Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag
    válasz Gubek-Einste üzenetére #1776

Kell a WiFi az egész házban :) Vagyis mondjuk úgy, hogy szeretem ha le van fedve az egész ház, és ehhez három router kell, de a kertben már nem nagyon van használható jel így sem :U

(#1777) Roli27: Az remek, akkor módosítást eszközöltek, szóval megint nem kell lekötnöm :)

(#1778) cigam: Akkor egy érdekesség. A leírás szerint a HGW-k esetében úgyis a HGW dominál, IPTV használata tovább árnyalja a dolgot, mert annak a forgalmát nem tudod átvezetni, és mérni az NMHH-s eszközön keresztül. Nem is ez a cél. Most vegyük az alaptényállás. A szüleimnél van egy NetMánia S, IPTV-vel, ZTE ZXV10 H201L HGW-n keresztül. A NetMánia S 10 Mbps-os letöltési sebességet kínál.

Az a kérdés, hogy megvan e vagy sem. A válasz nem egyszerű igen vagy nem, mert definiálni kellene (méghozzá szerintem hatóságilag), hogy az IPTV sávszélesség igénye, az Internet csomagban foglalt felett értendő e vagy azzal együtt?

Mert jelenleg a T-nél úgy van, hogy a 10 Mbps-ból lejön az IPTV igénye. Ha kikapcsolom a STB-okat, akkor viszont megvan a kínált sávszélesség. Invitelnél például általában fölé kalibrálják a dolgot, ha van tartalék. A szüleimnél egyébként 15-öt bírna a vonal.

Ott akkor érne valamit a mérés, ha az alapján a hatóság szépen fellépne, és kikényszerítené, hogy vagy ne értékesíthesse az IPTV-t, ha nem bírja a hálózata a minimális csomagban foglalt sávszélességet nyújtani sem IPTV használata mellett, azt pedig pláne ne engedje, hogy ahol bírja, még le is korlátozza pontban 10 Mbps-ra. Csak azért nem erőltetem, hogy hagyják ott őket a szüleim, mert nekik a sebesség nem fontos, nekem meg előnyöm van belőle, és egyébként is hűségidős a téma :D

Az én Invitel ED3-as netemnél meg így is hozza a kínáltat, hogy a mérődoboz miatt nem helyezem hátrébb a sokkal erősebb elsődleges routeremet.

Új hozzászólás Aktív témák