Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
polgi803
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Tudom,csak meg akartam örökíteni,hogy megy ennyin,ha tud...nekem ez is öröm!
És ,hogy ha alapon 38 fokos a proci akkor nem melegedne túl talán hajtva sem,nem?! -
polgi803
őstag
Sziasztok!
Megvan az 5 Ghz!

http://kepfeltoltes.hu/view/111218/5Ghz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
ÁdiBá
veterán
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Persze ez így reális. Minden architektúrának van vége.
Ezeknek 4.8-5.2 feszültséggel.
A régi 920 processzort hogy felhúzd 4.0 Ghz-ig avagy fölé, kellett hűteni valami bitang szinten.
Ezek már elég magas megahertz értékek. Valószínű jó darabig megállunk a 4-5 GHz tempónál.
Véleményem szerint inkább a magok száma fog emelkedni. Mint az órajelek magassága. -
HoReSz1975
őstag
Ez így van ezért érdekes az a dolog, hogy 4,6GHz fixedre állítva 1.30V és simán megy, 100% terhelésnél még le is ment 1.23-1.25V -ra, de ha offset -en állítom be neki, vagyis offset és -0.06V akkor már ki is fagy kék halállal egy idő után (pedig a Linx végigmegy), és offset -en 1.34 - 1.36V -ot ad neki, ezért gondoltam, hogy állítok neki -0.06V -t, ez így kb 1,30V, de ez nem tetszik neki.
Ezért hagytam 4,6GHz LLC2 Offset -0.02V. Így csak 100% terhelésnél ad neki kb.: 1.32-1.33V -t, ami soha nincsen. Játék közben pedig megy 4.6GHz -en és 1.23 - 1.25V -n mozog

(Hozzáteszem akkor, hogy az I7-2600K kevesebbet tud tuningba, mint egy i7-920, itt nem a GHz -re gondolok, hanem % -ban kifejezve, az i7-920 2.66GHz -es, ment simán 4.00GHz -en 1.25V - 1.27V mellett, ez 50%, de 4.2GHz -en is ment simán, ami 57%, az i7-2600K erős feszültségemelések árán tuningolható, de a 4.6GHz is csak 35% tuning, ha az 50% gondolnák, akkor 5100MHz lenne, de ez gondolom már 1.4-1.5V között lenne elérhető, nem pocskondiázni akarom, mert sokkal erősebb a 2600K, mint a 920, csak mégegyszer mondom % -ban gondolkozok
) -
ÁdiBá
veterán
válasz
asuspc96
üzenetére
Én nem szoktam ilyennel foglalkozni.
Tegyük fel 3.4 Ghz az alap. Átállítod a szorzót, 40-re. Teszteled alapfeszültséggel.
LinX 25 kör, majd a kedvenc játékaid, szoftvereid.
Ha befagy emeled a feszültséget, avagy visszább veszed az órajelet.
Haladhatsz lépésben is, vagyis. 34-35-36-37-38.
Én személy szerint 36-37-től kezdenék mert ugye eddig működik a TurboBoost funkció gyárilag.A fix feszültség annyit tesz hogy a processzor folyamatosan az adott feszültség értéken fog fogyasztani. De ugye minden alaplap valamennyit csal.
LoadLine az arra való hogy tudod szabályozni csúnyán fogalmazva hogy mennyit csaljon a processzor feszültsége. Fatal1ty alaplapodban a biosban, ennél a beállításnál szépen mutatja a grafikon hogy mire gondolok.Az offset mód annyit tesz hogy a gyári feszültséghez viszonyítva többet illetve kevesebb kakaót adhatsz majd. Lényegében ez azért van hogy ne fix feszültséget zabáljon mindig a processzor.
Ha valamit rosszul írtam, többi kolléga kijavít.

-
Erdei88
veterán
válasz
HoReSz1975
üzenetére
-0,020V
Miért állítod fix-re amikor leírtam sokszor, hogy LLC2-vel nézd meg Offset módban? Nem tudok Neked segíteni, ha direkt nem az csinálod amit írok. Utána meg nem érted miért nem stabil -
asuspc96
senior tag
Rendben köszönöm a nagyon részletes leírást !
Még annyit, hogy kell szüneteket tartani az emelés között ? Én úgy hallottam, hogy egyszerre nem lehet ráadni az egészet ! Ez igaz ?
Mit jelent ez, egy hozzá nem értő fülek ?
(Nem fog annyit droppolni a deszka a cpu feszültséggel)U.I.: (ha az első kérdésem nem igaz) A másoknál már bevált óra jelet/feszültséget ráadhatom egyszerre ?
Üdv, asuspc96
-
KingSize
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
általában csak akkor kapcsolja be amikor jobban terhelem a gépet, de szerintem akkor ez így rendben, csak azért kérdezem mert eddig csak 2 magos procim volt, és ebben még nincs tapasztalatom!
-
SkyS1gn
félisten
Asus p8p67 lapom van, hogy tudom manuálisan feszelni a procit? mert most automatán adja neki a deszka...
-
vass1024
tag
Hello!
Egy 2600k mellé megfelelő egy Scythe Katana 3? Megmaradt előző configból. Egyenlőre nem tervezek tuningot bőven elég ahogy van. -
Erdei88
veterán
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Offset és LLC2
Ha 1,35V-al stabil 4,6Ghz, akkor nem hinném, olyaen 1,3V körül menne 4,5Ghz-t -
ÁdiBá
veterán
válasz
asuspc96
üzenetére
Cpu Ratio Settings.: Manual.:
Megjelenik a szorzótár.: Ott választhatsz számodra és a processzorod által megfelelő értéket.
Power Limit, illetve Core limit állítsd át gyáritól magasabb értékre. 160-200W körülire.
BCLK Hagyd békén.
Feszültségeknél játszhatsz. Én fix módban használom. Illetve LoadLine1 értéken. (Nem fog annyit droppolni a deszka a cpu feszültséggel)
DDR3 RAM szigorúan 1.5V hiszen látom 1333 Mhz mennek a memóriáid, vagy emeled a VTT feszültségét 1.155 - 1.20 V közé.
De szerintem nevetve mennek 1.5V 1333 on.Megjegyzés.: Először próbáld meg gyári feszültségen tuningolni a processzort, hogy tudd mennyit bír alap kakaóval.
-
Erdei88
veterán
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Én max annyit adnék neki 24/7re, de ugye erről eltérőek a vélemények
4,5Ghz használom 1,256Val, játékok alatt max 50-55fokos a proci
-
KingSize
tag
Gyerekek az természetes hogy a 3-4 úgy mond "magot" leállítja és csak 2 szálon számol?
(i3 2130)
-
mosquetoo
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ez most hogy értve hogy magas felbontáson igen ?

-
Erdei88
veterán
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Inkább 4,5Ghz-re lődd be. 100Mhz nem oszt nem szoroz, viszont kevesebb fesz is elég neki
-
Zotya984
senior tag
THX a válaszokért.
-
mosquetoo
tag
Sziasztok 1 rövidke kis kérdésem lenne az i3 2100 es proci kihajtja( megfelel ) e egy Radeon 6870 es kártyának ?
-
HoReSz1975
őstag
4,6GHz HT On LLC2 1.35V terhelve az jó szerintetek
Lehet megprobálom lejjebb vinni a CPU feszt apródonként.... -
szacsee
nagyúr
Urak, véleményetekre, esetleg ha ötletetek volna szívesen várom hozzászólásként is. Ha kifelejtettem volna valamit a tesztből.
Köszönöm!
-
Tirexi
addikt
válasz
asuspc96
üzenetére
Igen ki lehet választani. Azzal azt választod ki, hogy mennyi memóriát terheljen a CPU-val együtt.
Minél többet választasz annál hosszabb ideig megy majd a teszt de cserébe megbízhatóbb adatokat kapsz majd.
Röviden lehet hogy kevés memóval nem hibázik a de lehet, hogy sok memóval hibázik majd a LinX.
Csak egy példa: 1.4GB-al nekem 20 perc volt a mérés 7GB-al meg több mint 1 óra. -
asuspc96
senior tag
Jó reggelt !
Szóval a BIOS-ról ígért fotók nem maradnak el mindjárt készítem őket.
Egy kérdés a LinX tesztnél ki lehet választani mennyi legyen a memoria...azt mire használja, hova kell ?
Addig is belekezdtem a gpu oc-ba Radeon HD 6970 topic
Üdv, asuspc96
-
Viktor77
titán
válasz
Zotya984
üzenetére
Gyári hűtő (igaz rézmagos, ez mínusz 2-3 fokot jelent max), full load, sosem megy 50 fok fölé, a magok pedig 60 fok fölé. Igaz, ez még nyári mérés, szerintem most ennyit sem ér el.
0.1V-tal alulfeszelve a proci (ennyit enged a lapom).MOD: Meg is van, ez még kánikulai mérés: [link].
-
shadowofthe
tag
Nem, ezt most prime alatt hallottam, az meg nem használja a vga-t. Primeon belül is csak bizonyos típusú terhelésnél - valamelyik x-edik iterálásnál. Amikor leállítottam, a cirip is megszűnt. Holnap majd kipróbálom megint, procihúzás előtt nem produkálta ezt, igaz akkor primeot sem próbáltam.
-
Zotya984
senior tag
üdv
i3 2100 tulajoktól kérhetnék egy gyári hűtővel mért 100% load hőfokot? -
ÁdiBá
veterán
válasz
shadowofthe
üzenetére
Nem lehet hogy egy két kondi, esetleg alkatrész nincs megfelelően leszigetelve az alaplapon?!
Én ilyenre tippelek.
Amúgy nem a videokártya ciripel?! Az szokott olyat csinálni hogy magas FPS számnál elkezd muzsikálni... Persze nem jelent bajt, csak néha marha idegesítő tud lenni.

-
KingSize
tag
Igazatok van, nem kockáztatok, vissza állítottam alapra
még jó hogy megkérdeztem 
de alapon sem ám 100mhz, hanem 100.3 a bclk

-
Tirexi
addikt
válasz
shadowofthe
üzenetére
Nálam is sokszor van ilyen pl akkor is van ha a GTA4 éppen betöltődik.
Szabályosan visít a lap.
-
Tirexi
addikt
válasz
Landon
üzenetére
Tényleg egy dupla ventis CPU Cooler-nél hogyan lehet megoldani hogy mind2 venti egyformán forogjon? Csak mert ugye a legtöbb alaplapon csak 1 CPU Cooler csatlakozás van. (az újakon már 2 is tudom
)
Van ehhez valami közösítő vagy mi? Vagy egy 4pin-es csatira csak egy köthető?
Az én Noctua NH-U12p-mhez sem volt semmi ilyen csati szal kénytelen voltam folyamat max-on járatni a ventiket mert egyiket az alaplapi csatiba kellett dugnom. -
Landon
addikt
válasz
Tirexi
üzenetére
Hmm nalam ez mind megvan jelenleg is es megis egy hom.-et kapunk. Ilyenkor ovhatatlanul is az van az emberben, hogy valamit en szabtam el a pasztazassal anno es cserelni kene pedig normalis a magok homerseklete csak furcsa hogy nincs kulombseg a d14 es zalman kozt.
Sot nalad jobban is teljesit mert magasabb freq es fesz van belove. -
Tirexi
addikt
válasz
Landon
üzenetére
Elvileg jobbnak de gyakorlatilag nem biztos. Ráadásul a poén az egészben, hogy kb 60%-on megy csak a venti max CPU terhelésnél 67 fok közelében szal még van benne kraft.

Meg jól szellőző ház kell ami egy HAF 912 Plus jelen esetben.

Sőt még oldal ventilátorom meg tető ventim nincs is a gépházba az majd valamikor a héten jön.
Na akkor lehet nyerek még pár fokot.

-
Landon
addikt
válasz
Tirexi
üzenetére
Lol ugyan ezek az eredményeim!
67C most, nyitott szoba ajtó mellett. Csukva már rosszabb, eléri a 70C-t is, de azt hozzáteszem, hogy 25C van. 
Nekem ennél több nem kell mert már így is elég sok feszt kap a mai batch-ekhez képest szerencsétlen...
Meg igazából 4.2-4.4GHz felett értelme se sok van játékoknál. 
Egyébként a teszteléssel egyetértek... ha gond van majd kivág. Csak most nem tudom tesztelni mert nincs VGA.
Mire az megjön addigra a többi dolgot 'rendbe akarom tudni' . 
Egyébként ez a Zalman CNPS 9900NT akkor kb. egy teljesítményű az D14-el?
Legalább is így most összehasonlítva... ráadásul nálad magasabb feszen és órajelen megy a cucc.
Hmm, most nézem elvileg a D14-nek jobbnak kéne lennie...Ja és nálam is minden EE dolog ki van kapcsolva bár a következő kisérletem azok bekapcsolása lesz!

-
Tirexi
addikt
válasz
Landon
üzenetére
Ja most én is beaktiváltam ezt az LLC-t Level 3-ra és Idle 1.36V körül ad, terhelve meg 1.35V körül 4.8Ghz-en HT off-al. (max hő 67 fok körül)
Én nem tesztelgetem mert nem látom értelmét. Valami gond van akkor egy játékban vagy videó konvertálásnál úgy is kijön és akkor lehet megint játszadozni a cuccal.
Az előbb toltam L4D2-t és 10 perc után vágott ki kékhalállal.
Aztán adtam kis feszt meg belőttem ezt az LLC-t és láss csodát 40 perc L4D2 után is simán jó a cucc.
Idle temp nálam 40 fok körül van de én kikapcsoltam mindenféle energia takarékos bizba..t mert állítólag az is beleszólhat a játékokba. Szal mindig 4.8Ghz-en megy.
Szal told neki Landon mert van abba a CPU-ba még kraft.

-
Landon
addikt
válasz
Tirexi
üzenetére
Én most nézem mit alkot 4.6GHz HT OFF, 1.332/1.344V (load). 21 kör LinX 7GB memóriával és utána ok-nak nyilvánítom.

4.7GHz-nél lehalt már. Ez az LLC3 egész jó lenne csak idle 1.358V alatt ad és így egy kicsit magasabb az átlagnál az idle temp nálam... (35C) Viszont LLC2-nél már load alatt túl nagy a drop, úgyhogy nem tudok mit tenni.
-
fagy53
nagyúr
Így van, a PCI-e bus szabványos és a VGA-tól is függ, hogy mennyire fekszik neki az adott órajel, ill a mindenkori vezérlő tűrésétől. Kettőn áll a vásár!

Az nem biztos, hogy ugyanaz a VGA azonos módon viselkedik a különböző vezérlőkkel, lehetnek differenciák.
Tönkre viszont nem ment, az biztos.
-
Landon
addikt
válasz
Tirexi
üzenetére
Ohh a tipikus GA bug(?)...
Nem indul a gép, aztán észre se veszed és egyes dolgok a BIOS-ba visszakerültek alapra.. majd amikor belépsz fogad a szép piros üzenet, hogy OC miatt vissza lett véve ez meg az, de ami a poén, hogy sokszor az órajelent meg a feszt vissza se veszi. 
-
BJanee
tag
válasz
lala42
üzenetére
Ezt aláírom
én is rengeteg procit tisztogattam, semmi bajuk nem lett, de ha figyelmesebben elolvassuk (én megtettem), azt írták, hogy az ÚJabb procik (feltételezem, itt a bridge-ekre gondolt), illetve amelyekben a cpu-ba van integrálva a memvezérlő. Az biztos, hogy akármilyen proci van a kezemben, rohadt óvatos vagyok (legyen akár p1-es
), ha nem akarok kárt tenni benne. Viszont ezek nem kőbevésett gyakorlatok, lehet, hogy eddig szerencsénk volt és nem történt baj, de az közel sem biztos, hogy nem is lehet. -
toyone
őstag
ÁdiBá X48-nál nem pont ez a felépítés volt. Az hogy milyen VGA volt benne abszolúte lényegtelen.
asuspc96 Videokártya tuningnál a legcélravezetőbb az MSI Afterburnert használni.
Az egy jó kiindulási alap amit 04ahgy írt. -
asuspc96
senior tag
A tuning így is beállítható Leírás ? (Intel I7-2600K)
Ha holnap készítek képeket a BIOS-ról segítetek beállítani ?
GPU OC-nál is ezt az eljárást kell követni ?
Üdv, asuspc96
-
fagy53
nagyúr
Ahhoz baromi szélsőséges eset kell, hogy a kommunikációs vonal órajelemelése tönkretegye a VGA-t! Tudok itt a PH!-n olyanról aki 116MHz-en hajtja a PCI-e buszt és megy simán. A gond az SB BCLK emelésénél elsősorban a SATA vezérlővel lehet, ez bizonytalan működést, így adatvesztést jelent. A VGA is hasonlóképpen reagálhat, textúrázási problémák után működésképtelenség, de a kártya nem megy tönkre.
Nincs kockázat hacsak a működésképtelenséget nem tekintjük annak....
-
Tirexi
addikt
válasz
Landon
üzenetére
Hallod meg volt ám mi volt a hiba.

Nem tom miért de nem indult elsőre a gép 1 héttel ez előtt és visszaállította a BIOS tuning magát alapra és ez bekapcsolta a HT-t a CPU beállításoknál.
Hát így már érthető miért nem lett elég 4.8Ghz-hez az 1.36V.
Na most kikapcsoltam és újra megy minden 4.8Ghz-en 1.36V-on.Szal nem történt degradáció csak szimplán nem vettem észre a dolgot.

-
Mans20
addikt
Jó,de akkor a K-s procit hogyhogy lehet tuningolni anélkül hogy a megemelt PCI E ne ölje le a vga-t?most akkor hagyjak mindent úgy ahogy van?
Az EPU-t meg ha kikapcsolom,az mennyire jó ötlet?vagy ha be van akkor mennyire csökkenti a teljesítményt?ezeket az új lapokat még nem ismerem.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
KingSize
üzenetére
Lényeges képet találhatsz itt (#18689) asuspc96.
BLCK*PCI-e Freki ugyan az.
Ha ezt tuningolod nem csak maga a rendszert teszed instabillá de még a videokártya tűrésével is játszol, hiszen ez egy nagyon erős gyenge pont a pci csatlakozásokon.
Kinyírsz mindent ami az alaplapod pcie bővítő részében található.
Legyen az vga, hangkari, tévékari.
Én meggondolnám ezt a tuningot.
-
Mans20
addikt
Én úgy tudom jó ha fixáljuk 100 ra a PCI E-t,tuningnál,vagy a sandynál már nem így van?most vettem meg a P8H67 V lapot,igaz itt nincs tuning,de van értelme hogy minden frekvenciát alapra rakjak auto helyett vagy nem kell?mert a giga lapnál mindent Normal ra raktam,a tuning miatt,meg úgy nem ciripelt a lap.
-
lala42
őstag
válasz
Landon
üzenetére
Te! Azért nem kell ekkora feneket keriteni ennek a dolognak. Életemben hidd el nem 1-2 proci fordúlt meg a kezemben és karkötő kélkül is megfogdostam néhányat. ( ill. néhányat fogtam karkötővel)
Semmi baj nem lesz vele. Én a rászáradt pasztát simán valami alkoholos kendővel, avgy papirdarabban egyszerüen letörlöm, a hűtőről is és csókolom. Semmi bajuk nincs.
Szóval nem kell túldramatizálni ezt a tisztitós dolgot.

-
Crossfit007
senior tag
De akkor már inkább vett volna i5-2500K-t...

-
KingSize
tag
Ha lesz valami gond akkor vissza veszem, de egyenlőre semmi probléma nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Arc Raiders
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem amortizálok idő előtt
És ,hogy ha alapon 38 fokos a proci akkor nem melegedne túl talán hajtva sem,nem?!

Reméljük megoldódik.