Hirdetés

Aktív témák

• MrHurricane9

csendes tag

2 hete vettem egy ilyet, eddig nagyrészt meg vagyok vele elégedve, kivéve a Bluetooth-ot. Hallássérült vagyok, a készülékemhez van egy kis kiegészítő kütyü, amely képes Bluetooth-on keresztül kapcsolódni pl telefonhoz is, ahol lényegében BT-s headsetként funkcionál. Ez előtt egy Galaxy S4-et hajtottam, ezen úgy 2 éven át használtam így, ha nagy ritkán telefonálni kellett.

Mivel azon a telefonon a BT csak simán bekapcsolt állapotban is rohamosan merítette az aksit, a Tasker-rel beállítottam, hogy bejövő hívás esetén kapcsolja be a Bluetooth-ot és a Bluetooth Voice-ot. Teljesen jól működött, bejövő híváskor bekapcsolt a BT, kapcsolódott a kütyühöz és kb 10-15 másodperc múlva már tudtam is a másik féllel beszélni.

Na ez a Redmi Note 7-es sajnos nem igazán megy, hol teljesen jól működik, hol nem is kapcsolódik a két eszköz egymáshoz, hol kapcsolódik ugyan, de a telefonhívás képernyőjén nem jelenik meg a Bluetooth opcióként, hol a másik nem hall engem. Utóbbi akkor is megtörténik néha, ha én kapcsolom be kézzel a BT-t, szóval nem feltétlenül a Tasker hibája, hanem valami más. A Tasker-nél az ajánlottak szerint lelakatoltam appot, kikapcsoltam az akkumulátorkímélőt, valamint engedélyeztem appon belül az előtérben futó szolgáltatást, hogy tutira ne lője le a MIUI.

Milyen beállításokat lehet eszközölni, hogy garantáltan működjön a dolog, illetve van-e lehetőség a "bemeneti mikrofon" kiválasztására hívásnál, például hogy kimenetnek a BT-t használja, de bemenetnek a telefon saját mikrofonját?

Aktív témák