- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
válasz
morfondőr #19332 üzenetére
Éppen pont ma frissítettem fel a jelenlegi legutolsó Miui8.3-as 7.5.25.-ös Xiaomi.EU firmware-re unokahúgom tartalék Mi2S telefonját.
Megjegyezném, hogy nem az övé az első olyan Mi2 telefon, aminél ez a művelet csak akkor sikerült, amikor már legyalultam a telefont szoftveresen. (Különben a TWRP hibákat dobál és nem megy fel a friss rom.)Szóval command parancssorban feltoltam rá a legutolsó stabil kínai fastboot romot, aztán lecseréltem a recovery-t a xiaomi.eu által az androidfilehost-ra linkelt februári TWRP-re (bár ahogy néztem, létezik már 3.1.1 májusi is a twrp.me másik helyen). ARIES TWRP fog kelleni!
TWRP recovery-be bootolva is fel lehet másolni a rom-ot a telefon belső tárhelyére, mert látni fogja az USB tárhelyet recovery módban is a windows-os számítógép, ha már fenn van az MTP driver.
Mondjuk én megszokásból a TWRP által létrehozott TWRP könyvtárba másoltam a zip fájl-os romot.
Wipe data, cache, dalvik cache hármas után pedig fel is ment szépen. A végén még opcionálisan megkérdezi, hogy akarjuk-e a SuperSU-t, azaz rootolás is meglegyen-e.Persze a nulladik lépés, hogy felteszed a szükséges drivereket a windows-nak. MiFlash program ezt elvégzi.
Ha Win8, 8.1 vagy 10-es operációs rendszered van, akkor persze a driver telepítés előtt speciális boolással ki kell kapcsolni az eszközillesztők aláírásának szükségességét, aztán egyesével le kell okézni a nem aláírt driverek-re feltett kérdéseket, miközben a miflash setup fut. -
DrKapocs
őstag
válasz
morfondőr #19328 üzenetére
Igen, összevonja.
Igen, a multiban van magyar nyelv és gaps. A globalban nincs magyar nyelv, gaps van.Az, hogy mit érdemes feltenni, arra mindenki mást mond. Kell magyar nyelv, nem kell, OTA fontos, nem fontos, stabil vagy dev romot szeretnél, stb. Ezt Neked kell tudni, hogy mi a fontos számodra.
-
Lordus
senior tag
válasz
morfondőr #19326 üzenetére
hi,
Karavik forumtars leirasa:
1. Töltsd le a legfrissebb MiFlash-t, csomagold ki és telepítsd rendszergazdaként (ha volt előző verzió, akkor töröld): [link]
2. Töltsd le a legfrissebb china developer fastboot ROM-ot (.tgz) csomagold ki a C meghajtód (merevlemez) gyökerébe: [link]
3. Futtasd az MiFlash-t rendszergazdaként, klikk BROWSE és tallózd be a kicsomagolt fastboot mappát.
4. Indítsd el a telót fastboot módban (bekapcsolás a hangerő LE és POWER gombok nyomva tartásával).
5. Csatlakoztasd a telót USB kábellel PC-hez, várj pár másodpercet, amíg a driver feltelepül.
6. Klikk REFRESH gomb az MiFlash ablakban ahhoz, hogy felismerje a telót és megjelenjen a teló kódneve
7. Jelöld be FLASH ALL opciót az MiFlash ablak alsó sávjában.
8. Klikk FLASH gomb az MiFlash ablakban.
9. Várj sokat amíg a teló magától újraindul....
10. Töltsd le és másold fel a telóra a legújabb xiaomi.eu ROM-ot: [link]
10. Kapcsold ki a telefont és indítsd el a telót fastboot módban (bekapcsolás a hangerő LE és POWER gombok nyomva tartásával).
11. Töltsd le a legújabb twrp recovery-t Mi2S-hez és másold a twrp.img fájlt az ADB mappába*: [link]
12. ADB mappából nyiss parancsablakot: SHIFT+JOBB klikk és klikk a "parancsablak nyitása itt" lehetőségen
13. Alábbi ADB parancs futtatásával telepítsd fel twrp recoveryt:
fastboot flash recovery twrp.img
14. Alábbi ADB parancs futtatásával indítsd újra a telót recovery módban:
fastboot boot twrp.img
15. TWRP-ben pipáld ki "Never show this screen during boot again" és "Swipe to allow modification"
16. TWRP-ből telepítsd fel az előzőleg belső tárhelyre másolt xiaomi.eu ROM-ot
17. TWRP-ből nyomj factory resetet: wipe dalvik/art+wipe cache+wipe data (wipe internal storage opcionális).
18. Válaszd Reboot to system lehetőséget a teló indításához (sokáig tart az első indítás)
19. Következő heti frissítéseket elegendő egyszerűen updater appból telepíteni.
*MiFlash telepítése után ADB mappát itt találod: C:/Program Files(x86)/Xiaomi/MiPhone/Google/Android -
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
morfondőr #18626 üzenetére
Ott más gond lesz szvsz mert a MIUI-ban nincs ilyen feature, hogy a teló lecsatlakozik a WiFi-ről ás átvált mobilnetre, ha a WiIFi eszköztől nem kap netet. Teló csak akkor vált át WiFi-ről mobilnetre, ha a WiFi kapcsolat megszakad a két eszköz között. Úgy tudod tesztelni, hogy pl. WiFi csatlakozás után, kihúzod az internetkábelt a router, digitalis elosztó...stb eszközből ahonnan a netet szórod, akkor a teló marad WiFi-n csatlakozva továbbra is, internetnek semmi köze a két WiFi eszköz kapcsolatához. A teló csak figyelmeztet, hogy megszűnt az internet elérés, de semmiképp nem vált át sehova, mint ahogy azt itt a képeken láthatod:
-
Karavik
veterán
válasz
morfondőr #17987 üzenetére
Meggyőződésem volt, hogy az fizikai home gomb beépített ujjlenyomat olvasóval de elbizonytalanítottál és ezért rákérdeztem iBuygou Amandánál, és itt a válasza amiben megerősítette amit tudni véltem
Egyben közölte is, hogy a 128GB Mi5 modell kiadása kicsit csúszik:
"Yes,it is physical Home button with intergrated fingerprint .
Oh, sorry to tell you that xiaomi only release 32G and 64G version on 1st March, 128G will not release on that day ,it may delay release few days .. please kindly note that ibuygou will take few days to stock it after release."
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
morfondőr #17987 üzenetére
Nekem az az érzésem, hogy rendes nyomógomb. Ha, kapacitív felület lenne, akkor azt is állandóan "ébren kellene tartani". Mondjuk nálam sajnos nem a gombon bukik a dolog ...
(#17985) Karavik
Végül feketét rendeltél? Én más színt nem nagyon láttam az iBuygou-n(#17988) vicces1
"Lehet, hogy be akarnak csapni?"
Mondjuk down-clock-olt S820-at más gyártó nem árul -
Attipapa
aktív tag
válasz
morfondőr #15770 üzenetére
2 éve,mióta meg van a telefon,ezt használom,tehát nem először volt bekapcsolva az IGO. Soha ilyen melegedést nem tapasztaltam. Az IGO szülinapp progi egyébként hivatalos android fejlesztés! Nem csak az IGO alatt volt ilyen forró a telefon, hanem bármelyik app futtatásakor,pl.: chrome böngésző. Az a lényeg,hogy amikor a kijelző élt, akkor mindentől forró lett,szinte sütött a kijelző. Sajna nem volt nálam a laptop-om és nem tudtam visszarakni a CWM recovery-t hogy felrakjak más romot,így egész hétvégén ez a melegedés ment. Már a végén teljesen kikapcsoltam a telefont,mert attól féltem,ami be is következett.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
morfondőr #14800 üzenetére
" ... a quick settings felett nem bug, hanem fícsör ... "
Sajnos tudom én ezt nagyon jól. Ezért volt ott a smily. Karavik #14802-es hozzászólását elnézve egyre kevesebb az esély rá, hogy azt onna kivakarják. Egyébként én sem használom. Pontosabban talán használnám, ha bármilyen lejátszóra rá lehetne állítani, de ez így egy kalap ...(#14802) Karavik
Sajnos úgy néz ki megint olyan irányba haladnak a fejlesztések, amitől nekem feláll a hátamon a szőr. Az a ba**om nagy óra is csak a helyet foglalta eddig, erre most odatették mellé a "napocskát". -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Parfüm topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 25
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- weiss: Pant* rant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest