- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
proci985 #7099 üzenetére
A crysis eleg jol skalazhato es nagyon meghalalja az eros hardvert. Nalam erre nem lehet panasza, ezert semmifele problemat nem tapasztalok vele, pedig a szo szoros ertelmeben csontra ki van maxolva.
A stalker mar mas teszta, ott a motor ilyen. Eddig 3 gepen futtattam 3 fele oprendszer alatt es mindig akadozott. Megszoksz vagy megszoksz. Egy igazi stalker viszont nem foglalkozik ilyennel, csak mikor szakmazunk akkor kerul elo a dolog.
A 36-os az tud is rotyogni rendesen.
Nekem kicsit cifran van most, mert a 36-os raptoron fut a mostani win7, viszont a 300-as velocira vannak telepitve a jatekok es nagyobb programok, emellett van egy 10 gigas particio rajta, amire xp van telepitve es persze az xp progijai is erre a vinyora vannak telepitve.
-
proci985
MODERÁTOR
hát, nálam swappelt egy idő után mindig... mondjuk a stalkerhez hasonlóan az se mikroakadás volt.
36os ADAD, első széria, hangos és meleg. viszont kb 4 évet ment 24/7ben. lassan 6 éves, de jól tartja magát. mondjuk benne volt abban, hogy eladtam a CM690et és lett a Cosmos: CM690el éjjelente felébredtem amikor a vista nekiállta bejárni a vinyót.
-
proci985
MODERÁTOR
persze, a fetch meg a stream. folyamatosan húzza be a cuccokat a memóriába. emiatt is mondtam, hogy DX9 végi textúraintenzív app, az összes kortársa pontosan ugyanezt csinálja (Crysis, Sacred2, Supreme Commander a jellemzőek közül).
na, nekem csak egy raptorom van
. következő dedikált bootvinyó meg szvsz SSD lesz.
-
Kassadin
addikt
Xp-n is beakad egy pillanatra, kár hogy nem tudtam róla videót felvenni.
-
proci985
MODERÁTOR
hm, WMVare alatt tesztelni fogok, hamár.
xpre nincs mégegy vinyóm most. majd ha egyszer lesz SSDm, akkor majd meg xp alá a raptor.
(egyébként nem értettem félre, de az alatt rendben volt, szóval egy időben volt dualbootom csak a stalker soc miatt
)
emiatt is kérdezgettem a dolgot. egyébként nálam csak a furmark microakad, azzal meg úgyse játszok.
-
válasz
Winner_hun #7092 üzenetére
Akkor jatszal xp alatt.
-
válasz
Winner_hun #7090 üzenetére
A stalker eseteben teljesen mindegy, hogy xp vagy win7, akad az xp alatt is rendesen.
-
proci985
MODERÁTOR
öö hogyan vagy mikor?
barban nekem is beakad 3.0ghz alatt a spawn algoritmus miatt, de egyébként nekem elég folyamatosnak tűnt.
szerk: swappel, az a baj. memory leakes/DX9 végi -nem mindig jól leprogramozott- TWIMTBP darab, hatalmas textúraigénnyel, SoC meg tetejében 32bites, szóval nem is tud akármennyi memet foglalni. bizergálja a vinyót, addig meg akad.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
rétisün #7076 üzenetére
shadow of chernobylban is így volt, csak ott a rejteket nem lehetett megvenni, csak halott stalkernél találni. az utolsó rejtekhely emiatt eléggé necces volt (Fang sírhelye, avagy a good nightvisionos exo és a harmadik mama's beads), az emlékeim szerint a négy alapjátékos végigjátszásom közül csak 1-2szer lett meg.
és bizonyos helyeket csak bizonyos küldetések után kezdi el dobálni a gép. pl a prypiatiakat csak a red foresti monolith hely leállítása vagy a prypiati első belépés után. az meg már eléggé a játék vége.
ja igen: a játék elején a tetőtérben már merc suit van, nem stalker suit. különböző patchek között pár cucc helye változott.
amikor nem táskában vannak a cumók, akkor is lehetnek trigger pointok. pl amíg az ember nem veszi fel a find the grenade luncher küldetést, addig a bloodsucker villageben a gránátvető nincs a pincében (viszont, a freedom bázison lévő ott van). valszeg a shogunt 1. kiszedték a patchek során 2. csak egy későbbi történés után kerül a helyére.
apropó: win7 x64el játszik valaki 4 g vagy több memóriával az SoCvel?
-
rétisün
veterán
közben mászkáltam kicsit a zónában (igaz, most éppen clear sky, de a téma miatt ide írom) és végignéztem 3 rejtekhelyet, aminek a koordinátáit meg lehet venni ("mit tudsz ajánlani?")
amíg nem kaptam meg, üres volt mindhárom, miután fizettem a rejtekhely infóért, mindjárt került bele valami......valószínűleg ezért üres a shotgunos rejtekhely.
-
rétisün
veterán
próbáltam 3 fokozaton, de egyiken se volt benne semmi
viszont az is lehet, hogy csak akkor van benne valami, ha megkapod a rejtekhely koordinátáit valakitől.
a térkép szerint a faluban van egy relikvia, de nem találtam meg. most viszont kaptam egy rejtekhely koordinátát, meg is jelent a pda-n, sztem most már ott lesz a relikvia az eddig üres rejtekhelyen. -
Kassadin
addikt
válasz
rétisün #7063 üzenetére
Nekem fennt van 1.06 patch+magyarosítás, de a ruha ugyanott van fennt a padláson a dobozban.(A trader modot nem ismerem).
Tessék egy kis segítség, ha nem találnád a ruhát:[link]Ha jól emlékszem sörétes puskának is kell lenni a térképen jelölt helyen(egy hullánál), 2 mutáns járkál körülötte.
-
rétisün
veterán
válasz
Kassadin #7062 üzenetére
én is azzal kezdtem, hogy megnéztem a ruhát, gondoltam csak jobb egy ilyenben nekimenni a banditáknak a parkolóban (1. küldi) de csak üres rejtekhelyeket találok mindenhol....ahol a shotgun-t találnám (jobbra a pusztában, kb. a falu magasságában, a kövek között) ott is csak üres rejtekhely van.
lehet, hogy a magyarítás és/vagy a trader mod miatt?
letörlöm a gamedata mappát, kezdek egy újat, kiváncsi vagyok....bár, akkor utána azt a mentést nem fogom tudni betölteni. -
rétisün
veterán
fura....van ez a térkép, rajta van talán minden, küldik, rejtekhelyek, meg ami kell.
új játékot kezdtem, de már a "zöldfülü tábor" házaiban, közelében sem azok a tárgyak vannak, mint a térképen. -
Kassadin
addikt
válasz
Winner_hun #7059 üzenetére
Köszönöm.
-
Kassadin
addikt
Üdvözletem! Ma vettem meg a SoC-t egy fórumtárstól. Tudna valaki ajánlani minőségi stalker fordítást? Mert több is létezik.
Üdv: Kassadin -
Gaben1
tag
válasz
Winner_hun #7054 üzenetére
találtam 1.0 hoz valót is de nem sikerül ezzel se csinálni semmit,nem lehet h a játék mappájából kell inditani vagy valami más?
-
Gaben1
tag
válasz
Winner_hun #7052 üzenetére
melyik trainer? amikor kipróbáltam akkor nem érzékelt semmit ,amikor feltettem a patch et akkor meg a mentést nem töltöte be és kiirta hogy ez a mentés egy másik verzióval működik
-
Gaben1
tag
válasz
Winner_hun #7050 üzenetére
igen azt vágom csak ki akartam próbálni egy trainert és az csak 1.0005 össel megy viszont a magyaritás ott már nem működik de mindegy használom így
köszi -
Winner_hun
félisten
-
Gaben1
tag
hali felraktam 1.0005 ös patch et de ahhoz nem működik a magyarositás tud valaki esteleg egyet ami jó hozzá?
-
válasz
rétisün #7047 üzenetére
Nincs mit!
Megmondom oszinten, ahogy kileptem a szidorovicstol, megdobbant a szivem es azt ereztem, hogy maszkalnom kell a zonaban. Nekem olyan atmoszferat es jatekelmenyt adott a soc, amit egyik "folytatas" sem tudott, meg megkozeliteni sem.
Ma belovom a sulyt/egyebeket es holnap este nyomulok egyet.
-
Elozmeny: [link]
Nem volt fent a soc, de mondom segitek, ezert felnyomtam a gamet es ki is csomagoltam a fileokat, majd el is kezdtem atirogatni egy csomo mindent, de kozben eszembe jutott, hogy anno hogyan mokoltam a jatekkal, marmint szorakozasbol, amugy normalisan vegigjatszottam tobbszor is.
Na szoval, a soc-hoz is letezik trader mod, megpedig ez itten: [link]. Ha ezt bemasolod akkor az osszes kereskedonel lesz minden, mar az elejen akar bevasarolhatsz. Aztan meg amit erdemes hasznalni az az 1.0005-os trainer, nyilvan azt, amennyire fel van patchelve a jatek, ide feltoltottem ezt is: [link]. A numpad gombjaival tudod ki/be kapcsolgatni az opciokat. Pl. a 9-es gomb ad +100000 rubelt es akkor nem kell szorakozni a trader fileokkal. De van meg bent egy csomo minden, nezd meg.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Winner_hun #7043 üzenetére
Már csekkoltam az adatlapodon úgy 10 perce.
Szerencsére nekem is jól megy az 5670-nel. Teljesen maximumra húzva mindent fix 60 FPS, csak a felbontás 1024, mert annyit bír a monitor. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Winner_hun #7041 üzenetére
Sok sikert.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Winner_hun #7036 üzenetére
Maga is megvette ákcijósan?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #7036 üzenetére
Itt nincs a listában
-
Winner_hun
félisten
steam-es verziót lehet magyarítani?
-
Korosztil
csendes tag
Na mi a pálya sztalkerek?
)
-
Korosztil
csendes tag
Hali kihagyás után ujra itt
-
emre
veterán
válasz
indian85 #7029 üzenetére
A mod az eredeti game-ben nem piszkál el semmit, mivel ott gamedata mappa sem létezik.
Sajnos nem tudok segíteni hogy ez mitől lehet.Én anno az alap mod-al toltam meg az 1,004-es peccsel.
Feltettem rá az OL magyarosítását, és 1-2 eszköz kivételével jó volt. De sokat szarakodtam mire jól működött.esetleg nézd át az infernos tapasztalatokat, hátha találsz valamit ami tud segíteni.
-
indian85
csendes tag
Nem mentéssel van a probléma, mivel minden MOD-dal mindig új játékot kezdek, még az előző mentéseket is eltávolítom.
Játék közben szokott kilépni, van, hogy csak néhány perc mulva, de volt hogy órákig nem volt baj.A LOG fájlban ilyen bejegyzéseket találtam:
"Cannot find saved game pri_respawn_military43779 claimed bar_stalker_respawn_158368 cact 6931
Cannot find saved game esc_lager4 is going to reach item"
És hasonlókat. Figyelgettem a konzolt is játék közben, akkor is szokta irogatni, szóval nem mindig dob ki ilyenkor.
Talán valami fájlok hiányoznak? A MOD-ot onnan szedtem, ahova linkeltél.Olyan előfordulhat, hogy talán valami előző MOD buherálta meg az alap S.T.A.L.K.E.R. fájlokat? (Hozzá tenném, az előző "gamedata" mappát teljesen letöröltem.)
Ám valóban nagyon jó a MOD, még eygszer köszi. Sokkal nehezebb ezzel, főleg éjszaka, törött és ázott sisakkal mikor sokan keresnek és rejtőzködök, mint valami űzött vad. A kitörések is sokkal durvábbak, mint az O.L.-ben.
A multihoz annyit fűznék hozzá, hogy sajna valóban csak lövöldözés. Jó lett volna, ha úgy csinálják meg, mint valami MMO-t. Benne lenne rendesen a játék összes helyszine, a játékosok frakciókhoz csatlakozhatnának és egymásnak lehetne adni feladatokat. Hmmm, milyen jó kis szivatások lehetnének ott. KB olyasmit csinálnék, mint némely GTA:SA serveren, gondolok itt a jobban kidolgozott "Cops and Robbers" szerverekre.
-
indian85
csendes tag
Valóban jó cucc ez az INFERNO MOD, most tesztelgetem.
Danke-danke!
Tetszik, hogy nagyobb életerővesztésnél minden baja van a figura látásának.
Meg úgy álltalában minden nagyon el van találva.
Frakciókhoz hol lehet csatlakozni?Először felraktam azt, amit belinkeltél nekem. Mivel olvastam régebbről, hogy sokaknak problémázott az 1.0005-ös PATCH miatt, kicsit körülnéztem fórumokon, és találtam egy javítást, ami egyben kiegészítés, név szerint: "ABC Inferno 1.4 (beta) Final Extreme Addon".
Ez az 1.0005-ös problémákat javítja, itt található:[ABC Final XTREME Add-on for 1.0005]
(Ezt azért is raktam ide, mert láttam, sokaknak okozott ez a dolog problémát.
)
Megy ez szépen, de egyszer kidobott az asztalra. Tudsz erről valamit, vagy csak valamiféle
"gyerekbetegség"? -
emre
veterán
örülök, hogy örülsz
konkrétan mit keresel?
innét mazsolázhatsz -
Márk
senior tag
Üdv emberek!
Lenne olyan szíves valaki és leírná nekem, hogy a SOC-hoz eddig milyen kiegészítők jöttek napvilágra? Igazság szerint S.T.A.L.K.E.R függő lettem az első résztől fogva, magába zárt az egész játék.
U.I: Jó látni, hogy azért még mindig írnak eme remek játék fórumába.
Üdv.: Márk
-
indian85
csendes tag
Utána pillantottam, és a CoP-hoz találtam egy "S.M.R.T.R. Pripyat v0.41" MOD-ot a filefront-on.
http://stalker.filefront.com/file/SMRTER_Pripyat;108615
Gondolom amiről Te beszéltél, az ennek lehet valami finomítása.
-
indian85
csendes tag
És ez a CoP kiegészítése lesz, vagy a SHoC-é? Mert a listát szemlélve igen csak szimpi a cucc.
Nálam a Cop elég ramatyul megy, gyenge a gépem.
SHoC szerencsére faján megy, statikus megvilágítás melett maxon van minden. (Kivéve a füvet, az már lassítana.)Ma próbáltam a Priboi Story-t, de valamiért nem tetszett annyira. Kicsit olyan érzésem volt közben, mintha butítva lenne a dolog, persze csak az Oblivion Lost árnyékában. (Vagy Csernobil árnyékában?
)
Továbbá az a sok virág...Nem illett a képbe, nem hiszem, hogy az alapsztori és a P.S. között eltelt 1 évben ilyen ökológia felfutás lenne.
Az új sztori se tudott meghatni, a S.T.A.L.K.E.R.-ben soha se a sztori érdekelt, hanem a kószálás.Remélem, a Lost Alpha nem lesz dugig pitypangokkal.
Több MOD-ot nem ismerek, amiket meg próbáltam, azok sokat CRASH-eltek meg hülyeségek voltak. O.L. 2.2 legalább jól ki van dolgozva, azzal vittem végig a játékot, kemény dió volt.
-
emre
veterán
válasz
indian85 #7018 üzenetére
Lesz majd egy Call of Pripyat SMRTER 045-ös mod, amibe talán sikerül belehegeszteni plusz pályákat, de az is késik. Changelog 0.45
-
indian85
csendes tag
Köszönöm a gyors választ.
UHSF-röl meg is feledkeztem, én mafla.
NEkem 1935 build-ben mintha sikerült volna átmennem Yantar-ból Bar-ba. De az tény, hogy utána nem sokkal be is halt az egész.
Legjobban annak örülnék, ha a SHoC-ban látnám ezeket a pályákat, nagyon megtetszettek.Igen, már látom az UHSF-en, 2011.04.01. a Lost Alpha várható megjelenése. Remélem nem "bolondoznak".
-
emre
veterán
válasz
indian85 #7016 üzenetére
Lost Alpha készül, Dezodor-ék dolgoznak rajta. bővebb infó itt (UHSF Stalker Fan Site)
Az 1395-höz szerintem semmi sincs, én már annak is örülnék ha a pályák között át lehetne járni. De annyira béta verzió, hogy esélyét sem látom arra hogy össze lehessen hegeszteni.
Valahol láttam fordító programmal készült angol 1935-öt, de már nem emlékszek. Lehet az UHSF-en tudnak segíteni. -
indian85
csendes tag
Hello!
Tudtok valamit a Lost Alpha Mod-ról? Mert sajna nem találom sehol, talán még nincs készen?
Másik: letöltöttem a 2004-es build 1935 verziót. Van hozzá angol nyelvfájl valahol? (Persze magyarról álmodni se merek.
)
U.I
ocsi, ha megválaszolt kérdéseket tettem fel, de nincs türelmemm cirka sokezer hsz-t vissza ollvasni.
-
Kareszovics
addikt
-
icons
addikt
Ismer valaki olyan oldalt, ahol le van írva a SoC sztorija?
Angolul játszom a játékot, és sajnos vannak olyan részek, amiket nem értek. A legvégével is így voltam, és ez azért eléggé zavar
. Felrakhatnám a magyarítást, de angolul szeretnék játszani vele, úgyhogy ha van rá lehetőség, akkor inkább elolvasnám valahol a forgatókönyvet.
Köszi!
-
icons
addikt
Teljesen mindegy, mert ha vinyón belül pakolom, akkor csak a címzés változik meg
. Úgyhogy 1 másodperc volt
. A másik felrakott példányból pedig kimásoltam az fsgame.ltx-et és visszaraktam a régibe
. Pöpecül megy. + töröltem az új feltelepített STALKERt.
Probléma megoldva, köszönöm a segítséget
-
icons
addikt
A probléma az volt, hogy nem engedte telepíteni
. Amikor futtattam a setup.exe-t, először megkérdezte a telepítés nyelvét, majd azt, hogy akarom-e indítani a játékot? Mappáról szó sem volt
. De átpakoltam a Program Files-es mappát egy másikba, és rögtön nem látta, hogy fent van, úgyh engedte
-
emre
veterán
válasz
Anubiss #7005 üzenetére
Már válaszoltam erre a kérdésre, legalább egyszer vagy 2-szer
(de lehet többször is) És megmondom őszintén legalább annyi jól esett volna hogy köszbazdmeg a fáradozásod.
Ja, elküldtem neked egyszer mail-ben is, de arra sem volt reakció.Az ilyen szituációra édes jó anyukám azt mondaná, hogy lófasz a seggedbe, meg kettő a kezedbe, hogy tudd mi van hátul
-
icons
addikt
Fel akartam rakni a Repair Mod 2.5öt. Felraktam. Törölte minden mentésemet (ez nem volt leírva az ismertetőjében
). Mivel összesen néhány fájlt módosítottam (gamedata mappa, ami alapból nem is létezett), és az fsgame.ltx-et. Előbbit töröltem, viszont utóbbival felülírtam sajnos a mentéseimet. Ha jól gondolom, csak valami igaz/hamis parancsot rontottam el, tehát vissza lehet valahogyan hozni azokat a mentéseket.
Ha így van: valaki el tudná küldeni az eredeti fsgame.ltx-et, vagy tud helyet, ahonnan le tudnám szedni?Köszi!
-
icons
addikt
Üdv!
Már volt kérdés, de hátha valaki mégis tudja:
Az alapjátékban hogyan lehet ruhát javítani? Megvan a SEVA, de mindhiába, ha szépen leromlik... állítólag akkor is javul a ruci, ha 100%felett van valamelyik ellenállás, de ez is kamu... 109%os a Burn-öm, de amint beállok egy tűzoszlopba, rögtön elkezd csökkeni az életem, és az égadta egy világon semmi sem történik a cucciammal.
A Freedom bázison levő hapi, akinek meg piát adtam, semmit nem akar csinálni... :S
-
emre
veterán
válasz
iceman1988 #7000 üzenetére
1287975
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged