procit, vagy a vinyóbeszereléssel függhet össze a dolog: plusz vinyó melegíti a ház belsejét, a kábelek ''átrendezése'' miatt rosszabb lett a légáramlás, ilyesmi. -
_stick_
őstag
-
dbius
veterán
-
_stick_
őstag
-
dbius
veterán
Én azt mondanám erre, hogy szerintem a kettőnek nem sok köze lehet egymáshoz...

(igaz, hogy mivel ezek az alaplapi raid-ek szoftveresek, pár %-ban terhelik a cpu-t, de azért ennyire nem)
Előtte soha nem ment fel 55-ig a procid hőmérséklete, ha megterhelted huzamos ideig 100%-on??? (nem lehet, hogy a hűtőventid elpiszkolódott, ki kéne takarítani?) Láttam már olyan hűtőventit, ami alatt a lamellák tömve voltak porral, és gyk. mintha egy passzív hűtő lett volna, mert a venti nem tudta átfújni a levegőt rajta...) -
_stick_
őstag
Helló!
Bocsánat, ha nem idevág a probléma, de szerintem a SATA-val lesz a gond...
Röviden: volt egy seagate 200gb Sata vinyóm, amit a hangja miatt eladtam. Amíg nem volt meg az új addig egy 80G western digital non sata vinyón volt a rendszer.
Mikor megvettem az új (western digital 200gb sata) vinyót, felraktam rá a rendszert, azt vettem észre, hogy a korábbiakház képest sokkal jobban melegszik a CPU. Ez azt jelenti, hogy egy víruskereséssel kb 3 perc alatt felmegy 55fokra
Lehet az szerintetek, hogy mivel az alaplapom alapból felismeri a vinyót (nem kell Sata lemez) nem is használtam win telepítésnél, az kavarhatott be? -
bozont
veterán
-
Vincsó
aktív tag
Sziasztok
Holnap vennék egy vinyót és az lenne a kérdésem hogy az SATAII kompatibilis e lefelé tehát vehetek e SATAII vinyót egy NF7-be
AZ hogy nem tudnám teljesen kihasználni nem gond mert gép vásárlás elött állok de a vinyó fontos, késöbb meg nem akarom lecserélni. -
dbius
veterán
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
''Szal hogy tudnám kicsikarni belőle a 3GB/s -et? ''
Ha az alaplapod tudja a SATA2-t, akkor úgy, hogy leveszed róla a jumpert.
''az alaplap pedig ATA 133 -asként detektálja.. Ha leveszem a jumpert, akkor sem történik semmi... ''
Miért, mit vársz? Az alaplapi biosok a SATA vinyókat kompatibilitási okokból ATA100-nak vagy ATA133-nak írják ki. -
tkesy
őstag
-
dbius
veterán
-
dbius
veterán
hmmmm...

kimaradt egy fontos dolog abból a leírásomból... hogy mikor a raid biosban boot után beállítod a raid tömböt, akkor azt bootolhatóvá is kell tenni, ugyanott. Utána ment, kilép, majd az alaplapi biosban be kell állítani, hogy első boot egységed a sata vinyó legyen...
Ha így csináltad, és nem működik, próbálj meg segítséget kérni a raid topicban, hátha tudnak segíteni, én így a távolból most csak ennyit tudok...
Üdv! -
Diego82
csendes tag
Üdv.
dbius, köcce a segítséget... de nem jött össze :S
probáltam mind a 6 lehetőséget...
K8N 32bit
K8N 64bit
K8N-E 32bit
K8N-E 64bit
meg 2 SIL akármi...
a telepítést mindig megcsinálja de utánna nem indul...
most egy ata133-as winyó van bent... igy látja a rendszer, hogy bent a 160is, használni is tom... csak a rendszer nem fut róla.. :S -
dbius
veterán
-
dbius
veterán
-
Norman01
csendes tag
Hali, a kérdésem az lenne h létezik-e olyan átalakító v más megoldás amivel egy régi ATA alaplap együtt tud működni egy új SATA II vinyóval?
Köszi a segítséget! (és bocs ha volt már)
N. -
tkesy
őstag
Lenne egy gyors kérdésem:
Van nekem Samsung 3Gb/s -es winchesterem. (SP2504C). Jelenleg Sata I-re van jumperelve, az alaplap pedig ATA 133 -asként detektálja.. Ha leveszem a jumpert, akkor sem történik semmi...
Szal hogy tudnám kicsikarni belőle a 3GB/s -et?
XP már van rá telepítve... -
dbius
veterán
-
Diego82
csendes tag
SATA1-re jumperelve is ezt csinálja...
-
Diego82
csendes tag
ja, még valami... kb 1 hete állítottuk össze az uj gépet... eredetileg egy Maxtor 160GB SATA2-es winyó volt benne... de arra telepíteni se tudtuk... visszavittem a boltba az egész gépet... kicserélték egy Samsung 160GB SATA2-esre és azt mondták, hogy kiprobálták és erre lehet telepíteni... hazavittem... simán tudtuk particionálni... a telepítés is rendben ment... csak az első indításnál...

-
Diego82
csendes tag
Üdv mindenkinek! 1 problémára keresnék megoldást... van 1 SATA2-es winyóm és nem fut róla az op rendszer... nagy nehezen sikerült telepíteni rá de az első indítás helyett jön a kék ablak, hogy hibát talált és leáll... és megkér, hogy távolítsam el az ujjonan telepített merevlemezeket... ha tudna valaki segíteni, hogy mi a baj, megköszönném...
-
_stick_
őstag
-
dbius
veterán
-
_stick_
őstag
-
dbius
veterán
-
STibi_
csendes tag
Skacok!
Olyanba ne is reménykedjek, hogy mőködő SATA II-es XP-s rendszerbe illesszek egy új SATA II-es vinyót RAID-nek??? -
STibi_
csendes tag
Utánanéztem, az alaplapod csak az SATA I-et támogatja a II-t még nem. Ez van. Ja, mellesleg ez nem Intel alaplap (p4p800), hanem Asus. [L]hu.asus.com[/L] <-- Ez a magyar weboldal, itt a bal oldali termék keresőbe ird be a típust, utána megnézheted, hogy mit tud az alaplap, ha nem tudsz utánanézni a kézikönyvben.
-
dbius
veterán
Butítás alatt csupán azt kell érteni, hogy a sata2 elméleti sebességét felezed meg, hogy megfeleljen a sata1 szabványnak. Ill. ezen kívűl, ha a sata2-es vinyó támogatja a cnq-t (command queuing), nos azt nem fogja tudni kihasználni, ugyanis sata1 nem támogatja.
Ennyi a különbség. Átlag felhasználónak nem fog észrevehető különbséget jelenteni, ha emiatt aggódsz!
-
_stick_
őstag
-
dbius
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bestbuy játékok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- További aktív témák...
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 04/30 FRISSÍTVE - 2TB HDD 100/100 - 1 db maradt!!
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

igaz szar codogen 400 as PFC-s tápm van, de tudpom h a 4ből melyik 2 tápkábel a jó
)