Hirdetés
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One UI zápor esett a hétvégén
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tatyla
őstag
OC-t hogy tudom uninstallalni?
-
roti86
őstag
A JIT angolul: "The JIT is a software component which takes application code, analyzes it, and actively translates it into a form that runs faster, doing so while the application continues to run"
Magyarul a lényege, hogy a processzor igényes alkalmazásokat gyorsítja.
szerk: nézed meg ezt a hozzászólást: Link
-
Fonyod
tag
Igazad van, de ha jól tudom, akkor éppen az az ujitás benne, hogy "beszél" is. (Bár nem beszélek angolul, de hogyan forditanád azt, hogy text-to-speech? Én azért gondoltam, hogy ott lehet beállitani, illetve a pluszban letöltött svox file-ban francia, német, angol, amerikai angol, spanyol és olasz nyelv van. Arra gondoltam, hogy ezek nem a képek megjelenitéséhez kellenek)
-
tomao
tag
hát nem tudom, én nem tudtam semmire használni az apktoolt mert ki még csak-csak kitömörítette/lefordította az xml fájlokat, de visszacsinálni nem tudta, (az apk-ban bináris xmlek vannak) folyamatos error üzeneteket kaptam, ezért én hex editorral túrtam anno a status_bar.xmlt is egy leírás alapján mert nem lehetett visszalakítani binárissá
-
-
Bibby
addikt
Én is boldog tulaja lettem egy ilyen kis gépnek. Egyelőre alig tudok betelni vele, hihetetlen jó vétel az áráért.
Kérdésem lenne viszont elsőre:
Letöltöttem barcode scanner nevű programot, de akárhonnan scannelek QR kódot, a marketen akarja keresni, és nem mindig jön rá találat. Ennek így kell működnie? -
roti86
őstag
Ha csak winrarral tömörítem ki, akkor nem lesz benne ez a fájl: framework-res\res\values\bools.xml
Érdekes.
eztszeretném elérni vele: "a framework-res\res\values\bools.xml -ben
config_disableMenuKeyInLockScreen erteket true -ra allitva nem oldja fel az alap lockscreen-t a menu gomb." -
Fonyod
tag
Szia Mindenkinek!
Két kérdésem lenne, biztosan tudtok segiteni!
1. Feltettem az uj Full Caller ID-t, aminek a beállitásaiban van lehetőség arra, hogy "beszéljen" is. (Text-to-speech - ebben én az incoming calls-t pipáltam ki. Gondolom itt kéne neki kimondania a hivó nevét. Próba - nem beszél!Vissza a beállitásokba, check for text to speech - ez felvitt a marketre, ahonnan letöltött egy file-t, majd kiirta, hogy telepiti az SD kartyara. OK! Újabb próba - nem beszél!
) Hogyan lehet szóra birni?
2. Mi az a "JIT" és mire jó?
Köszönöm!
-
qltsar
veterán
na egyszerű kis észrevétel, de már az overclock előtt gondoltam hogy ezzel fogom tesztelni mennyit is számít az egész. aki még nem oc-zte a telóját, töltse le a Radio Ball 3D Demo játékot marketről, a menüben vegye ki teljesen a texture filteringet, és nézze meg, hogy mennyire akad a játék. OC után, ugyanazokon a beállításokon, szerintem tökéletesen játszható
. //azért remélem nem fog megsülni a processzorom//
-
tomao
tag
a magyarítást talán meg lehetne oldani a romban ha valaki lenne olyan szíves és csinálna egy nandroid backupot az eredeti magyar romról, feltöltené és megosztaná velem, abból kiindulva több mint valószínű, hogy tudnék csinálni egy teljesen magyar változatot, meg talán működő eredeti üzeneteset is
ja még egy kérdés ez a jit és oc elég biztosan működik ahhoz, hogy beletegyem az lr845-be? Tapasztalatok?
-
Zoly75
aktív tag
Hali!
Látom sokan raknak fel romot, meg írnak, meg túlpörgetnek, meg ilyenek.
Én ezektől alapban tartok, főleg, hogy fontos, hogy mindig működjön a telefon, ügyelet miatt.
Viszont valami stabil megoldást lehet, hogy kipróbálnék, ha gyorsabb lesz a telefon, tovább bírja az aksi, és minden ugyanolyan magyar marad, mint a gyáriban. A TouchPal gondolom felrakható lenne utólag. És nincs semmi nyűg és kompromisszum vele.Zoly
-
roti86
őstag
1. Ha csak magában a JIT-et alkalmazom, akkor az ugye nem meríti az akkut?
2. Próbáltátok már a legújabb Mr.Edition 1.7 ROM-ot? Gyorsabb/Lassab mint Tomao romja, miben másab?
3. A telefont ha beszélek valakivel és maxra állítom a beszélgetés hangerejét egy kicsit halknak találom. Van e esetleg mód ennek növelésére?
köszönöm előre is aki ezeket megválaszolja
-
roti86
őstag
Ezt megpróbáltam volna megcsinálni, de nincs semmiféle bools.xml
. Pedig erre jó lenne ha rájönnétek. nekem az sem tetszik ha csak a felső gombra reagál a telefon, de az sem, hogy ha a menü gombot megnyomjuk 2x akkor feloldja a zárat.
Olyan kellene, ami reagál az alsó gombokra is, de csak a csúszkával lehetne unlockolni a képernyőt.
-
pgeri91
csendes tag
SetCPU-val meg tudod nézni az órajel(ek)et.(Bár én nem használom) Ugyanúgy működik mint az eredeti 528-as kernel, csak itt a max 691 Mhz. Használok swap-et, de csak tesztelés céljából, valamivel jobb így a memóriahasználat. Az idle állapotnak ugyanannyi az órajele, az nem lett módosítva.
Steve1207: alapból 2,2-ket dobálgatott a Linpack, úgyhogy van egy kis különbség
SetCPU-t én is csak annyira raktam fel, hogy megnézzem az órajelet, aztán uninstalláltam le.
-
Steve1207
veterán
Alapból nincs swap, de én nem is állítottam be semmit, így lényegében csak OC van.
Természetesen annyi a változás, hogy nem 528MHz-ig ugrál hanem 691-ig, de van idle (anélkül szerintem az 528-al is lehúzná fél nap alatt)
Sebességmérő progi: Linpack, nekem ezzel 4600-4700 körüli értéket ad most. Erre kíváncsi lennék egyébként, hogy alapból se OC se JIT-tel mennyit dob értéknek.
SetCPU legújabb verziója pedig kiírja az órajelet, én csak annyira dobtam fel, hogy valóban működik-e az OC aztán le is szedtem. Auto-ra felismerteted a procit aztán nem kell benne semmit álligatni, kiírja mennyin megy. -
qltsar
veterán
válasz
pgeri91 #4670 üzenetére
tehát akkor ha fastboottal így felrakom hogy : fastboot-windows.exe flash:raw boot boot-swap-overclock-v845.img, akkor csak az overclockolás fog működni, swap nem lesz ha nem csinálok? amúgy te használsz swap-et? egy programot tudsz nekem mondani, amivel megtudom nézni cpu jelenlegi sebességét? mégvalami, ugye nem folyamat 691mhz-en megy, itt is van idle stb állapot? annak mik a sebességei? esetleg erre is van program, hgoy megtudjam nézni, mikor mennyi az órajel?
-
Steve1207
veterán
Szerintem az OC nem veszélyes, ha hiba nélkül megy a készülék az elejében, akkor később se szabadna hibáznia és tönkremennie. Ha meg hibázna egy idő után, mehet vissza a gyári rom, meg van rá gari elvégre és akkor kötelesek utána járni a fagyásoknak, hibázásoknak.
Nyilván ha kipurcanna nem lehet visszarakni gyári romot stb, de nem hinném, hogy szervizben ezzel sz*rakodnának, elbírálnák hibásnak, adnának egy újat és kész.
-
Steve1207
veterán
Tegnap már fent volt, de akkor csak updatelgettem a dolgokat.
Töltőről 4-5 órája lett leszedve, azóta telepítettem és teszteltem 5-6 progit, beállításokat állítgattam, backupot csináltam nehogy valami gond legyen a rommal, romot raktam fel. Ezek után, most 94%-on van az akksi és 26 fokos.
Tegnap az updates próba alatt wifiztem is, nem merült jobban az akksi, mint szokott.
Szerintem ez a JIT dolog hasznos, mivel gyorsabban végzi el a dolgokat a proci ezért nem is húzza/izzasztja le annyira, mintha hosszabban számolna. Természetesen messzemenő következtetéseket nem tudok mondani még. Még éjszakai hozzászólásban írtam, hogy hol gyorsabb: boot, telefonkönyv lapozása folyamatosabb, navigon gyorsabban indul.
Az alkalmazások kezelésnél pl amikor belépünk, hogy listázza a progikat 3 - 4 mp alatt betölti ikonnal, nekem ez sokkal tovább tartott régebben (jav: most mértem le az időt, pontosan 3mp alatt megvan)
Ezen kívül volt olyan hozzászólás, hogy fagyott JIT-tel, itt még nem fordult elő. -
Steve1207
veterán
Jópofa dolog ez a rom módosítgatás. LR845 alapjával integráltam a kernelt, ezáltal 691MHz a proci max sebessége, integrált JIT, autorun iso eltávolítva, csengőhangok és sms jelző hangokból 1-2 maradt meg, hogy legyen alapból is valami, framework is az újabb féle, de az átalakításába még most próbálok belemenni, hogy is megy a dolog
valamint live wallpapers és vizuális wallpapersek kiszedve, támogatás persze megmaradt. Integrált legújabb launcherpro, dolphinhd, estrongfilexplorer, handcentsms. A rom mérete így 61mb lett!
A teló pörög nagyon, sebességgel nincs probléma -
qltsar
veterán
köszi, de szerintem el sem kell küldenem, az alap tomao-s van fent, amit egy kis zipbe felrakott valahol. de ha nincs meg elküldöm. ez tökéletes minimalisztikus fekete-fehér. majd az akksit csinálom meg olyannak, hogy 15%tól lefelé pirosodjon, meg lehet még egykét változtatás, de majd idővel. egyenlőre azzal küszködök, hogy valahogy bemountoljam a készülék system partíciót számítógépen, de nemigazán akar összejönni.
-
Lasy
veterán
küld el a tiédet, és megcsinálom.
mert amit én csináltam framework, az cseréli az ikonokat is, de csak fent... -
qltsar
veterán
válasz
Kicsirics77 #4624 üzenetére
rootexplorerrel megkeresed a system partíción a framework-res.apk-t,( /system/framework/framework-res.apk ) és rámásolod az sdkártyára, aztán azt meg felmásolod gépre. a webes felületen (kitchen) személyre szabod, hogy mégis milyennek szeretnéd a 'frémvörköd', aztán betallózod neki a framework-res.apk-t. szépen feltölti, aztán látni fogsz valami hasonlót:
PLEASE LOOK FOR THIS FILE IN PICKUP PAGE
UOT-AB-10-05-15-03-1.zip
ezt a zipet megkeresed a 'pickup page'-en, majd letöltöd. rápakolod az sdkártyára, aztán recovery mode, flash from sd-card, aztán kész is van az updatelt framework. (elméletileg) -
oidka
tag
kijott a skype, de lefagy
(#4644) valaki?
-
Kicsirics77
veterán
-
Lasy
veterán
kék akkuval!
a %-os kijelzés is megmaradt!És átlátszó a háttér alatta, de ha kell lehet még átlátszóbb is.
-
arany1989
tag
Nálam elindult, csak a 3D-s objektumokon nem volt textúra, csak sima fehér volt minden.
Talán azért mert nincs a készülékben 3D-s gyorsító.
Esetleg olyat nem e lehetne csinálni, hogy egy bizonyos részét a memóriának lefoglalni és azt kifejezetten videomemóriának használni, mint egy integrált videokártya féle képen?
De jó lett volna ha ez a kicsike is kap 3D gyorsítást, de nem :S sajnos
Azt nem e tudjátok hogy a Pulse Miniben van gyorsítás? -
arany1989
tag
Valaki próbálta már a készüléken a Need For Speed Shift-et?
Mennyire fut jól, ha egyáltalán fut?
Tudtok ajánlani valami jó 3D-s FPS vagy autós NFS-hez hasonló játékot?
Előre is köszönöm. -
oidka
tag
ha hibas framework-res fajlt toltenek fel azt hogyan tudom majd javitani? adb push-al vagy a gyari rom ujraflashelesevel?
megprobaltam kiszedni a felesleges ikonokat a felso sorbol, a bill. zarat is atirtam, engedelyeztem az auto fenyerot (es alacsonyabbra allitottam) es csereltem az akksi ikonokat a sajatra (szazalekos)
-
qltsar
veterán
na akkor
feltöltöttem neked egy kiürített iso-t: [link]
én eStrongs explorerrel csináltam, adtam neki root jogokat, szépen rámásoltam az sd kártyára ezt a fájt amit feltöltöttem, aztán estrongs file explorer, copy autorun.iso, aztán /data/cdrom/ belépsz. -> delete autorun.iso, aztán beilleszted a kiheréltet. (restart, biztos ami biztos) én win*os alatt, a device managerben letiltottam a cdromoknál, az 'Android adapter USB device'-t így még véletlenül sem nyitja meg, de ettől függetlenül, ha felcsatolod telóval az SD-t, az működik.
az autorun.iso-ról ha meg kell valami, akkor kicsomagolod egy romból, - esetünkben minden lehet, kivéve 1.7 Mr Edition, vagy a V8 romok, mivel azokban is így kivan szedve - aztán bemountolod egy programmal (pl. poweriso, vagy daemon tools) számítógépen, ha esetleg kellene róla valami (pcsuite, hsdpa modem keretprogi, kézikönyv).
remélem így már világos
-
Lasy
veterán
Ezt nekem is leírnád érthetőbben, úgy mint ha egy hülének írod. Tehát nekem.
már látom data/cdrom-ban van.
Ezt pl tudom törölni bekapcsolt állapotban is?
És mi az a "bemountolom pc-vel az isot"Engedte átmásolni, és tényleg nem jelent meg a menü, de a hang sem, viszont utána 1 percre megjelent az USB újból, és volt hangja.
Viszont a menü nem jelent meg a gépen. -
qltsar
veterán
válasz
Kicsirics77 #4638 üzenetére
én mindegyik romból kitörlöm, aztán helyette bemásolok egy üres iso file-t. Ha kell valami, akkor meg bemountolom pc-vel az isot, amit egy rom-ból kicsomagoltam.
-
qltsar
veterán
válasz
Kicsirics77 #4633 üzenetére
na ezt most nem értem.
nekem semmi nincs fent, se pc suite, se mobilmodem, se kézikönyv. az usb-t meg telóról indítom, és minden működik.
-
szucs2
tag
Hali
* Deodexed
* Zipaligned
* New Framework
* Calendar fix added
* iso replaced for small one (original can be downloaded here)
* Updated A2SD, Launcherpro, Quickboot, Superuser
* Removed Maps, Documents to go, Fancy widget
* Keyassign added (Only power wake by default)
* APN list updated -
qltsar
veterán
váó ez az UOT Kitchen, nagyon ottvan
csak kár, hogy még midníg nem lehet transparency-t állítani a noti-barnak (magának a csíknak).
valaki nem jött rá, hogy Launcher Pro-ban az appdrawernek hogy lehetne háttérszínt ill. trans.-t állítani? -
roti86
őstag
Ennek a témának nem tudjátok mi a neve? a felső sáv érdekelne csak...
Lasy: jó, hogy ilyen sok framework található a könyvtáradban, csak az a baj, hogy nincs róla screenshot, így nem tudom mi fog a telefonra kerülni. Ez a hiányosság megoldható lenne valahogy vagy nagyon sok munkát igényelne? Esetleg ha linket tudnál adni az is jó lenne
-
Lasy
veterán
Készen van a teljes kékmod-om, kapcsolattal együtt.
képek róla:Folyamatban van a kék akkumulátor kialakítása is, de az még egy kis időt igénybe fog venni.
-
mkRoland
senior tag
Egykori SE-tulajoknak jó hír lehet, hogy megjelent a MyPhoneExplorer androidos változata! Innét letölthető. Ha valaki nem ismerné: ez egy mindentudó szinkronizáló program, névjegyzékek szerkesztése (keresztnév-vezetéknév megcserélése!), SMS-ek mentése, visszaállítása, ébresztőfunkciók szerkesztése, emlékeztetők, jegyzetek szerkesztése, a memória tallózása, stb. Egy másik helyen azt írják, ha a hozzáadott androidos progit futtatod a készülékeden, akkor wifi-n is tud csatlakozni a géped hozzá! (Nem próbáltam, nincs androidos telefonom...)
-
sesshou
senior tag
válasz
pantomimes #4613 üzenetére
Milyen hírekből? hol hallottál róla?
-
T.Idy
csendes tag
köszönöm nektek a tippet a tel könyv problémát sikerült orvosolnom
-
roti86
őstag
Nem tudom találkozott e vele valaki. Saját témát lehet főzni. Elméletileg minden androidos telefonra jó. Nem teszteltem, csak saját felelősségre. Nyilván a HTC-s részt ki kell hagyni a főzésnél. LINK
-
sesshou
senior tag
Vodafone 845 re van működő sega genesis emulator
találtam egy gensoid nevű cuccot csak az nem tudom megy e rajta
Kipróbálni nem tuodm mert csak holnap kapom meg a telót de előre gyűjtöm a cuccokat. -
boxfan
tag
Megoldodott a gondom.Root,Costum rom fennt van és megy minden rendesen.Az volt a gond,hogy nekem a leírással ellentétben a hngerő fel gombot kellett nyomni.Nem tudnátok megdobni priviben 1 linkkel a kedvenc navi programunkról?
-
pitius
tag
Volt már egy kép, ahol a nem alap betütipussal gond volt egy alkalmazásnál (DialerOne), most beteszek egy másikat.
Calculator
-
AMD Power
titán
2.2 Androidról lehet már tudni valamit? Mikor jön kb...?
-
duo
addikt
és mivel lehet signózni? mármint linux alatt. winem nincs mert nem szeretem a veszélyt
amúgy pont wegy hét múlva szabadségon leszek pár napot akkor megnézem hogy az sdk hogy teljesít lucid alatt...ámbár az legjobb az lenne ha a battery ikonját beleheggesztenéd a jelenlegi patchba.
(olyan mint ez a mostani fehér, csak zöld és nincs számláló benne.)
a sör tekintetében nem tudom; én csongrád megyei gyerek vagyok és kevéssé sörissza, de a cimborám most főzet 900(!) liter cefréből nagyon tradicionális vegyi-gyümit (szilva-based) na onna szerintem fog leesni pár lityiabból tudok majd kínálni
-
pitius
tag
válasz
Steve1207 #4599 üzenetére
Köszi, feldobtam a JIT-et és az OC-s boot.img-t is. Marketről elérhető a Linpack, kb. duplázódott a MFlops érték(4.4 - 4.5)(csak önmagában a JIT után is teszteltem, az kb. 50%ot dobott).
Akksira leszek kíváncsi..ha nem zabálja olyan nagyon, akkor maradhat. (ofkorsz ha nem lesznek gyanús fagyások mittomén)
-
ferensz
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy azt hol tudom beállítani, hogy a csengőhang egyből teljes hangerőn szóljon, ne pedig szépen lassan hangosodjon be? Egyébként a Lightingv845-öt használom, oc, és JIT patchel, launcherpro-val, és iPhone lookalike ikonokkal
-
qltsar
veterán
válasz
hodostamas #4598 üzenetére
overclockolást próbáltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A T-Mobile Pulse után a Vodafone is saját márkás Android gépet dobott piacra.
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest