Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
bocsanat a szohasznalatert, de ezen beszartok!
3 perce jott az alabbi level a SamKnows-tol (nem, nem leptem veluk kapcsolatba, teljesen maguktol).
Dear BALAZS
Thank you for volunteering to participate in the SamKnows Broadband Performance Measurement Study, in association with the European Commission.
We are contacting you from SamKnows as we would like to upgrade your SamKnows device.
We are aware that your broadband speeds have now progressed around 100Mbps which your current device Unit 165762 is unable to fully measure. Therefore, we would like to replace your device with a new gigabit SamKnows Whitebox which can accurately measure speeds above 100Mbps.
This device is more reliable and suitable for you and we would like you to use this device as opposed to the SamKnows device you are currently using.
blablabla...elfogadom e az eula-t, hogy kuldhessek az ujat..
-
Mate
nagyúr
Nem. Azt már szerintem nem küldenek. Ha jól tudom 4900 van még nekik.
Whitebox 1.0 (SK-TL-WR741ND)
Whitebox 3.0 (SK-TL-WDR3600)
Whitebox 4.0 (SK-TL-WDR4900)Whitebox 2.0 meg elvileg wr1043nd, de azt szerintem senkinek nem küldenek még. Akinek 100-as hálózata van talán még 741-et kap. A 4900-et meg nem tudom kik kapták, talán digi gigás netesek.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
koszi, akkor korbejarom meg a temat elobb
mate3553: vissza (ennyire) nem akarok elni a dologgal, bar van racio abban, amit irsz.
-
Balinov
titán
sracok, azt hiszem nekiallok buheralni. 741ND-t kaptam tavaly, valahol lattam egy forumhsz-t (nem talalom) ,hogy letezik olyan custom dd-wrt-s fw, amivel ugy lehet hagyomanyos N-es routerkent hasznalni,hogy kozben fut a samknows diagnosztikai csomag
Nem tudnatok belinkelni? Orok halam uldozne titeket

-
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Furcsa, hogy nem küldik az emailt. Lehet, hogy neked is postával küldik, mint nekem a másodikat. Azt sima postás hozta, se email, se infó róla. Csak meglepődve fogadtam a csomagot, mert azt hittem még fel sem adták.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Akkor előrébb jártok, én még nem kaptam tracking url-t...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van, de még incorrectnek írja a royal mail tracking.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen.
-
szente
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem is 1nappal haladta meg a kèt hetet amíg kaptam tracking numbert.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
És kaptatok tracking url-t is?
-
-
szente
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Arra emlèkszem,hogy megadtam az UPC-t,meg a 120-as netet,de a lan-ra nem. Na mindegy,pènteken elvileg kiderül,akkorra ìgèrtèk.
-
-
szente
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az a baj èn kinèzem magamból, hogy valamit benèztem,vagy nem vettem èszre.

-
-
szente
addikt
Azt meg lehet valahol utólag nèzni,hogy gigabites hálózatot jelöltem be? Már nem emlèkszem.

-
Mate
nagyúr
válasz
szabifotos
üzenetére
Igen. Céges és sima netet is méri 1-1.
Várd meg míg megérkezik és üzemeld be. Várd meg míg elkészül a fiókod és tudod nézni az eredményeket, majd írj nekik, hogy van még egy net és küldjenek ahhoz is mérőt.
Ekkor maguktól intéznek már mindent, neked csak várnod kell a postát illetve beüzemelned.
-
szabifotos
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mármint whiteboxot gondoltam

Értem! és akkor írjak nekik, hogy 2-t küldjenek, vagy simán regeljek mégegyszer ugyanarra a címre? Ha jól értem 2 helyen mér egy accountra, ugye?
-
válasz
szabifotos
üzenetére
Még 5-öt is! Amennyit csak ki tudsz fizetni...
-
Mate
nagyúr
válasz
szabifotos
üzenetére
Lehet. Nekem is kettő van.

-
Mate
nagyúr
válasz
szabifotos
üzenetére
Szerintem simán regisztrálhatsz újra, de egyszerűbb ha unokatesód címével kérsz még egyet, másik netre hivatkozva. Akkor legalább 1 felhasználófiókkal lehet követni több box méréseit.
-
szabifotos
senior tag
Az unokatesómét. Az enyém csak szállítási cím. De lehet ő nem akarja méretni magát, úgyhogy majd látom. hogy bekötöm e itthon. De egyébként irta itt valaki, hogy többször is regelt. Akkor most hogy nekem lejárt a 2 év (nem kaptam értesítőt, csak kihuztam) regisztrálhatok újra nem?

-
válasz
szabifotos
üzenetére
Szia!
Az, hogy mit kapsz, attól függ milyen paramétereket adtál meg! Ha Gbit LAN-t írtál be, akkor majdnem biztos, hogy 3600 lesz!
A régit természetesen nem vagy köteles már visszakapcsolni, ha egyszer már azt mondták, hogy letelt!
Nincsen semmi, ott kötöd be, ahol akarod!
-
Mate
nagyúr
válasz
szabifotos
üzenetére
Szerintem bárhol bekötheted, a lényeg, hogy mérjen. Unokatesód adatait adtad meg ,vagy sajátodat?
Legjobb tudomásom szerint szinte mindenki 3600-at kap.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem unokatesómnak Whiteboxot. Kaptam emailt, hogy jön a cucc. 3600 jön mostanság?.
Az én 2 évem már februárban lejárt (még 741-es ), és július végén kiszálltam. Most meg jött az email, hogy kapcsoljam már vissza..
Dehogy kapcsolom hisz már nincs is rajta FW... és a szerződésem is lejárt, nem?
Mi van ha az unokatesómét nálam kötöm be?
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Ontopik lettem én is.
Nekem 2-án jött a final step mail, arra 13-14-én válaszoltam, 23-án jött a feladásról a következő, ma meg is kaptam a küldeményt.
Kis csomagom van egy helyi szolgáltatónál, de gigabites alhálót adtam meg az adatoknál, wdr3600-ast kaptam, bár nem tudom küldenek-e még egyáltalán 741-est. -
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hmm. Nekem még nem szóltak. Mindegy, ha szólnak majd elkezdek gondolkodni, hogy miként legyen.
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Arról van valami infó, hogy mikor kell beüzemelni?
Egyelőre szekrény mélyén van, foggalmam sincs, hogy hova fog még menni és mikor. Időm elég kevés, hogy foglalkozzak vele.
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem 2 hete már megjött, de lehet 2,5. Ha kell nézek pontos dátumokat.
-
Kezdtem már kicsit én is sokallni az időt, ami eltelt a "final step..." email óta (szeptember 15.), így visszanéztem az előzővel kapcsolatos leveleket, és akkor április 23.-án jött a final step levél, majd május 7.-én kaptam tracking url-t, és május 14.-én kaptam meg a boxot! Ha most is közelítőleg ez a menetrend, akkor a héten lesz tracking url...
-
Tido
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, akkor nekem még nem volt vezetékesem. Nekem is csak azért meglepő, mert 2 évig semmi nem volt beállítva, mikor megadtam..
Most meg automatikusan belövik a netet?
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Azt nem kellett megadni, csak opcionális volt! De különben is, az alapján, hogyan lövik be?
-
Teko001
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kétlem, az alapján nem lehet megállapítani ilyesmit. Szerintem csak megvannak a profilok, és automatikusan áttesz a rendszer x idő után.
-
molnarpeter
nagyúr
Meg is kaptam a Final step... mailt, ez egész gyors volt

Tido: Meg kellett adni ugyebár a vezetékes tf. számát, ha van, talán az alapján lőhették be.
-
gyuszaa
őstag
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nálam szintén. Ráadásul mikor módosult nekem kellet írnom, hogy módosítsák.
-
-
Tido
aktív tag
Azt más is észre vette már, hogy a pc-s dashboardon kiírja a kapcsolatot is?
Mármint nekem nem volt beállítva sosem, 60/6 nettel kértem először, mikor másodjára kaptam, jeleztem nekik hogy 120/10es netem van. Most az UPC megemelte a netet 240esre, és automatikusan az van felül, pedig ezt még nem jeleztem nekik.. -
szente
addikt
Úgy emlèkeztem,hogy csak pár napot írtatok rá.

-
-
szente
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tőlem mèg a múlthèten bekèrtèk a szállítási címet, de azóta sem kaptam tracking numbert.
-
ispááán
csendes tag
válasz
donmackó
üzenetére
Anno némi szóváltás után az ügyfélszolgálat szerint :
"...használata ellentétes az általános szerződési feltételekkel mivel a hatóságilag nem hitelesített mérési eredmények a cég rossz hírét kelthetik...."
De nyugi, mikor a ping és a portok miatt reklamáltam, simán mondták hogy minek az, meg hogy ha szervert üzemeltetek kérnek hozzá rendszergazdai hozzáférést meg hasonlók ... Poénos egy banda ... vagy csak debilek ?

-
Ku'leth
tag
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Pár haveromnak én is megemlítettem, és ők is kaptak, pedig 1-2 hónapja jelentkeztek csak. Akkor kapták mikor én a 2.-at

-
molnarpeter
nagyúr
Köszönöm!

-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Múltkor innen a fórumról is valakinek, és két személyes ismerősömnek is, két héten belül visszaírtak, hogy kérik a címet, és már úton is van a WB!
-
Mate
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Maga a szállítás max. 2 hét. Viszont az, hogy mikor kerülsz sorra, az változó. 2 évtől-fél évig bármi lehet. Ha van még hely a mostaniban, akkor lehet már jövőhéten küldik.
-
molnarpeter
nagyúr
Az előbb én is jelentkeztem. Mennyi szokott lenni az átfutás, amíg megérkezik a cucc? Ez a komment inkább csak az első lépés dátumát jelzi nálam.

-
-
Treck
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hat nemt'om... En is neztem, es kb hasonlot csinal / forgalmaz mint nalad... Viszont akkor sem ertem, hogy a "kikotes" utan miert allt vissza minden a regi kerekvagasba, es miert tuntek el a problemak

-
Zirowe
nagyúr
No, módosítottam tegnap a címet, ma pedig meg is kaptam.

Az a vicces, hogy tegnap jelezte a tracking, hogy ismeretlen cím.
Felhívtam őket, és mondták, hogy igen, mert az 5. házszám volt megadva, ahol a címzett nem létezett.
Ok, megadom a munkahelyi címet.
Ma meg nézem a csomagot, és rendesen rá van írva a címem, szóval nem tudom mit bénáztak. -
Ezt sem hiszem, mert a WhiteBox csak "ritkán" méreget, mondjuk óránként egyszer, néhány percig, ráadásul le és feltöltési sebességtesztet nem is minden órában csinál, a ping, és oldalletöltési mérések meg nem hiszem, hogy valódi lassulást okoznának, még ha egybe is forgalmazol a WhiteBox-al! Ráadásul akkor a jelenlegi helyzetben, amikor egyáltalán nem is látja a Te forgalmazásod, még inkább meg kellene, hogy akasszon, mert most meg sem próbál visszalassítani miattad!
Az alábbi képeken, amiket régebben szúrtam be ide, látható a WhiteBox ténykedése! A magas kiugrások a le és feltöltési tesztek, a többi csak pingteszt, és hasonló, kis adatforgalommal járó mérések!
Ezen a képen néhány napi adatforgalom látható...
És végül a cél szerverek címei, amikkel kapcsolatban volt a WhiteBox! A nyíllal jelölt magyar szerver nem régen került a listára, amikor itt többen jelezték nekik, hogy problémák vannak a nagyobb csomagok mérésével!
-
Treck
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Amit csinaltal, az lenyegeben ugyanaz, amit en csinaltam: kizartad a halozatodbol, csak te a sajat routereden zartad ki, en pedig direktbe kotottem a UPC TC hgw-re (bridge modban hasznalom) -> tehat igazabol semilyen formaban nincs a sajat "helyi" halozatban. Igy nem jelentkezik nalad sem semmi anomalia, es a jelenlegi bekotes ota nalam sem.
Lehetseges, hogy a whitebox teszi a dolgat, es kicsit lassan reagal a "uhh, ezek netezni akarnak, kussban maradok, es odaadom a full savot a usernek" allapotra es lassan kapcsolgat?
-
2. Modem/router-re közvetlenül, az eszközök szintén a morem/routerre közvetlenül.
Hiba fenn állt.
Ha jól értem, itt nem ment keresztül rajta a net, de mégis fennáll a hiba! Vagy félreértek valamit?
szerk.:
Ja, hogy javult, de még mindig fennáll! OK!Hát nem tudom, nekem is mellékágon van, mivel modemem van, így a saját routerem egyik LAN portján, de másik IP tartományban, és iptables-el elzárva az elsődleges VLAN-tól, de én nem tapasztalok semmi ilyet szerencsére!
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Amíg keresztül ment a whiteboxon a net, igen! Lassabb volt az oldalak betöltődése. A net sebességével amúgy nem volt gond, csak érzésre volt nagyon lassú.
Mióta külön ágon van, sokat javult a helyzet.
-
-
Mate
nagyúr
Időben igazából stimmel a dolog. Sok mindent megmagyaráz az elméleted.
Nekem több módon is be volt üzemelve.
1. Modem/router-re közvetlenül, erre pedig az eszközök.
Hiba fenn állt.
2. Modem/router-re közvetlenül, az eszközök szintén a morem/routerre közvetlenül.
Hiba fenn állt.
3. Modem-re közvetlenül rádugva a router és arra a mérőműszer és a többi eszköz.
A hiba így is fenn állt.
Tehát bár az időpont stimmel és javult is valamelyest a weblapok sebessége, de még mindig fenn áll. Ettől függetlenül lehet nálam 2 dolog okozta a dolgot és egyik kiiktatásával javulást értem el.
-
Treck
aktív tag
Fura, mert ezt az ingadozast (jitter, udp, weboldalak betoltodese, letoltes ingadozasa) en akkor tapasztaltam, amikor a whitebox a halozatomba volt kotve (fentebb irtam mar hogyan). Es ezt az ingadozast mondhatni "stabilan" hozta a net. Most viszont kivettem az egeszet, direktben rakotottem a UPC modemre (ugyis 3 IP jar, jut egy a whiteboxnak is, merni igy is tud), es lam, megszuntek ezek az anomaliak... Egyelore nem mondom 100%-ra, hogy ettol volt, de mindenesetre erdekes, hogy akkor jelentkeztek a gondok, amikor bekerult a whitebox.
-
Mate
nagyúr
Időnként elég durván belassul a netem. Elmúlt két napban ez esti órákban volt leginkább tapasztalható. Megnéztem a whitebox-ot, hogy mely értékekben látni kiugró változást. RTP Jitter Up/Down és UDP szállt el. A normál értékek sokszorosát mérte. Weblap betöltési sebesség is megugrott 2-3 ms-re.
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bekotottem, elvileg megy is, csak egy routerhez volt eleg konnektor, gondoltam ha mar amugy is keves ehhez a sebesseghez az eddigi routerem, akkor mar inkabb hasznalnam csak a whiteboxot, mint teljes erteku eszkoz, a sebessegtesztes pakkal parhuzamosan. Erre kerestem megoldast.
(3600-as jott nekem is)(#908) Intruder2k5
Igen, igy kotottem be, belegondolva igy a logikus
-
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Az eszközeidet csatlakoztathatod rá, sőt egyenesen arra kellene csatlakoztatni, bár a WB beállításait nem éred el, de mivel Bridge módban üzemel, tulajdonképpen nincsenek is beállításai, azon csak átmegy a forgalom!
Az USB-t és a WiFi-t nem tudod használni eredeti állapotban, csak a 4 LAN portot!
Igen, a linkelt fw OpenWrt, de nem csak konzolos, van benne LuCI is, és benne vannak az eredeti SamKnows funkciókhoz kellő dolgok is!
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor a WB-ra nem tudom rakotni a sajat eszkozeim, mert azon nem is erem el az alapveto beallitasokat se, illetve le is vannak tiltva?
Pedig eleg vonzo a 2 usb csatlakozas es a normalis wifi
Gondolom a linkelt fw vagy openwrt-s konzolos, vagy nem tartalmazza a halozatelemzo pakkot.. o.O
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, közben már beszéltem velük, aztán inkább munkahelyre hozzák holnap.
Izgatottan várom.
Akkor most végülis openwrt alól külön a mérőcsomagok telepíthetőek?
Ha mondjuk mellette rendes routerként is szeretném használni.. -
Ha olyan információra van szüksége, ami nem elérhető a honlapunkon, ügyfélszolgálatunk a rendelkezésére áll. Általános kérdésben vagy egy konkrét üggyel kapcsolatban telefonon elérhetőek vagyunk, vagy kérjük, töltse ki az 'Írjon nekünk' űrmezőt és küldjön üzenetet. E-mail címünkre is fogadjuk észrevételüket: info@gls-hungary.com.
Telefonos elérhetőség
A GLS ügyfélszolgálat hétfőtől péntekig, 7.00 – 20.00 között érhető el.
Telefonszám: +36 1 802 0265 *
* Nem emeltdíjas telefonszám. A hívás díja az adott telefonszolgáltatótól függ.
-
Zirowe
nagyúr
2014.09.17. 10:11 Nincs kiszállítva rossz címzés Magyarország Alsónémedi
2014.09.17. 7:21 GLS jármuben, kiszállítás alatt Magyarország Alsónémedi
2014.09.17. 6:26 Érkezés a depóba Magyarország Alsónémedi
2014.09.16. 17:27 Érkezés a depóba Magyarország Alsónémedi

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 - népalma
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Netflix
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Netgate XG-7100-1U 8GB pfSense+ - VPN - Profi tűzfal -10Gbe- Rackbe szerelhető
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest