- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
nyisziati #210 üzenetére
Volt SE-m, X-em és most Xs. Nagyon nem ugyanazt azt tudják. És ahogy korábban írtam, végzett statisztikusként neked kell a legjobban tudnod, hogy egy statisztikát mennyire lehet manipulálni, hogy olyan számok jöjjenek ki, amit a megrendelő kér. Ezt alkalmaztad te is, csak te a saját igazad alátámasztása végett a korábbi profitos témában. Mellesleg nem értem, miért kéne nekem az alapján telefont választanom, hogy mennyi rajra a gyártó haszna? Van egy termék, van egy ára. Ha nekem megéri, megveszem, ha nem, akkor meg nem. Ha egy gyártó egy terméket bukóval árul, de nekem nem ér annyit amennyiért adják, akkor nem fogom megvenni. Ez ilyen egyszerű. Pont nem nem érdekel, hogy 1000%-os haszon van-e a terméken, vagy éppen bukóval adják. Ahogy azt sem értem, hogy mi köze van annak ahhoz, hogy mennyire húznak le mondjuk egy Xs Max tulajt azáltal, hogy nem adnak ki 80-120 között telefonokat. Mert korábban ezt is említetted. Ha lenne 60-ért iPhone, a Xs Max meg annyiért, amennyiért most, akkor kevésbé lenne lehúzva a Xs Max vásárló? Nem állt össze ez az érvelés nekem. A gúnyos megjegyzésed a környezetvédelmi okokról pedig hatalmas kapufa volt, az Apple nagyon-nagyon figyel erre, hirdeti is milyen intézkedéseket hoz, és bizony ez alapján alakítja a csomagolást, és sok minden mást is. Van olyan ismerősöm aki nagy környezetvédő, és csak ezen intézkedések miatt fog iPhone-t venni, amúgy ő leszarja ezt az egész android vs ios vitát, meg minden egyebet, de az Apple intézkedéseit látva letette a voksát a cég mellett. Ennyi.
-
-
-
Syl
nagyúr
válasz
nyisziati #211 üzenetére
Engem nem az zavar, hogy drágán adják a telefont. Mindenki annyiért adja a vackait amennyiért akarja / amennyiért megveszik. Engem a korábban említett spórolós disznóságok zavarnak nagyon.
Az iPhone 6-hoz még szép műanyag dobozban volt a füles, 8 és X-nél már csak egy papír tartóra futotta.
A 2014-es Macbookhoz még szép szövet takaró járt a bill-kijelző közé. 2015-höz már csak egy vékony zsírpapír, a mostani modellekhez meg már semmi. Ugyanígy a kijelzőtörlő kendő is eltűnt a dobozokból.
Bezzeg az Apple matrica az sehonnan nem marad ki... -
Totheground
addikt
válasz
nyisziati #210 üzenetére
Így már világos, tehát a Renault és a Maserati is elvisz A-ból B-be, tehát ebben a kontextusban mondhatjuk, hogy ugyanazok. Szakadjon meg a Maserati, micsoda mocskos üzletpolitika mentén áraz magasabbra.
Egy SE és egy XS között is kb ennyi a hasonlóság.
Whatever, back to work. -
Totheground
addikt
válasz
nyisziati #198 üzenetére
És itt most mit is akartál levezetni?
Hogy egy alacsonyabb árú készüléknél összegszerűen kevesebb ugyanaz a százalék? Ehhez kellett ám a stat.
Arról meg ne is beszéljük, hogy mivel szerinted az olcsóbb ugyanazt tudná, a komponensek költsége nem változhat. R&D dettó. Marketing szintúgy. Az overhead valszeg már optimalizált. Azaz egy megegyező paraméterekkel rendelkező készülék esetén minden dollár, amit a vevő nem fizet ki, a profitrátából tűnik el.
És ha már: CFA level III, SOA FSA.
-
MasterMark
titán
válasz
nyisziati #198 üzenetére
Ezzel most ügyesen bebizonyítottad, hogy a kevesebb összeg az kevesebb. Wow.
Egy olcsó eszközön nincs akkora haszon (százalékban), mert nagyobb részét teszi ki az egyéb más költség. Pl. Kamionnal elvinni ugyanazt a kis dobozkát ugyanannyiba fog kerülni, hiába egy 20 ezres vagy egy 500 ezres készülékről van szó.
Mondjuk ez így végzettséggel még gázzabb, hogy magyarázni kell.
-
kchris78
veterán
válasz
nyisziati #178 üzenetére
és ki mondja azt hogy annak aki 50-100 között van pénze telefonra annak almát kellene venni? akinek nincs annyi pénze az nézzen annyiért és olyat ami abba belefér. Egyetértünk, ha nekem csak annyim lenne nem akarnék túllépni a határaimon, mint ahogy XsMAxot sem vettem, mert túl van az elvi határomon, meg egészségügyi dolog miatt. És igen stimmel, a droidok (de inkább általában az alattuk levő hardver) fejlődtek annyit amit írtál. De nem kezdek el kattogni a fórumon arra aki ilyet vett hogy harmad annyiért is lehet hasonló telefont venni. Neki az TETSZIK. Nekem ez TETSZIK és BELEFÉR (pénzben). A tetsziket meg hogy a tökbe és _miért_ elvárt dolog hogy megindokolja az ember racionális indokokkal hogy ezt választotta? Vagy sok ember aki igazából kipróbálná az almát de nincs rá pénze az ezen keresztül dolgozza fel az emiatt jelen lévő belső frusztrációit? (azért az hozzátenném hogy nyilván vannak sukárkodós almások de szerintem itt a fórumon nem ők vannak az almás topicokban többségben)
-
Blizzardking
őstag
válasz
nyisziati #173 üzenetére
Ha annyi lóvét elköltenék valamire, én is védeném. Körmömszakadtáig. Ezért veszélyes amit az árakkal és az X esetleges visszahozásával most csinálnak. Mert eddig úgy működött a dolog, hogy a júzer érzelmi alapon megvette, és utána az indoklást és a magyarázkodást kellett racionalizálnia, amit itt is sokat olvashatunk a fórumon, miközben tök egyértelmű hogy mindenki sukárkodásból veszi. Most meg már a vásárlás előtt a döntést kell racionalizálni, köszönkezően a magas áraknak és az önmagukhoz nem konzekvens termékciklusnak.
-
kchris78
veterán
válasz
nyisziati #157 üzenetére
ennek egy resze ok, egy resze megint csak ferditgetes, hogy az ezzel lehozott cikkek jo sok kattintást generaljanak es porogjenek a forumok jo sok PI-t generálva szinten, es a szosol mediaban az okos megmondoemberek is kelthessek a hangulatot akikrol sok esetben sut hogy _nem ert hozza_, nincs meg az alap szakmai tudasa.
Nem tudom eleg idos vagy e hozza de az a pen amire nincs szukseg az egyáltalán nem allithato parba a pencillel. A pencil az egy kiegeszito rajzolo eszkoz mindenfele okossággal, míg a sima pen az egy szukseges pocok volt mert maskep NEM mukodott a rezisztiv erinteserzekelos kijelzo. A lassításnál sem a korosodo gepeket lassitottak hanem a szarra hasznalt mar megnovekedett belso ellenallasu aksik miatt. Persze az hogy ezt nem reklamoztak illetve tettek kikapcsolhatóra ezt a ficsort, az tényleg a legkevésbé sem volt fair.
A bendet en sem ertem, de azert hogy meghajoljon egy ipad ahhoz azert tulmutat a napi hasznalaton. Technikai fejjel arra tudok tippelni hogy a dizajn megint csak elobbre van... -
<Lacy85>
addikt
válasz
nyisziati #136 üzenetére
Kinek mit jelent az ár/érték arány.
Nálam ez a "gyúrjuk össze az S9 és az iX kinézetét", "tegyünk bele elég rossz hatásfokkal működő ujjlenyomatolvasót, mert még nem a legjobb, de legalább cool fícsör", "koppintsuk le a face id-t, mert trendi, de legalább a miénk gagyi" valahogy nem ér meg 330 ezret.
Tipikus kínai mentalitás, de legalább horror áron van.
A sima Mate 20 viszont valóban jó vétel. Vagyis lenne, ha videós képességekben nem lenne vagy 5 éves lemaradásban.#138: Nyilván az eladásokra gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest