- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz
rvn_10 #17804 üzenetére
Bocsánat, kifutottam az időből.
Amúgy érdekelne hogy mennyivel lenne gyorsabb a rendszerem FullHD alatt egy 4.0-4.2 Ghz es i2500K processzorral mint egy alapórajeles 2600K-val.
Véleményem szerint akkor látnék valami gyorsulást ha legalább kettő darab GTX580-as dorombolna a gépembe, amúgy nem hiszem. -
szacsee
nagyúr
válasz
rvn_10 #17545 üzenetére
Haver mikor összeraktam a kis cerkás (G530) konfigot Ő is lesett, hogy a mobil 7100-at hogy körbehuggyozza az SB cerka.
Liano tesztes topikba meg erről volt egy egészségesen túlmutató vita, hogy az akkori árakon 55K-ból H1 lap+ G840 + HD5670-est jobbnak találtam játékra, mint Ők az A8-3850-et és egy A75-ös deszkát.(nekem elég, hogy tudom nekem volt igazam
)
-
tommy_v
csendes tag
válasz
rvn_10 #16932 üzenetére
Köszi RVN_10!!!
Aha, most a helyére kerültek a dolgok!
)
Olvastam a turbo-ról, de nem tudtam h, így működik. Most már kapizsgálom...
Szóval, akkor lehet csak 1 magot hajt meg kegyetlenül. Ha jónak látja....Azért a minőség szűrés akkor is emlékeztet a Tescora..
Valaki, ugyanazért a pénzért kap 5 ghz-et valaki meg 4.5... Ok nem sok, de ez egy legális lottó!Köszi a hozzászólást!
T.
-
-
mcwolf79
veterán
válasz
rvn_10 #16751 üzenetére
Szerintem még emelhetsz rajta 0,01-0,02 V-ot. Nálam 1,21-1,22 V környékén stabil a gép.
Nálam 4 Ghz-en 106-107 Gflops körül szokott lenni, szerintem Nálad nem stabil a cucc. Ezek a háttérben futó progik nem vesznek le ennyit a Gflops értékből, itt más lesz a gond. Az az Idle min. biztos nem jó, ekkora fesszel megpurcanna a Windows. 0,84 V környéke a legalja idle fesznek.
Ja, és ha 8 Gb RAM-od van adhatsz neki többet. Én 8 GB RAM-mal 6100 MB-ot szoktam Neki adni, hagy dolgozzon a cucc. -
FLATRONW
őstag
válasz
rvn_10 #16655 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget írok, de ha a Windows energiatakarékossági beállításánál létrehozol egy olyan profilt amiben a processzor minimális teljesítményét is 100 százalékra állítod, akkor nem fogja visszavenni a frekvenciát még 0 százalékos processzor kihasználtságnál sem. És ha azt akarod, hogy újra visszavegye az órajelet, akkor egyszerűen visszaállítod kiegyensúlyozott energiatakarékossági profilt.
-
lala42
őstag
-
rvn_10
senior tag
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rvn_10 #16676 üzenetére
"Szoftveres fogyasztásmérés nek nincs értelme."
aha...
Sandynál miért nincs?
A Vcore elég pontosan ismert, csak az áramot kell mérni. Ha pontatlan lenne nem jól működne a belső energiagazdálkodása.Az én tapasztalatom szerint egészen pontos az a "szoftveres" mérés, terhelésnél 10%-os sávban megegyezik a hűtés mért/becsült értékeivel.
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz
rvn_10 #16666 üzenetére
ASUS-nál ez a "Load-line Calibration", azaz hogy a professzronak mennyi kakaót adjon terhelésnél...nálam Ultra highon van, azaz 1,280-rol leesik 1,272-re Prime közben. Ha Extremere rakom, akkor pedig 1,295 korülre megy.
A másik fontos: CPU Current Capability, azaz ha jól vettem ki, akkor ez azt jelenti, hogy mennyi áramerősséget kapjon a VRM kondikból vagymikből...
Itt jön be a képbe, hogy az alaplapodon mennyi ilyen izé van.
Asszem a P8Z68 V PRO nal 12 vagy 16 már nem emlékszem... a korábbi Gigabyte UD3-B3-ban asszem 4 darab volt.
Namármost, ezt a csúszkát próbálgattam, és ha levettem 140%-100%-ra, akkor a prime hibázott! nem árt, ha ömlik be a száján az áram..
-
roberto211
őstag
válasz
rvn_10 #16655 üzenetére
Valoszinuleg azért mert bevan kapcsolva a C1e.. Ami a cpu configuration nál van, Half State Support (C1e), c3 stb, ezeket mind kapcsold ki.. Nekem is ki vannak... Mert ugye nekem is mikor nem volt kikapcsolva visszavette ugye a orajelet... De most már nem veszi vissza.. Na beállítottam , 4,5ghz ,1,335v és 33-38fok..
Háát igen nekem is furi volt a sima bios után egy UEFI .:
De most már megszoktam.. Vannak előnye és hátránya is..
Ugyanaz a uefi mint egy átlag bios csak "skinezve" ..
És leegyszerűsítve..
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rvn_10 #16622 üzenetére
1.45V felett kezd már erősen melegedni.... 1,5V felett már nehéz léggel hűteni.
1,35-1.4V alatt valószinű, hogy 4,4-4,5GHz-el menni fog.
1.25-1,3V alatt valószinű, hogy 4GHz-el menni fog.Persze minden CPU más, de kb ez a fórum statisztika, meg a próbált/tesztelt 2500K alapján.
-
ffodi
veterán
válasz
rvn_10 #16397 üzenetére
Gigabyte lapoknál előfordul, hogy a különböző diagnosztikai szoftverek rossz Vcore értékeket írnak. A CoreTemp szerintem alapban rosszul mutatja az említett értéket, szóval azt hagyd, az AIDA nem nagyon szokott tévedni, ha kellően új verziód van, viszont ami eddig mindig jó volt az a Gigabyte gyári EasyTune szoftvere. Azt tedd fel, ha még nincs fent, és azzal monitorozd.
-
Dtomka
veterán
válasz
rvn_10 #15179 üzenetére
Szia!
A gyárit én egy Zalman CNPS 10x performa-ra cseréltem és azt kell , hogy mondjam megérte!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Béta iOS-t használók topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- alza vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest