- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
korcsi #18329 üzenetére
fagy53, korcsi: WTF???
Kajak nem értem mi van...
Elmagyaráznátok, mi ez az LLC tulajdonképpen. Akár elég mélyrehatóan is, az alapoktól kezdhetjük.Amúgy, mióta LLC4-re állítottam, azóta ugyanolyan értékeket kapok, mint a giga lapban. Yeah! Csak abban ugye nem volt ilyen LLC-s menü. Szóval abban alapbeállítás lenne egy ilyen szintű LLC?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
korcsi #17996 üzenetére
köszi nektek!
Szóval amit most vettem alaplapot (fentebbi első hszemben) az nem B3-as, mert nincs rajta se a dobozán, se a gyártói oldalon...fsb1000: igazából valami fix érték érdekelt volna, mert a vdrop-ra vagyok kiváncsi. Vagy ilyen nincs, minden cpu egyedi? Az alaplapon meg talán fixálni nem lehet, csak offsetet állitani (ami engem nem zavar, ugyis csak az kell később)
Még valami: valamelyik energiagazdálkodási funkciótól instabillá válhat a rendszer akár alapon, akár tuningolva?
és a TDP korlátot érdemes kivenni? Vagy csak feljebb tornászni? -
-
Hunork
veterán
válasz
korcsi #17962 üzenetére
Igaz!
Írtam is, hogy miért jó ez, bár a Power Saving Mode nem szükséges!
Szóval kiegészítés: a korszerű processzorok használata esetén ki kell használni a gyártó adta lehetőséget a minél hatékonyabb energiagazdálkodás, a jobb hőmérséklet értékek, és az élettartam növelése érdekében.
ÉN sem kapcsoltam ki az EIST és C State opciókat, nekem is változik az órajel, de még ettől soha nem csökkent a teljesítmény, ha BF3 megy, akkor dolgozik a proci...
(remélem, így minden jobban érthető!)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
korcsi #17104 üzenetére
Azért a kérdés,(mert azt halottam)hogy nem minden lap engedi a turbo növelését maximumra 4 magra.Ez igaz?Konkrétan a H61-H67-es deszkákon van a kérdés.A Z68-ban(legalább is az én deszkámon)lehet a 4 magot függetlenül állítani TB-ügyében.Azért a sok kérdés,mert nem nekem lenen a lap,ráadásul erről a részéről gözöm sincs,mert K-s procit használok.Én is a Z68-as deszkát ajánlottam,de ugye a lehetőségek keresése...
-
SipiBcs
őstag
válasz
korcsi #17049 üzenetére
A gyártó által megadott 110MHz-es BCLK házi körülmények között, eddig, az itt jelenlévők közül még senkinek sem sikerült. (ha jól emlékszem) 107MHz-nél mindenkinek meghalt a gépe. Ráadásul olyan hihetetlen hőtermeléssel járt, hogy léggel senki nem merte vállalni 24/7-re. Emiatt csodálkozom kigúvadó szemekkel a 125-ös BCLK-ra.
Amiben nem vagyok biztos: Minden P és H előjelű socket 1155-ös lap BIOS-ában létezik automata tunning. A terheléstől függően (ha be van kapcsolva) optimálisra igyekszik beállítani a magok számát, az órajelet és a proci feszültségét.
Majd érkeznek a nálam sokkal rutinosabbak ez ügyben és helyre teszik a gondolatmenetemet.
-
SipiBcs
őstag
válasz
korcsi #17045 üzenetére
Láttam, de kérlek részletezd, hogy mire gondolsz..... mi változik ebben az esetben.
Hát... nem tartom valószínűnek, hogy az ő procija 125 MHz-es BCLK-val egyáltalán bootolna!
orbano: ha utánanéztél, kérlek oszd meg velünk.
(maradjunk a BCLK elnevezésnél, hisz ez a neve! Itt már nem csak a front side bus-t jelenti) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
korcsi #16846 üzenetére
Az enyém egy sima i5-2500, szorzózáras, így tuning nem játszik.
Ezért sajnos csak 93 GFlops-ot tud.
Viszont a Vcore feszültséggel érdemes volt játszadoznom, mert -100mV-tal offsetelve egy órája fut a teszt, és csak 56°C-os a processzor, egészen kicsi hűtővel is: Freezer 7 Pro rev.2. Jól szellőző, de csak mATX házban (Fractal Design ARC Mini)
Alapfeszen úgy 65 körül szokott lenni. -
coolpet
senior tag
válasz
korcsi #14050 üzenetére
A Turbo Boost az nem lappfuggo!
A H-s lapban is ugyanugy megemeli a proci az osszes mag orajelet, ha szukseg van ra es ugy van beallitva, a szorzot allitja, ha meg nincs terheles alatt a i7-2600 visszaveszi 1600Mhz-re. A z-s es p-s lapoknal tudod allitani a szorzot szabadon, a feszutsegeket, a bclk-t, meg minden egyebet. A H-s lapnal nem, ott csak turbo van 3,4-> 3,8Ghz.P-s lapnal viszont bukod a prociba epitett VGA tamogatast, arra figyelj!
Ha nem kell smart response, meg virtu, meg tuning, akkor neked boven jo a H-s lap.UI: A HD3000 ami a k-s procikba van nagyon utos lett, ATI Radeon HD 5550-el egyenerteku kb, eleg jol viszi mediumon a gamekat.
-
Atimester
aktív tag
válasz
korcsi #12768 üzenetére
Mivel csak pár ezer Forintról van szó, nincs értelme ár/érték arányt mérlegelni. Inkább igényességről beszélnék: jobb hűtő = kevesebb zaj, nagyobb biztonság, hosszabb élettartam… De egy gyári hűtő is elégséges a felhasználáshoz, mert még extrém körülmények között is megfelelnek a célnak. Különben nem adhatnának rá garanciát.
A huzamosan magas hőmérsékleten üzemelő proci szerintem inkább az alaplapot gyilkolja! Procit én még nem tudtam tönkre tenni. (Core 2 Duo és Quad időszakban.)
-
fagy53
nagyúr
válasz
korcsi #12768 üzenetére
Ez igaz, de aki K-s procit vett, az nyilván a tuning miatt vette és megkeresi vele a maximumot, felteszi tuninglistára stb...
Nekik elengedhetetlen a gyári hűtő lecserélése, aki pedig nem bench huszár annak biztosan elegendő a gyári. Furcsa ezt tőlem hallani, aki az összes eddigi Intel box hűtőjét a szekrényben tartja és együtt vettem meg a procit a Noctua-val, de nekem így majdnem passzívban megy télen-nyáron, terhelve vagy terheletlenül egyformán némán. Nem 3 hónapra vettem a procit, mint itt sokan, megdöngetik és már csere a következőre....én alapvetően nem bench futtatásra használom a gépet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest