- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zümi22
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6681 üzenetére
Próbáltam, sajnos nem segített :/ azért köszi!
-
Zümi22
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6679 üzenetére
Igen, az enyém. Jóra kapcsolódtam.
-
Járókeret
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6675 üzenetére
értem.
tehát akkor nem jutottam előrébb
azért köszi a tippeket.
-
Járókeret
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6673 üzenetére
és mi van akkor, ha épp nem töltünk le semmit és úgy szakad meg ?
vagy ettől független ez az egész dolog ?
am. köszi szépen
minden úgy van, ahogy a képen. mármint alapból is így volt :S
-
Járókeret
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6671 üzenetére
szoktunk. miért ?
-
Járókeret
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6669 üzenetére
mindig amikor megszakadt a net, akkor csak resettel lett jó.
most elfelejtettük ezt, ezért is írtam ide. na,de... most nyomtunk restet is jó lett ismét szerencsére. azt hittem,hogy végleg megadta magát.
a kérdésedre a válasz, hogy igen... csak azt nem értjük,hogy miért szakad meg és miért mindig csak a resetre hallgat ?:S
-
jeszi
tag
válasz
Intruder2k5 #6665 üzenetére
Azzal érveltek, hogy az általuk adott modem megfelelően működik, számukra idegen modemet meg ingyen nem supportálnak. Vagyis ez egy extra kérésnek számít.
Ha el is fogadom, miért ilyen sok 3-4 paraméter megadása?!
-
jeszi
tag
válasz
Intruder2k5 #6663 üzenetére
Ezt már próbáltam, de semmi nem történik.
-
jeszi
tag
válasz
Intruder2k5 #6660 üzenetére
Gyorsabb voltál
Holnap megnézem ezt a programot, köszönöm.
-
jeszi
tag
válasz
Intruder2k5 #6659 üzenetére
Sajnos arra a modemre nem tudok rámenni. Legalábbis nem tudom hogyan lehetne.
-
válasz
Intruder2k5 #6659 üzenetére
Ha D-Link 360R, akkor ezzel a programmal bele tudsz nézni... De csak router nélkül, közvetlen kapcsolódással. Hogy pontosan mire lesz ez jó, azt nem tudom, de lehet, hogy megtalálod benne a neked szükséges értékeket.
-
jeszi
tag
válasz
Intruder2k5 #6657 üzenetére
Nem még. Sajnos most épp nem tudom kipróbálni, de köszi az ötletet. Világítani csak akkor fog, ha a beállítások megfelelőek?
(A t-online-t hívtam, kapcsolták a service-t, akik 4700 ft-ért segítettek volna telefonon keresztül. Igazi t-online-os hozzáállás.)
-
donjohnson
addikt
válasz
Intruder2k5 #6653 üzenetére
rendben, köszi az eddigi segítséged.
azt még megpróbálom. -
donjohnson
addikt
válasz
Intruder2k5 #6651 üzenetére
nincs, acl is deaktiválva van.
hülyét kapok, esküszöm. -
donjohnson
addikt
válasz
Intruder2k5 #6648 üzenetére
kikapcsoltam a tűzfalat és úgy sem jó.
-
donjohnson
addikt
válasz
Intruder2k5 #6648 üzenetére
tp-link td-w8901gb
mind a két gépen automatikus dns kérés van beállítva, ugyanúgy, mint a képen. -
donjohnson
addikt
válasz
Intruder2k5 #6646 üzenetére
amit linkeltél, azzal bejön itt az asztalin a kezdőlap, de a laptopon időtúllépés miatt megszakad.
olyat találtam, hogy use auto discovered dns server only vagy use user discovered dns server only. ez lenne az?Dynamic DNS-t találtam, ami deaktiválva volt.
-
donjohnson
addikt
válasz
Intruder2k5 #6643 üzenetére
szia,
igen, ez jó jel?
mit kéne csinálnom? -
tjb007
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6640 üzenetére
Igazából egy TD-W8920GB all-in-one modem/wifi router kombó.
A probléma az volt, hogy random időközönként dobálta az ADSL jelet. Kb. 2 hete kezdődött, csináltam egy resetet, firmware re-update stb., ezek után egy darabig OK volt aztán ma újra elkezdte. Felraktam az előbb egy régebbi firmwaret, most jónak tűnik, nem dobálja.
Ha megint előjön akkor irány a szerviz. -
tjb007
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6638 üzenetére
Köszi, ki is próbálom, hátha megoldja a problémámat.
-
4EYE
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6629 üzenetére
Szia. igazából picit gyenge a jelenlegi állapotában. vannak routerek amiket picit huzni lehet.
-
gameresboy
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6627 üzenetére
Hello!
Akkor ha jól értem, ezzel a firmware-rel wichesterről (külső usb) is lehet seedelni a torrenteket?
Üdv,
GBoy -
gologolo
tag
válasz
Intruder2k5 #6618 üzenetére
Hello!
Köszönöm a kimerítő választ!
Most elgondolkodtam azon is hogy lehet hogy pont ezt a 24 óránkénti szakadást csíptem el, viszont ez ahhoz képest túl sokáig tartott.
Ma beszélek a t-homosokkal hátha kicserélik, ha nem cserélek erre az ASUS-ra. Remélem nem nehéz bekonfigurálni, mert múltkor amikor a szaki itt volt nem tudtam megfigyelni mit hogy állít.
Annyit megcsináltam még elöljáróba hogy kiszedtem a routert a dobozából, szóval most frankón csak úgy lóg az élére támasztva az előszoba falonBár 19fokos lakásba elég valószínűtlennek tartom hogy túlmelegedjen.
-
Csorbi
addikt
válasz
Intruder2k5 #6620 üzenetére
Ennyire hulladékok lennének?
Az 5 Mbites ADSL-től meghalnak, a 120 Mbites Chelloval meg vidáman elbirkóznak?
Ezt a MTU-t kipróbáljuk akkor...köszönöm!
-
No.01
addikt
válasz
Intruder2k5 #6609 üzenetére
Sajna szerencsed van ugyanis nem mukodik...
Lehet azert mert mar probaltam mindent es mindenhol atallitani.Kicsit felek tole de lehet nincs mas megoldas mint resetelni a routert es kezdeni elolrol.
A program amit ajanlottal kulonben nagyon jonak tunikHa raszntam magam es sikerult (vagy ha nem
) akkor meg jelentkezem.
-
No.01
addikt
válasz
Intruder2k5 #6607 üzenetére
Hat ha ez mukodik akkor kezet csokolok neked!
Mindjart lecsekkolom... -
No.01
addikt
válasz
Intruder2k5 #6604 üzenetére
A pontos tipus: ZyXEL P-2601HN
A problema pedig a port forward. v.mi nagyon nem stimmel hiaba allitgatom...
-
voronoi
tag
válasz
Intruder2k5 #6600 üzenetére
Koszi.
-
voronoi
tag
válasz
Intruder2k5 #6598 üzenetére
Akkor ennek utana jarok holnap, nem vagy nagy vasarlo, nem igen ismerem ezeket a szabalyokat. Koszi szepen.
-
voronoi
tag
válasz
Intruder2k5 #6596 üzenetére
Ez ilyen webaruhaz volt ahol vettem, rendeles, varni par napot stb, aligha hiszem, hogy van raktarkeszletuk, es belemennenek ilyen "cserebe", de megkerdezni holnap, nem kerul semmibe.
-
voronoi
tag
válasz
Intruder2k5 #6594 üzenetére
Igy igaz. Azert remelem, potolni fogjak a DD-s sracok, ez lesz ra firm. Bar....most hogy megy a regi, lehet eladom vagy nemtom. Azert jo lecke volt.
-
voronoi
tag
válasz
Intruder2k5 #6592 üzenetére
Es meg a DD-WRT se megy rajta, mert csak a regi verzion lehet a B1 reven nem, mert masik flash chip van benn allitolag. A regi routeren nekem is openwrt volt, azert vettem ezt, mert kellett az usb nyomtato es file szerver resze.
A regi WL-500G Premium meg V1-es.
-
voronoi
tag
válasz
Intruder2k5 #6590 üzenetére
ASUS RT-N13U Rev. B1
-
voronoi
tag
válasz
Intruder2k5 #6580 üzenetére
Meg egy kerdes. Volt egy regi dlink routerem DI514-es es a tapjan pont ugyanazok a szamok szerepelnek mint az asus routeren, es bedugtam a wl500gp-be es tokeletesen megy vele, akkor ez igy maradhat is rajta?
-
voronoi
tag
válasz
Intruder2k5 #6580 üzenetére
Basszuskulcs....keson olvastam amit irtal, es vettem egy masik routert, es bedugtam a tapjat a regibe es tokeletesen megy. Kidobtam 20k-t es csak a tap volt hibas....most van 2 asus routerem. Mekkora hulye vagyok, azert koszi.
-
N3gro
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6584 üzenetére
Köszi, meg is találtam, hogy hogyan kell átirányítani:
[Más figyelőport megadása a Távoli asztal szolgáltatáshoz] A VNC a munkahelyemen le van tiltva, de a TeamViewert ki fogom próbálni. -
gameresboy
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6576 üzenetére
Hello!
Tegnap írtad, hogy a gyorsabb net miatt cserélnem kéne a g-s routerem és wifikártyám.
Érdeklődnék, hogy a következő routerek, valamint wifi kártyák közül melyiket ajánlanád, hogy ki tudjam használni a 40/20 MBit/s-es netet. Érdeklődnék, hogy ezekkel a 80/25 Mbit/s-et is ki tudnám használni?- EDIMAX BR-6574N
- TP-LINK TL-WR1043ND
- ASUS RT-N12TP-LINK TL-WN851N (PCI)
ASUS PCE-N13 (PCie)Köszönöm,
GBoy -
gameresboy
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6571 üzenetére
Hello!
Azt még elfelejtettem leírni, hogy a gépben van egy Edimax EW-7128g-s wlan kártya.
Lehet, hogy a kártya fogja vissza a sebességet.
Mert ha a routert kötöm össze a géppel, akkor 4 mega/s-el simán jön.Üdv,
GBoy -
Claude Leon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6571 üzenetére
Lehet, hogy ezt a 2.5Mbitet a saját torrentezésre írta?
-
Joe bácsi
őstag
válasz
Intruder2k5 #6551 üzenetére
SEMMI titkosítás nincs! A másik pc látja és tok is netezni! Egyedül a telóval nem tok rákapcsolódni. A teló látja a routert, de nem tud kapcsolódni dumával nem kapcsolódik. Fogtam a routert és rágudtam a modemre és neteztem mind a kettő pc-n.
-
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6531 üzenetére
Figyelj már, a DD-WRT honlapján azt írják, hogy ezzel a firmware-rel ki lehet nyírni a routert. Biztos vagy benne, ha felteszem nem lesz gond belőle? Csak reset, firmware telepítés, mégegyszer reset és minden oké?
-
G.---
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6544 üzenetére
Kösz, de azt hol találom?
-
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5 #6538 üzenetére
Jól érezted!
Panelben minden megtörténhet
-
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6531 üzenetére
Köszi, amjd jelentem mi lett a végeredmény.
-
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6529 üzenetére
Ebből a DD-WRT-ből fel tudnád tenni a TP-LINK WR740N V1-es verziót megint, mert nem működik a link amit beillesztettél az előző fórumoldalon?
-
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6519 üzenetére
Ja, oké. Azt hittem .exe alkalmazás vagy .drv file kell hogy feltegye a gép a routerre a dolgokat.
A Firmware frissítés előtt kell resetelni a routert?
-
Pubszon
veterán
válasz
Intruder2k5 #6523 üzenetére
lehetséges.
Ezt hol tudom megnézni? -
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6460 üzenetére
Köszi, de ez nem Linuxra van? Nálam Windows fut. Bin file-lal mit csináljak?
-
Pubszon
veterán
válasz
Intruder2k5 #6514 üzenetére
Sajnos így van, nem emlékszek rá.
Na de leírom, hogy szeretném a dolgot:
D-Link router IP címe 192.168.1.1 lesz, 192.168.1.2-től ossza ki az IP címeket a gépeknek. Netgear IP címe 192.168.1.100 legyen.És akkor a Netgearbe a DHCP-t kapcsoljam ki, de a másikba meddig legyen a DHCP tartománya?
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6502 üzenetére
LAN-nál sima AP a router. Némelyikben lehet ezt korlátozni, de szokott élni a funkció.
Csak routoláskor van jelentősége a WAN portnak, persze, ha klienst is támogat a sw., akkor a wifi-ből lesz ilyenkor WAN, de az már más tészta. -
Pubszon
veterán
válasz
Intruder2k5 #6502 üzenetére
LAN-ba dugva egy alhálózatba van minden és még a WiFi is megy.
Még egy kérdés: Itt van a routerem emulatora. Hogy lehet beállítani, hogy egy adott gépnek mindig ugyan azt az IP-t ossza ki a router?
-
csokinyufff
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6495 üzenetére
köszönöm szépen sikerült beállítani, viszont a net szakadás maradt. a Régi routeremre a szerelő azt mondta h az az oka. Vettem újat és tessék.... ugyanugy használhatatlan a net.
ha modemre csatlakoztatom a gépem semmi baja, de igy és már a routerre se tudom fogni, hiszen vadi új és nem is éppen alsó kategoria.
Akkor mi lehet az oka? Már tényleg tanácstalan vagyok. -
Claude Leon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6497 üzenetére
Épp így fog működni, routolni pedig nem kell alhálózaton belül még WIFI-t sem.
(ha 2 alhálózatot csinálna, akkor kéne routolni, WAN porttal, statikus routtal, de az macerásabb, és lassab volna)Egyedüli szépséghibája a dolognak, hogy ekkora hardveres különbséggel a WDS-t nem épeszű beüzemelni, hogy a 2 wifi hálózat is egyesülhessen.
-
syl5
őstag
válasz
Intruder2k5 #6485 üzenetére
Természetesen megkérdezte, és én engedélyeztem neki.
Windows-ba átírja a DNS címeket, azokat használom.(Előtte is megvolt a problémám, még mielőtt mondanád, hogy próbáljam ki, hogy nincs beállítva a comodo-s DNS
)
-
syl5
őstag
válasz
Intruder2k5 #6462 üzenetére
Hello!
Comodo-t használok, az átírja a DNS címeket.
De kössz a javaslatot.
Egyébként nem sejted, hogy mi lehet a probléma? -
Amadeus77
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6477 üzenetére
Szia!
Kösz, hogy válaszolsz. A képet amit mutatsz sajna ismerem, én is ott kerestem a beállításokat ahol a kép mutatja de nem találtam. Korábban a gyári firmware alatt sem jött fel ez a menüpont. Az Edimax oldaláról töltöttem le pontosan a típusnak megfelelő-t (firmware). Én is kezdek szoftver gondra gyanakodni, mert telnet-tel belépve sem találok még utalást sem wireless -re.
Amúgy érdekes a dolog, mert az edimax oldalon más a termék képe mint az árgép.hu -n. Nekem az utóbbi van meg. Talán frissítették a terméket?
-
dark1980
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6466 üzenetére
Szia .
Putty alatt ha beírom free ott swap 0 azt írja .Én is néztem már , de nemtudom hol lehet bekapcsolni .root@DD-WRT:~# free
total used free shared buffers
Mem: 29348 28084 1264 0 3284
Swap: 0 0 0
Total: 29348 28084 1264
root@DD-WRT:~# -
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5 #6451 üzenetére
Ok, az lesz.
Itt egy fel-le töltés 3x egymás után routerrel. Ez a felvétel még a jobban sikerültek közé tartozik ahol realtíve szépen megy, de látni is hogy belassul. Ez mitől lehet?
-
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5 #6449 üzenetére
Köszi mindent!
Ismerőstől kapok egy belkin típust próbára, érdemes elhoznia? -
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5 #6444 üzenetére
Igen, de nagyon ritka és skype közben soha nem szakadt meg, még egy mikro connection lost sem volt, beton stabil.
-
AtiBoy
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6412 üzenetére
A hálókártya csere már korábban megtörtént, sajnos nem hozott javulást. Amúgy nekem is az első a csatlakozók cseréje lett volna csak utána következett volna a kábelcsere, mivel az a drágább.
-
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5 #6434 üzenetére
Túl sok pénzt beleöltem már, ha végig gondolom itt van mellettem 1.5m-re a másik gép, fogom a lan kábelt és összekötöm, persze a hátrány megmarad, mindkét gépnek üzemelnie kell.
Már sokadszorra állok neki, de mindig bennem van az a kis remény, végül úgy sem lesz jó. Újabban osztozunk az egy gépen, mert katasztófa routerrel, még a néveleges adatátvitel töredékét sem tudja (főleg wireless-en), gondolom egy optinet mindenre megoldást jelentene ami még itt sajna nincs.
Kérek kölcsönbe egy komolyabb routert, hátha változik az álláspont, addig még 1-2 alkalommal nekirugaszkodom!
Egyelőre köszi! -
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5 #6431 üzenetére
Picit próbálkoztam azért, szerintem jóval rosszabb lett, sőt a letöltésem sebessége ötödére zuhant, bár így is nagy intervallumban változott. Hatalmas sebesség kilengéseket látok letöltés közben, hol 200kb/s hol 1MB/s és 1,7MB/s-ot hírből sem ismeri, pedig seed-ből akad erősen. Gyári 1480-on valamelyest jó, de a többi bortányos. Innentől kezdve elég gyanús hogy a központ távolsága szab határt a tudománynak.
De remélem akad a tarsolyodban még valami. -
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5 #6431 üzenetére
Köszi, Neked is. Holnap, ill. ma élesben kipróbálom mit mutat délután/este.
-
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5 #6429 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
Nekem azt mondták teljesen jó és megbízható az is volt míg nem lett kibővítve 15Mbitre a net.
Egyébként meddig érdemes/lehet elmenni a csökkentésében? -
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5 #6427 üzenetére
TP-Link TL-WR542G kb. 2 éves lehet.
Most mintha jó lett volna az állítás után, bár ezt szerintem annak tudhatom be hogy késő este van és kevésbe terhelt a vonal. Ilyen idő tájt javul valamelyest a viselkedése nem szakadozik olyan sűrűn. -
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5 #6425 üzenetére
Azért kérdeztem mert ott nem találtam sajna, most a tcp optimizerrel próbálom, hátha összejön. Jelenleg 1500-on van, belövöm 1460-ra. Gondolom folyamatosan kell csökkenteni amíg be nem áll stabilra?
-
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5 #6423 üzenetére
Köszi!
Win7 alatt hol találom?
-
Devyd@
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6420 üzenetére
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6417 üzenetére
értem, köszönöm szépen!
Üdv!
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6415 üzenetére
ááááá értem .... köszönöm!! DynDNS-em meg már van is, szóval azt csak beírom a routerbe ... és majdan távolról pedig úgy érem el, hogy xy.dyndns.org:portszám ... ugye??
Arra még tudnál válaszolni, hogy ha az adott távoli gép ki van kapcsolva ... én a fenti modon elérem a routert ... akkor hogyan tudom elinditani a gépet?
Mert maga a távoli elérés eddig is ment kül progikkal (LogMeIn, Tight VNC, stb.) de csak akkor ha maga gép be volt már kapcsolva és ment a net (értelemszerűen). De ha jol tudom akkor van mód arra is h a routeren keresztül én inditsam el.
Köszi
-
válasz
Intruder2k5 #6412 üzenetére
Valóban a leggyorsabb választ hozó megoldás a két asztali gép cseréje lenne.
-
válasz
Intruder2k5 #6408 üzenetére
De akkor a laptoppal miért jó? Nem írja hogy az WLAN-nal kapcsolódik.
Ha van otthon egy másik hálókártya, én kipróbálnám azzal is az asztali gépben.
Vagy a másik asztali géppel ugyanott. -
AtiBoy
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6408 üzenetére
Akkor marad a csere
Pedig nem volt egyszerű kihúzni.
-
válasz
Intruder2k5 #6404 üzenetére
Azóta jól megy hogy először áttettem a Linksysben WAN-ba, majd mondtad hogy DHCP-t kapcsoljam ki, kikapcsoltam és visszatettem switch módba, azóta egy gépen sem jelentkezett a probléma. Valószínű ez volt a gond, ha mégsem, és csak pihent a lebontó kisördög, akkor jelentkezem megint.
-
válasz
Intruder2k5 #6402 üzenetére
Köszönöm még egyszer, Muldernek szóltam hogy ne jöjjön
-
válasz
Intruder2k5 #6391 üzenetére
Mintha mondták volna anno, hogy ha switchként használom, akkor kapcsoljam ki, de nem tettem, minden gép csatlakozott így is, gondoltam maradhat.
Linksysen 10.10.10.x a kiosztott tartomány, TP-linken 192.168.1.y.
Ez okozhatta akkor ezek szerint?
Összefoglalva, ha a WAN-ba dugom a bejövő jelet a Linksysen, akkor kell a DHCP szerver funkció, ha meg egybe a 4 másik csatlakozóból, mellé meg 1-2 gép és telefon csatlakozik kábelen és wifin, akkor DHCP ki? -
válasz
Intruder2k5 #6386 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de ma azóta nem hülyül mióta a Linksysnél visszadugtam a bejövőt a WAN-ba. Eddig egy kimenetbe volt dugva, hogy a rácsatlakoztatott cuccok lássák a TP-linken levő gépeket. Vagyis switchként funkcionáljon. Kb. mióta átdugtam, azóta hülyül a kapcsolat, van megerősítő magyarázat is erre? Linksys IP címe természetesen átírva, nem ütköztek.
-
válasz
Intruder2k5 #6383 üzenetére
Értem, köszönöm.
És ez a DNS hol található?
Windows? Router? Böngésző? -
válasz
Intruder2k5 #6381 üzenetére
Ok, elmentettem a linket.
Mi az a DNS szerver, hogy teszteljük le? -
dr.bubo
őstag
válasz
Intruder2k5 #6376 üzenetére
A Tp-link-nél ép ez szokott lenni, ha 120-ra vagy a max-nál kisebb értékre van állítva a lease time, akkor sokszor dobja a kapcsolatot, és nem olyan időközönként, mint be van állítva, hanem más-más időközönként. Nálam 2db TP-link router van használatban és mind a kettőnél előjött ez a hiba, de a 2880-ra állítva az értéket ez megszűnt.
-
zodo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6367 üzenetére
Biztosan igazad van, de egyből ez a megoldás mármint a firmware frissítés?
Konkrét problémát sem tudom az ilyen frissítéseket meg nem igazán tudom hogy is kell végrehajtani. Új router vásárlása után örülők ha be tudom állítani hogy menjen.
Nem lehet hogy csak egy új tűzfal szabály jött létre és az kavar?Néztem az hivatalos honlapon lévő frissítés infóit, nekem még a legelső kiadású van és azóta hármat tettek közzé ill. a legfrissebbnél ezeket javították.
Modifications and Bug Fixes:
Improve PPTP/L2TP performance.
Improve wireless performance and stability.
Add IGMP support.
Add RTSP pass through.
Add support to DHCP Option 249.
Fix a backup & Restore problem
Some web page display modifications -
válasz
Intruder2k5 #6371 üzenetére
A port forwardos gépnél fix az IP, egyértelműen, de azt másra használom, azon nincs netezés, az a többi gépen van.
Holnap próbálom az Irén boot CD-jével, aztán meglátjuk, kösz a tippeket. -
válasz
Intruder2k5 #6369 üzenetére
Kösz, megpróbálom a dolgot, hiren's boot cd-m van, gondolom az is jó akkor, mert ugye azon nem friss az XP, viszont tudok netezni ha felismeri a hálókártyát (ha nem, rakok bele egyet amit tuti ismer, szerencsére van itthon pár).
Statikus IP miben segít? IP cím nem változik a renew után sem, eddig jó is volt így, én egyébként gondoltam a lease time átállítására 120 percról 10-re, ekkor gyakrabban frissíti a kapcsolatot gondolom. -
zodo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6365 üzenetére
Eddig nem volt baja és csak az adott esetek kapcsán van gond amúgy napokig megy.
TL-WR741ND
-
Foximaxi101
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6361 üzenetére
OK igazad van. Egy linkről kerültem ide, most látom, hogy van itt wifis topic is.
Eddig egyébként eddig kábelról ment a net, csak a kábel közben tönkrement (megtört). Megyek a wifis topicba... -
djnatko
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6338 üzenetére
Szia!
Az a baj,hogy ezeket is már próbáltam,de mind hiába.
Nem enged belépni! -
zodo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6290 üzenetére
Szia!
Sajnos még mindig bontja a kapcsolatot.
Nem tudom mi lehet a gond ha eddig szinte napokig jó volt ha bármit is csináltam a gépen.
Mostanában csak ha nálam megy az online játék (rfactor egy privát szervergépre csatlakozva) és vagy megy a barátnőm gépe is amely gép vezetéken csatlakozik és nincs beállítva router menüjében mekkora sávszélességet használhat (ha ez számít ?) vagy csak nálam megy a gép a játék + torrent kliens futtatása alatt.Mit, hol nézzek meg hogy közelebb kerüljünk a megoldáshoz?
Mindkét gépen Win7 Ultimate az enyémen 64bit-es a barátnőmén 32bit-es.
Alaplapi hálókártyák (Realtek)
Avg 9.0
Otthoni csoport és csak egy nyomtató van megosztva. -
broaff
tag
válasz
Intruder2k5 #6322 üzenetére
Kösz a segítséget. Tiszta vicc amúgy mert egyszer csak jó lett. Kikapcsoltam a wifi protected setupot aztán meg vissza és jó lett... xD Pedig köze nincs.
Intruder2k5: Miért, van olyan hogy statikus DHCP?
Miben jobb/rosszabb mint a sima DHCP? (érdemes átállítani?)
-
gxyb
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6314 üzenetére
-
gxyb
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6256 üzenetére
Üdv!
Tudom, hogy nem ebbe a topicba való a kérdésem, de sajnos sikerült vásárolnom egy TP-Link routert, mit ajánlanál helyette? -
LanyUs
őstag
válasz
Intruder2k5 #6299 üzenetére
Mint régebbi motoros, én is a fórummal kezdtem a váráslást. Több kinézettem is volt ( D-Link DIR-615 és Asus RT-N10 ), mert D-Link és Asus eddig nem hazudtak
. De annyi rosszat olvastam róluk, hogy elment a kedvem, plusz egy hozzáértő azt írta, hogy igen jó a TP link is és a hibák okának 90%-a hozzá nem értés, ami szerintem is így van ( tanusítja az én esetem is
) Sajnos csak a vásárlás után olvastam milyen meleg szívvel ajánlod
Remélem megleszek ezzel is. Eddig stabil.
Aki routert cserél, első alkalommal szigorúan csak azzal a számítógéppel kösse össze, aminek hálókarijára be lett lőve a net. Ezek után klónozza le a MAC címet. Reboot modem, router, gép. Ebben a sorrendben vissza és rögtön műkszik minden. Ilyenkor természetesen már összeköthető a többivel is ( az viszont érdekes, hogy a másik routereknél ez nem volt gond, lehet azok automatikusan megoldották ezt ).
Köszönöm szépen Intruder és PH
-
Amd_Boy
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6305 üzenetére
Köszönöm! Működik!
-
Balázs1621
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6297 üzenetére
Értem, köszi a segítséget! Egy egyszerű TP-Link WR340GD routerem van.
-
core99
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6294 üzenetére
Köszönöm az infot és a linket!
-
válasz
Intruder2k5 #6293 üzenetére
Illetve még annyit hozzá, hogy próbáld meg tartósan használni a D-LINK-et (más lehetőséged egyelőre úgysincs) és ha esetleg azon sem lesz teljesen stabil a kapcsolat, és szakadozik, az már lehet alapja egy reklamációnak. Szóval figyeld a kapcsolat idejét, illetve a külső IP-d változását.
Olvasnivaló:
ADSL, minden amit tudni akartál
illetve
ADSL modem teszt -
zodo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6290 üzenetére
Ok. Köszi a segítséget és a linket.
-
zodo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6288 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6286 üzenetére
Ok. Köszönöm.
További beállítási lehetőségek alatt az MTU mérete 1480 ill. a Detect Online Interval 0 azok jó értékek?
Remélem jó lesz így, ha nem akkor letesztelem router nélkül is.
-
james008bond
őstag
válasz
Intruder2k5 #6279 üzenetére
Szia!
Linksys v3 van ráírva. Tomato az mi? Gondolom módosított fw, de miben különbözik a gyáritól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bestbuy játékok
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest