- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
need
addikt
köszöntem..))

-
LeslieG Jr.
őstag
Szia!

Hát hogy a sebessége nőni fog azt erőssen kétlem. Bár ha egy újabb nForce4-es driver-t teszel fel akkor általában javítotak néhány dolgot az elözőhöz képest. Hibák javítva lettek, jobban van optimalizálva. De mindig javítanak valamit benne. Nekem is a 6.66-os van fent mert sokan mondták más totyikokban hogy ez jól működik. Meg nekem még nincsen SATA vinyóm (még
).
Bár lehet hogy jobban lekezeli a SATA vinyódat mint eddig.
u.i.: Egy próbát mindenképpen megér ha felteszel egy újabb nForce drivert. Hátha jobb valamivel.
-
need
addikt
(#292) valakinek vélekedése erröl és a 293 rol...???

-
Cyberslider
őstag
Igen,én leszedtem az nforce ide drivert, saját xp driverrel nincs semmi gond. Jól megy a rendszer

-
LeslieG Jr.
őstag
-
lazydog
addikt
Úgy tűnik, minden feltétele meg van vágyaid beteljesülésének.

-
LeslieG Jr.
őstag
Sziasztok!

Tervezem SATA II-es vinyó vásárlását és úgy olvastam itt ebben a totyikban hogy nagyon jók a Hitachi SATA II-es vinyók. Szeretnék majd RAID0-ba összekötni két HITACHI 160GB-os SATA II-es vinyót. Csak abban erősítsenek meg a Guruk(hozzáértő emberkék) hogy ezt minden további nélkül megtehetem-e? A lapom egy ABIT AN8 Ultra ami természetesen támogatja a SATA II-őt.
-
need
addikt
még 1 fél pillanat...!
az eszközkezelőben igy és e képpen rakja be az eszközöket..gondolom jó igy nem..?
IDE/ATAPI vezérlök
NVIDIA nFORCE Parallel ATA Controller
Primary Chanel Ultra DMA 5
Secondery Chanel Ultra DMA 2
NVIDIA nFORCE Serial ATA Controller
ez nekem üres vagy is nincs itt sem Primary sem Secondery eszköz...!
NVIDIA nFORCE Serial ATA Controller
Primary Chanel Serial ATA Generation 2 - 3G
itt pipa mindenhol..tehát NCQ Enable!!
Secondery szintén üres...! -
need
addikt
lentebb a konfigom..
változik valamit a dolog..tehát az SATA sebesége a cserélek drivert...?
pontosabban arra gondolok ha NForce 6.66 cserélem 6.70 re..!
[link]
nagyon nem volt egyszerű ez a dolog a legelején és sokat szenvedtem az SATA II vinyóval..mert én minden telepités után az Asus driver csomagot raktam fel az meg valami 39. akármennyi volt..!Amikor beraktam a másik vinyót akkor a gép folyamatosan újra indult minden ok nélkül..!
De amikor már az nForce csomag ment fel..rögtön megváltozott minden..!! -
lazydog
addikt
-
morp
aktív tag
ez komoly? el lehet távolítani az nvidia sata drivert, nem lesz gond?
-
Cyberslider
őstag
-
Szendwich
tag
Hello!
Egy Abit IS7-es alaplapom van, és winchester vásárláson töröm a fejem. Keresgettem (valszeg nem túl jól), hogy tud-e kezelni sata2-es winchestereket. Valaki tudja rá a választ?
Előre is kösz!
Üdv -
Cyberslider
őstag
Na asszem megcsináltam,leszedtem a drivereket,most az MS féle van fent. Lapozási művelet során nincs hiba+ikon sincs. Tökéletes

Bár ennek ennyinek kell lennie?
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/051112/vez_(kepfeltoltes.hu).jpg)
-
Cyberslider
őstag
Ja értem mostmár...
Akkor ez az ide probléma ezexerint még nforce4 chipsetnél is igaz? Ugyanis nekem az van (939), és én hüle azt hittem,hogy már ez a driver erre a chipsetre kinőtte az nforce2 ilyen jellegű problémáit. (Igaz nekem gondot nem okozott.)
De akkor újrateszem,mert tökre megkavarodott már a rendszer,feltettem vagy 3-4 féle drivert
Másik dolog ugye,hogy F6-al telepítettem,úgy adtam be neki a SATA drivert (nekem már ott nforce sata vezérlőt írt ki) de gondoltam muszály lesz,mert akkor nem ismeri fel a telepítő a SATA-t... (Amúgy persze xp sp2)
Köszi.
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
Lehet, hogy nem érted !
Komolyan értendő a tanács, miszerint szedd le az nForce saját IDE driver-ét. Az XP által telepített driver használata sok további bosszúságtól fog megkímélni. -
Cyberslider
őstag
-
Cyberslider
őstag
Először is nem ér cikizni..
Másik dolog,hogy inkább megválaszolnád a kérdésem..
Harmadik,hogy igazad van, f*** nincs a SATA-ról. Bővebben még nem is láttam ilyet múlthétig. Csodálkoztam is,hogy micsoda csatlakozó,nahát,hogy fejlődik a technika...
De azzal tisztában vagyok,hogy menetközben cserélhető. Tehát: tudom miért van ott az ikon. Kérdésem,hogy lehet onnan eltüntetni?
Köszönöm (már ha választ is kapok rá
) -
atenza
senior tag
-
lazydog
addikt
-
atenza
senior tag
Mondanátok vmi infót a Hitachi és a WD Sata II-es vinyóiról? Ezekről nem hallottam sokat, és hamarosan be kell szereznem egy új vinyót! Egyenlőre Samsung a highend nálam....
-
Mancs82
csendes tag
-
erdoke
titán
El lehet tüntetni, leszeded az nV IDE drverét.

-
lazydog
addikt
-
Cyber01
csendes tag
-
mclord
aktív tag
senior tag : ''Másik,azt a ''hardware biztonságos eltávolítása'' c. ikont az óra mellől nem lehet valahogy eltüntetni?''
ez nem gyenge , te se tudsz sokat a sataról az tuti. -
Cyberslider
őstag
Nektek is van az eseménynaplóban minden indítás után hibaüzenet?
''Hiba történt a lapozási művelet során''
Nekem mindíg ezt írja ki több sorban indításkor. Menni megy,nincs vele gond. De ez mitől lehet?? (Már próbáltam többféle driverrel)
Másik,azt a ''hardware biztonságos eltávolítása'' c. ikont az óra mellől nem lehet valahogy eltüntetni?? -
lazydog
addikt
-
Cyber01
csendes tag
Sziasztok!
Westrn Digital SATAII vinyóm van (WD1200JS) és ezen nem tudom bekapcsolni az NCQ-t! Nincs bepipálási lehetőség az NCQ mellett!Az lenne a tiszteletteljes kérdésem hogy hogyan tudnám bekapcsolni az NCQ-t? Vagy esteleg gyárilag belenne kapcsolva a vinyón és ezért nem lahat xp alatt ezt külön módosítani?A Western Digital oldalán nem találtam semmi errevaló utalást!Légyszi valaki mondjon vmi okosat!Előre is köszönöm!
-
mclord
aktív tag
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok!
Én most néztem ki magamnak ezt a vinyót: 250GB Maxtor 7200rpm S-ATA150 16MB cache winchester
Szerintetek az ASUS A8N-SLI lapban ez tud menni SATA2-ként? Ha jól olvastam az alaplap 3Gb/s-os RAID vezérlője van!
Légyszi segítsetek a döntésben!--esetleg írjátok meg,ki melyik SATA2-es winyót venné meg! -
Esther
tag
-
erdoke
titán
-
krisz1689
csendes tag
-
lazydog
addikt
-
krisz1689
csendes tag
NCQ?????
SATA1 vagy SATA2 érdemes vanni????
Help me?
Azt mondják nem gyorsabb és kompatiblis a régi lapokkal???

-
erdoke
titán
-
mclord
aktív tag
-
mclord
aktív tag
-
mclord
aktív tag
-
nRu3
addikt
-
nRu3
addikt
tudom buta kérdés de az nforce4 driveréböl legalább a 6.66 van fenn?
A másik a hita vinyok gyárilag sima sata vinyoként vannak aktiválva , ahoz hogy sata2-ként menjen azt a'' ftool_v197 '' nevü progival tudod átkapcsolni amitt a hita oldalárol lehet letölteni utna flopira felmásolod és arrol be bootolni és beálitodd sata2-re 3G ,Körülményesnek tünik pedig elég egyszerü és a progival még sok mindent belehet álitgatni.
mert a linked szerint nem sata2-ként müködik a vinyód.
[Szerkesztve] -
mclord
aktív tag
-
nRu3
addikt
-
mclord
aktív tag
-
nRu3
addikt
-
mclord
aktív tag
-
mclord
aktív tag
-
lazydog
addikt
-
mclord
aktív tag
Sata II , ncq-som van de hogy kapcsaolom be az ncq-t
: winx és összes frissítés meg van
[Szerkesztve] -
Ryan927
tag
-
kisbocs
csendes tag
-
BandiT
őstag
-
lazydog
addikt
-
kisbocs
csendes tag
Köszönöm a segítségedet, kicsit későn reagálok de az ünnepek alatt, nem voltam gépközelben.
A HDD rendesen működik. Megnéztem az eszközkezelőt, azt hiszem rendben van.
Serial ATA Genebation 2-3 G
Let bios transfer mode enable
Read-write caching enable
Enable command queaing enable
Theoretical limit 300
Burst speed 125
Sustained Speed 52,7
Még 2 kérdésem lenne Ewerest 29-30 celsiust mért a HDD-n kell rá külön hűtés, vagy jó ez az érték?
Másik kérdésem az XP 130 GB-ot lát a 200-ból. Létezik olyan particionáló program amellyel a fentmaradó területet particionálni tudom, de az aktív 130 GB-os partíciómat a programjaimmal nem bánttja?
Köszönöm!
Kisbocs
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Nah megvettem a 80-as Sata2-es hhitachit és azonnal ment frankón, szóval megnyugodtam, köszi neketek
-
Esther
tag
Koszi! Koszi! Koszi!

Akkor maris rohanok beujitani egy SP 2504C -t!
Vegre lesz eleg hely a gepben!!
Udv Mindenkinek!
Eszti -
erdoke
titán
-
lazydog
addikt
-
Esther
tag
Szia!
A valaszodat koszonom.
Viszont legy oly kedves es velemenyezd ezt is.
Az biztos,h. nem kezel SATA II-t csak I-et. Azt olvastam, h. ilyen esetben a II-es winyo Sata I -es sebesseggel fog dolgozni. Ez nekem nem baj. mert inkabb a w. merete a lenyeg most. tehat nekem jo lenne a PATA is, csak az ara miatt valasztottam a SATA II-t.
Eddig igy talaltam Samsung 250G winyokat: PATA 26800,- SATA 29300,- SATA II 25400,-.
Tudom,a SATA II & a PATA kozott nincs lenyeges arkulonbseg, de mar az osszes helyem teli van, es kene vennem raid kartyat. Igy meg mar dragabb mint a SATA winyo.
Tehat ha nekem jo a SATA sebesseg is egy SATA II winyotol, akkor ossze tudom -e hozni oket igy?
Elore is Koszi!
Eszti -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
-
kisbocs
csendes tag
200GB SATA2 vinyót vettem, a problémám, hogy a bios indulásnál 200GB-nak látja, de ATA133-al. Az alaplapom S939 AN8 ultra, Bios dátum: 2005.07.21. Biosban SATA2 engedélyezve! Tud valaki megoldást?
-
Esther
tag
Hi All!
Van egy Asrock P4VT8+ alaplapom [nem röhög...] + egy 80G Samsung PATA w.
Most gondolkozom winyo vasarlason es egy 250G Sata II. Samsungon gondolkozom, mivel ezt talaltam eddig a legolcsobban. [bar ezt sem ertem]
Az alaplapomhoz CD-n SATA driver van. azzal tudom telepiteni a SATA II -t is?
Elore is Köszi!
Eszti -
Dufresne
addikt
-
erdoke
titán
-
Dufresne
addikt
-
erdoke
titán
-
Dufresne
addikt
-
lazydog
addikt
-
bmarko
tag
-
Dufresne
addikt
-
bmarko
tag
-
Dufresne
addikt
Oszlassátok el a kételyeimet pls

-
Dufresne
addikt
-
Csepy
őstag
-
Dufresne
addikt
Szia!
Egy olyan kérédsem lenne, mivel nem tiszta teljesen az itt elolvasottak alapján nekem a dolog, hogy ha veszek egy sata2-es vinyót, akkor az csak nforce4 vagy intel945től felfelé lévő lapokkal lesz hajlandó elindulni, vagy menni fog mondjuk akár nforce3-as lapban is, csak ott nem fogja kihawsználni a sata2-es adottságaot, szóval csak sata1-ként fog menni.
Előre is köszi. -
Cyber01
csendes tag
Ha jol tudom nem az a driver van fent pontosan nem tom hogy mit raktamfel! Ezek szerint az a driver megoldás lehet? Ha igen akkor köszönöm!

-
Cyber01
csendes tag
Onnan látom hogy az Everest is ki írja hogy csak udma 133-ban megy!
-
nRu3
addikt
-
Cyber01
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy buta kérdés teszekfel de már nem tudom hogy ki kivel van ezért inkább megkérdezem! Asus A8N-SLI Deluxe lapom van ehez vettem Western Digital 120gb SATA2 vinyót. Namármost nekem nem megy sata 2-ben! Ennek mi lehet az oka? Tudomásom szerint a lapom kezeli a sata2-t! De ha nem akkor mit tegyek hogy mennyen sata2-ben! A válszt előre is köszönöm! Bármilyen ötlet jól jöhet! -
humax
senior tag
sziasztok
alap lapom ASUS P4P800
van egy ATA nem samsungos vinyom.
van egy SATA1 160 gb samsungom
most rendeltem SAMSUNG sata2 200 gb 28000ert.
a windows xp a ATA rta van telepitve.
most a ha jumperem az uj sata 2 vinyomot minden rendben fog menni?
zajos lesz a gep?
-
nRu3
addikt
-
kovilac
tag
Üdv. mindenkinek! Egy srác most kapott egy 80gigás sata2-es samsung vinyát. Az alaplapja nforce3-as így egyértelmű, hogy rátettem a vinyára a Sata-150-re való korlátozást biztosító jumpert. Beraktam a gépbe a vinyát de egyszerűen nem ismeri fel. Biosban be van kapcsolva a sata vezérlő, a driver fel van telepítva. Mit tegyek?
-
Global
csendes tag
Ha valaki vásárolni szeretne, itt megteheti!
Bővebben: link -
LordX
veterán
-
nRu3
addikt
-
LordX
veterán
-
nRu3
addikt
-
t-rac
senior tag
Vki keresne nekem,és kilinkelné a floppy-s drivert h lássa az xp telepitésnél? MSI 865PE-NEO2-V lap. Megköszönném....
-
t-rac
senior tag
-
LordX
veterán
-
t-rac
senior tag
Vettem potyára 1 vinyót! Megjött a sata2 samsungom,és a tápcsatlakozója nem olyan mint a másiknak! Mivel sulinetes nem tom elpasszolni se!

-
davide729
csendes tag
Sziasztok!
Egy (szerintem) furcsaságra lettem figyelmes. SATA-s Western Digital 250GB-os vinyót szeretnék venni (ugye jó választás???
, de eddig nem nagyon figyeltem arra, hogy az most éppen SATA, vagy SATA II. Találtam egy olyan boltot (www.focus.hu), ahol van ilyen SATA-s, meg SATA II-s is. És a mi a fura: a SATA II majdnem egy ezressel olcsóbb. Ez miért lehet? Azt hittem, a SATA II újabb és akkor nyilván drágább is, de ezek szerint nem. Egyébként ha már itt tartunk, melyiket érdemes venni? Előre is köszi a válaszokat! -
canniball
nagyúr
-
nRu3
addikt
-
CocooN-z
őstag
-
canniball
nagyúr
Please, legalább a második kérdésre adjatok egy gyors választ, mert addig nem merem beszerelni és elég nehéz az asztalon szemezgetni vele!
-
canniball
nagyúr
Beruháztam én is egy WD sata2 vinyóba Bővebben: link, kéne egy kis segítség a beüzemeléshez. Ez áll rajta: ''Jumpered pins 1 and 2 enable SSC (Spread Spectrum Clocking)'' - ez mit jelent? Illetve ez van még ráírva: ''Jumpered pins 5 and 6 enable SATA 150Mb/s only operation.'' - jól gondolom hogy ez kell nekem, hogy felismerje a lapom (Abit IC7)?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- 2.5" 100% noti HDD-k Western Digital, Seagate 250Gb 320Gb 500Gb és 1Tb is!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

, új bioszt is rakok bele
![[kép] [kép]](http://www.mclaren.com/images/logo.gif)