- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én még sosem hallottam ilyen spontán létrejövő tűzfalszabályokról...
Ha gondolod, akkor tedd fel a legfrissebb gyári firmware-t, hátha megoldja a problémádat, de ezek szerintem nem olyan javítások, amik LAN oldali szakadást - vagy minek nevezzem ezt -, kijavítanának. Természetesen nem kényszer a DD-WRT, csak többnyire az az általánosan elterjedt vélemény, hogy a custom firmware-ek sokkal jobbak, mint a gyáriak. Ezt természetesen én is osztom. Bár én a TP-LINK routereket még DD-WRT-vel sem tartom sokra, de tény, hogy sok olyan ember van - itt is -, akinek meggyőződése, hogy csupán a TP-LINK szoftvere egy kalap sz@r, de egy moddolt fw-vel ezek a routerek csodákra képesek. Még egyszer mondom, nem kényszer, csak egy lehetőség, kizárólag saját felelősségre... Ha viszont ragaszkodsz a hivatalos firmware-hez, akkor meg joggal zargathatod ez ügyben a TP-LINK supportot! Küldd el nekik a képet, és írd meg a történéseket, mondjanak rá valamit!
-
-
-
zodo
nagyúr
Sajnos nem is kellett sokat várni rá.
Persze pont bajnoki online futam, szerencsére épp szünetben szakadt a játékban a kapcsolat.Megnéztem a kapott ping-t parancsot, most ezt írja, de netem az megy vagyis nem jelzett hibát.
Szerk:
Időközben kiderült hogy a játék szerverrel volt a gond, de ettől függetlenül a router nem válaszolt, ha jól veszem ki a kép alapján.További teendő?
-
-
-
-
Truman
senior tag
"Rendben, de azt ki vagy bekapcsolt állapotban teszem?"
Természetesen áram alatt!Tovább nem értem miért a Statikus IP címekkel foglalkozol. Ha ADSL-ed van akkor a PPPoE-t kell választanod a WAN beállításoknál, és ott csak a felhasználó név jelszó párost kell csak megadni, majd connect gomb, ez után a router automatikusan megkapja az IP címeket a szolgáltatótól.
-
Truman
senior tag
"Megvan csak a user-nél nem tudom, hogy kell-e a teljes e-mail cím?"
T-Home-nál 100%Reset-eld ki és kezd elölről figyelmesen! --->Leírás.
"Nem egészen. Már a routerek címe sem egyezzik. D-Link: http://192.168.0.1/
TP-Link: http://192.168.1.1
Esetleg ez azért van mert egy egy új kapcsolat és ezt a címet kapta?"A helyi hálózati IP címeknek semmi köze a Internetkapcsolatodhoz.
-
Claude Leon
senior tag
ppoe, user, jelszó ok?
egész pontosan úgy állítod be, mint a régit? (esetleg a régi MAC címét lesd ki, és klónozd le az újra, de ezt már csak a kín íratja velem
(ja, régi vasad milyen ? )Qos-t pedig:
a kezdőlapján becsekkolod az enablet, beállítod a vonalad típusát, az egress a feltöltés, az ingress a letöltés sávszél.
a rules lapon a 2 ip címre részletesen beállítod, hogy a min. a fele, a max pedig az egész sebesség legyen
( esetleg ha valamelyikőtök komolyabban torrentezik, akkor szerintem érdemes a másiknak kicsit lejjebb venni a feltöltési minimumát, de az okosabbak lehet, hogy majd megmondják, hogy fordítva okoskodok)
-
zodo
nagyúr
Nem értem.
Régi router simán működik, de ezzel sehogy sem akar összejönni a kapcsolat.
Vagy nincs hálózati kapcsolat, ezt a számítógépet nem lehet otthoni csoporthoz kapcsolni, nincs internet kapcsolat, quick setup-ot ezer féle képen próbáltam, kihúztam és vissza, áramtalanítottam és semmi.Valaki help!
-
Claude Leon
senior tag
ott van az a quick setup. az majd szépen végigvezet. (és a végén újraindít
azt nyilván magadnak kell tudnod, hogyan kapcsolódsz (ppoe - login vagy kábelmodem - MAC clone), a többi kevésbé fontosmég a bandwith controlhoz:
nehogy külön-külön 50%-ot állíts a 2 munkaállomásnak, mert akkor ha csak 1 forgalmaz, a sávszéled felének annyi))
-
zodo
nagyúr
Hát...sajna mégis Budaörs lett a nyertes
Autó és helyismeret híányából adódóan nem volt egy egyszerű sétagallop.
Kicsit paráztattak,hogy nem tudják cserélni,mert már nincs olyan készülékük mint nekem,de adnak csere ígazoló lapot amivel visszamehetek a vásárlás helyszínére. ( 5 villamos megállóra van az a hely) Áááá mondtam ne vicceljen azt se tudom,hogy megyek haza ,én innen nem megyek míg nem ad egy müködő routert+usb adaptert. Telefonált valakinek az megmondta mire lehet cserélni , végül megkaptam újabb egy év jótállásal.
( D-link DKT-110 starter kit ) gondoltam akkor visszaadom neki a régi usb adaptert ami a táskámban lapult ,(mert nem tudtam visszacsomagolni a gyári dobozba),de erre ő: felejtsd el ,tarsd meg, mondtam köszi.
Tehát minden ok ,sikerült kicserélnem a halott D-link DI-524-et egy DIR 301-re.
De mégis akad egy kis gondom a régit egy ismerősőm állította be és én nem értek ezekhez a cuccokhoz.
Szóval kérnék egy kis segítséget ,hogyan kell beállítani a mostani DIR-301-es routerem.
Odáig jutottam,hogy összefűztem a modem-el és a gyors beállítás varázslót lefuttatam,de elakadtunk a internet kapcsolat tesztelésénél.
Beléptem webes felületen ,ott megnemmondom miket nyomkodtam,de jelenleg a
Hálózati kapcsolatok alatt van:2 db helyi kapcsolatom - csatlakoztatva
1 db Internet átjáró - csatlakoztatva
1 db Szélessávú - kapcsolat bontva .Légyszi segítsetek ,nagyon nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Futás, futópályák
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Wise (ex-TransferWise)
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest