Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zso Ro
senior tag
-
t-rac
senior tag
Csá! Nah szóval egy SAMSUN SATA2 200 GB vinyóra xp-t akarok feltenni. Honnan lehet leszedni vmi floppy-s drivert vagy ilyesmit,hogy mikor telepitem az xp-t,lássa a vinyót?
-
canniball
nagyúr
-
Folze
aktív tag
igazad van Bővebben: link ezek szerint ők lehagyták
-
canniball
nagyúr
-
Folze
aktív tag
van vkinek WD 160-as sata2-es vinyója?
egy kis ncq problémám lenne, a windowsban nem tudom bekapcsolni, nemtom kipipálni, szürke a kocka
ha lefutattom azt a kis tesztet 127-et csinál, hd tach 170 körül
valakinek vmi ötlete, talán jumperelni kéne rajt vmit
-
c*
aktív tag
-
Zso Ro
senior tag
-
CocooN-z
őstag
-
c*
aktív tag
hi
nincs idom vegigolvasni bocsanat akinek otlete van pls irja meg mi lehet a gond sata2 es vinyo es freiss XP es allandoan felajanlja a ''biztonsagos hardver eltavolitasa'' opciot mi lehet a gondja ? -
lajos001
aktív tag
-
mr_ricsi
veterán
-
nRu3
addikt
-
czombacs
tag
-
lajos001
aktív tag
-
erdoke
titán
-
CocooN-z
őstag
Amugy gondoltam, hogy maga a gépezet megmaradt a korabeli scsi kből, kulönben miért is 36 ill 74 giga a kapacitása. Nos akkor lehet marad a későbbi konfigomba egy szimpla sata 2 es vinyo, mivel kettőt akarok hajtani raid0 ban, csak gondoltam ha már lúd legyen kövér, és azért gondoltam a raptorokra, és ha lenne belőle sata2 es akkor az még hmm lenne

nem baj legalább igy lesz sok helyem meg pénzugyileg is jobban járok...lehet hogy még sebességben is
thx
-
lajos001
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a régi gépemet, most próbálom összeszedni az új alkatrészeit. Elolvastam ezt a topicot és úgy döntöttem, hogy SATA II-es HDD-t fogok venni (sulinet:Samsung), viszont teljesen tanácstalan vagyok alaplap ügyben.Böngésztem alaplapos topicokat (biztosan nem megfelelőket), de inkább csak AMD-s lapokról olvastam, illetve csak sima SATA-ról.
Legyetek szívesek ajánljatok olyan alaplapot P4-hez ami megbízható és SATA II-es kb 30 ezerig.
Előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
czombacs
tag
Köszi a választ...
Ez most ugyan nem ide tartozik, de szerintetek mitől lehet, hogy az egyik ATA-s winyom nagyon belassult? A kor?
HD TACH eredmények:
Samsung 160GB SATA #1:Bővebben: link
Samsung 160GB SATA #2: Bővebben: link
Maxtro 120GB PATA: Bővebben: link
és a ludas: HITACHI 120GB ATA: Bővebben: link -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Nem tudom. Csak a csatoló miatt fölösleges kiadni, hiszen az semmit nem számít. Végülis a mostani Raptor se natív SATA, hanem belül egy IDE2SATA átalakító van.
Ne felejtsd el, hogy maga a merevlemez szinte készen jött a gyártó korábbi SCSI vinyójából, kevés átalakítással használhatták fel Raptorként. Most azért jelentős átalakítások kellenének, hogy lenyomhassák a fanatikusok torkán. Merthogy a mostani Raptor szinte alig gyorsabb egy új kiadású (125 GB /tányéros) merevlemeznél, miközben hangosabb és jobban melegszik.
[Szerkesztve] -
czombacs
tag
HI!
Olvasgattam a topicot, és azt hiszem, hogy meg is találtam a érdésemre a választ... de azért a biztonság kedvéért rákérdezek!
- Sata2-es alaplaban a SATA1-es winyo műxik?
(én ugy vettem ki a hsz-ből, hogy igen) -
CocooN-z
őstag
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
-
CocooN-z
őstag
-
Kraptor
őstag
-
X@b3e
addikt
-
nRu3
addikt
-
X@b3e
addikt
Egy láma kérdés:
SuliNetben SATA2 vinyót tudnék venni, viszont a lapom nF3 ultra. Meg sem nyikkanna benne, vagy csak SATA1-ként ugyan, de elkezelgetné

-
CocooN-z
őstag
-
t-rac
senior tag
-
CocooN-z
őstag
-
t-rac
senior tag
Megrendeltem a 200 gigás SAMSUNG SATA 2 vinyót 28k-ért sulinetben,talán csütörtökön jön meg. A kérdés az,ha lepartícionálom,lesz egy 10 gigás meg még1 meghajtóm,akkor a windows xp telepítője látja-e a 10 gigásat,és fel tudom-e rá tenni.
-
CocooN-z
őstag
-
CocooN-z
őstag
-
CocooN-z
őstag
-
BOOSTER
aktív tag
-
CocooN-z
őstag
-
BOOSTER
aktív tag
Én is vinyó vásárlás előtt állok és MrRicsi írta hogy a VIA 8237 -es déli hídja nem ismeri fel a SATAII-es vinyókat...Kérdésem: hogy ez most igaz-e...Ha valaki hallott erről akkor az írja meg...Köszi...

-
maross
nagyúr
hadd lamazzak ide
. a sata2 ugyanugy nez ki mint az 1? vagy kulon csatlakozo van az nf4es lapokon ennek ill annak? ha egyformak, visszafele kompatibilis? thx. -
CocooN-z
őstag
Az alap xp igen, nem ismeri fel a sata vinyokat...még az sp1 sem, Kell egy floppyt csinálnod amire a sata drivert kell rámásolni. Asus hoz lehet adtak is ien floppyt de ha nem akkor meg tudod csinálni, mert a cd jén szokott lenni ien opcio, vagy pedig readmek ben olvass utána a cdn. Nem hiszem ho azusz alaplapon nem találnád meg

mod: jha és win installnál az elején nyomni kell egy F6 ot amikor kiirja és késöbb be lehet adni neki a sata/raid drivert -
lacus23
tag
HI!
a 200gb winyodat nem is fogja látni mivel, hogy kell hozzá az SP2 javito csomag
Bővebben: link
AZ sp1 azthiszem csak 130gb lát , de pontosan már nem emlékszem
De az biztos hogy neked kell az sp2 a 200 gb winyohoz
ugynis én is ezeket használok 2x200GB sata2 samsung.
UI:
a winyod hátulján nézd meg hogy nincs véletlenul sata1 jumperelve
az a lényeg hogy neked nemszabad semilyen jampernek lennie
akkor alapbol sata2 .
[Szerkesztve] -
MrOSiris
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy 200Gb-os Samsung SATA 2-t, de vmiért nem tudok rá XP-t telepítni
ASUS A8V Delux alaplapom van (csak SATA 1-két hajlandó felismerni), a bios látja, de a XP telepítő már nem. (Az alaplap könyvében olyasmit láttam, hogy SP1-es XP-vel kell telepíteni). Nekem csak ''csupasz'' XP-m van, SP1-el működne
-
CocooN-z
őstag
-
nRu3
addikt
-
nRu3
addikt
-
t-rac
senior tag
-
CocooN-z
őstag
Lassan egy honapja hogy vettem a samsung II. 200 as vinyomat 23k ért...boltban
ahogy látom most 250 es van akcioban náluk
[Szerkesztve] -
t-rac
senior tag
-
Toness
őstag
-
kifu
tag
Üdv.
Érdekelne, hogy a WD 160 GB-os Sata II.-es vinyója mennyire megbízható? Mert nem tudni mennyi rá a garancia.
Köszi. -
Sullivan
aktív tag
Tapasztalataim alapján minimális volt a sebesség növekedés az ide és a sata között ha egy meghajtót használtam! Max raidbe kötve változott számottevően!
-
nRu3
addikt
-
t-rac
senior tag
SAMSUNG SATA2 160 gigást rendelek 26ér snetben. De amugy a satával gyorsabb lesz a gép mint a simával? pl. játékok,windows,vagy csak az írás-olvasás? van vmi olyan teszt h satát meg a simát összehasonlitja?
-
nRu3
addikt
-
nRu3
addikt
Rendszertulajdonságok --> Hardver --> Eszközelő --> IDE ATA /ATAPI vezérlő --> NVIDIA nForce4 ADMA controler --> Primary channel és ott van a '' Enable command queuing '' és ott pipa be vagy ki . egy ilyesmitt kell keresni Bővebben: link , remélem igy menni fog
-
kovilac
tag
Sziasztok!
Milyen progival vagy hol lehet aktiválni az NCQ-t. Most vettem egy 200gigás Samsung Sata2 vinyát. Előre is thx! -
Sullivan
aktív tag
-
Robaj
addikt
-
t-rac
senior tag
Csá! Van egy MSI 865PE-NEO2-V alaplapom,ami SATA-s. Viszont snetben csak SATA 2 vinyót lehet kapni. Az lenne e kérdésem,hogy a sata 2 vinyó elmegy egy satás lapban?
-
Thrawn
félisten
Sulinetben lehet kapni ilyen vinyókat? Jó lenne venni egy párat míg be nem zárják a bótot!
-
nRu3
addikt
nem Raid-ba ilyen adatokal megy a vinyó Bővebben: link
-
Sullivan
aktív tag
Ebben a tesztben is csak a burst speedben jelentős az eltérés! -
CocooN-z
őstag
-
Sullivan
aktív tag
-
CocooN-z
őstag
-
CocooN-z
őstag
Thx!
csak a lehető legtöbbet akarom kihozni a gépemből..ez olyan hogyha megvan a köv. lépés, akkor már inkább a kövi érdekel...és nem az amin vagyok...telhetetlen vagyok ien téren
Mellesleg inkább itt azzal lehet probléma hogy vmeik vinyó elszáll...vagy alaplap elszáll...jobban oda kell figyelni...nagyobb a veszéje annak hogy kár ér minket...De cserébe gyorsul
-
Sullivan
aktív tag
nekem 2db samsung 250gb sata2-es van raid 0ban, k8n neo 2 platinumban (elméletileg csak sata 1-et kezel)
De nagyon gyors! 130mb/s írás, olvasás egyaránt!!
egy sata 2-es lapban ugyanez a combo mennyivel lenne gyorsabb?? -
Vertigo
aktív tag
Raid0 -ban (stripe) mind az olvas mind az iras gyorsul (optimalis esetben kozel 2x -re), a kapacitas osszeadodik, mig raid1 -nel (mirror) csak az olvasas gyorsul (mondjuk nem mernek megeskudni, hogy minden vezerlo igy kezeli, lehet olyan eset, amikor nem gyorsit rajta), iras pedig marad ugyanugy (relative ugyan ugy, a szinkronizalasok valamelyest lassithatnak)...
Amennyiben nagy allomanyokkal dolgozol, sokat toltod be mented le oket, es van backup vinyod, akkor jo valasztas a raid0, amennyiben nem kell a nagyobb irasi teljesitmeny, es az osszevont tarolokapacitas, es lusta vagy mentegetni, akkor a raid1 a jo valasztas...
...ha 1ik sem, akkor hagyd a csudaba! ;) -
CocooN-z
őstag
-
Vertigo
aktív tag
-
CocooN-z
őstag
Nem feltétlen tartozik ide, sry ha gondot okoz kérdésem:
Azt szeretném megtudni, hogy mivan akkor ha 2 SATA vinyót Raid0 ba kötök, pl 2 db 200 as Samsungot, akkor milesz? Lesz egy Db 400 as vinyóm? És erre csak egy v több partició is kerulhet? és mivan akkor ha alaplapot cserélek...? ekkor ugyanis ujra be kellene állitani a raid be kötést! Én szoktam winfos reinstallnál formázni a C met, és kulon particiokon van az adat igy azok védve vannak. Tehát egy két dolgot nemértek, nem látom át tisztán sajnos..
elöre thx -
nRu3
addikt
-
Toness
őstag
-
nRu3
addikt
Csak anyi baj van a samsungal hogy aki kiprobálta a sima sata1 vinyokat és azal rosz élményük volt, igy a jövöben inkább kerülik ezt a márkát.
ezt nem olvastad még Bővebben: link -
Toness
őstag
Hamarosan vinyókat szeretnék venni, és 2db 200GB-s SATA2 Samsung vinyón gondolkoztam, de látom hogy valaki rosszat írt róluk, ez most tényleg így van? Van valami összehasonlító teszt SATA2 200GB körüli vinyókról? 160-as SATA2 WD-ket néztem még..... szóval miért rossz vagy jó a 200GB-s samsung?
-
vcarter
csendes tag
Hali,
van egy elado SAMSUNG 200GB-os SP2004C tipusu SATA II-es HDD-m, 3 ev garival.Ara: 21.000 Ft. Bolti ara 27-29e Ft.
http://www.users.hu/termekdetails.php?termekID=20000322
itt talalsz leirast rola...
Ha erdekel irj ide, vagy mailt, az biztosabb.
Udv! -
mh197
őstag
-
nRu3
addikt
-
mh197
őstag
Kinek mi a tapasztalata? Megéri sata2-re beújítani? Gyorsabb mint a sata1?
-
nRu3
addikt
-
pschio
őstag
abit nf7s2-ben menne egy sata2es vinyo? kompatbilis lefele a vinyo?
-
need
addikt
Most nézem a vinyó árakat...(((
Hitachi Deskstar T7K250 250GB SERIAL ATA II
kicsit mint ha megugrott volna az ára...(((
mi a francért.....???! -
Flashcash
Közösségépítő
Azt jelenti, hogy ha beteszel a házba több vinyót azok eleve rezonálnak kisebb nagyobb mértékben. Ez a rezonancia összeadódhat és egy jellegzetes hullámzó, búgó, zavaró hangot lehet hallani, ahogy a több vinyó rezgése hol erősíti, hol kioltja egymást. Főleg halk konfigurációkban szokott ez zavaró lenni, ahol a leszabályzott ventilátorok zaja már nem nyomja el ezt a zajt.
Ez a gond nem csak azonos típusú vinyókkal fordulhat elő.
A rezonancia is erősen változó lehet, akár egy adott típuson belül is, picit szerencse kérdése hogy milyet fogsz ki, de vannak olyan gyártók ahol nagyobb eséllyel találkozhatsz erősen rezonáló darabokkal.
Minél több lemezt tartalmaz egy vinyó annál nagyobb az esély rá hogy erősebben rezonál majd. Ezért érdemes nagy kapacitású vinyóknál megnézni hogy hány db. lemezt alkalmaznak.
pl. az új Hitachi T7K250 125GB/lemez adatsűrűséget használ, a 250GB-os hdd-ben 2 lemez és 4 fej van.
A régebbi 7K250 sorozat 80GB/lemez adatsűrűségű, ezért a 250GB-os 7K250-ben 3 lemez van, ehhez már 6 fej tartozik és jobban rezonál is. -
Jazz
veterán
-
noren
tag
-
noren
tag
-
nRu3
addikt
-
Jazz
veterán
SAMSUNG 200GB SP2004C ugye SATA II? Egy már meglévő Samsung 120GB sima SATA mellé szeretném betenni. Az mit jelent konkrétabban, hogy összerezonálnak? Akkor most ne vegyem meg?

-
Jazz
veterán
sp2004c, ez SATA II ? És ha igen, kompatibilis a sima SATA-val? (Abit AG8 i915)
-
gg72
veterán
SAMSUNG 250GB SP2504C 8MB SATA 3év 31 375
Aztán lehet, hogy csak az árlistában szerepel... -
noren
tag
-
noren
tag
Ezen én is eltöprengtem sokat...!
elöször arra gondoltam hogy PR fogás..!Ámbár az is lehet de nem az...((
Nézd meg alaposabban azokat a teszteket...és nézd meg azokat a vinyókat amik a tesztben szerepeltek...!!
A felálás a következő...
Maxtor 16 puffer SATA II..
W.D. Caviar 8 m puffer SATA 150
Samsung 8 m puffer SATA II
Hithachi 8 m puffer SATA 150
Nem tünik neked ebbe föl valami..?
Más más vinyók de nem azonos tulajdonságuak..szemre ránézésre rá lehet jönni hogy a tesztelök mit akarnak kihozni...!
Ha ezt igy megtesztelteténk beszarnánk rajta hogy a Maxtor 16 m pufferral hű de milyen nagyon gyors!
És milyen jó még az NCQ tesztben is...!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- World of Warships
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Asztalos klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- Lenovo Thinkpad 65W Type C töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest