Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
poli27
veterán
-
fil
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nekem mér ,bár szerintem egy kicsit fölfelé csal. nekem 100/50 helyett általában 108-110/52-53-at hoz ki. Au Oookla speddtest szerint meg csak épp nyaldossa a 90 Mbs-t.
Az eredeti FW-el közelebb volt a két érték egymáshoz. De mér és ez a lényeg és kaptam egy jó kis routert.
Úgy ,hogy én örülök ,hogy lett rá egy ilyen jó kis FW. -
törölt tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nekem pont a gyárival nem volt hajlandó rendesen mérni a letöltési sebességet,konkrétan böngészni,videót nézni képtelenség volt rajta keresztül. Felraktam Poli27 FW és érdekes módon megoldódott a probléma. A support meg semmit nem ér, 2 hét levelezés után sem jutottunk egyről a kettőre.
-
YumeD
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Van rajta egy szkript ami a /tmp -be húzogatja le a sebességmérős cuccokat, egyszerűbb így változtatni a dolgokon ha központilag módosul az infrastruktúrájuk, mint minden egyes változásnál végigflashelni a kinntlevő cuccokat.
Elméletileg azt húznak le önmaguktól, amit akarnak úgyhogy a "táv flashelős" dolog sem elképzelhetetlen. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
wwenigma
üzenetére
Szerintem (is) jobb volt a régi!
Mondjuk abban az nem tetszett, hogy a hozzáadott widget-ek nem maradtak ott állandó jelleggel, minden belépéskor külön be kellett kattintani azokat! Persze lehet, hogy ha engedélyeztem volna a cookie-k tárolását a gépen akkor ez is működött volna, de én azt nem szeretem, csak a böngésző bezárásáig vannak engedélyezve, így pedig nem volt maradandó a változtatás! Mondjuk nyugodtan megoldhatták volna a szerveren a beállítások tárolását!
-
Mate
nagyúr
válasz
wwenigma
üzenetére
1. pipa
2. Nekem a méréssel vannak csak problémáim, whitebox teszi a dolgát.
3. "Nem mindenki ugyanazon az uplinken keresztül van rakötve nemzeti/nemzetközi gerincre (értsd jól)"Mi alapján van kiosztva, hogy ki és hogyan van rákötve a nemzetközi gerincre?
Véletlenszerű, csomag alapján, szolgáltatási hely alapján vagy miként?
(Nem kötekedés, tényleg érdekel a dolog)
Utolsó három mérés:
tegnap 22:00 10.98 Mbps
ma 03:00 18.98 Mbps
ma 09:00 63.08 MbpsÉjszaka szinte mindig *ar a mérés, pedig azt gondolnám, hogy akkor kellene jobbat mérnie.
-
Mate
nagyúr
válasz
wwenigma
üzenetére
1. Mi számít főbb speedtest szervernek?
2. Ki mondta, hogy sz*ar a whitebox?
3. Ha X embernek fixen kb. 50-60 között mér, akkor kijelenthetjük, hogy UPC ennyit biztosan enged a szerverük felé. Eközben párunknál 19-25 között mér ugyan úgy bekötve, 0 forgalommal.Hozzá lehet állni úgy a dolgokhoz, hogy ki nem *arja le, hogy mit mér, ingyé lesz router. Vagy hozzá lehet állni úgy, hogy érdekel mi állhat a dolog hátterében, akár hasznos infokat szerezve hátralévő életünkre.
-
vargalex
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Szia!
Az eszköz valóban monitorozza a forgalmat és bizonyos határérték felett nem kezdi el a mérést. Azonban a mate3553 topictársnak adott válaszból nekem az derül ki, a mérés közben már nem figyeli az átmenő forgalmat (nem szakítja meg a mérést), így bármikor túllépheti a határértéket, ami bizony már torzítja a mérési eredményt. A torrentezés pedig ugye tipikusan ilyen lehet...
-
adamka16
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Persze, mert van olyan (?) Na de mindegy is

Mondjuk ez is érdekes, hogy router mögé kell kötni, majd a kábeles gépeket mögé. És ha valaki majdnem csak wifi-t használ? Olyankor mi van?Lehet én értelmezem rosszul, de azért kell felpattintani erre az antennákat mert figyeli, hogy mikor nincs kapcsolata a routernek egyetlen wifi-s eszközzel? Utoljára backtrack-be láttam ilyen ficsőrt

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Mate
nagyúr
válasz
wwenigma
üzenetére
Úgy látszik, hogy nem értetted még meg, hogy mi a bajunk.
Valami miatt a harmadát ha kiméri. Tegnap hajnali 3-kor mikor mért, gyorsan néztem pár speedtestet az általuk mért országokba. 80-130 között mértem. Ehhez képest mért 20.25-öt....
2 dolog lehet:
1. EU-s pénzlenyúlás és le se *arják a dolgot. Nincs vele semmi gond, ha így van. Nem panaszkodom, lesz egy routerem a végén.
2. Ki kéne tudnia mérni a 240-es netet, amit nálam illetve poli27 kollégánál valami miatt nem tesz meg.Egyelőre második verzióból indulok ki és próbálok rájönni Sam-el együtt, hogy mégis mi a francért nem képes kimérni.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
wwenigma
üzenetére
Különben meg mér amit mér, nekem jó ez így, nem nagyon érdekel... Látod Őket is mennyire érdekli, hogy az általuk kiküldött eszköz ki sem tudja mérni a 240-es csomagot, amihez rendelték! Odafent ez sem más, mint egy pénzköltési lehetőség, ahol egy-két ismerős informatikai vállalkozását jókora bizniszhez lehetett juttatni EU-s pénzből! Eredménye - vagyis inkább következménye - semmi sem lesz, szóval így kell nagyjából hozzáállni!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
wwenigma
üzenetére
Én értelek, de akkor te nem értesz engem! Én nem tudom úgy bekötni, hogy minden forgalmam keresztül menjen rajta, mivel nálam a torrent az ASUS routeren fut, így pedig a feladat megoldhatatlan! Ha meg már arra nem tud tekintettel lenni a WB, akkor hidd el jó neki így is, mert én a laptopon leginkább csak fórumozok, ezen kívül még párom szokott a sajátján facebook-olni, és fiam is leginkább facebook-ol, de Ő tablettel, szóval a LAN<->ROUTER forgalom elenyésző, talán napi ~1GB! Az internet forgalmunk 90-95%-át a torrent adja, de még egyszer mondom, az az ASUS routeren fut! Szóval hiába mondod el még 23x is, hogy hogy kell bekötni, nálam az konkrétan sz@rt sem érne, így meg akkor már jobb, ha elkülönítem mindentől! Egyébként is, én így látom biztonságosnak, függetlenül attól, hogy mit írnak!
poli27 hálózata megint egy érdekes összeállítás, gondolom nem nagyon ismered, ezért is mondod még mindig ezt! Röviden csak annyi, hogy az internetet szolgáltató routere (és a modem) pár száz méterrel odébb van, néhány háztömbnyire, WiFi összeköttetéssel, tehát Ő sem tudja úgy bekötni, hogy minden LAN-os cucca ezen menjen keresztül!!
-
YumeD
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Fileokat, megfelelő struktúra szerint, hozzátartozó függőségekkel.
Ellenben pár scripten hegeszteni kellett picit, hogy alkalmazkodjanak az új hálózati körülményekhez
Amúgy overlayfs erősen ajánlott a csomagoknak egy min 512MB-os pendrive-val a használhatóság megnövelésének érdekében. Az overlayfs-en vannak samknows-os libek/binárisok/scriptek is nállam. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
wwenigma
üzenetére
Köszönöm!
Your item, posted on 07/05/14 with reference RO123456789GB has been received at our international mail centre and is being made ready for despatch overseas.
Egy órával ezelőtt a mailben kapott royalmail link még sz@r volt, valami hibát dobott, de már az is működik, így van kettő!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
wwenigma
üzenetére
Hamis mérések születhetnek másképpen is... Pl. valaki több WiFi AP-t használ (többszintes ház), és éppen a boxtól távolabbin forgalmaz gyakrabban, és több adatot! Lényeg a lényeg, nem kívánom, és nem is fogom a saját gépem forgalmát keresztül engedni a boxon, adatvédelmi szempontok miatt! Egyébként itt jön képbe rögtön a másik eset, az én laptopomon átmenő forgalom jelentéktelen mértékű, mivel a nagyobb forgalmat generáló torrent éppen magán a routeren fut, vagyis mindenképpen a box előtt!
-
-
-
-
törölt tag
Két évvel korábban kaptam az első eszközt TP-LINK 1043ND egy hétig ment az ő cuccuk rajta,ugyan is akkoriban baromira nem írták,hogy annyira le van butítva a cucc,hogy nincs admin felülete se,így amikor megjött elég nagy csalódás volt,rá tettem a gyári FW használtam aztán kipurcant,azóta is a dobozában van.
Aztán jött ez TP-Link TL-WDR3600 meglestem persze ez is fullra le volt butítva, rá tettem a gyárit és kész. Mondjuk nagy szükségem nincs is rá a Szolgáltatós Cisco is elég, lehet vissza pakolom a dobozába és ennyi, ha nagyon kell nekik majd vissza kapják,ha küldenek futárt érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix G18 Gamer laptop , i9 14900HX , 16GB DDR5 , 2K 240HZ , RTX 4060
- 30000 forint értékű H&M utalvány
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Lenovo Idea Tab Pro tablet + Tab Pen Plus eladó
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem most Mikrotik router van a tplink helyett hát álomszerű mit ne mondjak, igaz a mikikben sincs még HW nat sajnos...

csak kiváncsi lennék hogy miért/mi alapján csinálja amit csinál. az eula-t elolvastam/elfogadtam és ahhoz tartom magam, mert szabályt tisztelő ember vagyok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)