-
Mobilarena
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cozmo
őstag
Extra még, hogy napok óta azt játssza telefon hogy rommá fagy. ha próbálom felébreszteni bármely gombra csak fekete képernyő fogad. És csak a 10mp-es bekapcsoló gomb nyomással lehet újraindítani.
De a legdühítőbb, hogy ilyenkor ez újraindítást követően semelyik program nem mondja meg mitől fagyott rommá a telefon.
Vagy valaki tud erre figyelő progit, ami egy log fájlba írja mitől fagyott szét a készülék lefagyás előtt?#30027 wdx: Akku öregedés kizárt, még fél éves sincs a telefon. marad a widget mazsolázás, és ezután rom csere..... vagy kukába hajítás
#30036 zoleeno1: Hibernálni próbáltad már a fácsebúkot?
-
Gloob
addikt
Igen, kedves kolléga, ebben lehet igazságod is. Viszont én a másik oldalát is látom a dolognak. Ha a fórumot az elmúlt 1 hónapban visszaolvasod egy kicsit, akkor hány olyan hozzászólást találsz ami ilyesmi dolgokról szól, hogy nem merem megtenni a wipe-ot, mert mi lesz az adataimmal, nem merek frissíteni mondjuk Odinnal, mert esetleg törlődnek az adataim, (pedig, ha egy fileos frissítést csinál akkor ugye nem), meg ehhez hasonló. Lesz számtalan ilyen jellegű. Nos számomra, lehet, hogy rosszul, de ilyen esetben inkább az jön le, hogy a tisztelt kolléga lusta, vagy tudás hiányában képtelen az adatait lementeni, és egyértelműen lusta arra, hogy egy tiszta rendszert újra belakjon, pedig ez néha nagyon hasznos tud lenni. Rájön az ember, hogy sok felesleges app volt a telefonján, és egy jó részét a feltelepítés után szinte nem is használta. Aztán, ha valahogy összejön a dolog, de mégis valami gond lesz, szidja a telefont, a Samsungot, és végül rákényszerül egy wipe-ra, és minden rendbe jön. Én sem vagyok minden esetben a full wipe híve. Először csak egy Dalvik wipe, és sok mindent az is megold, de semmi nem veszik el. Ehhez persze nem elég a gyári recovery természetesen, ha pedig nem recoveryből akarja csinálni valaki, akkor pedig root is kell. No, de én sem akarok vitát generálni, főleg úgy, hogy részben egyet is értek veled. Viszont a Te meglátásoddal szemben én ezt a másik oldalt is látom, és szerintem ez az oldala a dolognak sok esetben erősebb. Nem mindenki, sőt kevesebb azok száma, akik ennyire belemélyednek a dolgokba. Egyébként hidd el, ha az androidot sokat cseszteted, előbb utóbb bele fogsz futni egy olyan problémába, amiből csak a full wipe, illetve egy újratelepítés lesz a kiút. No ilyenkor nagyon jól tud jönni egy Titaniumos, vagy más appal, egy mentés a használt appokról, és azok adatairól, egy root az SD kártyán, és maga a titánium, vagy a másik app lementve külön. A névjegyek szinkronja a google-val, vagy ha valaki ettől ódzkodik, akkor a névjegyzékből is menthető az SD-re. Esetleg, ha valakinek az SMS-ek annyira fontosak, akkor azok mentése egy erre megfelelő appal. Ha mindez megvan, akkor egy újra rakás nincs több max 1 óra, de lehet sokat mondtam ezzel.
A térképről annyit, hogy lehet ezért most kapni fogok, de megkérdezem: minek? Rengeteg felesleges ébrenlétet generál, és ezzel az egyik legnagyobb fogyasztó az appok között. Ezt nem csak úgy mondom, hanem kipróbáltam. Nálam fagyasztva van. Ha nagyon kell valamire egy pillanat alatt kiolvasztható, és használható. Navigálásra jelenleg még mindig van jobb, annak ellenére, hogy most már figyelembe veszi, vagy hamarosan figyelembe fogja venni, a közlekedési információkat is. Csak nézegetni meg, hát nem tudom, arra kell-e. Ez persze csak egy, az én saját véleményem.
No befejezem, és tényleg nem vitaindító akart lenni. -
wdx
őstag
na és melyik a tisztább, gyorsabb megoldás, ha eleve több hiba is van, hiszen az android verziók között elég nagy eltérések vannak?... a programok detektálják az android verziószámát, ennek fejében működnek, mentik el a beállításokat, stb... ami bizony kavarodást okozhat a rendszer működésében egy frissítés alkalmával, mivel a régi rendszeren másképp működnek, érnek el bizonyos erőforrásokat, információkat, de az újnál másképp vannak, ellenben a beállítások, fájlok még a régihez kötődnek, kötődhetnek...stb. kicsit zavarosan fogalmaztam, de remélem azért érthető. minden alkalmazásnál kijavítani ezt a "hibát" macerásabb szerintem. meg eleve rájönni az okára...
nem gondolom, hogy minden telefontulaj android fejlesztő szeretne lenni. erre találták ki a "tiszta lappal kezdeni" gombot, a gyári adatok visszaállítását.
-
Nimda
addikt
Ez valóban hasznos lehet abban az esetben, ha tudjuk, mi okozza a problémát.De az esetek többségében, pláne egy egyszerű user, nem mindíg figyel a részletekre.Nem beszélve arról, hogy nagyon kevés alkalmazás produkál ilyen szintű rendszer összeomlást.
A wipe igaz, hogy minden utólag feltelepített alkalmazást töröl, de pont ezzel állítja helyre a működést, hogy alaphelyzetbe állít és ezzel minden adat, ami nem kapcsolódik a sim vagy az sd kártyához, törlődik.Sajnos valamit valamiért...én azt mondom, a helyzet dönti el, melyiket használjuk éppen. -
Gloob
addikt
Köszönöm a jókívánságodat! Eddig még nem volt, és nagyon remélem nem is lesz ilyenben részem. Viszont, ha esetleg olvasnál is, akkor mivel kezdődött a mondandóm? Idézem: "Biztosan jó ez a biztonságos mód."
A többi szólt a mentésekről, azok fontosságáról, meg más dolgokról. Most csal azt nem tudom, miért kell ezen felháborodni? Egy azonban biztos: én biztosan nem a határ előtt tennék fel egy Vibert, ismerve a program rapszodikus viselkedését. Inkább otthon, és már rendesen kipróbálva indulnák vele külföldre.
A mondandóm egyik fontos lényegét viszont fenntartom. A fórum színvonala nagyon sokat esett. Persze ezt nehogy megint magadra vedd, és megint felháborodva írj választ. Nem rólad van szó, hanem az ilyen kérdésekről: hogyan keressem meg, mit írjak a keresőbe, honnan töltsem le, hogyan tegyem fel, meg a társai..... -
hcs57
addikt
Nemrég OTA-n frissítettem a telefonomat.. az akksi erősen merült. egy itteni fórumtárs tanácsa: wipe...
Kicsit utánanéztem a telefonomban, kiderült, az OTA frissítés után az általam letiltott Viber és Facebook ismét futott, ők zabálták az akksit. Újra letiltva ismét jó lett a fogyasztás. Mindezek előtt ki lettem oktatva, hogy én nem jól tudom, wipe mindig kell, neki tapasztalata van ebben, sok telefont csinált már, nem is foglalkozik senkivel sem wipe nélkül. Volt még egy csomó érv, de ezek most itt nem fontosak.Miután jó lett az akksiidőm, persze utána semmi bocsi, és a tévedés sem lett elismerve...
A hasznos infót itt nem biztos, hogy megtalálja az ide betévedő, a lényeg az, hogy fenntartással olvasom az "okos" tanácsokat. Ezt javaslom másoknak is.
Ezért is örülök a biztonságos mód hozzáázólásodnak. -
wdx
őstag
CWM mentésről visszaállás 5 perc, és nem kell semmit belakni újra. Akinek nincs CWM recovery-je és/vagy rootja, az sajnos nem tud ilyet. Aki nem felhőben tárolja a névjegyeit, az le tudja menteni az sd kártyára. Ennyi. A jobb programok szintén sd-re tudnak menteni mindent, így root nékül pillanatok alatt visszavarázsolható minden...
Mondok példát: color note. Jegyzeteidet naponta többször lementi automatikusan anélkül, hogy tudnál róla...stb. -
Gloob
addikt
Sziasztok
Biztosan jó ez a biztonságos mód. Máskülönben meg az adat azért van, hogy a luzer biztonsági másolatot csináljon róla, mielőtt a telefont nekiáll babrálni. Ha így tesz, akkor nem veszít el semmit. A jóindulatú tanácsadóknak meg inkább örülni kéne, és nem fikázni őket. Sajnos nagyon sokat veszített a fórum a színvonalából. Mellesleg a egy full wipe-al semmilyen adat nem veszik el, csak a telepített programok és azok beállításai. Az SD kártyákon tárolt adatokhoz az nem nyúl hozzá. A névjegyeket, SMS, MMS meg az egyéb dolgok pedig menthetők, vannak erre alkalmazások. Még root nélkül is megoldhatók! Nálam egy ROM csere kb 1/2, max 1 óra adatvesztés nélkül, és a rendszer teljesen belakva. -
-
wdx
őstag
miket csináltál bootloop előtt?
van még egy törlési lehetőség: recovery.
kikapcsolt állapotban hang fel+home+bekapcs, ott meg a wipe data/factory reset, és wipe cache.
a kódos törlés tudtommal ugyanazt a műveletet hívja elő tudtommal, mint maga a menüből indított gyári adatok visszaállítása. ha nem jól tudom, kövezzetek! -
notaproblem
csendes tag
Elsőre nekem se akart felmenni és nem segített a cache ürítés és az unroot sem (az exynos hibát kihasználva volt rootolva nem kernelcserével.
Végül a emgoldás kétlépcsős volt:
1) Odinnal rátoltam a T-s firmware-t (az ICS.t) Utána már lefutott az update.
2) Az update végén viszont sajnos megállta galaxy logónál, így még egyszer rátoltam az ICS-t, utána wipe data és utána ment le rendben az update.Ebből az 1. valszeg nálad is megoldja a problémát és bízz benne, hogy a második nem jön elő
P
-
belavagyokbp
aktív tag
Ha már akku idő: 1nap 20óra. Eddig ilyet még nem tudtam elérni, igaz, csak 3 óra képernyőhasználat volt benne. NeatRom light, Philz Kernellel, plusz jópár mod a romhoz. Greenify-t nem használok, facebook, google szinkronizál, szóval szerintem elég jól birta
-
havri1
félisten
Jah..átformáztam FAT32-re, és ment is (fel az LSS odexelt rom).
Neaterom-ot leszedtem, nekem laggolgatott, a sima LSS sokkal gyorsabb.Más: Google fiókot amint hozzáadom, a picasa képeket egyből elkezdi szinkronizálni. Nos, ezt én nem akarom. Az oké, hogy kiszedem a pipát, de az addig letöltött képeket hogyan tudom eltüntetni?
Simán galériában törlés? -
mivan80
aktív tag
-
cozmo
őstag
Megint csináltam egy logot, hogy mi lehet a boot-ba fagyás oka, hátha megfogom mint a vibert
Meg is van:
.........
19:26:43.790 Error AndroidRuntime 11409 FATAL EXCEPTION: NetworkLocationCallbackRunner
19:26:43.790 Error AndroidRuntime 11409 java.lang.SecurityException: Requires ACCESS_FINE_LOCATION permission
19:26:43.791 Error AndroidRuntime 11409 at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:1327)
19:26:43.791 Error AndroidRuntime 11409 at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:1281)
19:26:43.791 Error AndroidRuntime 11409 at android.location.ILocationManager$Stub$Proxy.addGpsStatusListener(ILocationManager.java:730)
19:26:43.792 Error AndroidRuntime 11409 at android.location.LocationManager.addGpsStatusListener(LocationManager.java:1325)
.............Hogy lehet ezt megjavítani? (azontúl, hogy biztonságos módban kikapcsolom a hibát okozó cuccost)
-
havri1
félisten
Hm! Ez a Bumper jól néz ki! Csak (whisky után) nem látom, hogy ez a gombokat hogyan kezeli, illetve a króm keretre is ráül elölről?
Amit elöbb linkeltem, az az ár nem tudom mi, mert választani kell a legördülő listából. A fehér hátlap ill door az 2,907.34 HUF(#23747) zenke: nekem már nem garis sajnos. (időben még az lenne, csak felújítva vettem, mert tulaj betörte a kijelzőt, és feket volt, és most full fehér--> gari ugrott)
-
Kékes525
félisten
Nekem muszáj volt váltanom, mert a 4.03 tömve volt hibákkal...
Ha wi-fi -t használtam lefagyott, vagy nem indult el, újraindítás után pedig elfelejtette a névjegyek beállításait.Még most is az a hivatalos, az pedig gyakorlatilag használhatatlan.
Persze felteheted a más országbeli stockot-ot, de az is illegális... -
cozmo
őstag
Megkövetem saját magam, avagy pontosítanám korábbi hsz-em!
Stock 4.0.3 LP7, kernel stock LP7+Root
beállítások>helymeghatározás-menüjében az elsőt kipipálom "Google helymeghatározó" vagy az utolsót kipipálom "Helyadatok és Google ke.."
Akkor utána olyannyira használhatatlanná válik a telefonom, hogy 10mp-enként befagy és újraindul.
Csak úgy tudok ezen javítani ha "biztonságos módban" (boot alatt végig nyomva tartom a hangerő lefele gombot) kiveszem a pipákat az első és utolsó helyről. Viszont így nem működik a google térképen a helyzetem meghatározása
A nem mondjuk ki melyik navi (rigó) sem tudja belőni a helyzetem.Fagyasztott alkalmazásaim teljes listája (valamelyik okozhatja ezt?):
Android - élő háttérképek
Ap Mobile
Feladat
Fájlok
Game Hub
Gmail
Google Szövegfelolvasó
IM
Jegyzet 1.0 (ebből miért van kettő? az egyik a widget?)
Jegyzet 1.0
Kobo
Microbes
Mininapló
Music Hub
Nap
PressReader
ReadersHub
Samsung Apps
Social Hub 2.00.00001 (ebből miért van 3!?)
Social Hub 1.0
Social Hub 7.52.11118
TalkBack
TwWallpaperChooser
Yahoo Finance
Zinio
Élőháttérkép-választó5let?
-
hr2
őstag
.....de mire kideríted addigra újra is tudnád tenni az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged