- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
walakyb
tag
válasz
Roland0224 #5848 üzenetére
Ne haragudj, de ez egy netto marhasag. Itt a forumon is nem keves ember van, aki sirba atkozta magat, hogy megvette a telefont, majd amikor attertek a multi romra, rajottek, hogy nem is volt akkora nagy baj... A multi rom reszben pont annak IS koszonheti tundokleset, hogy nagy altalanossagban egy raklap hibat kijavitottak, amit a gyari romok hoztak magukkal, sokkal stabilabb volt.
Az aksi szerintem meg igy is siman vallalhato, nekem altalaban kihuzza siman a napot, es a SOT-ot nullasra fogyasra felezorozva nagyjabol minden nap 5 ora koruli ido jon ki (most pl 8:20 telt el toltes ota, ebbol 1:19 SOT, es 80%-on vagyok, az ido nagy reszeben wifin, a bluetooth folyamatosan bekapcsolva, oraval csatlakoztatva). -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
sikiszabi #5847 üzenetére
1. A kamera bug a felhasználók 0.1%-át érinti, és angol nyelven nem jön elő a hiba. Addig aki annyit használja a Pro módot, megoldás, ha angol nyelvre állítod. Javítás biztos lesz hozzá.
EEA és global alatt nincs ekkora készenléti merülés. Ez csak nálunk xiaomi.eu deven fordul elő.2.
Ez majdnem 1 éves videó még a legkezdetlegesebb szoftverrel.
Gyanítom a media marktosat sem frissítik.
Nálam ilyen nem tapasztalható, főleg gyári kameránál 4K60Fpsnél.
Maximum nagyon nagy rántásoknál, de az szerintem minden készüléknél probléma ebben az árszegmensben. De még lehet, hogy fentebb is.(Kár beállítani fosnak a készüléket, iOS felhasználók ugyanúgy panaszkodnak, hogy a frissítések bugokat hoznak, és egyéb más készülékeknél is vannak sorozatos hibák. )
-
Roland0224
senior tag
Kicsit túl van tolva ez a rom téma. Az a sok hiba amit itt a fórumban lehet olvasni az mind ennek a gyümölcse. Gyári romon semmi probléma nincs egyedül annyi ,hogy frissítés óta a kamera pro módban kidob. (De ez jelentve lett, javítják) . Itt sokaknak a problémája ,hogy éjszaka a telefon készenléti fogyasztása túl nagy . (Nekem 4-5 % ) minden este lefekvés előtt benyomom a tisztítást és tökéletes szerintem az annyira nem vészes de valakinek ez nem fér bele 🤷🏼♂️ ...
Nincs bug egyáltalán(kamera egyedül) csak túl tolták a romolást ott vannak bugok gyári romon nem szokott jelentkezni nekem semmi nem jött.
Aksi jó szerintem nekem 5 óra kijelző idővel kibírja a napot. Egész nap megy a 4g és 2* 1,5 óra zene Spotifyról Bluetooth fülessel+messenger játék stb.
A kamera az egy nagyon szubjektív dolog menj el egy üzletbe és próbáld ki nézd meg . De ha a Xiaomi insta oldalát megnézitek ott vannak képek ezzel a telóval is.
De ha az aksi idő nem felel meg akkor még Mi 9 T pro-t ajánlom tudásban majdnem ugyan ez van pro kontra érdemes megnézni azt is. -
sikiszabi
friss újonc
válasz
Atomgeszi #5844 üzenetére
1. Pont ezen a fórumon olvastam, hogy a miui 11 frissítés óta adódtak új Bugok, mint a kamera leállás PRO módban, a telefon gyorsabb merülése készenléti módban, és még néhány apróság. Kérdésem, hogy várhatóan lesz e tökéletesen működő gyári ROM belátható időn belül?
2. A YouTube-on rákeresve mi 9-cel készült videókra, szinte mindegyikben látható a jelenség (felbontastól és beállítástól függetlenül) . A kamera gyorsabb mozgasakor beszaggat. Itt egy sample :
https://youtu.be/psN7Y9x2q7U
Elmentem egy média marktba, kipróbáltam egy friss miui11-gyel több beállítással is (30/60fps, full HD/4k, stabilizátor on/off), de a jelenség fenn áll ott is.Köszönöm, üdvözlettel, Szabolcs
-
Atomgeszi
nagyúr
Felraktam a 01.16- xiaomi.eu
Semmi baja. Értesítések is szebbek lettek, színnel elkülönölve minden más app.
Akksi majd kiderül.Gyári kamera, ha automatikus volt a HDR, eddig sem jelezte felül kék színnel a HDR feliratot? (nem mintha sokat használnám a gyári kamerát, de ami most feltűnt elsőre)
-
-
sikiszabi
friss újonc
Sziasztok!
Új xiaomi készülék vásárlása előtt állok. Kérlek, segítsetek tapasztalataitok alapján. A döntő szempont a főkamera minősége lenne, de persze fontos a stabil működés és a fogyasztás is, na meg az ár. Hardver sebesség másodlagos. Amik szóba kerültek eddig, mint lehetőségek: Mi 9, Mi 9T, Lite és SE, Redmi note 8 pro, és mi note 10 (bár ez még drága).
Nekem az mi 9 tűnt eddig a legjobb választásnak, az minden téren igen ott van a szeren. De egy kicsit elbizonytalanodtam.
1. Mi ez a miui 11 szerencsétlenkedés a xiaomi részéről? Tényleg ennyire tele van hibákkal? Tapasztalatok szerint, ki fogják ezeket maradéktalanul javítani? Gyári ROM-ot szeretnék használni, új garis készülékről lévén szó...
2. A videó felvételek gyors mozgások. Esetén miért akadoznak, szaggatnak? A YouTube-rá feltöltött mi9-cél készült videók esetén mindnél látszik. Erre van megoldás?
3. Esetleg a fenti készülékek közt ami jobb vétel lenne?
Köszönettel, Szabolcs
-
válasz
sublett #5840 üzenetére
Szia!
Nekem a méret és a gyorsaság volt a legfontosabb. Nagy térképfájlokat kell megnyitnom így erős proci kellett, nagy képernyőn jobb volna de az erősen a hordozhatóság, kezelhetőség rovására menne nálam. A vezetékmentes töltés pedig külön jóság. A cégben leteszem az asztalon lévő tartóba és tölti is.
Előrébb sokat foglalkoznak a készenléti magas fogyasztással, remélem nem olyan drámai a helyzet, mint azt ahogy sokan lefestik. Ha 1 napot bír, az rendben lesz.
Hamarosan megjön, remélem nem csalódom. -
pixta78
senior tag
-
sublett
tag
Sziasztok,
néztem olvastam, most kedvenc geek közösségemtől kérdezek, mert tanácstalan vagyok.
Mi 9 vagy note 10?Direkt nem írom le mikre használnám, kíváncsi vagyok a nyers véleményeitekre.
Előre is köszi a segítséget,
sublett
-
ginola
addikt
válasz
Karavik #5831 üzenetére
User error?
Más ismerősömeim is jelezték ezt, akinek Mi 9 lite-ja van.
Megoldást jelentett mindegyikőnk esetében a launchernél a minus one screen none-ra állítása, ugyanis app vaultnál csinálja a fentieket.
TWRP-ből feltettem a ROM-ot majd a szokásos wipe.Mindig így tettem fel, Mi2S, Mi 9 lite, Redmi 4 Prime esetén is!
-
walakyb
tag
Nalam a google play szolgaltatasok fogyaszt orankent kb 1%-ot :(
-
Black&White
addikt
válasz
Karavik #5833 üzenetére
Én megjelenéstől fogva használtam a Q alapú eu deveket és EX Kernel Managerrel monitoroztam a fogyasztást (Battery Monitor opció). Az elején elfogadható volt, október végétől úgy egy hónapig kiemelkedően jó, aztán azóta mélyrepülés.
Nem tudom kimondottan a Q-hoz kötni, mert Pie alatt is gatya volt. -
laci laci
addikt
válasz
Karavik #5833 üzenetére
Nekem egyre jobban egy példa jutt eszembe,hogy Stabil és ne zabaljaindig valami az akkut.
-Az öreg erdész mutatja a fiának,hogy kell a farakàst csinálni az erdőben.-Apám,ha ezt rárakom a tetelyère,akkor az összes fa leborul..-Fiam,mindig úgy kell rakni az utolsó farönköt,hogy ne kelljen újra rakni az egész farakást.-Na itt is már kezd az lenni,mindig minden héten ,újra és újra előről kell nézni minden eggyes programot.Ked beállni a saomi a többi gyártók mögé,csak és kizárólag a jelenlegi profit. -
Karavik
veterán
válasz
Atomgeszi #5832 üzenetére
Csak annyit, hogy jelentve lett hivatalos MIUI csatornán, mert Android 10 frissítés óta MIUI-n (kiadástól függetlenül) sokan panaszkodnak ez miatt. Viszont mivel ez a fogyasztás probléma nem annyira kézenfekvő, mint pl egy app FC, így sok reményt nem fűzök ennek rövid időn belüli javítására...
-
Karavik
veterán
Biztosan nincs ilyen bug a mai ROM-ban. Mi6, Mi8, Mi9, MIX2S build-ek, mind gondosan tesztelve kiadás előtt (köv. kiadástól Redmi Note 7 is). Dark módban app indításkor szürke értesítési sávon kívül nincs más hiba.
Neked Mi9 Lite van, de ezzel a készülékkel is pozitív user visszajelzések vannak, pl: [link]
Következésképpen user error lehet nálad, mivel egyedül vagy azzal a problémával eddig, xiaomi.eu fórum hsz-eket követve...
-
hroberto
veterán
válasz
Black&White #5819 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy "mókolás" nélkül nem lehet.
-
bibi55
tag
Sziasztok!
Probaltam egyértelmű választ találni a kérdésemre a topicban de nem találtam (vagy csak béna voltam). Barátnőmnek adtam a Mi 9-emet, és vissza tettem neki a legfrissebb miui eea verziót. Viszont sajnos gyorsan merül. Én személy szerint PEQ-val használtam (azzal parádés az akku idő) , de neki inkább gyári szoftvernel (vagy EU vagy RevOS ) maradnék. Esetleg tegyem fel a globalt? Esetleg vissza menni android 9-re megérné? (Van anti-rollback?)
koszi előre is a választ!
-
ginola
addikt
A mai ROM rossz, üres háttér jelenik meg a képernyőzár feloldása után.
Azt hiszem részemről ennyi volt az eu ROM, mindig újabb hibák! -
bibliator
aktív tag
válasz
LilProphet90 #5815 üzenetére
Hát beírtam, de nem lehet beállítani.
-
juve600
nagyúr
válasz
Black&White #5816 üzenetére
-
Black&White
addikt
Tölthető:xiaomi.eu_multi_MI9_20.1.16_v11-10
-
bibliator
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehet a böngésző alapértelmezést a gyáriról a Chrome rá áttenni, vagy letörölni a gyárit. Tele szemetel mindent reklámokkal. -
Karavik
veterán
válasz
Black&White #5809 üzenetére
Az új MIUI launcher-vel érkező új animációk laggoltak, ráadásul FC-t okozott, ha az app vault ki lett kapcsolva, vagy app vault helyett Google Feed lett beállítva. Ez miatt a mostani ROM kiadásban (20.1.16) MIUI launcher downgrade-elve lett stabilan működő változatra.
Most kimondottan lényeges stabilan működű ROM kiadás, mert jövő héttől Chinese spring festival miatt egy darabig nem lesz frissítés ... -
LilProphet90
senior tag
válasz
Black&White #5809 üzenetére
Meglátjuk. Amennyire kivettem, Mi 9-szériát érintette csak, úgyhogy lehet amúgy sem tüntetnék fel külön.
-
Black&White
addikt
válasz
LilProphet90 #5808 üzenetére
Lehetséges...
Az e heti china devben ott van a gyári android animáció is, de az sincs megemlítve itt, mint új feature. -
LilProphet90
senior tag
válasz
Black&White #5805 üzenetére
Köszi, akkor még pár hétig marad a szürke keret :D
-
juve600
nagyúr
válasz
Black&White #5805 üzenetére
már tölthető ?
-
Köszönöm a válaszokat.
A készenléti fogyasztásról nagyon sok bejegyzés van, ahogy olvasom azért nem teszi "használhatatlanná" a telefont. Szerencsére a cégben a vezetéknélküli töltővel bármikor tudom tölteni. -
Black&White
addikt
Xiaomi.eu 20.1.16 changelog:
Új hozzászólás Aktív témák
ma Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy ruhás topik
- Projektor topic
- One mobilszolgáltatások
- Megújul a Netflix tévés appja
- Opel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest