- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pkiss
csendes tag
Köszi,
csak a Fastboot működött, az sem egyszerűen. Előny viszont, hogy a hátlap le-fel pillanatok alatt, könnyen megy.
W7 64-gyel, kikapcsolt Internet Security-vel nem tudtam megoldani, a logfile-ban össze-vissza írt mindent. Lehet, hogy valami más program nem engedte a scripteket futtatni, vagy a drivereket sem telepítette rendesen. Jónéhányszor próbálkoztam, míg W7 32 bit-es laptopra tettem, és minden azonnal sikerült, ugyanúgy jártam el.Az összefoglalót szerintem kicsit egyértelműbbre lehetne alakítani a tapasztaltak alapján, kb így (aláhúzással jelölöm a javasolt - kissé szájbarágós szöveget):
2. installáld fel a felajánlott helyre vagy C: gyökerébe egy könyvtárba (pl. MiPhone)
3. tölsd le a legfrissebb ROM-nak a MiFlash verzióját innen (az oldalon bármelyik "MiFlash Fastboot Version" alatti - nyilván legfrissebb változat - választható)
4. csomagold ki az exe elindításával oda ahova a MiFlash is került vagy egy tetszőleges nevű (space nélküli) könyvtárba, ha a program által felajánlott (C:\Program Files\Xiaomi\MiPhone) könytárba telepítetted
5. tedd Fastboot módba a telefonod
(Hangerő le + Bekapcs gomb nyomvatartása amíg megjelenik a Mi logo)
6. csatlakoztasd a számítógéphez
7. várd meg amíg felismeri a telefont a számítógép
8. indítsd el a MiFlash.exe programot, a Browse gombbal keresd meg a könytárat, ahova a Miflash-t kicsomagoltad, jelöld ki annak az image könytárát, frissits a refresh gombbal vagy F5-tel, megh kell jelenjen a telefonod.
9. a Browse/Advanced menü -ben talózz ki minden fájlt felülről lefelé A felajánlott nevű fájlokat kell megkeresni az image könytárban. Ha megvan, a fájlok a teljes elérési úttal látszanak
(ezeket a fájlokat ott találod ahova a ROMot kicsomagoltad)És odaírnám kérdéssel, ameddig nem ellenőrzi valaki a W64 esetleges nehézségeit. Ha csak nálam jelentkezett persze, akkor nem. Nem okoskodás, inkább ez a néhány sor, gyorsabbá teheti sokak számára a használatát. Azért írtam le, mert fantasztikusan jónak tartom az összefoglalót. Ha nyugodt lettem volna, és nem pánikoltam volna, onnan magam is meg kellett volna oldjam a felélesztését a telefonomnak.
A kapott válasz "lenyugtató" is volt, kösz. -
Karavik
veterán
Ami még fontos. MiFlash fastboot script beállítás: flash_all_wipe.bat gyalul mindent, tárhelyet is!
Gondolom nem kezded el belakni a telót fastboot telepítés után, hanem egyből teszed is fel a valamelyik említett magyar nyelvű ROM-ot. Így elvileg nem kéne (Ingrzy szerint, én nem is csináltam), de egy gyári recoveryből indított full wipe biztos nem árt neki (főleg ha full másik verziót tolsz utána). Ha mondjuk MIUIAndroid mellet döntesz, soron köv többi frissítésekhez már elég updater app, vagy OTA, nem kell wipe! (legalábbis amíg a v5 főverzió tart, biztos nem).
-
Karavik
veterán
Akkor a megoldás kurv@ra egyszerű. Szépen vissza kell mindent állítani a gyári állapotra az alábbi módon:
Letöltöd a számítógépedre a gyári, stabil JLB17.0 Fastboot verziót. Ezt MiFlash-el feltolod a telóra (fastboot script: flash_all_wipe.bat ). Ezután gyári Recovery-vel feltelepíted Vagyula valamelyik magyar nyelvű JLB ROM-ját, vagy MiuiAndroid 3.7.19 multilang ROM-ot és a problémákat máris elfelejtheted garantáltan (abban az esetben, ha a teló nem hibás és eredeti) -
-
zyzz
tag
Személy szerint még nem találkoztam a problémával, de kiváncsi lettem. Egy rövid google keresés eredménye fordítóval - a jelenség a MIUI szoftverhez kötődik (a lényeg átjön, nincs most időm magyarítani, remélem így is segít):
It is because you have enabled SMS verification of synchronization XIAOMI account.
You start the sms application, you go to menu, then settings and you uncheck Enable cloud messaging
If you had saved these settings in miui backup, be careful not to restore these settings
The SMS is sent every time you xiaomi logs you on to sync
It happens when we activate the "messages in the cloud" or "cloud sms".
-
Neck
veterán
Számomra ez nagyon érdekes, hogy furábbnál furább anomáliák jönnek elő, csak nálad, tömegesen.
Nemtudom miért, de úgy érzem, hogy ez nem a telefon hibája...Ez eléggé OFF, de már nagyon kikívánkozik, és akinek nem inge, ne vegye gatyára, DE!
Akinek fogalma sincs mi van angolul odaírva valahová, vagy fordítsa le szótárral, vagy olvastassa el valakivel, aki tud angolul, vagy tanuljon meg. Pláne ROMcsere és hasonló dolgok esetén.
Sajnos a mi nyelvünk nem világnyelv, hozzá kell szokni.
Ez a nyomom a next next next-et anélkül hogy tudnám mire nyomok... nem csodálkozom, hogy előjönnek ilyen dolgok...Nekem pl eszembe se jutna olyan nyelven ledokumentált cuccot felrakni, amit nem értek. A telót meg gyári angol nyelven használom.
Na mind1, köszönöm, egyes, leülök magamtól
-
vagyula
senior tag
Tedd fel a gyári,stabil JLB20-at és teszteld vele 2-3napig.
Ha ugyanez a helyzet fennáll, gariztasd,mert nem szoftver baja van,így Te nem tudsz mit tenni. -
Azért a 17es mert akkor már volt mi2s és azt a romot itt többen használják, stabil mint a kocka. Én is használom napi szinten a vagyula féle modját. A teszt miatt mégis a stock változatot tenném fel. Arra ügyelj, hogy más rendszer ezzel együtt csak TDB-tal megy. Tehát ha van egy frankó wajk féle belakott rendszered, azt utána nem tudod majd használni. Szerintem backup, tdb, jlb17 fel, google acc be és teszteld.
-
Disque
aktív tag
A Defym +40 valahány fok felett nem töltődött, (az MI2-t még nem sikerült megfőzni) azért hogy kímélje az aksit, meg gondolom, hogy nehogy felrobbanjon
elképzelhető hogy szakadt hőfokszenzorral is inkább úgy dönt a teló, hogy jobb a biztonság.
Az érintkezőket nézd meg, nincs-e rajta oxidáció, de ha maga az érzékelő haldoklik akkor jó eséllyel aksicsere lesz a vége. -
Lenne ötletem, de neked nem... vicceltem. :-)
Szóval az akku tartási idő normális szerintem. Az nem jó, hogy a végén zuhan a nullára és előtte Tesla Powerről még tölt is. Szoftveres bug lesz szerintem, valami battery saver, vagy cpu mahináló szemét nincs a telón?
Két hete sincs hogy ezzel gondod volt, tehát hamarabb előjön. Full wipe, gyári updater vissza, jlb17 fel (újabbat ne...), és csak egy puci google accot neki, hogy a teló számok meglegyenek. Ne használj restore appot és ne telepíts semmit! Olyan nap-hold-mars effektusnak tűnik. Ha ekkor is előjön akkor garba vissza, de nem akku hibának tippelném (mert az vagy fixen szar, vagy gyengül, de olyan nincs hogy hol jó, hol nem ) 2 hét múlva mesélj hogy előjött-e. -
Neck
veterán
Tegyél vissza egy gyári ROM-ot, használd így vagy két hétig, ha megint előjön a probléma, gari.
Vagy akksi csere.Nekem nem csinál ilyet, sőt, kifejezetten jó az akkuidő. Kimentem a Schwarzwald-ba ismerőseimmel túrázni, nagyon gyenge / vagy egyáltalán nem lévő térerő mellett írogattam Whatsappon a csoportnak, plusz facebookra (utazás közben, kocsiból kocsiba ezzel kommunikáltunk), aztán volt benne egy fél órás navigáció is, emellett csináltam 80 fotót (több HDR képpel, fotók hamarosan
), aztán elmentünk sörözni, stb.
Hajnali 4-kor néztem rá a telóra, 30%-on volt az akksi, reggeltől.
Normal módban, automata fényerő mellett, mobilnet végig 3g preferred-en.Szerintem ez így ahogy van kiváló.
-
janston
aktív tag
Ha szoftver hiba, akkor egy teljes wipe-al való újratelepítéssel lehet próbálkozni, és csak néhány programot telepíteni és tesztelni egy ideig.
Ha nem szoftver hiba, akkor szervizeltetni kéne...Nekem is volt mostanában egy ismeretlen eredetű hibám a fényerővel kapcsolatban, meg ez a bluescreen sem nagyon tetszik az AP miatt, amit fentebb említettem. Ezek miatt egy kicsit most ki vagyok ábrándulva én is.
Jah! És az a gyári töltő + átalakító dolog egy halom kaki (már ha olyan van), nekem 5 használat után szétcsúszott, szóval az USB-s töltés biztosabb, inkább azzal próbáld!
-
®abstract®
őstag
nekem folyamatosan jó.
csak 1.rendszerem van mondjuk.
próbáld újra hátha megjavul.
van másik ötletem ha nem lenne jó:ugye 2.féle rom van,az www.en.miui.com os és aa www.miuiandroid.com os. ha nem jó az egyikből a phone.apk vedd ki a másikból,csak jó lesz.Neck!
sok sikert hozzá!
-
Hozzászólásod téged minősít... Nevesincs újoncként fikázol, buzizol, seggfejezel, észt osztasz? Az ilyen primitív emberszerű lény mint te (természetesen kisbetűvel a t...) sajnos egyre több helyen előfordul... Azért remélem előbb-utóbb azért mindenhonnan kiutálják a fajtádat.
Na persze minden szavad színigaz, "jó pár vagyula féle" romot letöltögettél, de azért tényleg hosszadalmas lenne mindet kipróbálni. És ugyan azt is olvastad az előző napokban ahogy másoknak a stabil 16-17-es verziókat írták, de mi van ha az elmúlt pár nap alatt CSAK NEKED, a BUNKÓ GYÖKÉR ÚJONCNAK megmondják a tutit. Felteszed a telódra és te leszel a császár a tanyán. És majd onnan fogsz üzengetni a fórumozóknak akik nem lábaid előtt hevernek.
A 10/7 vonatkozik rád:
http://prohardver.hu/allando/alapelvek.html#moderacios-szabalyok -
Karavik
veterán
Újraindítottam, majd teszt. A közelség érzékelő megjavulni látszik az első telefonhívás alkalmával. De korai volt az öröm, mert a köv tel hívásnál már megint nem kussolt el a kijelző, ha lefedtem a szenzort.
Nembaj majd bekerül a changelog-ba mint fixes pénteken.Ez jut eszembe erről:
Számítógéppel olyan problémákat lehet megoldani, melyek nem léteznének számítógép nélkül.
-
-
vagyula
senior tag
A MIUI 1-2 havonta a fejlesztői romból kiad egy stabil változatot.
Ha hivatalosan,elsőkézből veszel mi2/s-t,akkor stabil rommal fogod kapni,ami odexed verzió (nehezebb moddolni,de gyorsabb ???), nem rootolt, valamint csak kínai és angol nyelvet tartalmaz.
Ennek a stabil romnak a legfrissebb verziójából készült ez a rom,azzal a módosítással,hogy deodexeltem,alapról rootolt és tartalmazza a multilangot is. -
Wajk
addikt
ha mind a ketten tapasztaltátok, és az egyikőtök a hivatalos, a másik pedig a MIUIandroid-os ROMon, akkor az MIUI bug lesz. Esetleg azzal lehet próbálkozni, hogy a rendszerben lévő csengőhangot válasszatok, vagy ha eddig az volt, akkor meg töltsetek le egyet és úgy próbáljátok meg. Ha így is rossz, akkor ez van
Memóriahasználat: ezt az Androidos beidegződést elfelejtheted, tudom milyen amikor 30MB alá esik a szabad memória és harc van minden MB-ért. De ez a Mi2 esetében nem játszik. 2GB van, lehet garázdálkodni.
Az hogy most 1.2GB vagy "csak" 1GB van szabad nekem nem fontos. De elfogadom ha valakinek igen. Nekem fontosabb hogy ki legyen használva a rendszer amennyire lehet. Memóriából minden sokkal gyorsabban indul azt ugye nem kell mondanom. A jól megírt programok pedig nem csinálnak semmit a memóriában csak várják az indulást. Ez az Android lényege csak memóriával nem bírta igazán.
Szerintem nem az a lényeg, hoyg minél több szabad RAM legyen, mert az olyan, mintha lenne egy 500LE-s sportautód de csak 30-al mész vele, hogy legyen minél több szabad lóerőd. Szerintem.
Szóval szerintem nem eszi, hanem használja a RAMot
de ahogy ®abstract® is említette azt a ROMot használd ami neked a legjobban fekszik, mindnekinek más a preferenciája.
-
Wajk
addikt
a visszajelzések szerint elég jól sikerült a 3.6.28, szóval csak bátran, abből is elég leszedned a miuiandroid_lang_aries-3.6.28-as verziót, abban benne van a magyar nyelv is.
Mivel most ismerkedsz még a készülékkel, ezért szerintem a legjobb módja a frissítésnek ha az Updater appból indítod a telepítést, és újraindítás után már a friss verzióba is kerülsz
ha még nem tetted volna, érdemes átolvasni a Téma összefoglalót...
(#3556) Williamgrant az OTA is keresztbe flashel? hát erre azt mondanám, hogy gáz, de mindneképpen érdekes. Ezért szeretem a CWM-et használni, ott elég direkte megmondod, mit hova aztán kész.
Az automatizálás jó dolog, én is kényelemes vagyok, de sajna néha visszaüthet mint ebben az esetben is. Én is eleresztettem volna pár anyázást, ha TDB-ben egy jó kis rendszerem lenne "odaát"
és ha CWM-ből ráerőszakolod? akkor aligha fog rinyálni. vagy onnan se tudsz a közelébe férkőzni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest