- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- MWC 2026: Két fülhallgatóval bővült a Motorola tartozékainak kínálata
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android Auto és Carplay utólag? A Carpodgo Mini kicsi és olcsóbb, mint a nagyok
-
2400 - 2301
2918 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Az eszköz logjában látszik, hogy a központhoz fordul és kap onnan választ? (living.sh sorokat keress)
-
Hegyirabló
veterán
-
vargalex
félisten
Azonnali mérést tudsz indítani?
-
Gubek-Einste
legenda
Próbáltad már újra indítani az eszközt?
-
Hegyirabló
veterán
Oké, értem én, hogy másnak jó. Nálam miért nem megy vajon? Nincs valakinek ötlete?
-
Gubek-Einste
legenda
-
Hegyirabló
veterán
Szia!
Hát én ezt nem értem, nézd meg, éjjel kettő óta nem mér, és az oldal manuális sebességmérője is szürke marad. Több eszközön, több böngészőn kipróbálva. Lehet, hogy csak rám haragudott meg valamiért az NMHH?

Szerk: Ez tényleg érdekes, mert mobilneten meg működik. Mint ha tényleg csak engem banolt volna az NMHH.
-
cigam
titán
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Éjjel kettő óta nem mér a doboz. Mellesleg a szelessav.net-en is halott a sebességmérés. Másnál mi a helyzet?
Köszi!
-
törölt tag
-
ztsoft
őstag
-
headhunter
addikt
-
headhunter
addikt
-
vargalex
félisten
Persze. Ha privát IP-t kap a WAN oldalra, akkor átvált switch módba. Azaz minden csatlakozott eszköz az UPC doboztól fog IP-t kapni. Az más kérdés, hogy hivatalosan ugye minden vezetékes kapcsolatnak át kell mennie az NMHH eszközén. Ugyanis az azokon zajló forgalmat nem látja, azaz lehet, hogy olyankor mér, amikor valamelyik másik eszköz durván forgalmaz.
-
headhunter
addikt
-
Hegyirabló
veterán
Akkor az lesz. Köszi!

-
Gubek-Einste
legenda
1-2 évig azért érdemes megtartani, ki tudja mi lesz később.
-
Hegyirabló
veterán
Na sziasztok!
Megjött mérődoboz, be is kötöttem. Persze mondanom sem kell, most teljesen jó a netem (harmadik modem csere után), ezért lehet, hogy tök felesleges volt megigényelni. Meddig illik megtartani? Látom, hogy a szerződés bármikor felmondható.
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
-
vargalex
félisten
Persze, így működni fog. Az NMHH eszköze bridge módba fog állni.
-
Hegyirabló
veterán
Szia Alex!
Köszönöm a választ! Akkor ha jól értem, a wifi továbbra is az ONT-ről fog jönni (ONT, ez biztos, valóban optika megy bele)? Viszont csak egy gigabites kimenete van, arra kötöm az NMHH eszközt, akkor a PC-t már csak az NMHH-rá tudom kötni, működni fog úgy? A többi azt hiszem világos.
-
vargalex
félisten
Szia!
1. Csak az ONT után tudod kötni (legalábbis, ha tényleg ONT, mert akkor abba otpikai kábel megy be.
2. Én nem rakatnám bridge módba, mert az NMHH eszköze nem konfigurálható, a mögötte lévő eszköz kapcsolatépítését detektálja. Tehát, ha bridge módba teszed, akkor minden mögötte lévő eszközön PPPoE-zni kell.
3. Lásd 2. Az NMHH eszköz nem fog wifi-t szórni. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Most jött egy e-mail, hogy kapok NMHH-s mérődobozt. Na most nekem nincs saját routerem, a Digi hulladék ZTE ONT-jét használom. Három kérdésem lenne:
1.) Be tudom kötni az ONT után a mérődobozt?
2.) Az ONT-t bridge módba kell rakatni?
3.) Wifi menni fog, ha ONT-bridge módba kerül, és nincs saját routerem?
Köszönöm! -
cigam
titán
Nekem elég vízszintes, és jól láthatóan szinte mindég az előfizetés limitálja a sávszélességet.

Szerintem a modemértékeket nézd meg, és másold be a UPC topikba. Azt is írd le hogy lakáson belül kb hogy néz ki a kábelezés, mennyi és milyen elosztón át jut a modembe a jel. Ott a hozzáértők megpróbálnak pár tippet adni, hogyan javíthatsz rajta.
Lehet egy elosztócsere, vagy egy csatlakozás meghúzása csodát fog művelni. -
vargalex
félisten
Egyébként egy jó ideje (egészen pontosan a v30-tól, 2017 végétől) már nem feltétlenül kell megnézni a mérődoboz számára kiosztott IP címet. Ha van internet elérés (és az NMHH általi engedélyezés már megtörtént, azaz kommunikál az eszköz a központtal), akkor a szelessav.net oldalra bejelentkezve, a Profil-ra kattintva megjelenő oldalon a Mérési box oldala gombbal elérhető a mérőbox lokális felülete.
-
törölt tag
Ha lejár a hűség, és én maradni akarok a UPC-nél, de ezt nyilván nem kötöm az ügyfélmegtartó orrára, akkor mondhatom azt is, hogy általában nem volt meg az 500 lefele, miközben pont ezért fizettem havonta 1000 Ft-tal többet. Arról nem is beszélve, ha lejár a hűség még indokolnom sem kell...
Amit mondasz az most hűségidő alatt jönne szóba, hogy nem mondhatom fel rá hivatkozva, vagy nem kérhetek havidíj csökkentést... -
cigam
titán
-
törölt tag
-
donmackó
addikt
Úgy hogy 120 vagy 150 Mbit/s felett azt adnak, mert az képes a gigabitet is kimérni. Nekem is az van ha megnézed a #2354-et (írja a jobb felső sarokban).
-
törölt tag
Költözés előtt ilyenem volt:
TP-Link Archer C5 V1.2 AC1200 Dual Band Gbps Router vs TP-Link TL-WDR3600 (N600) NMHH mérődoboz
-
törölt tag
Leírtam, hogy UPC Fiber Power 500-as netem van, és ezt küldték

-
Gubek-Einste
legenda
-
vargalex
félisten
-
pozso123
csendes tag
-
vargalex
félisten
Tényleg van ilyen? Azt mondták, hogy vissza fogják mindenképpen kérni, nem csinálják úgy, mint a Samknows. Hivatalos útja nincs, mert ha mindent megcsináltak rajta, mielőtt kiküldték neked, akkor sem ssh, sem telnet elérés nincs, ráadásul a soros konzol is tiltva van mind u-boot, mind OpenWrt alatt. Az fordulhat elő, hogy az u-boot módosítást nem töltötték rá...
-
pozso123
csendes tag
-
TiMoN
senior tag
Szokásos sablon szöveg, semmi érdemi válasz. Vicc. Többet várnék tőlük.
-
TiMoN
senior tag
-
vargalex
félisten
-
TiMoN
senior tag
Igen a teljesn helyi LAN forgalom az eszközön keresztül megy, de nem foglalkozik vele még ha a gépen töltök is max sávszéllel v negyedével akkor is mér óránként. Wifi-t csak 5 ghz-t ellenörzi, hát a 10 telefonból 5 ha 5 ghz-t használ szóval nem minden fogralom megy azon, de mondom mindegy is mert mindig mér.
Igen én kerestem meg őket, mert nem értek egyet azzal, hogy játszom pl online játék vagy csak itthon netezek bármelyik eszközön és dob egy hibát mikor mér. "a lap nem jelenithető meg" szóval jeleztem. Várom a választ, ha nem fogunk dülőre jutni akkor megválunk egymástól. végülis nekik kell a sok adat akkor csinálják meg a scriptet úgy hogy ne zavarjon. -
vargalex
félisten
Akkor te voltál, aki kerested őket.

Elvileg a rendszer mérés közben figyeli az átmenő LAN és a párhuzamos wifi forgalmat. Egy általuk beállított limit elérésekor pedig meg is szakítja a mérést.
A vezetékes eszközeid a mérőeszközre vannak kötve? Ha nem, akkor nyilván nem megy át rajta a forgalom, így nem is fog semmit megszakítani. Ha 2,4 GHz-es wifi-n megy a saját forgalmad, akkor az problémát okozhat. Ugyanis a WRT3200 sajnos driver probléma miatt nem képes a 2,4 GHz-es hálozat monitorozására. 5 GHz-es hálozaton jó SSID-t monitoroz?
A mért sebesség egyébként stimmel? -
TiMoN
senior tag
-
donmackó
addikt
-
TiMoN
senior tag
Írnom kellett egy emailt újra mert valami nem stimmel a mérőeszköznél.
Folyamatosan mér minden óra 31 percében. Akkor is ha használva van a hálózat. Nem figyel semmit. Persze ilyenkor előjön hogy ha akkor nyitnék meg valamit hogy nincs internet és hálózati hibát dob a böngésző. A telefonok eldobják a wifi-t mert nincs rajta internet. Azért ez kicsit durva óránként. Nem beszélve az online játékokról, folyamatosan jelzik hogy hálózati hiba van. HA nem módosítanak akkor le fogom szerelni az eszközt és vihetik vissza azt ellenőrizzék úgy a szolgáltatókat ahogy szeretnék, de ez így nekem nem felel meg.
Felvettem a kapcsolatot velük kíváncsi vagyok miként reagálnak rá. Lesz e megoldás erre a problémára. Első válaszukba csak annyi volt, hogy "laboratóriumi körülmények között tesztelték és nem találkoztak hasonló esettel" Hát ez nem laboratórium, hanem a valóság itt sajna van.Kíváncsian várom a választ.
Másnak van negatív tapasztalata az eszközmérése közben?
Vagy csak én vagyok ilyen?! -
donmackó
addikt
Valószínű hogy valamit reszelnek a rendszeren, mert nálam amikor küldi a jelentést van egy ilyen megjegyzés a naplóban:
Notice: Constant DB already defined in /srv/www/htdocs/Config/config.nof on line 11 Notice: Constant SQL_ERROR already defined in /srv/www/htdocs/Config/config.nof on line 13 Notice: Constant MYDBHOST already defined in /srv/www/htdocs/Config/config.nof on line 18 Notice: Constant MYDBUSER already defined in /srv/www/htdocs/Config/config.nof on line 19 Notice: Constant MYDBPASS already defined in /srv/www/htdocs/Config/config.nof on line 20 Notice: Constant MYDB already defined in /srv/www/htdocs/Config/config.nof on line 21 Notice: Constant MYSQL_ATTR -
TiMoN
senior tag
Éjfél óta nem mer az eszköz. Ha próbálok mérni akkor azt írja: Hibás válasz érkezett!
-
donmackó
addikt
-
TiMoN
senior tag
-
donmackó
addikt
-
vargalex
félisten
-
TiMoN
senior tag
Mennyi idő alatt aktiválják az eszközt? Ez a 3. nap már és még nincs. Holott nekem 3 napon belül hadrendbe kell állítanom az volt a papíron!
-
TiMoN
senior tag
-
vargalex
félisten
Igen, még aktiválniuk kell. Mondjuk a szolgáltatói routeren a kioszott IP címeknél Speedtest néven látszódnia kell és azon az IP-n el kell, hogy érd a webes felületet. Egyébként milyen routert kaptál?
Gyors nethez (>200 Mbps) Linksys WRT3200-at, lassabbhoz TP-Link TL-WDR3600-at, vagy TL-WR1043ND v2-t, 100 Mbps alatt TL-WR841N-t kellett kapnod. Utóbbi kiesik, mert nem leszedhető az antennája.
-
TiMoN
senior tag
-
vargalex
félisten
A wifi-t az eszköz a wifi forgalmad monitorozására használja (nem analizálja, csak a forgalom nagyságát nézi), hogy ne mérjen olyankor (vagy meg tudja szakítani a folyamatban lévő mérést), ha wifi-n egy bizonyos sávszélesség fölött forgalmazol. Szóval, az antennákat érdemes lehet feltenni.
Ha a szolgáltatói eszközöd DHCP-n ad IP-t, akkor az eszközt az általa kiosztott IP-n éred el. Azt, hogy milyen IP-t kapott az eszköz, a szolgáltatói eszközben tudod megnézni. Vagy bejelentkezel a szelessav portálra és a profilod alatt az NMHH Mérőbox Mérési box oldala gombra kattitassz. Ekkor megjeleni a lokális felülete, illetve látod a lokális IP címét is. -
Nimrod
addikt
Most nézem, hogy közel hét éve fut nálam SamKnows. Ez idő alatt kétszer volt csere, egyszer modernizálás miatt, egyszer pedig hardware hiba miatt bő egy év használat után. Nem tudom mikor fogom abbahagyni
-
TiMoN
senior tag
Hali! Megkaptam én is a mérőeszközt, de valamiért nem tudok be jelentkezni, hogy mérési eredményt nézzek. Úgy nézem AP módba van. A szolgáltatói eszközöm adja továbbra is az IP-t. Az NMHH leírásában található címen sem érem el.

Frankó eszközt küldek, de látom teljesen módosított FW-el. Mivel a wifi nem müködik az antennákat fel se raktam. -
cigam
titán
-
vargalex
félisten
-
cigam
titán
-
vargalex
félisten
-
cigam
titán
-
vargalex
félisten
-
donmackó
addikt
-
vargalex
félisten
-
donmackó
addikt
Nektek milyen fw verzió van a boxon? Most vettem észre hogy nincs csak ping mérésem 15.-e óta. A sebesség és a port oldal nincs is. Az oldalon sincs csak ping mérésem.
-
cigam
titán
Lehet nem szélessávhoz van köze, de ott mértem fura értékeket. A routeren keresztül 0,6-0,4% a csomagveszteség(kábelen mértem, de WiFi-n is hasonló értéket kapok). Közvetlenül a modembe dugva a gépet, 0,03% a veszteség. Vagyis nagyságrendi eltérés van. Ez a router (TPLink WR741) gyengesége miatt van?
-
cigam
titán
Akkor nem nálam van a hiba. Köszi!
-
Gubek-Einste
legenda
-
cigam
titán
-
donmackó
addikt
-
vargalex
félisten
A wifi-t szóró eszköz előtte, vagy utána van? Ha utána, akkor azt nem is fogja, mert az a forgalom úgyis átmegy rajta vezetékesen.
Ha viszont előtte van, akkor sajnos a 2,4 GHz-es wifi monitorozás egyelőre nem is fog menni... -
donmackó
addikt
Itt még idáig nem igazán acélos:
2019.04.30 18:01:14 293.548527 Mbps 727.573530 Mbps 6 ms
2019.04.30 17:01:13 336.228329 Mbps 694.769441 Mbps 6 ms
2019.04.30 16:01:13 352.611789 Mbps 762.975255 Mbps 6 ms
2019.04.30 15:01:13 491.109129 Mbps 701.653487 Mbps 5 ms
2019.04.30 14:01:01 404.204689 Mbps 769.910351 Mbps 5 ms
2019.04.30 13:01:01 385.232217 Mbps 807.327735 Mbps 6 ms
2019.04.30 12:01:01 368.633350 Mbps 808.833273 Mbps 6 ms
2019.04.30 11:01:01 358.493271 Mbps 776.843979 Mbps 5 ms
2019.04.30 10:00:59 435.287334 Mbps 800.137752 Mbps 5 ms
2019.04.30 09:17:07 488.114841 Mbps 804.002128 Mbps 6 ms
Átlag 391.346 Mbps 765.403 Mbps 5.6 msA feltöltés már közelít hozzá.
Bár már gondolkodom hogy valami még nem teljesen kerek, mert egyik wifi ssid-m sem monitorozza.
-
vargalex
félisten
-
donmackó
addikt
-
vargalex
félisten
-
donmackó
addikt
-
donmackó
addikt
-
Nimrod
addikt
Nekem alig három hónap maradt hátra és lejár egy sebességmérő projectem. Utána szerintem leállítom SamKnows-t, hogy kevesebb legyen a kábel. Egyébként is jópár éve megy már, bőven túlteljesítettem a tervet.

-
vargalex
félisten
-
donmackó
addikt
Csak szeretném jelezni hogy a Szélessáv-nál már indul a gigabit kimérés is. Nekünk már küldték hogy jelentkezhetünk, ha szeretnénk miután váltottunk és visszakerült hozzájuk a régi box. Erre is jelentkeztem hogy megnézzem mint tud a telekom gigabit. Elvileg 2-3 napon belül jelentkeznek hogy küldik az új eszközt.

-
eszakas
őstag
-
cigam
titán
-
vargalex
félisten
-
cigam
titán
-
vargalex
félisten
-
cigam
titán
De az egy 100Mbites router, fals méréseket tudna csak készíteni. Akkor megyek a milyen (gigabites) routert topikba ...
-
Gubek-Einste
legenda
-
cigam
titán
-
Nimrod
addikt
Eleinte phishing scam-nek néztem, de nem az, legit. Nekem annyira nem tetszik az ötlet, hogy rendszeresen csináljon teszteket a networkről amit aztán tol is egyből az orrom alá. De amúgy rendben van, ha nem akarunk lusta módon belépni az admin felületünkre és ott megnézni kb. ugyanezt.
-
Gubek-Einste
legenda
Anno decemberben próbáltam az app-ot amikor megjelent de akkor nem működött.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Üdv!
Az imént jött mail-ben...

Quick and easy, FREE and accurate… this little app is small but mighty.
Run the speed, web-browsing and YouTube tests created by the world-leader in internet performance measurement. Share your results hassle free.
● 5 x more colourful
● 10 x more fun
● Track results over time
● 1 x the cost, $0!Our pocket-sized broadband checker is easy to use, fun and free. Download the SamKnows app today.
-
donmackó
addikt
Tessék tanulmányozni a szerződésed (mert elvileg elfogadtad) -> minta Az érdekes részek (3.oldaltól):
- A mérőeszköz a Magyar Állam tulajdonát képezi, a tulajdonosi jogokat a szerződés időtartama alatt az NMHH gyakorolja
- Amennyiben a Hatóság a mérőeszközt a szerződés megszűnésére is figyelemmel leselejtezi, és értesíti a Közreműködőt, hogy az eszközt nem kívánja elszállítani, mert az elszállítás költsége meghaladná az eszköz értékét, az eszközről a Közreműködő gondoskodik.
- A szerződés azonnali hatályú és rendes felmondása esetén Közreműködő köteles a mérőeszközt rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a Hatóságnak visszaszolgáltatni.Amennyiben ez nem lehetséges, úgy Közreműködő köteles a mérőeszköz ellenértékét vagy felróható magatartásából fakadóan az eszközben okozott kárt megtéríteni.
Magyarán kérdésnek nincs helye. Ők vissza kérték a boxot, Te meg köteles vagy vissza küldeni, vagy kifizetni. Esetleg a 3 verzió hogy aláírsz még 2 évet.
-
Gubek-Einste
legenda
Miért kellene, hogy a tied legyen?
A szolgáltatóktól kapott eszközök (HGW/ONT/box) sem lesz a tied egy idő után. -
szabifotos
senior tag
-
vargalex
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
2400 - 2301
2918 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- AliExpress tapasztalatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Konteó topic
- Vicces képek
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Analóg fényképezés
- Szeptember 3-án érkezik a The Blood of Dawnwalker PC-re és konzolokra
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Silver- 2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5240, 94% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt jól megmondtam.

Bár tény hogy a Pi-nek állítanék konkurenciát ...