- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronam
addikt
válasz bajnokpityu #13061 üzenetére
Ez a jó, amit linkeltél, és hozzá a sharp configot használom.
[ Szerkesztve ]
-
m_dawe
senior tag
A NotiStar GoodLock modul végre támogatja a OneUI 7-et.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Raw módban ha fotózok (24mp) nekem jobban tetszik sokszor az a kép amit rögtön fotózás után mutat, de aztán olyan mintha rárakná a HDR-t. Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni? (A beallitasokban lekapcsoltam a HDR de ugyan úgy atdolgozza a képet).
-
rtrace
kezdő
válasz Dilikutya #13051 üzenetére
"Az én olvasatomban a DNG/RAW az DNG/RAW, mindegy, hogy melyik app csinálja. A két programban a funkcióknak kell különböznie."
Pedig nem így megy már más gyártóknál sem, mindegyiknek megvan a saját, egymástól teljesen eltérő elven működő többelemes raw megoldása a hagyományos 1 expós raw mellett. És akkor mindkettő lehet mozaikos, vagy lineáris dng (Samsungnál emiatt nem kompatibilis a LR zajszűrésével).
Ami "best of both worlds", az a GCam raw. Azon csak egy sima frame stacking van, de még a demosiac lépés előtt, ami már a raw-feldolgozó szoftveredre van bízva.
Így tényleges raw-ként viselkedik, működik rajta az ai denoise is, csak már anélkül is sokkal tisztább a hagyományos 1 expós megoldáshoz képest: [link][ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz gerner1 #13040 üzenetére
Az én olvasatomban a DNG/RAW az DNG/RAW, mindegy, hogy melyik app csinálja. A két programban a funkcióknak kell különböznie. Az elkészült fájlok nem is különböznek, a Photoshop AI zajszűrése egyiket sem kezeli, itt tűnt fel, hogy valami nem stimmel.
Amúgy én az asztro módon kívül nem sok különbséget látok az alap kamera és az ExpertRAW között.
Ezekszerint az S21 nem kapta meg ezt a frissítést, sőt az S20 se, bár lehet, hogy az S20 akkor már nem is kapott, csak biztonsági frissítést.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Bazs1981
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
-
gerner1
nagyúr
válasz Bazs1981 #13047 üzenetére
Ez egy dual standby készülék. Így, amíg az egyik SiM -en hívás van, addig a másik inaktív.
Az egyetlen opció az lehet, ha azon a SiM -en is van NET elérés, amelyen a hívás felépül (esetedben a fizikai SiM) .Ugyanakkor, ha mindkét SIM -en van NET, de hívásközben a torony lekényszerít 2G -re, akkor semmit .
-
veterán
válasz Bazs1981 #13047 üzenetére
Ebben az esetben nem tudsz mit tenni. Egyszerre csak 1 sim lehet használatban. Azaz ha az egyiken telefonálsz, a másik nincs a hálózaton. Használd annak a mobilnetjét amin hívnak és VoLTE révén ez a probléma megszűnik
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan és mit kell beállítani ahhoz, hogy hívás közben se szakadjon meg net kapcsolat?
Mobil hotspotként is használom a telefont, így osztok meg netet a laptopomra, de ha hívnak akkor megszakad a net kapcsolat. Yettel szolgáltató, Fizikai simről jönnek a hívások és sms-ek, és az eSIM-re van beállítva a mobilinternet kapcsolat. Köszönöm! -
Vikooo
addikt
A OneUI 7 miatt nem jön a Januári biztonsági folt?
-
gerner1
nagyúr
Úgy értem, hogy akik valóban szeretnének PC -n utófeldolgozni, azok az Expert RAW használatával hasznosíthatóbb *dng .t kapnak, mint a standard Camera APP általiakkal. Így, a kicsit használhatóbbhoz szükségesek kikerültek a standard APP -ból .
Ráadásul, az Expert RAW, eleinte is csak korlátozott típusokra volt elérhető a Galaxy Store -ból. Részben, talán azért, hogy kevesebb típusra kelljen fejleszteni az APP -ot . -
BogyóBP
addikt
Hogyhogy? be is lehet kapcsolni a PRO modban hogy RAW de a beállitásban is és mégsem lesz az?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz Dilikutya #12899 üzenetére
Valami nagyon érdekes algoritmust használ a samsung s24 ultra a képek feldolgozására még nem tudam megfejteni pontosan hogy is csinálja. A RAW kép meg gyakrolatilag annyi hogy a nyers kamera képet tolja ki a rendszer amire semmilyen javitó vagy szoftveres trükk nem kerül rá. Ügyesek azért a samsungnál mert nem rossz az algoritmusuk sőt. De már arra is gondoltam hogy AI-t vetnek be itt is.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Vikooo
addikt
válasz nincsnév007 #13029 üzenetére
Nem.
-
HaliGab23
senior tag
válasz nincsnév007 #13029 üzenetére
Telekom:
A szolgáltatás aktiválása ingyenes, nincs egyszeri és időszakos díja.
A DT RCS a chatüzenetek és fájlok küldéséhez Wi-Fi-t vagy mobil díjcsomagod szerinti mobilinternet kapcsolatot használ, ennek díját a mindenkori díjcsomagod szerint számlázzuk.Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
nincsnév007
őstag
sziasztok. a google üzenetekben az rcs csevegés is fizetős?
-
HaliGab23
senior tag
válasz LosBlancosRM #13024 üzenetére
Ugyanez volt nekem is! Vágta a kezem, az volt az első és utolsó Iphone-om, megvolt egészen pontosan 2 napig.
Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
Gyula84
veterán
válasz vadászcsiga #13000 üzenetére
Én is kb ennyire, de ritkábban
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
milkabrams
őstag
válasz vadászcsiga #13000 üzenetére
Van hogy azon jegyzetelek munkahelyen, ha nincs nálam más. Nem létszükséglet, de ha ezzel spórolnak 1 centet, akkor költsék gyógyszerre.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
marquuard
veterán
-
qltsar
veterán
válasz Ádám16 #13012 üzenetére
Erdemes most mar megvarnod a hivatalos bejelentest.
Ha valoban annyi lesz a valtozas, mint ami info kiszivargott (50MP UW lencse) (SoC valtast nem tennem ide, hiszen az evidens), akkor nem lesz sok kulonbseg a ket telefon kozott.
Meg annyit tudok elkepzelni, hogy esetleg megfejelik egy 25W-os WC-vel a dolgokat.
Designban, ha a renderek igazak, szerintem visszalepes (kijelzo nem teglalap, bazari kameraframe).
Utobbinal olyan erzesem van, mint egy kamu Aliexpresses S24 UltraProMax telefonnal, ahol a 8 kamerabol 1 mukodik, de a frame hasonlo.
[ Szerkesztve ]
-
tms+
aktív tag
Én sem tervezek váltani, szintén csak ha nagyon-nagyon le tudnám kuponozni, de nem hiszem, hogy idén menne. Meg attól is, hogy milyenek élőben, mert eddig a kamerakialakítás a gyűrűkkel nem tetszik. Valószínűleg olyan újdonságot úgysem hoz, ami miatt az S24 Ultra ne lenne bőven elég.
Én egyedül a kamerát érzem gyengepontnak, nem sz@r közel sem, de a Pixelemmel elégedettebb vagyok összességében ilyen téren.
Galaxy S25 Ultra & Pixel9 Pro | Watch4 44mm | Buds Pro
-
tms+
aktív tag
válasz vadászcsiga #12996 üzenetére
Azt mondanám, hogy leginkább szerkesztésekhez, sokkal precízebben lehet így vele dolgozni:
• képszerkesztés,
• GIF készítés,
• videószerkesztés,
• hangvágás.Nagyon ritkán írok vele jegyzetet, mert nekem kicsi hozzá a képernyő.
+ Aláírás.
Ezek mennek Bluetooth nélkül is, de sokan szeretik távkioldónak és prezentációkhoz használni. Mindenképpen kevesebb értelme lenne valamilyen vezeték nélküli kapcsolat nélkül megtartani a készülékben, mert még kevesebb előnye marad.
Galaxy S25 Ultra & Pixel9 Pro | Watch4 44mm | Buds Pro
-
őstag
Általában csak azok szoktak problémázni a topicban, akik a gyereket fotóznák lakáson belül rossz fényviszony mellett. Ez nem volt másképp az S21U-S22U-S23U topicban sem. Meglepne, ha ezen a téren történne változás a következő generációnál.
Mindent összevetve ez egy kompromisszummentes készülék, nehéz rajta fogást találni, vegyed nyugodtan.
-
gerner1
nagyúr
válasz vadászcsiga #13014 üzenetére
Az is csak gyakorlás - megszokás - idő kérdése, csak több mint ami ~1-2 szóhoz kell.
-
vadászcsiga
félisten
-
Taci
addikt
Számomra nagyon rendben és egyben van ez a telefon, csak akkor váltok, ha sikerül "szépen" lekuponozni - de akkor is csak az újdonság ereje miatt.
Többeknél olvastam, hogy a beltéri/lámpafényes fotók csapnivalóak - én nem használtam ilyen környezetben, számomra megfelelőek a fotós képességek (bár mindig lenne hova javítani persze, de ekkora szenzortól nem lehet csodát várni). -
Ádám16
addikt
Srácok, lassan itt a 25 Ultra.
Egy kis segítséget kérnék tőletek!Nagyon esélyes, hogy váltani fogok hamarosan telót, és az érdekelne, hogy számotokra mi az, amit a 24U nem csinál elég jól (üzemidő, kamerák, ...), illetve van-e olyan dolog, amit vártok az új készüléknél, mert a 24U nem tudja.
Ha kb. semmi előrelépés nem lesz a 24U-hoz képest, akkor ezt venném.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz axlfsi #12993 üzenetére
Tényként írod az elejét, aztán a végén, hogy ez is csak pletyka. Akkor miért kéne szólni bárkinek is? Mégnagyobb marhaság lenne a pro-ra kényszeríteni az embereket úgy, hogy már van egy sima a telefonban. A pro se azért pro, mert az Ultrában lévőnek a nagyobb tudású pro verziója, hanem mert hülyén hangzana, hogy spen big.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
LosBlancosRM
őstag
Legtöbbször képeket szerkesztek vele Sketchbook-ban. iPhone használat előtt több dologra használtam, de leszojtatott az iPhone. Azért még mindig előfordulnak helyzetek, amikor jól jön.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Surfym@n
senior tag
válasz vadászcsiga #13003 üzenetére
Sajnos nem publikus (céges utalványozások), lényege az egésznek, hogy bejönnek egy felhős mappába aláírandó doksik (pdf-ek), megnyitom, aláírom, s továbbítom a következő társosztálynak aláírásra. Megspórolok vele egy felesleges nyomtatást és szkennelést. Nagyjából olyan, mint amikor a futárnak aláírod a terminálján a csomagod átvételét.
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Vikooo
addikt
Legalább felertekelodik ez a "hulladék" telefon 🤣
-
veterán
válasz Surfym@n #13002 üzenetére
Ugyan ezekre használom én is a tollat. Vagy, ha eszembe jut akkor néha böngészni is elő veszem..
Egyedi feature az fix, de nem létfontosságú ahogy az S21U-ból is kihagyták. Lehet tényleg le fogják butítani csak akkor értelmes dolog kerülne bele legalább...#13004 Kajak szoktam....
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
qltsar
veterán
Szagolgatni jo neha. /s
-
Surfym@n
senior tag
Doksikat írok alá vele, szelfinél önkioldó funkció, jegyzetelek kikapcsolt kijelzőn, fotóknál retusálás előtti kijelölés, szövegkijelölés fordításhoz... elég hasznos cucc, 8 év alatt már teljesen együtt lehet élni vele
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen videókártyát?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- A YouTube is nagy veszély lehet a fiatalokra
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- NBA és kosárlabda topic
- Diablo IV
- Yettel topik