- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
11.0.9.0-án vagyok jelenleg. Feldobta a 12.0.1.0-át (QFAEUXM stabil)
A hívásrögzítés továbbra is megmaradt a rendszerben? Hallottam hogy valamelyik verzióból kivették. -
andrisms
aktív tag
Be van állítva, ujjlenyomat és arcazonosítás is...
Megnézitek, ahol kéri a jelszót, ott a segélyhívás, és odáig valahogy eljut... másnak is volt vele problémája annoAtomgeszi: nálam is zseblámpa hosszú nyomásra, kétszer egymás után meg előlapi kamera.
Most megnéztem, ki van kapcsolva, hogy az értesítések ébresszék fel a képernyőtSzóval passz...
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok.
Már 1-1,5 hete megint csinálja, hogy benyomódik a zsebemben. Azt hittem megúsztam, a legutóbbi frissítés után egészen idáig jó volt... Másnak van ilyen problémája? (10.2.28 global stabil)
Más: nem tudom hogyan, de sikerült berepednie a kameralencsémnek. Nem esett sosem le, nem vertem neki semminek, passz... Néztem hogy wayteq csinál cserét ilyen 8e Ft körül, szerintetek nem xiaominál vásárolt telefont is szervizelnek? Persze hétfőn felhívom őket/küldök emailt, de asszem van itt olyan, aki ott dolgozik.Más, csak hogy legyen róla infó, ha valaki ezekben gondolkozik, kicsit összevetve a mi9-el.
Elcsábultam, plusz a szerviz idejére kell majd egy másik telefon, ezért vettem egy Oneplus 7 Prot (8/256GB) és egy Mate 20 Prot, hogy amelyik jobb a 3 közül, az marad alapon.OP7 Pro sajna nagynak bizonyult, hiányzott a QI, plusz a teljes ablakos kezelés fura volt. Biztos megszokható, de mennie kellett. Viszont:ujjlenyomatolvasója bitang jó cucc, klasszisokkal jobb mint a mi9. Már-már a Mi8 hátlapi olvasó szintjét hozta, mind sebességben, mind találatban. Egyedül az a hátránya, hogy meg kell érinteni előtte a kijelzőt. Kijelzője jobb, kamera szerintem rosszabb, mint a mi9. Akkuidore nem tudok mit mondani, mert kb 1 órát használtam, és visszatettem a dobozába.
Mate 20 Pro: akkuja marha jó, kijelzője is jobb, mint a mi9, de a lekerekítés nekem személy szerint nagyon nem jön be. Sérülékenyebb, kicsit torzítja a színeket, stb...
Sebességben nincs eltérés, max pontszámokban, az meg hidegen hagy.
Arc alapú feloldás gyorsaságát MA tesztben nem dicsérték, de nagyon maximum hangyányit lassabb, mint a mi9. Pedig az 3D-s ha jól emlékszem.Szintén ez vonatkozik az ujjlenyomatolvasóra is.
Azt hittem hogy kamerában simán, észrevehetően veri majd a mi9et, de egyelőre ennyi használat után nem mondanám jobbnak. Pedig a mi9 sem erőlteti meg magát kamera szinten, még mindig azt mondom, hogy a mi8-am jobb volt.
Szóval szerviz idejére marad a mate20Pro, utána még kérdéses a jövő. -
andrisms
aktív tag
Bumper tokot használ valaki/létezik egyáltalán a telefonra? Sehol sem találok kimondottan csak a telefon keretére tokot.
A hátulja kapott ClearPlexet, arra nem szeretnék tokot, viszont a széleit ütések ellen védeném. -
andrisms
aktív tag
-
andrisms
aktív tag
Teszt megjelenése előtti napon vettem egy Mi9et. Kíváncsi voltam rá, Mi8at vált.
Vegyes érzelmein vannak, itt olvasva a fórumot, mindenkivel kicsit egyet tudok érteni. Amúgy nem értem miért nem lett különösen ajánlott.Kamera eddig számomra visszalépés.
Egymás mellé téve a két telefont, a Mi8 szebb képeket lő, lehet a későbbiekben frissítéssel jobb lesz, remélem.
Videóban viszont talán kicsit jobb.
EIS nem hátrány, pedig azt hittem az lesz, tök jól stabilizál.
Leírnám tapasztalaim, összehasonlítva a Mi8-al:Előnyök:
-kicsit szebb kijelző
-Kisebb nocccs
-Kb 1 órával jobb üzemidő
-Ujjlenyomatolvasó jobb helyen van, pláne mikor asztalon van a telefon
-Infra port
-Ultraszéles látószögű kamera
-Bal oldali gomb hasznos
-QI töltés
- szép a kék variáns, Mi8am is kék volt, de ez jobban bejön
- előlapi kamera jobb
-wifi antenna erősebbnek tűnikHátrányok:
- érezhetően lassabb és nem mindig ismer fel az ujjlenyomatolvasó
-Éjszakai arcfelismerés az infra hiánya miatt lassabb
-Szerintem rosszabb kamera
-vízállóság hiánya,Mi8 sem volt az, ennyiért mondjuk nem is várható el.Ár/érték arányban szerintem kimagasló, ezt a részét nem lehet vitatni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Óvodások homokozója
- sziku69: Szólánc.
- Milyen TV-t vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Intel Core i7-13700K Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest