- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- One mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam kérdésemnek megfelelő helyet, ezért nyitottam ezt a fórumot neki, de persze mások is feltehetik itt kérdéseiket (ha esetleg valaki mégis tudja, hogy egy már létező téma lenne a tökéletes hely neki, hát elnézést, és nyugodtan áthelyezhető).
Szóval, ide nem konkrét programnyelvekkel, hanem általános programozási problémákkal kapcsolatos kérdéseket várok.
Ami pedig nekem vár megválaszolásra, az a következő kérdés: alkalmazásom ablakának átméretezésekor a benne lévő grafikai elemeket helyezném át úgy, hogy az új mérethez alkalmazkodjon az elhelyezkedésük. Tehát ami középen volt, az maradjon középen, ami szélebbre, az az új mérethez arányosítottan szélebbre.
A következő kódot írtam hozzá C#-ban, de nem nagyon hozza a várt eredményt, pl. az ablak kisebbítésekor minden a bal szélére vándorol:void MainFormResize(object sender, EventArgs e)
{
int regiszelszazalek,regimagszazalek;
foreach (var jatelem in jatelemeilista) {
//jatelem.xhely*=Width/ablakszel; //Ezek a legrosszabbak!
//jatelem.yhely*=Height/ablakmag;
regiszelszazalek=(100*jatelem.xhely)/ablakszel; //Ez sem tökéletes.
regimagszazalek=(100*jatelem.yhely)/ablakmag;
jatelem.xhely=(Width*regiszelszazalek)/100;
jatelem.yhely=(Height*regimagszazalek)/100;
}
Invalidate();
ablakszel=Width;
ablakmag=Height;
}
Mi lehet a baj vele? Elméletileg mindkettő jónak tűnik, de mégsem azok. Esetleg van valami harmadik és tökéletes megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIGH-END GAMER PC Ryzen 7 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB NVMe - Beszámítás
- Lenovo Tab M11 / TB330FU
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Crucial Pro 32GB KIT DDR5 5600MHz CL46
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian LI LANCOOL 207 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs