- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
Totheground #230 üzenetére
Vagy a multi megtámogatja pár tíz/száz millióval a neves szervezetet, az cserébe az egekig méltatja...
-
joey04
titán
válasz
Totheground #230 üzenetére
Kamu és kész! Csitt!
-
nyisziati
veterán
válasz
Totheground #205 üzenetére
Oké.
Akkor még egyszer: számomra az "ugyanazt" jelen esetben kontextusban van, NEM szó szerint értem.
Az iPhoneSE "ugyanazt" tudja, mint a nagyok. "It just works".Egyébként csak egy apró megjegyzés: az Apple lassítós balhéja után kijött az iOs 12 frissítés, ami után rendszeresen lehetett olvasni fórumokon, hogy "jéééé! iPhone 5s-em, vagy SE-m, vagy 6-om stb. van és sokkal gyorsabb lett a gép, mintha most vettem volna!" SENKI nem mondta azt, hogy "laggolós vackom maradt", hanem az "Apple életérzést" közvetítették.
Erre értem az "ugyanazt".
-
nyisziati
veterán
válasz
Totheground #203 üzenetére
"És itt most mit is akartál levezetni?
Hogy egy alacsonyabb árú készüléknél összegszerűen kevesebb ugyanaz a százalék? "Szövegértés: elégtelen. Ezt ugyanis a megelőző kommentemben bizonyítottam.
De - idézném magamat - 'Azt bizonyítottam be, hogy marhaság amit írtál a 197-es kommentedben, hogy "százalékosan lesz kisebb a haszon" '. Vagyis itt a rossz matematikai megközelítést tettem szóvá.
"Arról meg ne is beszéljük, hogy mivel szerinted az olcsóbb ugyanazt tudná, a komponensek költsége nem változhat. "
Ezt az "ugyanazt" nyilván nem szó szerint kell érteni. Az SE is "ugyanazt" tudja, mint a nagyok: "it just works". ÍGY értendő. Nyilván egy AAA cím (játék esetén) nem fog ugyanolyan felbontáson ugyanúgy futni, vagy az appok megnyitási sebessége és memóriában való tárolási ideje elmarad az aktuális csúcstól, de az Apple-től elvárható szintet hozni fogja. Magyarul nem lesz laggolós vacak."a komponensek költsége nem változhat."
Változhat nyilván, évente szignifikánsan megy lefelé. Példának most az SE-értem. Nem véletlenül tartja bent a kínálatban ilyen "elavult" hardverelemekkel az Apple, hiszen így minimalizálja a fix költségeket.RD rég kifizetve, marketing gyakorlatilag nincs már rá.
Tehát még egyszer: ÉLŐ PÉLDÁRA HIVATKOZOM (SE), nem elméletire. -
nyisziati
veterán
válasz
Totheground #187 üzenetére
Ez attól jóval messzebb mutat. 30 éve itt nemigen voltak kapitalisták. Volt egy szűk réteg (maszekok, butikosok), de a többség bérből és fizetésből élt. Aztán az emberek nagy része maradt is így - miközben azt látták, hogy egy csomóan áfacsalásból, olajszőkítésből, gabona- , cukor-, olajutaztatásból és ezernyi más trükkből él meg - rendkívül jól.
Persze, hogy kiveri a biztosítékot.Na ilyenkor szokott jönni a duma, hogy "de a tisztességes vállalkozók..."
Ja! Azok a kkv-k, akik összezsúfolva dolgoztattak 20 varrónőt, szabadság alig, munka egész nap, fizuemelés nincs, de a főnöknek valahogy minden évben telik új kocsira?! Meg éhbérért dolgoztatták a polcfeltöltőket még a multik is.
Meg - politikai részről - "havi 47 ezerből meg lehet élni"?!
És lehetne sorolni napestig, hogyan vált magyar a magyarnak farkasává.
Én erre nem tudom jószívvel azt mondani, hogy "üdv a kapitalizmusban".Főleg, hogy Nyugat-Európában, ahol megtanulták a leckét, egy takarítónő is kb. 3-4-szer annyit keres, mint nálunk egy kezdő pedagógus vagy diplomás. Úgyhogy még azt se lehet mondani, hogy "az oktatás kiemel". Ma már aztán pláne nem.
Inkább nálunk is abba az irányba kéne haladni, hogy folyamatosan emelkedjen a minimálbér, kiszámítható jövőképet teremtve.
Nemcsak ilyen kampányszerűen, hogy 600.000 embernek kell kimenni és munkaerőhiányt generálni, hogy emelkedjenek a bérek. Tudatos politizálás, nemzetépítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest