Vodafone 845 - pirosdroid

Hirdetés

Bevezető

Elkezdődött. A Google nevével fémjelzett Android rendszer elkezdte magából kitermelni azokat az okostelefonokat, amelyek funkcionalitásukban mindent tudnak, amit az Open Handset Alliance meghatároz, mégis olcsóak. Ez úgy értendő, hogy ezek a készülékek nem drágábbak egy középkategóriás, zárt operációs rendszerrel bíró Nokiánál, Samsungnál, vagy LG-nél, mégis okostelefonok, csak éppen nem Nokia, Samsung, esetleg LG felirat díszeleg rajtuk, hanem...

Vodafone 845

...leginkább semmilyen. Illetve valamelyik szolgáltató szitázza rá a logóját, így aztán az átlagjúzernek nem kell olyan neveket megtanulnia, mint a Huawei, esetleg a ZTE, netán General Mobile. Vodafone 845, kész, slussz, ezt mindenki képes megjegyezni, holott persze nem a Vodafone marketing osztályának munkatársai szerelik össze túlórában a cég székházának alagsorában ezeket a gépeket, van rendes gyártójuk, csak éppen kevésbé ismert. Esetünkben ez a Huawei, amely valóban kevéssé ismert, de csak azért, mert a cég az öreg kontinensen nem a saját neve alatt akar hosszú esztendők során imidzset kialakítani. Mert különben a Huawei nem éppen egy aprócska cég, nem a garázsban szüttyögnek két tubus Technolcol Rapiddal, hanem Kína egyik legnagyobb vállalatáról van szó.

Vodafone 845

Mondjuk alapból akkorák, hogy a Cisco komolyan szenved a hálózati eszközök piacán miattuk, véletlenül ők építették a hazai Vodafone 3G hálózatát, miután a cég lecserélte a Nokia-Siemens Networks-öt erre a bandára. Nyilván leginkább árban tudnak lemenni olyan mélyre, ahol európai cég nem tud már versenyezni, de technológiai szempontból is pariban vannak. A Huawei pedig régóta gyárt végfelhasználói eszközöket is, itthon több operátor is forgalmaz olyan HSDPA modemeket, amelyek szintén Kínából származnak.

Vodafone 845

Huawei telefonnal is találkozhatott már a nagyérdemű, az olcsóbb szolgáltatói készülékek mellett ők gyártják a T-Mobile számára a Pulse és a Pulse Mini fantázianevű eszközöket, mostani tesztalanyunk pedig a GSM Takácstól került szerkesztőségünk boncasztalára, a Vodafone kínálatában érhető el. Nézzünk egy árat is hozzá: tisztelt olvasók, ez most éppen csak egy kicsivel több feltöltőkártyával, mint 30 ezer kemény magyar valuta. Ez pedig erősen a best buy kategóriába tartozhat, de érdemes megnézni, hogy ennyi pénzből milyen androidos gépet lehet építeni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés