- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
újratöltve
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de most tanulok programozni egyedül, és elég nehezen haladok. Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom kiszámolni két szám legnagyobb közös osztóját? Gondolom ciklussal, de sehogy sem sikerül.
Kösz -
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam kérdésemnek megfelelő helyet, ezért nyitottam ezt a fórumot neki, de persze mások is feltehetik itt kérdéseiket (ha esetleg valaki mégis tudja, hogy egy már létező téma lenne a tökéletes hely neki, hát elnézést, és nyugodtan áthelyezhető).
Szóval, ide nem konkrét programnyelvekkel, hanem általános programozási problémákkal kapcsolatos kérdéseket várok.
Ami pedig nekem vár megválaszolásra, az a következő kérdés: alkalmazásom ablakának átméretezésekor a benne lévő grafikai elemeket helyezném át úgy, hogy az új mérethez alkalmazkodjon az elhelyezkedésük. Tehát ami középen volt, az maradjon középen, ami szélebbre, az az új mérethez arányosítottan szélebbre.
A következő kódot írtam hozzá C#-ban, de nem nagyon hozza a várt eredményt, pl. az ablak kisebbítésekor minden a bal szélére vándorol:void MainFormResize(object sender, EventArgs e)
{
int regiszelszazalek,regimagszazalek;
foreach (var jatelem in jatelemeilista) {
//jatelem.xhely*=Width/ablakszel; //Ezek a legrosszabbak!
//jatelem.yhely*=Height/ablakmag;
regiszelszazalek=(100*jatelem.xhely)/ablakszel; //Ez sem tökéletes.
regimagszazalek=(100*jatelem.yhely)/ablakmag;
jatelem.xhely=(Width*regiszelszazalek)/100;
jatelem.yhely=(Height*regimagszazalek)/100;
}
Invalidate();
ablakszel=Width;
ablakmag=Height;
}
Mi lehet a baj vele? Elméletileg mindkettő jónak tűnik, de mégsem azok. Esetleg van valami harmadik és tökéletes megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kutya topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Opel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Energiaital topic
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest