- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
nRu3
addikt
-
Amusing
csendes tag
-
mr_ricsi
veterán
-
Amusing
csendes tag
-
nRu3
addikt
-
Amusing
csendes tag
valaki légyszi segítsen
vettem egy maxtor Sata 1 mellé egy Samsung sata II.
win xp sp2 felismeri, partocionállás, adatmentés megtörténik
Ám a samsungról nem bootol és nem is tok rá win-t telepíteni, mert még a leg-legelején kifagy a gép
Ja és NF3-as alaplapom van (asus K8N)
dobhatom a kukába az új Samsung Hdd-met????
előre is köszönöm a segítséget -
steve@prhw
őstag
Üdv mindenkinek!
Már feldobtam a problémát az alaplap topicjában is, de semmi reakció nem érkezett, itt hátha...
Társ(anya)vállalatunknak van egy ASUS P5LD2 lapra épülő alkalmazásszervere, raid1-ben szaladgáló wd120 GB-s SATAII vinyókkal. Chieftec táp, no tunning, fő a biztonság, stb, stb.
Ez mind szép és jó lenne, de 1-2 hetente széthullik a raid tömb. Az eseménynaplóban arra utaló megjegyzések vannak, hogy az egyik vinyó nem reagált határidőn belül, majd a vezérlő degradálta az egész tömböt. Vinyócsere, újjáépítés, egy hét múlva ugyanaz. Természetesen a kivett vinyó tökéletes...
Lehetséges, hogy a spread spectrum clocking bekapcsolása hatással lehet erre (eddig nem kapcsoltam be)?
Most az egyik wd-t maxtorra cseréltem (SATA I), kíváncsi leszek... Ha valakinek ötlete van, ne kíméljen, pls... -
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Gondoltam beszúrom ide az SATAII-es eredményemet
[link]
#1044 --es
[Szerkesztve] -
Sullivan
aktív tag
2x250 samsung sata 2, nvraid0-ban 20-25 mb-al másol önmagára nforc4ben míg nfroce3ban 40-50 volt ez az érték! Más lemezműveletek is lassabbak, mitől lehet ez ???
drivereket próbálgattam 
-
zion04
csendes tag
-
nRu3
addikt
-
zion04
csendes tag
x_o_n és morp, köszi a választ.
Én is ugyanerre gondoltam, csak kiváncsi voltam, hogy más is ugyanúgy gondolja
A Samsungokról én is hallottam ilyesmit, volt egy egyszerű Samsung SATA-m annál tényleg valamelyest tpasztalható volt az általad említett probléma, a jelnlegi SATA kettőnél viszont egyáltalán nem észlelhető
-
morp
aktív tag
-
x_o_n
veterán
-
morceaux
aktív tag
Köszi, megtaláltam. Azért nem kerestem rá, mert aszittem, hogy elég ha a vincsi tudja az NCQ-t.
Mindenesetre ez a driverprobléma azért érdekes, az új driverrel sokkal lassabban áll fel a windows. Bár az is lehet hogy már ''öreg'', tavaly nyár óta ez van fenn, és sok piszkálást megélt már.
[Szerkesztve] -
zion04
csendes tag
Sziasztok,
adva vagyon:
- egy 250 GB Samsung SATAII erre lesz telepítve az op. rendszer és
- egy 400 GB Hitachi ATA ezen film, zene, word dokumentum lesz
Szerintetek melyiket érdemes egy Cooldrive6-osba helyezni. Melyiknek lesz inkább szüksége hűtésre, meg rezgéscsillapításra?
Köszönettel, Zion
-
nRu3
addikt
-
morceaux
aktív tag
Na.
Beraktam a vinyót, először az Nforce által vezérelt portra, de mivel húzva van a gép, akadozott, meg minden, át is raktam a Marvell chip által vezéreltre, minden ok.
Sebesség is nagyjából stimmel, itt páran feltették a vincsijük értékeit, azokkal összehasonlítva. Driver: 5.10. NCQ nem bekapcsolható. A jumper fent van. Nem próbáltam még mi lenne ha leszedem, de szerintem NCQ-n nem segítene.
Találtam 5.11-es drivert, felraktam, először telepítés közben kékhalál. Aztán safe mode-ban leszedtem, majd újraraktam. Kurva lassan indul most a windows. Amikor megjelenik a windows logo, nem világosodik ki, csak úgy vár pár másodpercet, aztán indul, de tovább tart mire betöltődik, mint az előző driverrel. NCQ most sem bekapcsolható. Az Nvidia tűzfala megint kékhalált csinált, azt legyaktam.
Azt vágom, hogy a SATA2 nem fog működni, nem is az a bajom. Hanem NCQ sem műkszik Nforce 3 alatt? Ezek szerint? -
vazzz
őstag
-
nRu3
addikt
-
vazzz
őstag
-
morceaux
aktív tag
-
I_Am
veterán
A Thinkcentre gépekbe ezeket pakolják, tehát tuti nem ''gagyik''.
-
vazzz
őstag
Hát ha van olyan jó, mint a Hitachi, ami szintén IBM alapokon nyugszik, akkor lehet hozzá reményeket fűzni, de én még életemben nem hallottam ezt a márkanevet... Mondjuk én tuti nem vennék, maradok a Hitachinál és Samsungnál.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dark_Kraft
csendes tag
-
vazzz
őstag
Olyan, mint az ata, csak más.

Parallel ATA:
A klasszikus, eredeti ATA csatoló teljes neve, amely az újabb Serial ATA szabvánnyal szemben párhuzamos átvitelt alkalmaz. (Google keresés, 2. találat)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dark_Kraft
csendes tag
-
nRu3
addikt
ata100 ,ata133 = pata = mind ide csatis
sata az sata iletve sata2 csatiuk u.az -
Dark_Kraft
csendes tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHH.... de jó
eddig exelstor-ként kerestem rá... viszont látom, hogy ez exCelstor 
-
Dark_Kraft
csendes tag
-
Dark_Kraft
csendes tag
találtál hivatalos honlapot? hm.. én még azt se

-
I_Am
veterán
Írtam, hogy PATA.

-
vazzz
őstag
-
Dark_Kraft
csendes tag
-
I_Am
veterán
Ez egy retail IBM vinyo. 80GB / 7200 rpm pata.
-
Dark_Kraft
csendes tag
-
Dark_Kraft
csendes tag
Hellosztok! nem tudtam hova írni, ugyhogy felteszem itt a kérdést, talán nem követek el végzetes hibát
Ismeri valaki az Exelstor winyokat? mert én nem nagyon hallottam róluk.. Exelstor ESJ880C .. ez vajon s-ata?
na aki tudja a választ az kap egy virtuális vállonveregetést
na meg megköszönöm 
-
morceaux
aktív tag
-
vazzz
őstag
Jaja..
én is majd' hanyatt estem az első teszt után. Nagyon tepernek 
-
YODA mester
senior tag
-
Jester01
veterán
Khm. Már ezerszer el lett mondva, de itt van 1001x is: a szekvenciális olvasási sebesség egyrészt nem minden, másrészt az említett fejlesztések egyáltalán nem érintik. Az ATA-100 bõven elég a hétköznapi merevlemezekhez, mert fizikailag a médiáról nem tud gyorsabban olvasni. A cache és az NCQ szintén nem a szekvenciális olvasásnál számít.
Egyébként nézz mondjuk egy raptort, az van 3x olyan gyors szekvenciális olvasásnál is, random io esetén pedig feltehetõleg a porig alázza a 3 éves vincsidet.
A desktop vinyók területén inkább a kapacitás fejlõdött jelentõsebben, ami néha ráadásul a sebesség rovására is mehet. -
blackluck
csendes tag
-
vazzz
őstag
-
Ste
addikt
én pedig a maxtort és a samsungot is szidom
seagate és wd eddig ok -
Norbo03
őstag
Nem tom h miért szidjátok ennyire a maxtorokat a haveromnak 3,5 éve tökéletesen megy.
-
blackluck
csendes tag
-
vazzz
őstag
Én se szidom a maxtort, csak nem lehet egy lapon említeni egy samsunnggal, vagy egy hitachival....

-
YODA mester
senior tag
-
nRu3
addikt
-
G@ß!
őstag
Olvastam a topicot, de nem tom h miért szidják ennyire a max-t

-
nRu3
addikt
sima xp -t felraksz (sp1-2 nélküli) és a win pl200Gb winyobol csak kb 130Gb lát a többi elveszet valahol, majd ha a wint feltelepited a hiányzó részt utána már meglehet találni win alol és formázni, igaz gyakorlatilag végeredményben 2particios vinyód lesz ,de ez ritkán fordul elő, de már nálam is volt ilyen 160Gb vinyóval.
-
YODA mester
senior tag
-
qtrica
aktív tag
-
éN79
addikt
Az a baj, hogy nekem nem csak 130 gigát lát. Az oprendszer telepítése során sem látja a teljes méretet ha a winnek fenntartassz a C-n valamit?
-
real_davidka
tag
azt ismerem... meg is van, szeretem is.
a kérdés az, hogy ha a formázatlan 200-asra felrakom a wint, ha jól tudom, csak 130gb körül látja a vinyót. ha felraktam a rendszert, akkor utána a windows-os partíciót (windows alól) nem tudom formázni, ez evidens... saját magát nem törli a rendszer.
tehát ha felrakom a win-t, az oprendzser 130 gb ot lát, utána hogy oldjam meg, hogy lássa a többit is? -
éN79
addikt
Van egy partition manager nevű progi, amivel azt csinálsz a vinyóddal amit nem szégyellsz. Bár lehet hogy nekik más alternatívájuk is van erre.
[Szerkesztve] -
real_davidka
tag
-
éN79
addikt
-
nRu3
addikt
gond nélkül, néha előfordul hogy az xp a sp1-2 nélküli vátozat nem ismeri fell a nagyobb gb méretü vinyokat de ez ritka eset és utolag formázni lehet az egészet win alol
-
qtrica
aktív tag
Igen.
-
real_davidka
tag
sziasztok.
butácska kérdésem lenne: ha van egy sata 2-es vinyó (200gb), erre simán fel lehet rakni az xp-t?
semmi más vinyó nincs a gépben..
[Szerkesztve] -
morceaux
aktív tag
Neked meg azért ennyi mert SATAII csatoló van az alaplapodon.
Erre már sikerült rájönnöm...
-
morceaux
aktív tag
Driver eltávolítása után (de az eszközkezelőben még mindig NVidia driver van írva):
1. Seagate Barracuda 7200.7 Plus ST3120026A:
- Burst speed: 84,3 MB/s
- Random access: 14,8 ms
- CPU utilization: 5%
- Average read: 46,7 MB/s
Burst speedben szembetűnő a változás egyedül.
2. Samsung SP2504C:
- Burst speed: 126,2 MB/s
- Random access: 14,5 ms
- Average read: 62,3 MB/s
semmi. na most mi legyen?
-
morceaux
aktív tag
Na végre tudtam tesztelni:
1. Seagate Barracuda 7200.7 Plus ST3120026A:
- Burst speed: 67,8 MB/s
- Random access: 14,6 ms
- Average read: 46,4 MB/s
2. Samsung SP2504C:
- Burst speed: 127 MB/s
- Random access: 14,5 ms
- CPU utilization: 7%
- Average read: 61,9 MB/s
Hát, gyorsabb mint az ATA 100, de vannak fenntartásaim. Most leszedem az nvidia ide drivert.
szerk: NCQ-t honnan tudom hogy be van-e kapcsolva vagy nincs? hol lehet állítani?
[Szerkesztve] -
YODA mester
senior tag
Pedig többször is megcsináltam a tesztet és ez lett a legrosszabb...
Kéne találni valakit akinek dettó ilyen Seagate 160G 7200.9 SATA 2-je van... Mert Pénteken elviszik a vinyót és nem tom mi legyen, mert Samu halkabb és gyorsabbank is érzem, sz'al azt akarom meghagyni... -
nRu3
addikt
hitachi sata2 160gb
Average Read:64,0 MB/s
Burst Speed:196,0 MB/s
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
A Burst Speed szerintem is hihetetlenül magas értékű. Az én 74 GB WD Raptor-om a következőket tudja:
Random Access:7,9 ms
CPU Utilization:0
Average Read:65,0 MB/s
Burst Speed:124,4 MB/s -
éN79
addikt
Akkor ennyit lehet hinni egy benchmarknak? Nálam se lassú a Samsung, sőt semmivel nem lassabb mint a volt 160-as Seagate-em.
NCQ-nak látta már valaki érdemi hasznát? -
YODA mester
senior tag
-
éN79
addikt
Nálam a 200-as Samu is csak 180 körüli Burst Speed-et ad.

Az átlagos meg vagy 10 Mb-vel kevesebb.
-
morceaux
aktív tag
Én sem... De nálam a burst speed is csak 123 körül van. Most már jól össze vagyok kavarodva, minél többet olvasok

Hazamegyek, futtatok teszteket, aztán jövök. -
YODA mester
senior tag
-
YODA mester
senior tag
#519..?
-
morceaux
aktív tag
-
matt22
tag
-
mr_ricsi
veterán
-
matt22
tag
Tudnátok segíteni abban a kérdésben hogy mekkora az ''ideális'' szektorméret manapság?
Vettem ugyanis egy 160 gigás WD vinyót, és alapból 4 K-s szektorokra való formázást ajánlott fel, én meg elfogadtam. Mielőtt felnyomom rá az xp-t szeretnék meggyőződni róla hogy tényleg ez a szektorméret a legjobb nekem...
-
nRu3
addikt
ezért a legkifizetdöbb ilyen szempontbol a 160GB-os hitachi vinyó ami gyárilag 164GB bruttó netto 153GB és 164 695 490 560bájt
-
Jester01
veterán
Elolvastad amit Rover623 linkelt?

Nincs szó semmi nettó-bruttó dologról, ez egyszerûen az 1024 vs 1000 váltószám problematikája. És bármennyire fáj, de a gyártóknak van igazuk. Ráadásul tényleg nagy betûkkel kiírják mindenhova, hogy 1GB = 1000000000 byte (10^9), mert SI-t használnak. Pont.
Semmi átverés nincs. Az említett 200-as vinyó 390.721.968 * 512 = 200049647616 byte, ami még több is mint 200GB
-
YODA mester
senior tag
Hi all.
Van egy 7200.9 160gigásom és egy Samu P120-as 200gigásom.. HDTach 7200.9-re 245Mb/s-nél soha nem írt kevesebbet, P120-nál meg soha 184Mb/s-nél többet... Mitől van ez a rohadt nagy különbség, mikor ráadásul P120-at sokkal gyorsabbnak érzem..?
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
Legközelebb inkább kilóra kérjétek a gigákat az üzletben

-
D600
tag
Egyetértek! Sokan hiszik azt, hogy nettó kapacitást tüntetnek fel a gyártók a listáikon! Megoldhatnák már, hogy nettó legyen tényleg(adjanak hozzá annyi bruttót), vagy annyi megabájtosnak adnák el amennyi.
-
YODA mester
senior tag
Grat. Nagyon jól tom, hogy miért nem annyi mint amit ráírnak, de 186 giga az már nagy pofátlanság... És minél nagyobbat veszek annál nagyobb az eltérés... Ha megnézem mennyi a valós kapacitás vásárláskor, amit nem boltocskákban szoktam elkövetni, akkor 200 gigához vehetnék 250 giga nettósat... Sz'al kurjanak rá több szektor a pénzemért...
-
Rover623
félisten
No meg is van:
Egy átlagos 200GB-os vinyó (pl. egy Seagate) kapacitása a címkéről:
390.721.968 szektor. Mivel a szektorok 512Byte-osak, ez 390.721.968/2=195.360.987Kbyte
Ez pedig 195.360.987/1024/1024=186,311GByte...stimmel...
-
Rover623
félisten
Nagy geciség a gyártóktól ([link]) hogy ''nagy betűvel'' a felkerekített, bruttó kapacitást írják rá a vinyókra...és általános emberi figyelmetlenség/tudatlanság hogy nem nézik meg a minden vinyón feltüntetett valós kapacitást...

A winfos ebben a perben ártatlan...felmentve...a bíróság az ülést berekesztette...
A felperest informatikai alapképzésre ítéli...a perköltség megtérítésétől kivételesen eltekint...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
YODA mester
senior tag
Hi all.
Meséljétek már el nekem, hogy winfos mért 186 gigásnak látja a 200 gigás sata2-t..?
Nagy geciség 14 gigát lenyúlni... -
vazzz
őstag
Pl. Asus A8N-SLI Deluxe laphoz jár egy pci-os sata csati, tehát valószínűleg boltban is lehet kapni...
-
nRu3
addikt
ha kapsz átalakitot ami sata-bol ide csatit csinál akkor meglehet oldani gond nélkül.
-
Johnny Cage
addikt
-
lazydog
addikt
-
vazzz
őstag
-
lazydog
addikt
Le kell butítani a meghajtót SATA I-re, ezután lehet használni. Nem kell hozzá átalakító. Jumper-el, vagy megfelelő progival kell az átállítást elvégezni, a vinyó gyártójától függően.
-
Johnny Cage
addikt
Kérdésem, hogy egy SATAII-es meghajtót lehet e használni sima ATA-s /Promise Ata100/ alaplappal? (Esetleg átalakitóval.) Várom válaszotokat.
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
-
mad1
veterán
az nforce 3 is kezeli a sata 2 ot...
samsungbol 160ast nem ajanlom,mert sata1,az 4honap alatt tonkrement!!!
sata 2 jobb...
-
Tanya-
tag
Nekem is volt gondom egy seagate 160assal nem akart bootolni windoz nforce4 lappal kiprobáltam nforce2vel azzal sem. Feltettem ubuntut, ami amugy egyböl felment rá. Majd windoz telepitöböl töröltem a teljes winyot, s utána felment rá xp. Kiprobáltam nforce2vel is azzal is ment. Biztos megijedt linuxtol a winfos vagy nem tudom

-
vazzz
őstag
-
falsetrue
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Autós topik
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- EA Sports WRC '23
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- 2.5" 100% noti HDD-k Western Digital, Seagate 250Gb 320Gb 500Gb és 1Tb is!
- ÚJ 512Gb nvme m.2 2280 SSD
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

miután az mindig használva lessz és gondolom az install side nak is ez lessz használva ezt kellene belerakni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én is majd' hanyatt estem az első teszt után. Nagyon tepernek

, de ezekhez képest nagyon hitvány volt
Nagyon nagy különbség... Ráadásul sokkal gyorsabbnak érzem P120-at...![[kép] [kép]](http://worldismine.uw.hu/hdtach.jpg)