Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz katt777 #21071 üzenetére

"Egyébként csak lehet valami köze a turbóhoz, mert kíváncsiságból bekapcsoltam, és most, hogy turbo OFF, pontosan ugyanolyan gyors volt az L3 cache, mint C3/C6 nélkül, ami, ugye, turbónál koránt sincs így."

Hát ez egész fura, amit írsz... :F Az L3 sebességének elvileg semmi köze a turbóhoz, a C3/C6 is csak addig csökkenti a sebességet, míg a pihenő/ébredő magok L2 tárát menti/visszaállítja.
    A turbo összefüggése a pihenő módokkal teljesen érthető, mivel az elérhető +szorzók ugye az aktív magok számától függ, bár hogy teljesen működéskételenné válna ettől, fura. Bár végülis egyszerű, nem kell kikapcsolni. :D

Nekem az nem tetszett, hogy az angol tudását szidod, amikor az angol köznyelv szerint helyes, amit írt, csupán a "mérnöki szaknyelvben" használnak más szót erre. :U Ilyen hülyeségek miatt én 100%, hogy nem fogok háborúzni, ne aggódj. :DDD

(#21072) ffodi: Az energiatakarékosság tökéletesen megy tuning mellett s1366-on is, most is így írok... :D C3/C6 is engedélyezve van, és offset-es a vcore is. Az mondjuk igaz, hogy ezen a platformon elég macerás jól belőni, és nem is minden lap tudja. :R

(#21074) Pietrosz: Lehet, hogy én vagyok valami őskövület, de ma már nem alap, hogy amit lehet feszültséget/beállítást, azt nem hagyunk automatán tuning mellett? :U

Új hozzászólás Aktív témák