Hirdetés
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szlavik
tag
válasz
pincehely
üzenetére
hát ez fura.
Nem Lámaságból kérdezem, de rámented profilba rendesen a beállításokat?
Ha igen, akkor loadolt az uefi -ból, amely beállításokkal szeretnél menni és hajrá.
Mondjuk nekem már az furcsa, hogy a HT alap ki volt kapcsolva.
ha te kapcsoltad ki és most a Későbbiek folyamán nem boldogulsz vele.Akkor bios frissítés. Vagy BIOS degrad -
davidsz
senior tag
válasz
pincehely
üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy egy u torrent magában felfűti a processzort...
Több összetevő is kell hozzá. Ezért írtam, hogy nem egy 10 perces linx kell egy gyári hűtőhöz.
A dolog ott kezdődik, hogy más is fűthet egy házat, és van az az időtartam, amikor bemelegszik a ház. Innentől a gyári hűtő húzott processzorral nem egészséges.Aki esetleg nem tanult fizikát: "a tűző nap sem 10 perc alatt melegíti a betont 50C-re ... aztán meg már legyeztheted"
Nem nevetni kell! Nem kell szűk látókörűnek lenni.
Az hogy bírja a tuningot a gyári hűtővel, azt nem csak a hűtő határozza meg!
Ház szellőzése, egyéb HDD, VGA... Ami mind fűt.Egyesek simán rámondanak valamire igent, amiből még baj is lehet
-
katt777
félisten
válasz
pincehely
üzenetére
Dehogynem.
Sok minden jelenti azt, hogy nem stabil a tuningod (bárki megmondhatja, szólni szoktam miatta
), de nem a C3/C6, ami amúgy is alaposan leveszi a gép teljesítményét. Egyébként nálam csak egy bios-szal volt nem ébredős C3/C6, de a 2. ok miatt sosem használtam. Táblázatban azért jeleztem, hogy OFF volt, nehogy valaki azzal vessen össze ON mellett elért teljesítmény-értékeket.balu077: Így van, éppen az egyszerűség bennük a lényeg.
Mondjuk az ASUS/AsRock féle biosok a saját külön bejáratú elnevezésekkel jó pár embert megkevertek már, én pl. anno győztem mindig találgatni, hogy amikor GB lap alapján javasoltak valami beállítást, az mi lehet ASUS/AsRock lapban. -
-
bombibmw
veterán
válasz
pincehely
üzenetére
Köszi holnap akkor flashelek egyet,azt viszem vissza gariba egy reset után.

Neeem,sosem lennék képes ilyesmire.
Tehát akkor egyből a legújabbat dobjam fel?
Illetve látom vannak itt különböző verziók ugyanabból.
Szedhetem ebből a Windows változatot,ezt gondolom a Winből lehet megcsinálni.(#29915) katt777: Sajnálom,ha úgy jön le valakinek,mintha full kezdő lennék a tuningban,én csak erre az IDLE fesz dologra akartam választ kapni és lett belőle kb.30 HSZ-em.

-
ffodi
veterán
válasz
pincehely
üzenetére
"A windows 8 tudomásom szerinte tartalmazza a fileokat alapból.."
Ha jól tudom, akkor alap esetben csak a 64 bites verziót tudod így telepíteni. (nem említetted, hogy win 8-ról van szó, mert pl. a win 7-et is tudod így telepíteni.)
Ha nem találod, de már korábban ment, akkor gyanús, hogy az egyik UEFI-ben benne van a másikban nincs. Mindenesetre az a tapasztalatom, hogy a legújabbakban általában lehet ezeket állítani. (tehát minél újabb, annál nagyobb a valószínűsége, hogy tudod állítani
) -
ffodi
veterán
válasz
pincehely
üzenetére
A telepítőnek tartalmaznia kell a szükséges fájlokat. (bootmgr.efi, efi mappa)
Emellett a BIOS-ban (UEFI-ben), át kell állítani a boot-ot UEFI only-ra (vagy UEFI first-re). (illetve az eszközöket is át kell állítani UEFI-re legacy-ról, ha van ilyen opció). Ha van CSM mód állítási lehetőség, akkor annak letiltásával UEFI-ben fog szaladni. Itt viszont figyelj, mert ha a beállított GPU BIOS-a nem támogatja a GOP-ot, akkor a BOOT alatt nagy valószínűséggel nem lesz kép.
-
Remington
őstag
válasz
pincehely
üzenetére
Erről beszélek, nálam is csak kézmeleg, 100 fokon izzana a proci akkor a borda is forró lenne.
Az a fura hogy az idle hőmérsékletek ezek szerint rendben vannak, jól sejtem hogy akkor a lap hőmérője is és hőátadás is okés?
(#28858) Algotis Persze, az már előrelépés, de nem 100% hogy támogatja a lapod, nézz utána
-
XaraX
addikt
válasz
pincehely
üzenetére
Ez nem brocken, szvsz más a felfogatása.
Inkább ez, igaz itt 775-re szerelik, de az alapja ugyanaz. -
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
Az alapján mondom, hogy a Fatal1ty P67 Professional laphoz egymás után zsinórban jött vagy 3 béta, és egy official, de azóta az official lekerült (gondolom bugos volt). Szóval gyomlálják a weboldalt, hogy ne kerülhessen letöltésre, ami ismerten bugos.
Türelem, tornaterem.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
Nem vagy hibás. De vedd figyelembe, hogy ez szoftveres probléma, és legyél pár napig türelemmel, amíg kijavítják. Ahelyett hogy a fórumon emelt hangvételben a garanciális ügyintézést és a márka, fejlesztők hibásságát emlegetnéd.
Eddig az is baj volt, hogy nem lehet visszatenni a régit. Holott le volt írva, hogy nem lehet majd.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
Mert a régebbi BIOS-ban ezek a szolgáltatások le voltak tiltva, ugye? Ugyanúgy tudtad őket használni, az új BIOS-ban ezek mind az Ivy-re vonatkoznak, hiszen Sandy-vel már azelőtt is tudta mindet.
Persze, hogy kell frissíteni az ezeket vezérlő kódokon az Ivy kompatibilitás érdekében.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
Az, hogy egy ismerten bugos BIOS miatt jelenleg nem tudsz állítgatni rajta, nem hiszem, hogy garis probléma lenne. Kár is felháborodnod. No meg ha 2600K-d van, akkor minek frissítettél? A stabil rendszered nulláztad le, te magad, mindenféle külső közreműködés nélkül. A garancia a vásárláskor már meglevő, időközben megjelenő rejtett hibákra vonatkozik.
Nem vagy egyedül, másnak is problémásak az új BIOS-ok. AsRocknál meg dolgoznak a fejlesztésen, majd ki lesz javítva. De remélem leszoktattak a reflexből, ok nélkül történő BIOS frissítésről.
HGyu
-
DanielXXXV
nagyúr
-
kribe
őstag
válasz
pincehely
üzenetére
40-ig szerintem csak az Asrock Z77 Extreme4 van, az jóféle.
40-50 között nagyobb a választék, pl. Asus P8Z77-V, MSI Z77A-GD55 (ebben viszont nincs Virtu MVP támogatás), esetleg Gigabyte Z77X-UD3H vagy Asrock Z77 Extreme6.Nem hiszem hogy ezek közül bármelyikkel rosszul járnál. Egyedül az MSI-nél érthetetlen miért hagyott ki egy olyan dolgot a támogatásból ami egyik versenytársánál sem hiányzik ebben az árkategóriában...
Hoppá most nézem ez a Sandy topic...

-
kribe
őstag
válasz
pincehely
üzenetére
Vagy vársz egy új biosra, vagy kockáztatsz a visszaflasheléssel.
Sajnos hiába próbálom keresni azt az infót amit a bios frissítésről mondtak, egyszerűen nem találom
Valami olyasmiről volt szó hogy az új ivy-t támogató bios átállít "valamit" -#sok technikai részlet#- amit viszont a régi biosok nem állítanak vissza, így ebből lesz a probléma a flashelés után.
Én csak egy dual-biosos vagy az asus féle bios flashback-kel rendelkező alaplapon kockáztatnám meg ezek után.Na, ez a screenshot is valami ilyesmit mond, bár hogy mi az az activation key, azt nem tudom...
-
-
kribe
őstag
-
válasz
pincehely
üzenetére
Z68-as topicban már írtam.
Nagyon sok a bug a biosban.
Azóta kicsit olvasgattam, és mindenkinek akinek 6950@70 van annak fenn áll az hogy update után nem ad képet. Amint visszatolod a gyári 1408 shader-es biost a vga-ra úgy megy normálisan. Illetve amit még észrevettem hogy a szorzót hiába állítom be hogy 40x nem fog 4GHz-en menni. Az "All core" -t át kell állítani, úgy hogy mind a 4 magot külön külön tudd beállítani, és akkor működik csak rendesen. -
katt777
félisten
válasz
pincehely
üzenetére
Nem lehet vhogy másképp állítani (pl. RAM-kiosztásnál, stb)? Látom, már meglett.
XaraX: De akkor fut egy szükségtelen szoftver. Amit lehet, oldjon már meg a gép hardveresen!
Ráadásul ha biosban akív az IGP, és a rendszer kiosztja neki a 32/64MB RAM-ot, azt a Virtu sem fogja visszaadni.pigatt: Az a baj, hogy 1.5V felett a procinak nem szerencsés akármekkora RAM-fesz emelés, hiába vagy a VTT-től 0.5V-on belül. És igen, hosszabb (v. rövidebb) távon lehet belőle baj, de nem a RAM fog tönkremenni.
Total...: Azt nem látod, hogy az Amperek rendesen mennek-e. Másik táppal kellene megnézned a cuccod, hogy kizárd ezt a hibaforrást (de tényleg nem biztos, hogy a táp a hunyó).
...
Van új a nap alatt!
Nézegettem az Extrém fázisbeállításokat azután, hogy észrevettem, hogy bár auto-n kikapcsolja, manuálisan mégis be lehet állítani a VRM Spread Spectrumot Extrém módban is (ott Ultra Fast-nak hívják). Duty Control szintén ment Extrémbe. Az hagyján, hogy tuningnál rögtön lejjebb vette a feszt, ha nem kellett a maximum (még 4.6GHz-en is, ráadásul LinX v. egyéb hiba sem volt), de tapasztaltam egy újabb érdekességet. Eddig ugyanis azt hittem, hogy az Extrém mód a minél precízebb túlhajtáshoz szükséges a takarékosságot megtartandó, ami igaz is, ám távolról sem minden.Sokan panaszkodnak az idle fel-felugráló feszekre, ami alapon (3.3GHz, turbo OFF), még nálam is jelentkezett, azaz 1.016V-os stabil LinX terheléssel szemben olykor közepes terhelésen is feljebb ment a fesz, akár 1.040V-ra is. Nos, az Extrém lehetőségeket aktiválva úgy beállt a maximum fesz minden körülmények között 1.016V-ra, mint a cövek!
Ráadásul LinX-ben itt is vissza-visszavett a lap a feszből, így jórészt 1.000V-on, 1.008-ra és 1.016-ra fel-fellépve ugyanúgy stabilan lefutott, mint amikor "Optimized" vezérléssel beállt fix 1.016-ra (sima terhelés alatt meg felugrált). A GFlops értékek felugrottak 87-ről 91-re, pedig anno direkt teszteltem feszek emelésével, hogy maximális-e, és annak tűnt.Szóval, akiknek ilyen feszugrálós problémájuk van, nyugodtan próbálják ki az extrém beállításokat alacsonyabb órajeleken is! Ugyanez elmondható a "default", de a túlhajtott beállításokra is: esetenként elég alacsonyabb min. fesz, a maximum pedig szükség esetén lejjebb megy.
Aki mindezt eddig is tudta, az igazán szólhatott volna!

A honlapomra feltettem a táblázatot mért értékekkel, illetve a bővített, letölthető beállítási segédletet is.
spyduck: Esetleg konvertáló, tömörítő, és hasonló programokkal?
De lényegében ismertek a magok száma, illetve a HT okozta eltérések. HT ált. +30-60%, (de gyakran kevesebb, vagy egyenesen rontja a teljesítményt). 2x annyi mag meg értelemszerűen 2x akkor teljesítmény, HA használja őket az adott szoftver. -
XaraX
addikt
válasz
pincehely
üzenetére
Lehet, csak Én nem értem, mit szeretnél biosban váltani...
Ha van dedikált vga a gépben, és használnád a virtu-t, a mód attól függ, melyik melyik az elsődleges, melyikre van csatlakoztatva a monitor.
És a win alatt, a virtu panelben tudod engedélyezni vagy tiltani a használatát. -
Brekkk
őstag
válasz
pincehely
üzenetére
Nem igazán értelek. Akkor te ha Linx-et futtatsz akkor Real Time prioritást is adsz neki?
Mert különben nem csak ez a process fog CPU időt kapni.
Te kilősz minden fölösleges servicet a Windows-ban teszt idejére?
Mitől terheli le jobban 1 process Real Time prioritással a rendszert, mint az ha 5-6 process fut egyszerre? -
Brekkk
őstag
válasz
pincehely
üzenetére
Az miért gond, ha ingadozik a Gflops érték, lehet használta a gépet közben.
Nekem Linx mellett folyamatos az upload, download, netezek, vagy egy full hd film. Nálam is folyamatosan ingadozik a Gflops érték e miatt. Ez inkább mindennapi használat, mintha csak a Linx önmaga futna. A gépem Linx stabil volt úgy tűnt, soha nem dobott hibát, aztán a Frybenchben megállt a renderelés, a gépem ettől nem fagyott le, így utána tudtam Linxet futtatni: Na ekkor dobott a Linx is egy hibás számítást.
Adtam még egy kis fesz úgy néz ki most jó. I5-2400 offset -0140 V.
Én azt tapasztaltam, hogyha egy gép linx stabil, az még nem biztos, hogy attól az is.
A Frybench jó példa volt rá nekem. -
ÁdiBá
veterán
válasz
pincehely
üzenetére
Nem lehet azért változó mert közben msn eztem illetve böngészőn turkáltam dolgokat?!
Most is teszteltem egyet... és végig 101 értéket ír
Ennyire erővel Erdei88 kollégának se reális az értéke.
#20830) Erdei88 kép.Lehet igazad van, lehet nem. De ahogy látom neked 2500K van, honnan tudod mennyit kell kapnia HT on-al, ha nem is tud a procid HT.

-
Cadal
őstag
válasz
pincehely
üzenetére
Sajnos nem segített a feszültségek manuális beállítása. Ráadásul a CPU PLL-re adtam is kicsit. 1.86x V-ot kapott. De így is csontra fagyott a betöltést követő 1 percben.

Ahhoz hogy ne változzon az órajel és a feszültség (vagyis energia gazdálkodás ne legyen) ahhoz mit kell kikapcsolni? Intel SpeedStep Tech. (kép) vagy Power Saving Mode -ot kell kilőni?
-
-
jozsi252
veterán
válasz
pincehely
üzenetére
Ezt a 15k-s példát arra írtam hogy megvenném a legalapabb 1155 ös lapot és addig használnám amíg le nem lesz gariztatva a másik, aztán ezt meg eladnám, mármint amit vettem. Dehát nemakarok eladással bajlódni igazából.
Ha vennék egy komolyabb lapot akkor jól ebből semmiképp se jönnék ki, értem ezalatt hogy egy 40k-s lapot vennék, most ezt ami most van olyan 25-30 környékén tudnám eladni mivel ugyebár elvileg teljesen újat fogok kapni.
Ezért lenne jó bérelnem

-
Tirexi
addikt
válasz
pincehely
üzenetére
Aha ok gyere aztán hallgasd meg, hogy milyen faja hangja van ennek a ventilátornak max-on.
Hajszárító powa. 
Jól hűt ez igaz de a hangja sérti a fület ha elindul.
Az a baj, hogy nem vehetek akármilyen hűtőt a memóriák miatt mert ezek elég magasak és a legtöbb nagyobb hűtő mint pl a Noctua nem férne el mert rálóg bőven a memóriákra az első ventije.
De most nézem, hogy ez össze-vissza mér. Játékok alatt is felmegy max fordulatra a venti pedig nem éri el a beállított értéket. Ez kajak egy rejtély, hogy most milyen hőt néz...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
Én ezt nem kétlem, bár a linx-et többféleképp is lehet futtani.
Ha megnézed nem ad folyamatos terhelést, ráadásul a gép belső hőháztartását sem szimulálja, mert játék közben a VGA a legnagyobb hőtermelő és az alaplapot és CPU-t is "füti".Tehát nem feltétlen azzal van a gond, hogy a linx nem jó stresszelőprogram, hanem az N féle konfigurációban csak egy komponenst tesztel, és azt is csak spec. környezetben. (értsd: honnan tudjuk hogy PistaJóskának milyen a házszellőzése)
De ha van jobb tesztelőszoftver beállítani a tuningot, akkor nem a LINX-et kell használni, hanem ami eredmélnyesebb kényelmesebb.
Én használom a Prime95-öt meg az AIDA beépített stresszelőjét, meg a régi furmarkot is.Aztán játszok..... és nincs gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MotoGP & WSBK
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Eladó egy Xiaomi 11t pro 256/8 snapdragon processor
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sok minden jelenti azt, hogy nem stabil a tuningod (bárki megmondhatja, szólni szoktam miatta
), de nem a C3/C6, ami amúgy is alaposan leveszi a gép teljesítményét. Egyébként nálam csak egy bios-szal volt nem ébredős C3/C6, de a 2. ok miatt sosem használtam. Táblázatban azért jeleztem, hogy OFF volt, nehogy valaki azzal vessen össze ON mellett elért teljesítmény-értékeket.
Nekem pl nem kel fel standbyból, ha be vannak kapcsolva. Már 4Ghz-en sem, ami -valljuk be- smafu. Ezenkívül számtalan külföldi fórumban is írják, hogy lekapcsolásukkal megelőzhető sok galiba.

Biztosan stabilabb, meg jobb az a Digi VRM, de így a felszínen sokat nem látni.

Mi az a system activation key meg system design? Pedig nálad nem is IB a proci, hogy beszóljon... Mondom, nekem Gigán simán winből engedte minden buzerálás nélkül. Nem értem, erre mi szükség Asrock-éknál.

Ráadásul ha biosban akív az IGP, és a rendszer kiosztja neki a 32/64MB RAM-ot, azt a Virtu sem fogja visszaadni.
Nézegettem az Extrém fázisbeállításokat azután, hogy észrevettem, hogy bár auto-n kikapcsolja, manuálisan mégis be lehet állítani a VRM Spread Spectrumot Extrém módban is (ott Ultra Fast-nak hívják). Duty Control szintén ment Extrémbe. Az hagyján, hogy tuningnál rögtön lejjebb vette a feszt, ha nem kellett a maximum (még 4.6GHz-en is, ráadásul LinX v. egyéb hiba sem volt), de tapasztaltam egy újabb érdekességet. Eddig ugyanis azt hittem, hogy az Extrém mód a minél precízebb túlhajtáshoz szükséges a takarékosságot megtartandó, ami igaz is, ám távolról sem minden.