- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
murdoc34
újonc
válasz
Túzok22 #40158 üzenetére
Koszi a valaszt!
A connect box routerkent uzemel, belole jon a kabel az uj router-ba. Miutan masnap mar nem volt meg a sebesseg, elso dolgom volt hogy az uj routert kikerulve bedugtam a kabelt a gepbe a connect box-bol , es a sebbesseg visszaallt. Az uj router-t majd reseteltem, ujrakonfig es masik kabellel ujra osszekotottem a geppel. De mar nem volt csak 90Mbps. Majd neztem wifirol es ugy is csak 90Mbps. A connectbox is csak 100Mbps-t mutat a connected items-nel (az uj router-re). Teljesen kizarom a kabel issue-t. Remenykedtem hogy van valami total amator, legalapabb kapcsolo ami valamiert "belotte" magat es hazavagta az 1 Gpbs-t. Nem latok mas kiutat, atmegyek a szomszedba ,megnezzuk az o dolgaival, ha ott se jo akkor kuldom is vissza.
Koszi!
-
Doky586
félisten
válasz
Túzok22 #40157 üzenetére
De ne feledjétek: ha nem automatikus csatornaválasztáson van akkor DFS csatornákon ha radarjelet észlel akkor simán kikapcsol ~fél órára az 5G wifi.. (tudtommal)
(Automatikuson csak másik csatornát választ)2,4GHz-en 1db 80MHz és
5 GHz-en 5db 80MHz csatorna van, amiből 4db DFS csatorna... -
mezis
félisten
válasz
Túzok22 #39953 üzenetére
De, az bizony gond. Olyan mintha az utcában két háznak azonos házszáma lenne.
Meg kell nézni, hogy a ruoter milyen tartományban osztogatja az IP címeket és a tartományon kívüli IP címet kell adni: [link]
Ha az összes foglalt, akkor szűkíteni kell a DHCP tartományt.Nem az ÁTJÁRÓ IP címét írtad véletlenül?
-
Túzok22
senior tag
válasz
Túzok22 #39942 üzenetére
Sikerült. Én h**e nem néztem meg a mesh alján, hogy hogy kell elérni a webes felületet. Beléptem, beállítottam a csatornákat, most már jó, az iPhone X-em ugye nem ax-es csak ac-s, de a lentin kimérem vele 5Ghz-n a 400/400 Mbps-t, a második emelete lévő mesh-en csak 200/200-at. 2,4Ghz-n meg olyan 80-100 Mbps fel és le is.
-
Starchm
őstag
válasz
Túzok22 #39796 üzenetére
Klasszik ac10 / 10u jelenseg. A kovetkezo az lesz, h meg doglik teljesen az 5ghz es ha racsatlakozol lehal a router is melle. Kb 2-3 hasonlo tortent a par ev alatt ismerosoknel.
A 2.4 resze mindnek jo, de az 5ghz-ek sorra haltak ki beloluk, illetve kabelen is minden jo.
-
-
mezis
félisten
válasz
Túzok22 #39109 üzenetére
Üdv.! Mérni kell. Aztán majd meglátjuk.
-
-
kushwavez
senior tag
válasz
Túzok22 #38767 üzenetére
nekem maga a speedtest szokott szórakozni, jól megszivatott párszor amikor egy új otthoni hálózatot "építettem" és elkezdtem méregetni telefonnal és a speedtest appal. egyszerűen nem voltak valósak az adatok amiket mutatott. Mind a letöltés és feltöltés, jitter, ping rossz volt, majd meguntam aztán a speedmeter.hu-ra tértem át, ott már megfelelő volt minden, de azért jól elcsesztem pár órát keresve a nemlétező hibát.
Azóta egyszerűen nem használom a speedtest-et, főleg nem telefonon. sőt, ha tudok inkább notit viszek magammal tesztelgetésre aminek erős AC wifije van, főleg ilyen gyors nethez.Router beállításaiban nézd meg a csatornabeállításokat, csatornaszélességet. 80Mhz-re tedd (ha még nem annyin van)
Egyébként vannak új routerek amik gyárilag annyira gagyik, hogy semmit nem érnek, de szerintem nálad nem erről van szó.
-
válasz
Túzok22 #38447 üzenetére
Ezt kell bekapcsolni?
IgenAmikor AP módba teszem a router olyankor le kell húzni a szolgáltatói ONT-ról és az olyan készülékeket is amik UTP kábellel csatlakoznak a sajáthoz és összekötöm UTP-vel azzal az eszközzel (laptop) amivel AP módba rakom a routeremet? A laptobból jövő UTP kábel a router WAN vagy valamelyik LAN portjához csatlakoztassam amikor AP módot szeretnék kapcsolni?
Mindegy hova van kötve. -
-
-
-
-
-
seger
addikt
-
Julot
aktív tag
válasz
Túzok22 #38104 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Ezen is túl vagyok. Sajnos így is az 550 körüli értéket hozza. Kezd egyre valószínűbb lenni, hogy a Digi a ludas, azok meg lapítanak, mint sz@r a gazban, a garantált minimum szöveg mögé bújva! Ez olyan mint a Halálos Fegyver kettőben a Dél-Afrikai konzul folyamatosan hajtogatta "diplomáciai védettsééééég", miközben mindenki tudta hogy ő a bűnös. Na, ugyanez van a Digivel...
-
krealon
veterán
válasz
Túzok22 #37784 üzenetére
"megpróbáltam a Tenda 1200 ac10U routeremet AP módba tenni. Ahogy rámentem az AP módra és engedélyezni akartam, egyből egy olyat írt ki, hogy ehhez a router újraindítása szükséges, rámentem hogy “ok”, eddig nem is volt semmi baj. A baj ott kezdődött hogy amikor az újraindítás folyamatban volt, akkor a kék reboot csík szépen folyamatosan töltött fel 100%-ig. Amikor elérte a 100%-ot akkor újraindult, de a reboot töltés ezután se fejeződött be, még mindig azt mutatta hogy töltődik 100%-on, pedig már rég újraindult és 1óra múlva megnéztem, de még mindig töltött. Kiikszeltem és a router kidobott. Azóta nem tudok belépni a 192.168.0.1-el a routerbe, mert be se tölti, de érdekes módon a router működik, megy a vezetékes és a wifije is. "
Csak az angol nyelvu leirasban szerepel a megoldas:
6.8.2 Enabling AP mode
1. Click WiFi Settings --> AP Mode.
2.Set the AP mode button to [green].
3.Click Save.
--
End
-
If AP mode is enabled, Internet Settings, VPN, Parental Control, Bandwidth Control, and Virtual Server functions become unavailable.
-
The LAN IP address of the router will be changed since AP mode is enabled. Please log in to the router’s web UI by domain name
tendadwifi.com
, or look for the new LAN IP address from the client list of the upstream router, and log in to the router through the new IP address.Vagyis a korabbi IP cime megvaltozik, az ujat a normal router fogja neki kiosztani.
Az uj cimet a router DHCP kliens listajaban vagy a router naplojaban lehet megtalalni vagy a tendawifi.com is mukodhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- További aktív témák...
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁS - Asus TUF FX505DT gamer laptop eladó
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest