- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- One mobilszolgáltatások
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Gondolom lassan majd sorra kerül a Tied is, biztosan nem egyszerre futtatják mindegyiken a frissítést, feltehetően valamilyen szisztéma szerint mennek sorrendben, meg aztán elég friss is még ez a történet, mivel csak a héten kezdték el itt is jelezni fórumtársak... De annyi előnyöd van már, hogy 2-3 hsz-el fentebb láthatod mi alapján dönt az fw cseréről, tehát a file létrehozásával talán megkerülhető!
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bevan
Az a Wifim itthon Ap módban 
-
poli27
veterán
Nekem még nem frissített miért? Még amit én csináltam rá firmet az van rajta

-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Persze, így lehet, csak akkor ugye nem tartod be a vállalásokat...
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem nem kell már több, ennyi routerrel már amúgy se tudnék mit csinálni

Samknows meg már úgy is tojik a fejemre, úgyhogy nem érdekel a mérés sem.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kihúzom és vigyék, ha akarják

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha valaki nem nézi meg a scripteket (márpedig legálisan nem lehet), akkor bizony zavaró lehet. Én pl. sokat dolgozom otthonról VPN-en, ebben sok support tevékenység is van, ami akár éjszaka is lehet. Szóval, én kifejezetten nem örülnék neki (és szerintem az ügyfél sem, akit éppen support-álok), ha ilyenkor indulna újra. Persze, ha valakinek csak játékra, szórakozásra van a net, az más dolog.
Az áramszolgáltató nem jó példa, ő nem csinál ütemezett kimaradást. (A karbantartás nyilván előre tudható, de semmiképpen nem folyamatosan ütemezett, a műszaki hiba pedig előre nem látható.)
-
-
Treck
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hetente egy ujrainditas nem olyan veszes szerintem, ezekre az eszkozokre mondhatni majdnem ra is ferne ilyen idoszakos ujrainditas... Valoszinuleg nem akkor fog megtortenni, amikor csutkan megy minden forgalom, hanem vmikor ejszakara idozitve, holtidoben (ahogy a mereseket is vegzi).
Amikor pl az aramszolgaltato pillanatnyi kiamaradasa miatt ujraindul minden, az is meresz huzas az aramszolgaltatotol?

-
jelentős változások vannak
-a samknows tesztcsomag, amit letölt frissült 0.1-ről 0.3-ra, kerültek bele új tesztek
-firmware verzió ellenőrzés, szükség esetén frissítés, újraindítás
-whitebox automatikus újraindítása 168 óránként
-alapértelmezett root jelszó megadva, dropbear hozzáférés public-key authentikációvaljelenleg akkor frissít, ha az /etc/samknows/firmwareversion fájl tartalma nem
2.
ez a régebbi verzióban nem létezik, sem suste / vargalex szoftverében, tehát frissít
ha létrehozzuk, akkor elmarad, de nem tudom, hogy ez milyen hatással van az új, illetve megújult tesztekre
akinek van rá ideje próbálkozhat
most nincs időm ezzel foglalkozni -
M3kk
őstag
Mert mar eleg regota rajta van a csomag, es nem volt ilyen.. Es ezutan egy aramszunet utan az eredeti FW fogadott, es utana mikor visszaraktam az en FW mek, meg ra a csomagot, azutan is az eredeti FW fogadot.. Bar lehet, hogy ujrainditas utan csinalja a flashet, es az aramszunetig volt annyi uptime (vagy tobb) mint amiota felraktam a csomagot ra.. Az ujrarakas utan pedig a sok allitgatasnal meg ugye csinaltam restartokat, es lehet elotte megcsinalta.. Bar ezek csak feltetelezesek, mert pl. 8zabi tol van a csomag, es szerintem nala is felutte volna a fejet, ha minden restartnal (report utan) vissza allt volna az eredeti FW (gondolom o is a sajat csomagjat hasznalja). A masik dolog, hogy eleg uj a BusyBox a FW en amit visszarakott (Februar 5), ami elvileg azt jelenti, hogy "uj" fw. Lehet valamit modositottak a scriptekbe, es most rendszeresebben flasheli magat ujra.
-
vargalex
félisten
válasz
MammoUTh
üzenetére
Szia!
Én leírtam, hogy mit lehet tenni, de egyáltalán nem támogatom a firmware cserét. Hiszen mindenki elfogadta a feltételeket.
Illetve azt is leírtam, hogy a lehetséges megoldás sem biztos hosszú távon, hiszen az eszköz bármit letölthet és futtathat, így az említett sysupgrade, illetve mtd parancsokat is. Persze meg lehetne nézni, hogy valójában mit ellenőriz (lehet, hogy csak firmware verziót), de a fenti okok miatt én ezt nem fogom megtenni (legalábbis megosztani).
-
M3kk
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezt mat nem tudom. Van meg egy routerem, aminn kiprobalom, az a baj, hogy szerintem eleg random csinalja
. Megprobalom ugy, hogy lefuttatom a scriptet (setup.sh), majd kiszedem net alol, akkor lesz tobb idom nezelodni.. -
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Senki sem lépett be, az eszköz maga cseréli az fw-t... Egyébként meg eleve ott került a szar a palacsintába, hogy Te lecserélted rajta az fw-t, holott ez az amit nem lett volna szabad, ha már itt tartunk, hogy ki mit csinálhat, és kinek az engedélyével! Szerintem az erről szóló felhasználási feltételeket Te is elfogadtad, amikor jelentkeztél a programba!

-
vargalex
félisten
Szia!
Én anno csak a root jelszavát változtattam meg (a samknows firmware maradt), de most megnéztem, nem tudok bejelentkezni. Így nyilván ez is flash-elt egyet. Az eszközt nem kívülről flash-elik, hanem ő maga tölt le feladat scripteket és hajtja végre. Az esetleg megoldás lehet, ha a build-ből kihagyjátok a sysupgrade és mtd parancsokat. Persze előbb-utóbb az is feltűnik nekik, hogy jó pár eszköz nem frissít, akkor majd a script ezeket a parancsfileokat is letölti frissítés előtt (hacsak nem már most ezt teszi). Adott esetben még a failsafe hozzáférést (vagy bootloader cserével akár a soros konzolt) is tilthatják.
-
M3kk
őstag
Ujra raktam, de kis ido multan (30perc kb) ismet visszarakta magat az eredeti (SamKnows os FW -re), viszont azt lattam, hogy a BusyBox, az Februar 5. -i.. r35xxx (valahanyas) openwrt van ra..
Valaki utana tudna nezni, hogy hogy tudja ez magat ujraflashelni?
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Basszus. Ez már így van.Pedig a két routerem gigabites.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos nem, mert a kábelmodem és az első router között 100megásnak írja a kapcsolatot.Pedig piros kábellel kötöttem össze őket.
-
Beregisztráltam. A netem 10/20-as , azaz 10Mbps-t garantál, de mehet 20-ig is a letöltés ,ha győzi.
20Mbps-nek regisztráltam az nem baj ugye? -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm! "Mekk"prtróbálom.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Lehet, pont az utolsó reportban írták, hogy megint fognak kelleni önkéntesek... Nem érdekli őket, hogy céges-e a net!
https://www.samknows.eu/?lang=hu
Visszaigazolást semmit sem kapsz róla, ne várd, ha kiválasztanak, majd jön az email a pontos szállítási címért...
-
Lehet még erre a csudára regisztrálni? Akkor is ,ha céges a net?
-
Steve 018
csendes tag
Sziasztok!
Módosított samknows firmware-t használtam egészen tegnapig, mikor arra lettem figyelmes, hogy a wifi nem sugároz se 2.4 se 5ghz-en. Próbáltam elérni ssh-n, ftp-n, samba-n de sehonnan nem jött válasz. Pár újraindítás után derült ki számomra, hogy a samknows valahogy agyonvágta a módosított rendszert és visszakerült a gyári mérős firmware.
Mással is előfordult ez mostanság? Egyáltalán lehetséges ez?üdv.: István
-
válasz
eszakas
üzenetére
Nekem is, már kb 3 éve, és azóta is folyamatosan jönnek a reportok minden hónapban

Meg szoktam nézegetni a mobilapp-ban ill a reporting weboldalon az eredményeket. Mindenképpen érdekes statisztika, főleg annak tükrében mikor kivetítem rá a szolgáltató és csomagváltások időpontjait.
Azóta is a SN fw van rajta érintetlenül, csak miután itt ráakadtam a moddolt SN fw-re szeretném azt is "felnyitni" de tetszik a monitoring, ugyhogy azt megtartanám
-
eszakas
őstag
Háát nekem ilyen van WR1043ND v1.
-
Heller2
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Toborozzunk önkénteseket a tavaszi mérési időszakra? Hát ennek soha nem lesz vége?

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Megjött a January 2015 report card...
Project Update
We are working on finalising our 3rd report with the European Commission, after which we plan to continue to collect data for country specific and special interest reports.
We thank the current volunteers for their commitment to the project and will be recruiting more volunteers in the Springtime to help us with this invaluable ongoing work to improve broadband performance in Europe.
-
Mate
nagyúr
Akkor nem tudom mi van. Nekem legutóbbi amit megtaláltam októberi. Talán novemberben még jött, bár azt most nem találtam meg. Azóta viszont 3 kimaradt.
-
fil
őstag
Én kaptam jan. 6.-án.
"The panel is ongoing with no fixed end date. All those who join the project will be notified if this changes.
We would also like to take this opportunity to thank you for your continuing participation. Without volunteers such as yourself the collection and analysis of this invaluable data would not be possible, and your contribution to the study is greatly appreciated."
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nekem januárban is 6.-án jött, szóval még semmi sincs veszve...

-
adamka16
őstag
én meg kihúztam már 1 hete, de nem jeleztek, hogy gond van. szerintem kb vége a bulinak már lassan.
-
Mate
nagyúr
Ti kaptatok levelet?
Én 2 vagy 3 hónapja nem kaptam.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
MammoUTh
üzenetére
Ez sajnos nem ilyen egyszerű, szerintem telepíthető csomag formában ezek a scriptek sehol sem érhetők el nyilvánosan, tehát vagy magadnak kell fordítani az fw-t, vagy pedig utólag kell belebuherálni egy OpenWrt-be a scripteket, a megfelelő időzítésekkel, stb... De ez nem annyi, hogy opkg install samknows!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Teko001
üzenetére
Egész biztos, hogy nem méri ki, ez 100%! Szerintem már az 500-at se... Bár engem személy szerint nem érintett, de ha visszaolvasgatsz láthatod, hogy a UPC 240-el is gondok voltak úgy cirka fél éve, aztán nem tudom mi lett a végső mért érték, de, hogy az 1000Mbps nem megy, az tuti biztos! Ha jól rémlik, de ez tényleg csak rémlik valahonnan, mintha 3xxMbps-től lett volna szó plafon gyanánt, talán vargalex mérte ki...
-
Teko001
őstag
Van olyan, aki a UPC 500-as, vagy a Digi gigabites netén méricskél vele? Milyen értékeket mér? Kiméri?
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
http://intruder2k5.besaba.com/samknows.whitebox.zip
gargoyle-factory.bin - Gargoyle 1.6.2 stabil fw
modified-samknows-factory.bin - YumeD féle módosított SamKnows fw
samknows-factory.bin - eredeti SamKnows fw
tp-link-factory.bin - gyári fwA későbbi félreértések elkerülése végett, minden firmware ami a csomagban van, TP-LINK WDR3600 routerhez való, más WhiteBox-ra senki se erőltesse fel!
-
donmackó
addikt
Még idáig nem. Habár már a tavaly novemberi reportcard-ot sem kaptam meg, és azóta sem jött 1 sem
(pedig be van állítva). A facebook oldaluk szerint megy még a projekt. Ha nem írnak február elejéig (amikor van a reportcard küldés időszaka), akkor tolok rá egy openwrt-t (jó lesz wifi ap-nak). -
gyulus08
aktív tag
Sziasztok!
Anno 2012. februárja körül kezdtem a méréseket, még az első típusú Whitebox-al. Idén októberre kikönyörögtem egy WDR-3600-as egységet, viszont elkezdett sercegni a tápja sajnos.
Szerintetek van értelme, hogy írjak nekik, hátha küldenek újat, vagy úgyis elhajtanak a francba?
-
Teko001
őstag
Megjött a decemberi report card.
-
-
donmackó
addikt
Thank you for volunteering to participate in the SamKnows Broadband Performance Measurement Study, in association with the European Commission.
We now have all your relevant ISP details and you're just the kind of person we're looking for, and would like to welcome you to the SamKnows Broadband Community!
If you would like to confirm your participation in the study, please read and agree to the study's Terms & Conditions. Upon acceptance of these Terms & Conditions, we will dispatch a Whitebox in 10-14 days.
The latest European Commission report was released recently, to view this click here.The next reporting period will be October 2014 with the study currently running until the end 2014. This may extend beyond this date. All those who join the project will be notified if this changes.
If you know anyone who would be interested in joining this study by volunteering to host a SamKnows Whitebox please ask them to apply here.
Thank you again for your support. If you would like to be kept informed of the latest SamKnows developments around the world you can find us on Facebook, Twitter or Google+.
If you have any questions, please don't hesitate to contact us at community@samknows.com.
Kind regards,
SamCsak a félkövér részből gondoltam. Annó ez volt a Samknows-os jelentkező mailben.
-
donmackó
addikt
December 31.-el vége a projektnek? Facebook-on csak annyi van hogy január 5.-ig korlátozott support van.
-
donmackó
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nekem jelenleg:

-
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
MammoUTh
üzenetére
Kérdezz rá az OpenWrt topikban, én ezt annyira nem vágom, és ide se tartozik igazán, mert ez már csak OpenWrt beállítási kérdés, függetlenül a SamKnows scriptektől...
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Köszönöm! Valószínűleg ez lesz a probléma, de nem birom átállítani sehogy sehogy :S
Resetet csináltam failsafe módból a "mtd -r erase rootfs_data" paranccsal, de nem oldotta meg a problémát :S -
Sziasztok!
Az felraktam az adwanced samknows fw-t én is.
mennyire normális hogy a WAN portom folyamat inaktiv (piros) és a MAC cime egy az egyben ugyanaz mint a LAN-os? a készülék hátoldalán a feltüntetett 1db MAC cim 2 számmíl kevesebb mint amiket nekem a GUIban a LuCi jelez..
Ötlet?
ja és a probléma hogy igy nem tudok kapcsoltódni dynamic ip-vel a kábelmodemhez, akkor sem ha a régi router mac-jét klónozom.. (vidanet) -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jaaaa.... Addig nem is jutottam, csak a "nagy" számot és a grafikont néztem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az a Wifim itthon Ap módban 

Nekem sem írtak még mindig, pedig január 1.-je óta ki van húzva az eszköz.