- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
Engem az őrjít meg, hogy már nem tudom, melyik verzióban volt ben nez vagy az az apróság, amit szerettem, persze jellemzően nem azonosban volt meg minden
pl. amikor töltőre dugtam, valamelyiknél kiírta, hogy kb.mennyi idő feltölteni. meg kikapcsoláskor az elköszönő képernyőn ott volt, hogy reggel 6-kor újraindul ütemezetten, ezeket bírtam, de most egyik sincs.
hiába, van a MIUI, amit szeretek, és van frissítés, de sosem tökéletes, meg van a többi rendszer, aminél imádkozhatsz, hogy egyszer még frissítsék, és javítsák a hibákat... nexusom még nem volt, de ha jól olvasom, azért ott is sok az anyázásszerk.: ez a 6.4.14. már zárja a bootloadert?
-
heidricha
őstag
Ez standby. Ha már felveszem és böködöm, az egy más történet. Mindegy neki nappal van, vagy éjjel. Semmit nem állítok a telefonon, simán csak megérkezem haza, rábukik a WiFi-re, és onnan szinte nem fogyaszt semmit. A statisztika szerint a WiFi fogyaszt, akkor is, ha teljesen letiltom ahol csak lehet. Az a tippem, hogy WiFi = hálózat a statisztika oldalon.
-
ZolkoW
őstag
ébresztett, gondolom annak nincs jelentősége, hogy a telefonon előtte pár perccel már volt egy ébresztés.
(remélem nem arra a funkcióra gondoltál, hogy amikor a telefon ébreszt, a band is rezegjen, mert azt nem használom)az új romnak is ugyanúgy megvan a dupla bugja: ébreszt reggel, hangerőgombokkal (vagy mittudomén, akkor ébredek) szundiztatom, és ezután nem működnek az alsó menügombok. már rájöttem, hogy dupla home érintéssel vissza lehet kapcsolni őket (mire van egyáltalán ez a funkció?!) , de a másik, hogy ilyenkor az értesítési sávot nem lehet lehúzni. egyszer valahogy sikerült megjavítanom, de ma reggel pl. nem. a beállításokban a gyorskapcsolók átrendezgetésével,meg mindennel próbálkoztam... :/
-
Tomi_Ohl
veterán
Már egy jó ideje használok TWRP 3. 0-t. Kezdetekben volt vele baj (lassan flashelt), de azóta jött rá frissítés és javították. Jelenleg nincs semmi hátránya a 2.x-hez képest.
ittakary MM alapú global stable még nem jött ki (pedig úgy emlékeztem), csak fejlesztői van a hivatalos oldalon: [link]
Szóval most vagy felteszed az alatta található 4.4-es stabil romot és vársz az újra, vagy felteszel fejlesztőit (használhatod hozzá a leírást a blogomban). -
És akkor MM mehet ennek a kütyünek, jól bírja?
Nekem nem kell magyar trükközött ROM, angolul lesz használva a teló, szóval egy sima fastboot ROM amire jönnek szépen a frissítések bőven jó lesz nekem
Valami ilyesmi linket még így utoljára kérhetek? Ja és igen: a felrakás menetéről egy how-to -t is
-
Vegyél iPhone-t. Abban olyan védelem van, ebben nem. Ebben TÁVOLI védelem van, amihez kapcsolat kell.
Mellesleg a telefon zár is arra van. SIM-et cserél, bekapcsolja, telefon zárva.Meg azért tegyük hozzá, hogy nem gyári ROM-al használod, nem azon a területen, ahol hivatalosan elérhető.
Meg mondjuk nálam restart nélkül is lezár, kb 1 perc után, pedig SIM-et sem cseréltem.
-
havri1
félisten
No, hát tesztelgettem az én telefonomon ezt a mi biztonsági szoftvert, nem az igazi..
Szimuláltam, mintha az enyém elhagynám. Kikapcs, sim ki, másik idegen sim be, elindit, semmi!!!! Simán bejelentkezik, használható a készülék. Egy értesítés jön, hogy a sim nincs aktiválva a micloudban, katt ide az újraaktiváláshoz..
Mi weblapra fel, (telefon mellettem online az asztalon, neten is van), Látja a készüléket, hogy online. keresés..semmi. Zárolás, semmi!
Na aztán kikapcs, bekpacs, és kb 5 perc után jött a zárolás ablak.
Tehát: Lopott/ elhagyott telefonnál, ha kiveszik a simet, és nincs neten, vagy betesznek másik simet, és nem megy netre, addig simán minden adat kiolvasható belőle. (Nyílván ha van feloldó kód, miband stb, ezt meggátolj). Addig, ameddig a készüléket nem engedi netre (természetesen webről kiadva a zárloás parancs), majd nincs ki be kapcsolva, esetleg új rom, factoiry default, az égadta világon nem történik semmi sajnos. -
-
ZolkoW
őstag
1 nap alatt még kevés a tapasztalatom, de a MiBanddel tényleg lehet valami, BT-on zenét hallgattam, utána nehezen kapcsolódott, újrapárosítottam, de nem akarta feloldani a képernyőzárat. már késő volt, nem indítottam újra emiatt, de reggel (éjjelre kikapcsolom) megint ment jól.
a Chrome kifejezetten pörgősnek tűnik még az előzőhöz képest is. -
Milestone2
nagyúr
Mi Note-ra tegnap kijött a GLOBAL FASTBOOOT ROM, csak nem bírtam magammal este (aztán hajnal lett belőle) és felraktam a Virgo Global 6.3.17-et. Ugye csak FASTBOOT adták ki, hát nagy mentések után, nyelve egy nagyot lefuttattam volna a MiFlasht, de nem igazán akart a WinFos érzékelni a telefont. Aztán fastboot parancsok se, adb se. Újratelepítettem a MIPCSuite-t hogy a driverek rendbe legyenek, na ezután benyögte a Win10 hogy most ő frissíteni akar új Insider buildra , szuper egy óra alatt végzett is. Még a várakozásban kitisztítottam a teló USB bemenetét, kábelt is cseréltem. Mikor kész lett a Win frissítés, eltűnt az egerem. Éjjel keresni másik egeret...mire találtam egyet addigra elkezdett működni az első is. Így hajnalra lett működő Win-MiNote fastboot kapcsolatom. Mindezt hogy lássam milyen "Magyar" van a Globalban jelenleg (viccesen semmilyen, nagyon kevés magyar és nagyon sok angol) meg még arra voltam kíváncsi esetleg nem trükköznek-e, nem zár-e vissza, de nem. Igaz délután még azt terveztem, hogy mivel végre találtam az eddigi kettő custom (AOSP by Ivan, official Flyme) ROM mellé egy újabbat (YunOS), hogy azt is kipróbálom, de már nem maradt lelkierőm. Most egy kicsit álmos vagyok.
De az igaz, hogy a MiFlash nagyobb rendet vág, mint a recovery-s zip telepítése...
-
Egyébként amire eddig nekem kellett, mindig jó volt. Kocsiba meg van GPS.
Azt azért erős tulzásnak éreztem, amit írtál(mármint, hogy szar a Mi4 ahogy van). Másfél éve megvan, és csak azért cserélem, mert jött Mi5.
Az áráért én teljesen korrektnek érzem.
Persze, megértelek, elég sok gondod van vele, úgy lehet én se lennék boldog.
-
ZolkoW
őstag
nem vonom kétségbe, hogy a tied is hibás, és másé is, de az alapján, hogy vajon hány embernek van, és abból hányan írták be ide a nyűgjeiket, az alapján én még tartom az 1%-os tippet. nem is igen tudom, van-e olyan telefon, aminél jobb ez az arány, a topicok alapján, persze mindet nem olvasom. meg ez rajtad ttól még nem segít.
A beszélőkéje nem egy extra hangos, de halknak azért nem mondanám. vezetékes headsettel alig párszor használtam, de ott szerintem a headset lesz a baj. kijelző sárgulást tőled hallok először, ez meglep. GPS nálam még nem hibázott, igaz, pár túrán (ebből volt a több) és néhány autós navigáláson van csak túl.
a kijelző (fényerő, betekintési szög/feketék) szerintem csak bő közepes, ebben el tudnék képzelni jobbat. azért verőfény mellett is olvasható. ROM: a 7.1.3-as stabillal azért nekem elég f*sza, de nem 100%-osan hibátlan. ez pár hónapja van fent (amióta kijött, nem tudom, az mikor volt), azóta egyszer kellett újraindítanom a napi kikapcs mellett. néhány naponta egyszer van olyan, hogy a másik fél nem hall, ha beszélek, ilyenkor átrakom kihangosítóra majd vissza, és ha ezalatt még nem tette le, akkor meg szokott javulni, amúgy ez elég idegesítő még így is, hogy ritkán van.
Amit nem bírok megérteni, és szintén idegesít -de én elég szőrözős vagyok-, az az, hogy a fliptok miért nem ébreszti fel 100%-ban. használtam külső appot is, ami a közelségszenzort használja, az se volt tökéletes. ez vagy valami android hülyeség, vagy nem tudom, de csodálkoznék, ha minden androidos telefonon így működne. kb 80% a találati aránya, a maradékban meg kell nyomnom a bekapcs gombot. lehetne mondani, hogy nem nagy cucc, de ha valami van, akkor működjön, nem??ha nem lenne gyengébb a kamerája, akkor a Redmi 3-at ajánlanám mindenkinek, így viszont senkinek nem ajánlok semmit :-D
-
Thumas
tag
Hát igen eléggé odébb vannak árban valamint 5" nálam a max a nagyon max. Szóval esetleg Redmi 3? Majd ott is olvasgatok forumban de esetleg azt ismered?
Köszi mégegyszer a válaszokat, nem szeretnék lukra futni, az 1Semmel teljesen meg vagyok elégedve csak sajnos a mikrofon valamiért bemondta az unalmast. -
Milestone2
nagyúr
Nyilván. (3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz)
De sajnos már vannak olyan helyek Magyarországon is (és ez szerintem egyre nagyobb teret fog hódítani), hogy ahol 4G-t szór a szolgáltató egyszerűen "elfelejt" 3G-t biztosítani...mondván ott a gyors-hiper-szuper 4G, akinek meg nem 4G-s telefonja van annak úgy is elég a 2G...
Vannak olyan helyek, ahol vagy 4G (B20) vagy 2G...bele lehet futni rendes nagy szívásokba...
-
cimp
senior tag
Ez az Mi4 úgy szar ahogy van! Barátom is panaszkodik, hogy GPS többnyire nem működik, meg be van lassulva az egész telefon. Neki is laggol folyamatosan. Míg az Mi3 olyan finoman működik, hogy csak tátom a számat. Ezzel a közös ROM dologgal szerintem valami erősen sántít. Annyira közös, hogy a 3-hoz csinálják csak éppen a 4-en is eldöcög valahogy. De az vicc, hogy egy több memóriával rendelkező gyorsabb procival szerelt cuccon szarabbul fusson!
-
Milestone2
nagyúr
Nincs a kezemben Mi4.
Mi Note készüléken szűz telepítés után ebből a mappából felrakott Google tökéletesen FC nélkül megy.
De végül is nem ugyanaz a készülék.
Miért is működne minden tökéletesen.
Azt a kuvva Global-t kell használni, abban van Google...
Abban meg más nem megy...meg még nem 6.0 -
-
Tomi_Ohl
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
Ott tényleg, de én emerre a leírásra gondoltam.
Nem teljesen értem, amit mondasz. Van egy fix system partíció (MM óta 1.2GB), amit ha wipe-olsz telepítés előtt, akkor teljesen üres lesz. Erre az üres partícióra telepíted rá az új ROMot. Ha maradt ott valami a régiből, akkor az már baj, mert azt jelenti, hogy nem futott le jól a wipe (régi CWM csinált olyat). -
Tomi_Ohl
veterán
Én azért több olyan leírást láttam, ahol előtte wipe-olnak. XDA-n különböző ROMok alatt is olyan van, de a MIUIHU tudásbázisban is. Ha előtte wipe-olod a systemet, nem kéne, hogy bármi maradjon. Data-n meg OK, hogy van pár kínai app a kínai ROM esetén, de azok mind eltávolíthatók. Global ROMban meg az összes Google app ott van, azt már kevésbé lenne jó wipe-olni. Szóval én így indoklom az álláspontomat.
petrson és mire váltasz?
-
Chaser
legenda
Nagy. Note1-ről váltok ha váltok, méretben/tömegben lehetne már kevesebb. Drága is nekem, az már túl fölösleges lenne. Ha nagyon extra kell note3 3/32 s650-nel vagy mi4c. Mi4s-en is elgondolkodtam, az már elég meggyőző mindenben és mégiscsak 5". Árban már kevésbé meggyőző amire nekem kell, mail, viber, böngésző és néha navi
lehet csak redmi3 lesz a végén.
-
Bembee12
aktív tag
Én írtam az ibuygou preorder-t.
Nekik kifizeted előre a terméket a postát + a termék 5%-át. Ezután ők feladják postára, itthon amikor megérkezik akkor megy rá az áfa/vám, amit NEKED kell kifizetni. Majd ha kifizetted a áfát/vámot, akkor annak a csekkjét (fotóját) elküldöd ibuygou-nak, ők meg visszautalják neked paypalra az áfa összegét.Igen tudom ez rizikósnak hangzik, bár egyre több bolt vállal be ilyet.
Én csak annyit tudok mondani, hogy nekem már egyszer visszautalta az áfát az ibuygou. -
ZolkoW
őstag
nem nagyon fog zavarni (nem mintha rohannék megvenni, de azért következőnek versenyben lesz, az szinte biztos) a magyar hiánya. a zárt bootloadert még mindig nem nagyon vágom, hogy nekem hátrány-e, de az előző telefonom is zárt volt, majd másfél éves korában kértem a gyártótól kódot, és annyi. Ha amúgy faján meg van írva, akkor egy stabil angol miuival tökéletesen ellennék.
(mellesleg ha zártra csinálják, és Európában picit is gondolkodnak, akkor azért én nem lepődnék meg, ha kerülne bele magyar is).Win10 : volt, egy frissítés is jött 2 hét alatt, de csak eddig bírtam
Nem tudom, hol tart, akkor a MIUI kameránál sokkal lassabb volt és nem tudott 20-25 centinél közelebbre fókuszálni. Meg bugok is voltak. Megszállott WP fanatikusoknak ajánlanám csak -
-
-
ZolkoW
őstag
ez HUTCHDB-nek szívás most, de biztos megoldják valahogy... viszont most elgondolkodtam, hogy lehet, hogy be kéne kapcsolnopm a funkciót. Elég egy MI account hozzá? illetve hogy fog aktiválódni? mert most pl. van rajta feloldóminta, de azért az elég könnyen kitalálható. Ha feloldják, és nem állítják vissza gyárira, akkor ugyanúgy használhatják, mintha nálam lenne, nem?
-
Milestone2
nagyúr
És mi van a google val? Itt ez a mappa, külön-külön feltelepíted a 6 elemet (service-ből nyilván csak a neked megfelelőt 4.4-re kitkatot, 5.x-re Lollit, 6.x-re MM-et) aztán már mehetsz is beállítani az accountodat a Settingsben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged