Hirdetés
- Android szakmai topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megtörte a csendet a Samsung One UI 7 ügyben
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nem fogy rosszul az iPhone 16e
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Jegesmaci81 #236 üzenetére
-
Syl
nagyúr
válasz
Blizzardking #237 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
Blizzardking #241 üzenetére
Megérinted a képernyőt, megnyomod a gombot, felemeled a telefont. Vagy ha bejön egy értesítés és feléled a kijelző, akkor nem kell csinálni semmit.
Ha fel van oldva a telefon, egyfolytában megy a kamera?
Nem, csak bizonyos eseményeknél ellenőrzni, hogy a telefont nézed-e. -
Blizzardking
őstag
válasz
MasterMark #240 üzenetére
De hogy oldod fel?
-
MasterMark
titán
válasz
Blizzardking #239 üzenetére
Úgy, hogy amikor feloldod akkor bekapcsolja az infra projektorral együtt.
-
Blizzardking
őstag
válasz
MasterMark #238 üzenetére
Azt írta "annyi hogy rá kell pillantani". Ha nem megy a kamera, honnan tudja hogy rápillantott?
"Illetve ha fel van oldva a telefon, követi a szemed, hogy hova nézel"
Ha fel van oldva a telefon, egyfolytában megy a kamera?
-
MasterMark
titán
válasz
Blizzardking #237 üzenetére
Nem. Akkor megy amikor fel akarod oldani.
Illetve ha fel van oldva a telefon, követi a szemed, hogy hova nézel.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Jegesmaci81 #225 üzenetére
"A faceID amiről fogalmad sincs hogy a gyakorlatban hogy működik Apple-nél: baromi jó! Gyors, nem gondolkodik és nekem az autóban a szélvédőre rögzíthető tartón is működik. Annyi hogy rá kell pillantani."
Egyfolytában megy a kamera?
-
törölt tag
válasz
Jegesmaci81 #225 üzenetére
Azért az órákat az emberek nagyon nagy többsége nem ismeri.Kívéve a Rolex (amit többségben nem is óraszeretetből vesznek).Olyam milliós,10 milliós órák vannak amikròl az emberek nem is halottak és 5-10 ezer forintra saccolnak.
-
Syl
nagyúr
válasz
Totheground #230 üzenetére
Vagy a multi megtámogatja pár tíz/száz millióval a neves szervezetet, az cserébe az egekig méltatja...
-
joey04
titán
válasz
Totheground #230 üzenetére
Kamu és kész! Csitt!
-
Totheground
addikt
válasz
7Heads Drago #228 üzenetére
Az Apple altal elert eredmenyeket a Green Peace es tarsaik soktak meltatni, es az altalaban jelent is valamit. Amit egy multi mond magarol, azt mindig fenntartasokkal kell kezelni, de ha egy neves kulso szervezet is ugyanazt mondja, akkor abban lehet valami.
-
nyisziati
veterán
válasz
7Heads Drago #228 üzenetére
Na ja. Én beton- és cementelőállító cégnél dolgoztam és majdnem elröhögtem magam, amikor "fenntartható fejlődésről", meg "környezetbarát termelésről" beszéltek. Közben meg mutatták a képeket, hogy milyen szépen rekultiválták a hejőcsabai cementgyár környékét.
Ja persze, miután több palahegyet is a földdel tettek egyenlővé...
-
7Heads Drago
veterán
A zöld cég témához: erősen függ hogy mihez viszonyítunk. Egy atom reaktorhoz képest biztos zöld. Már csak a cég nagyságából, és pénz éhségéből eredően is nehezen hihető ez. Az hogy kifelé mit mutat a cég az egy dolog, erről nyilván ott dolgozók tudnának érdemben nyilatkozni.
Én is egy nemzetközi cégnél dolgozók, és vicc hogy milyen díjakat zsebelnek be, és ők is zöldnek tartják magukat. Persze nyilván van rosszabb is, ahhoz képest zöldek. -
joey04
titán
válasz
nyisziati #210 üzenetére
Volt SE-m, X-em és most Xs. Nagyon nem ugyanazt azt tudják. És ahogy korábban írtam, végzett statisztikusként neked kell a legjobban tudnod, hogy egy statisztikát mennyire lehet manipulálni, hogy olyan számok jöjjenek ki, amit a megrendelő kér. Ezt alkalmaztad te is, csak te a saját igazad alátámasztása végett a korábbi profitos témában. Mellesleg nem értem, miért kéne nekem az alapján telefont választanom, hogy mennyi rajra a gyártó haszna? Van egy termék, van egy ára. Ha nekem megéri, megveszem, ha nem, akkor meg nem. Ha egy gyártó egy terméket bukóval árul, de nekem nem ér annyit amennyiért adják, akkor nem fogom megvenni. Ez ilyen egyszerű. Pont nem nem érdekel, hogy 1000%-os haszon van-e a terméken, vagy éppen bukóval adják. Ahogy azt sem értem, hogy mi köze van annak ahhoz, hogy mennyire húznak le mondjuk egy Xs Max tulajt azáltal, hogy nem adnak ki 80-120 között telefonokat. Mert korábban ezt is említetted. Ha lenne 60-ért iPhone, a Xs Max meg annyiért, amennyiért most, akkor kevésbé lenne lehúzva a Xs Max vásárló? Nem állt össze ez az érvelés nekem. A gúnyos megjegyzésed a környezetvédelmi okokról pedig hatalmas kapufa volt, az Apple nagyon-nagyon figyel erre, hirdeti is milyen intézkedéseket hoz, és bizony ez alapján alakítja a csomagolást, és sok minden mást is. Van olyan ismerősöm aki nagy környezetvédő, és csak ezen intézkedések miatt fog iPhone-t venni, amúgy ő leszarja ezt az egész android vs ios vitát, meg minden egyebet, de az Apple intézkedéseit látva letette a voksát a cég mellett. Ennyi.
-
spawn21
veterán
Minden telefon drága , nagyon. Rendszertől függetlenül, felesleges megint a droid-ios vita.
Szépen kapjon észhez az alma, sokáig nem játszhatja ezt ahogy a többi sem -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Blizzardking #191 üzenetére
A faceID amiről fogalmad sincs hogy a gyakorlatban hogy működik Apple-nél: baromi jó! Gyors, nem gondolkodik és nekem az autóban a szélvédőre rögzíthető tartón is működik. Annyi hogy rá kell pillantani.
Az árakról: Téged miért zavar hogy drága? Nem szorítanak pisztolyt a fejedhez hogy ki kell fizetned. Szerencsére válogathatsz rengeteg gyártó rengeteg terméke között.
A libamáj is drága mégsem döngeti senki hogy a kacsamáj ugyanolyan és majd a 2/3árért beszerezhető.
Fogadd el hogy van aki megveszi és nem villogni akar mert villogni órával, autóval, meg a nyaralós képekkel sokkal menőbb!Sőt bár tudom sokaknak elképzelhetetlen de sokszor az emberhez a munkahelye dobja utána a 4-500ezer Ft-os készüléket.
-
törölt tag
válasz
kchris78 #177 üzenetére
Háti táskában meghajlott pár embernek (állítólag) és én ettől félek igazából.(kézzel nem akarom hajlítgatni).
1 hétig cseréli az apple.Igen minden hajlík ami lapos csak a 2018-as könnyebben,mint a többi.
Ennél jobban még nem tetszett műszaki cikk (talán az iphone 4 annó),valami szuper tokra várok,keresgetek ,igazából még nem mondtam le róla teljesem.Nem akarok várni egy évet ha és esetleg ,majd erősített lesz (mint az iphone 6 -6s esetében.Ennél szebb úgysem lesz szerintem.
-
-
nyisziati
veterán
válasz
TheBikerider #216 üzenetére
Na ja.
Most egy kicsit több időm van, azért kommentelek mindenhova, egyébként nem szoktam ilyen hiperaktív lenni.
Mondjuk tegnap azért ránéztem, hány komment kell a szintugráshoz... -
-
Fryskitt
addikt
válasz
MasterMark #193 üzenetére
Csak akkor a lényege veszik el a dolognak.
-
Syl
nagyúr
válasz
nyisziati #211 üzenetére
Engem nem az zavar, hogy drágán adják a telefont. Mindenki annyiért adja a vackait amennyiért akarja / amennyiért megveszik. Engem a korábban említett spórolós disznóságok zavarnak nagyon.
Az iPhone 6-hoz még szép műanyag dobozban volt a füles, 8 és X-nél már csak egy papír tartóra futotta.
A 2014-es Macbookhoz még szép szövet takaró járt a bill-kijelző közé. 2015-höz már csak egy vékony zsírpapír, a mostani modellekhez meg már semmi. Ugyanígy a kijelzőtörlő kendő is eltűnt a dobozokból.
Bezzeg az Apple matrica az sehonnan nem marad ki... -
Totheground
addikt
válasz
nyisziati #210 üzenetére
Így már világos, tehát a Renault és a Maserati is elvisz A-ból B-be, tehát ebben a kontextusban mondhatjuk, hogy ugyanazok. Szakadjon meg a Maserati, micsoda mocskos üzletpolitika mentén áraz magasabbra.
Egy SE és egy XS között is kb ennyi a hasonlóság.
Whatever, back to work. -
nyisziati
veterán
válasz
Totheground #205 üzenetére
Oké.
Akkor még egyszer: számomra az "ugyanazt" jelen esetben kontextusban van, NEM szó szerint értem.
Az iPhoneSE "ugyanazt" tudja, mint a nagyok. "It just works".Egyébként csak egy apró megjegyzés: az Apple lassítós balhéja után kijött az iOs 12 frissítés, ami után rendszeresen lehetett olvasni fórumokon, hogy "jéééé! iPhone 5s-em, vagy SE-m, vagy 6-om stb. van és sokkal gyorsabb lett a gép, mintha most vettem volna!" SENKI nem mondta azt, hogy "laggolós vackom maradt", hanem az "Apple életérzést" közvetítették.
Erre értem az "ugyanazt".
-
Syl
nagyúr
válasz
MasterMark #193 üzenetére
Szerintem ha már van a telefonban egy tuti biztonságos azonosítás, nem kellene erőltetni a butítását
(#194) nyisziati
Üzletpolitika. Ahogy az a gennyesség is, hogy kispórolják az 1 dolláros lightning-headphone átalakítót, mert a júzer úgyis megveszi külön 9 dollárért...
Még pár év és se töltőfej, se kábel nem lesz a dobozban. Sőt doboz sem, csak egy uzsonnástasakban fogják árulni az 1000-1200 dolláros telefont... -
nyisziati
veterán
válasz
MasterMark #206 üzenetére
"Ez most komoly? Hányszor akarod leírni, hogy kisebb összegnek a százaléka is kisebb összeg? Ez nyilvánvaló."
Érdekes, a 197-esben nem ezt írtad. Javaslom tanulmányozásra.Lássuk:
én írtam:" a haszonkulcs adott már évek óta (kb. 70%), "
"Egy 500 ezres készüléken már 350 ezret kaszálnak, míg egy 100 ezresen csak 70-et..."Erre te:
"Százalékosan lesz kevesebb a haszon egy olcsó telefonon."
Erre írtam, hogy nem százalékosan, hanem összegszerűen. Ennyi volt a mondandóm lényege, nem több.
Ebből az egy mondatodból ugyanis azt a következtetést vontam le, hogy nem érted a százalékszámítás lényegét - ez gyakori a PH! felhasználók közt."Én továbbra is százalékról beszélek. Vagyis a drágább telefonnak nagyobb része (arányaiban, százalékosan) a haszon."
Na így már érthetőbb a mondandód.
Én meg továbbra is az SE-ről beszélek, mint élő példáról. Nulla RD, marketing költség, minimalizált hardverköltség = hasonló haszonkulcs, mint a nagyoknál. -
MasterMark
titán
Ez most komoly? Hányszor akarod leírni, hogy kisebb összegnek a százaléka is kisebb összeg? Ez nyilvánvaló.
Én továbbra is százalékról beszélek. Vagyis a drágább telefonnak nagyobb része (arányaiban, százalékosan) a haszon.
Nem pedig azt írtam le, hogy egy nagyobb összeg ugyanannyi százaléka több, mint a kevesebb összeg ugyanannyi százaléka. Mondjuk ez nem is értem hogy merülhet fel egyáltalán, és magyarázod sok kommenten keresztül. Olyan mintha azt sem értenéd mit jelent a százalék.
-
nyisziati
veterán
válasz
Totheground #203 üzenetére
"És itt most mit is akartál levezetni?
Hogy egy alacsonyabb árú készüléknél összegszerűen kevesebb ugyanaz a százalék? "Szövegértés: elégtelen. Ezt ugyanis a megelőző kommentemben bizonyítottam.
De - idézném magamat - 'Azt bizonyítottam be, hogy marhaság amit írtál a 197-es kommentedben, hogy "százalékosan lesz kisebb a haszon" '. Vagyis itt a rossz matematikai megközelítést tettem szóvá.
"Arról meg ne is beszéljük, hogy mivel szerinted az olcsóbb ugyanazt tudná, a komponensek költsége nem változhat. "
Ezt az "ugyanazt" nyilván nem szó szerint kell érteni. Az SE is "ugyanazt" tudja, mint a nagyok: "it just works". ÍGY értendő. Nyilván egy AAA cím (játék esetén) nem fog ugyanolyan felbontáson ugyanúgy futni, vagy az appok megnyitási sebessége és memóriában való tárolási ideje elmarad az aktuális csúcstól, de az Apple-től elvárható szintet hozni fogja. Magyarul nem lesz laggolós vacak."a komponensek költsége nem változhat."
Változhat nyilván, évente szignifikánsan megy lefelé. Példának most az SE-értem. Nem véletlenül tartja bent a kínálatban ilyen "elavult" hardverelemekkel az Apple, hiszen így minimalizálja a fix költségeket.RD rég kifizetve, marketing gyakorlatilag nincs már rá.
Tehát még egyszer: ÉLŐ PÉLDÁRA HIVATKOZOM (SE), nem elméletire. -
Totheground
addikt
válasz
nyisziati #198 üzenetére
És itt most mit is akartál levezetni?
Hogy egy alacsonyabb árú készüléknél összegszerűen kevesebb ugyanaz a százalék? Ehhez kellett ám a stat.
Arról meg ne is beszéljük, hogy mivel szerinted az olcsóbb ugyanazt tudná, a komponensek költsége nem változhat. R&D dettó. Marketing szintúgy. Az overhead valszeg már optimalizált. Azaz egy megegyező paraméterekkel rendelkező készülék esetén minden dollár, amit a vevő nem fizet ki, a profitrátából tűnik el.
És ha már: CFA level III, SOA FSA.
-
nyisziati
veterán
válasz
MasterMark #201 üzenetére
Azta...
Na szóval:"Ezzel most ügyesen bebizonyítottad, hogy a kevesebb összeg az kevesebb. Wow."
Nem elsősorban. Azt bizonyítottam be, hogy marhaság amit írtál a 197-es kommentedben, hogy "százalékosan lesz kisebb a haszon". NEM százalékosan, hanem összegszerűen."Egy olcsó eszközön nincs akkora haszon (százalékban), mert nagyobb részét teszi ki az egyéb más költség."
Egy vállalatnál ELŐRE eldöntik, mekkora haszonkulccsal fognak dolgozni (lásd Steve Jobs idézet). Ezért közömbös, hogy alakulnak a változó költségek, mert előre kalkulálnak velük. Nem is véletlen a magas árazás.
Nem utólag csapják össze a tenyerüket és sápítoznak, mint Mancika, hogy "jaj de sok lett a költség, hát bizony most kevesebb jut a hétvégi bevásárlásra!"."Mondjuk ez így végzettséggel még gázzabb, hogy magyarázni kell."
Szerintem inkább az a gáz, hogy nem értitek (vagy nem akarjátok érteni), amit magyarázok. Különösen (elvileg) szakmai hírtopikban. -
MasterMark
titán
válasz
nyisziati #198 üzenetére
Ezzel most ügyesen bebizonyítottad, hogy a kevesebb összeg az kevesebb. Wow.
Egy olcsó eszközön nincs akkora haszon (százalékban), mert nagyobb részét teszi ki az egyéb más költség. Pl. Kamionnal elvinni ugyanazt a kis dobozkát ugyanannyiba fog kerülni, hiába egy 20 ezres vagy egy 500 ezres készülékről van szó.
Mondjuk ez így végzettséggel még gázzabb, hogy magyarázni kell.
-
nyisziati
veterán
Ajjaj... Látom az Apple júzereknek a matek (se) megy.
(végzett statisztikus vagyok egyébként, még mielőtt... ) -
válasz
MasterMark #197 üzenetére
Ajjaj... szerintem hagyd.
-
nyisziati
veterán
válasz
MasterMark #197 üzenetére
Pont nem százalékosan lesz kevesebb, maximum egy minimális szinttel.
Steve Jobs mondta, hogy "55 % vagy semmi".
Úgyhogy összegszerűen lesz szignifikánsan kevesebb a haszon.
Ha 100 ezerért veszünk mondjuk egy Apple telót és "csak" 55% a haszon, akkor 55 ezer a profit. %00 ezres készüléken meg 70%-kal számolva 350 ezer.55 / 350 = 0,157 vagyis egy olcsó telefon a drágábbon lévő profitnak mindössze 15,7 % - át hozza. Vagyis 84,3 % a júzer zsebében marad(na).
-
nyisziati
veterán
válasz
MasterMark #195 üzenetére
Pontosan így van. Ezért írtam, hogy ez üzletpolitika.
A legdrágább készülékeken van a legnagyobb haszon, hiszen nyilván a haszonkulcs adott már évek óta (kb. 70%), tehát akkor tudják ezt maximálisan kihasználni, ha a piac által elfogadott legmagasabb összegért kínálják a terméküket.
Egy 500 ezres készüléken már 350 ezret kaszálnak, míg egy 100 ezresen csak 70-et...Csak akkor könyörgöm, legalább a júzerek ne akarják védeni őket, ha már bevallottan ennyit húznak ki a zsebükből profit gyanánt...
Pláne, ha van olyan versenytárs, aki teljesen összehasonlítható telókat gyárt és deklaráltan 5 % a haszonkulcsuk. -
nyisziati
veterán
válasz
Blizzardking #191 üzenetére
"Vajon miért nem gyárt az apple a 80-120 ezres szegmensbe telókat?
Azért mert ugyanazt tudná amit a félmilliós"Telitalálat!
Nincs is szükség jobban körülírni az Apple üzletpolitikáját. -
-
Blizzardking
őstag
Vajon miért nem gyárt az apple a 80-120 ezres szegmensbe telókat?
Azért mert ugyanazt tudná amit a félmilliós (facebook, insta, mail, lagmentes futás) és nem lehetne vele sukárkodni. Annyira pofonegyszerű ez...
Mellesleg az utolsó 15 hsz-ben érdekes módon a lóvé került előtérbe és nem a húde magas használati érték. Volt itt zsebben turkálás meg eu fizetés... akkor most a lóvéról szól az ájfón vagy a számítástechnikáról? (Költői kérdés volt). -
7Heads Drago
veterán
válasz
kchris78 #156 üzenetére
Igazad van. Nincs is ezzel semmi baj. Csak feletébb érdekes hogy minden újítás csak addig szar amíg nem kerül egy Apple cuccba. Na onnantól már van értelme. Ennyi pénzért amennyiért adják a teloikat érdekes lenne ha nem No.1 lenne legalább a kijelző.
1 hónapja használok egy mate 10 pro-t, előtte honor 8 volt. Egyenlőre én nem látom mi a különbség a kettő között a felbontáson kívül. Gondoltam kipróbálom. Nekem az Ips is megfelelő. MM ben volt kezemben iPhonen is, attól se dobtam el magam. Persze most nincs nagy napsütés...
-
7Heads Drago
veterán
válasz
<Lacy85> #152 üzenetére
Ezt a tesztből másoltad. Direkt úgy írtam hogy a fórumba nézz be. Nem is egy frissítés érkezett már rá. Semmi panasz nincs rá. De gondolom mind csak érdekből írják amit írnak.
Ilyen van iPonera is. [link]
Ha komoly védelmet akarsz akkor kombinálod a kettőt. Droidon lehet.... jajj bocs iPhonen csak face id van akkor melyik is a kaki?😂 -
nyisziati
veterán
válasz
Totheground #187 üzenetére
Ez attól jóval messzebb mutat. 30 éve itt nemigen voltak kapitalisták. Volt egy szűk réteg (maszekok, butikosok), de a többség bérből és fizetésből élt. Aztán az emberek nagy része maradt is így - miközben azt látták, hogy egy csomóan áfacsalásból, olajszőkítésből, gabona- , cukor-, olajutaztatásból és ezernyi más trükkből él meg - rendkívül jól.
Persze, hogy kiveri a biztosítékot.Na ilyenkor szokott jönni a duma, hogy "de a tisztességes vállalkozók..."
Ja! Azok a kkv-k, akik összezsúfolva dolgoztattak 20 varrónőt, szabadság alig, munka egész nap, fizuemelés nincs, de a főnöknek valahogy minden évben telik új kocsira?! Meg éhbérért dolgoztatták a polcfeltöltőket még a multik is.
Meg - politikai részről - "havi 47 ezerből meg lehet élni"?!
És lehetne sorolni napestig, hogyan vált magyar a magyarnak farkasává.
Én erre nem tudom jószívvel azt mondani, hogy "üdv a kapitalizmusban".Főleg, hogy Nyugat-Európában, ahol megtanulták a leckét, egy takarítónő is kb. 3-4-szer annyit keres, mint nálunk egy kezdő pedagógus vagy diplomás. Úgyhogy még azt se lehet mondani, hogy "az oktatás kiemel". Ma már aztán pláne nem.
Inkább nálunk is abba az irányba kéne haladni, hogy folyamatosan emelkedjen a minimálbér, kiszámítható jövőképet teremtve.
Nemcsak ilyen kampányszerűen, hogy 600.000 embernek kell kimenni és munkaerőhiányt generálni, hogy emelkedjenek a bérek. Tudatos politizálás, nemzetépítés. -
nyisziati
veterán
"az ellenállhatatlan vágy hogy más zsebében turkáljon. Azt vajon honnan szedik?"
Szintén poroszos (munkaközpontú) szemlélet.
Mint írtam, sokan véres verítékkel keresik meg a kenyerüket, mégsem tudnak új iPhone-t tenni a fa alá a gyereknek. De még maguknak sem. Ilyenkor óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy a másiknak, aki esetleg fele annyit sem dolgozik, miből futja? -
törölt tag
válasz
Blizzardking #174 üzenetére
"tök egyértelmű hogy mindenki sukárkodásból veszi."
SE-m van, mert a kompakt méret kellett, legolcsóbb androidos alternatíva 50%-al drágább lett volna. Ha "sukárkodni" akarok megvetetem a céggel az XS-t, 173 ezer forintomba került volna szuperbruttósított bónusz keretből fizetve. Amúgy is, van egy idehaza sem elhanyagolható réteg, akinek a bolti árat se kell nagyon megracionalizálnia, mert 1-2 hét alatt megkeresi, és pont nem érdekli, hogy mit gondolnak mások a telefonról.
-
nyisziati
veterán
válasz
kchris78 #180 üzenetére
"és ki mondja azt hogy annak aki 50-100 között van pénze telefonra annak almát kellene venni? "
"szerintetek okos racionalis dontes csak egy droid lehet."
50-100 közt (ahol az emberek 90%-a keres telót), okos és racionális döntés az csak androidban van (újonnan)."De nem kezdek el kattogni a fórumon arra aki ilyet vett hogy harmad annyiért is lehet hasonló telefont venni."
1) a trollokat figyelmen kívül lehet hagyni.
2) elég sok almás szólógat be még mindig, tehát a reakciónak van alapja. Legalábbis én reagálni szoktam, nem kezdek övön alul csapkodni, mint egyesek."A tetsziket meg hogy a tökbe és _miért_ elvárt dolog hogy megindokolja az ember racionális indokokkal hogy ezt választotta? Vagy sok ember aki igazából kipróbálná az almát de nincs rá pénze az ezen keresztül dolgozza fel az emiatt jelen lévő belső frusztrációit?"
1) a magyar emberek többsége racionális, ilyen a neveltetés és az oktatás. Poroszos.
2) a frusztrációnak is van alapja. Sokan véres verejtékkel dolgoznak meg a mindennapi betevőért, és az almások meg gyakran lecsórózzák őket - ne tagadjuk, sok ilyet láttam-hallottam az elmúlt cirka 8 évben!
Persze, hogy ezek után a lecsórózott emberkében ég a vágy, hogy visszavághasson.És ahogy a trendeket elnézem, ez nem is fog változni az elkövetkező években.
-
kchris78
veterán
válasz
nyisziati #178 üzenetére
és ki mondja azt hogy annak aki 50-100 között van pénze telefonra annak almát kellene venni? akinek nincs annyi pénze az nézzen annyiért és olyat ami abba belefér. Egyetértünk, ha nekem csak annyim lenne nem akarnék túllépni a határaimon, mint ahogy XsMAxot sem vettem, mert túl van az elvi határomon, meg egészségügyi dolog miatt. És igen stimmel, a droidok (de inkább általában az alattuk levő hardver) fejlődtek annyit amit írtál. De nem kezdek el kattogni a fórumon arra aki ilyet vett hogy harmad annyiért is lehet hasonló telefont venni. Neki az TETSZIK. Nekem ez TETSZIK és BELEFÉR (pénzben). A tetsziket meg hogy a tökbe és _miért_ elvárt dolog hogy megindokolja az ember racionális indokokkal hogy ezt választotta? Vagy sok ember aki igazából kipróbálná az almát de nincs rá pénze az ezen keresztül dolgozza fel az emiatt jelen lévő belső frusztrációit? (azért az hozzátenném hogy nyilván vannak sukárkodós almások de szerintem itt a fórumon nem ők vannak az almás topicokban többségben)
-
Syl
nagyúr
válasz
Blizzardking #170 üzenetére
Ezek kicsit rossz példák, mert
- Ha kezedbe veszed a telefont, úgyis ránézel, azzal meg felold. Hidd el, én is nagyon szkeptikus voltam a FaceID-val kapcsolatban, aztán kiderült, ugyanolyan természetes a használata, mint a Honor 8-on az újjlenyomat-olvasó.
- A Honor-on az olvasó a készülék hátlapján volt. Na most ez ha az ember a kezében tartja a telefont, akkor (szerintem!) 100x jobb megoldás, mint a "régi" iphone-ok home gombja. Azonban. Ha autóban, tartóban a készülék, akkor cumi van. Nem fértem hozzá a leolvasóhoz, tehát kellett a home gomb megnyomása (mert nincs benne képernyő érintésre ébredő funkció), majd a PIN kód beírása. Ezzel szemben az ipnone X-en csak hozzáérek a kijelzőhöz, ránézek és "bent vagyok". Szerintem ez utóbbi sokkal egyszerűbb és biztonságosabb autópályán százhatvannál...Az Apple-ről a (negatív) véleményemet már többször leírtam itt a fórumban: az univerzum leg-fillérb*szóbb cége!
(#171) msiman
Én sem bánnám, ha az X hátán a nyomi alma logó helyett egy ujjlenyomat-olvasó lenne (a faceid mellett, nem helyett!).
Meg az Apple kezdene végre valamit az amoled kijelzővel: allways on display és dark theme. -
nyisziati
veterán
válasz
kchris78 #176 üzenetére
Ha benézel az okosteló ajánló topikba, láthatod, hogy a legtöbb ember 50 és 100 között keres telefont. Kb. tízből kilenc.
Ajánlj már nekik iPhone-t légyszíves. A P20 pro-val meg ne gyere, mert százalékos arányban elenyésző kisebbség veszi. A 90 % itt is az olcsóbb Honorokat, meg Huawei Y-t választja, már ha ragaszkodik a márkához. Egyébként a Xiaomi/Meizu páros tarol.És miért? Mert azokra a feladatokra, amikre az átlagember használja a telóját, ezek is bőven jók. Rég elmúltak a "régi, szép, laggolós-android" idők, amikor csak röhögni lehetett a droid-bénázáson. Ma már bőven jók a droidok, még az alsó árszegmensben is - és ahogy észreveszem, ezt az almafanok egyre nehezebben dolgozzák föl.
-
kchris78
veterán
válasz
#11083776 #171 üzenetére
miert? uzemszeruen blend kikepzesre kuldted volna? mert megnezve a videot nem gondolnam hogy napi hasznalatban akkora terhelest kell kapnia hogy meghajoljon. es emiatt nem mondtam le volna a vasarlasrol hacsak nem billegek a dontessel eleve es ez egy jo indok a nyilvanossag fele.
(kapcsolodo: amikor az i6 blend dolga volt utana leteszteltek jopar masik telefont es kiderult egy parrol hogy igazabol azok se birnak tobbet mint a szar i6-os)az osszes tobbi gyartonak nem volt pofavesztes hogy sajat otlet hijan egy ket kiveteltol eltekintve lemasoltak a notchot?
-
kchris78
veterán
válasz
ti meg ugyanezt csinaljatok forditva.
szerintetek okos racionalis dontes csak egy droid lehet.
egy 330ezres p20prot nem kell megindokolni? az is baromi sok penz egy telefonert foleg annak akinek nincs legalabb 1-2x ennyi havi nettoja.. akinek meg van annak meg nem kell indokolni kulonosebben semmit mert akkor _belefer_ es nem kell vele sukarkodni. ez egy telefon, nem egy tobbtizmillios auto, vagy szazmillios haz... -
Malachi
addikt
válasz
gondoltam benézek, mi a helyzet. nem csalódtam.
"miközben tök egyértelmű hogy mindenki sukárkodásból veszi." - gratulálok. magyarázd el nekem kérlek, mi szükségem pl. így 40-en túl arra, hogy egy szerencsétlen telefonnal "sukárkodjak". ez egy használati tárgy. ráadásul 10-ből 8-an részletre veszik valami előfizetés mellé. hogy a halál véreres kaszába lehet egy telefonnal "sukárkodni"? ezt mondja már el valaki. komolyan, itt csupa 16 éves tini szakért, vagy mi ez a szörnyű sötétség?
na, idénre is kifórumoztam magam.
-
Blizzardking
őstag
válasz
nyisziati #173 üzenetére
Ha annyi lóvét elköltenék valamire, én is védeném. Körmömszakadtáig. Ezért veszélyes amit az árakkal és az X esetleges visszahozásával most csinálnak. Mert eddig úgy működött a dolog, hogy a júzer érzelmi alapon megvette, és utána az indoklást és a magyarázkodást kellett racionalizálnia, amit itt is sokat olvashatunk a fórumon, miközben tök egyértelmű hogy mindenki sukárkodásból veszi. Most meg már a vásárlás előtt a döntést kell racionalizálni, köszönkezően a magas áraknak és az önmagukhoz nem konzekvens termékciklusnak.
-
nyisziati
veterán
válasz
Blizzardking #166 üzenetére
+1
Menőzés, kivagyiság, "egyediség"...
Így énekli ki a pénzt az Apple az emberek zsebéből. És sok ember még védi is őket... -
törölt tag
válasz
“És ezért kell az apple dizájnnak mindig távolról felismerhetőnek lennie. A notch semmi más célt nem szolgált, csak hogy fél évig 100 méterről fel lehessen ismerni a kiválasztottakat.”
Ha esetleg a Starbucksban vagy a McDonald’s ban épp csak a hátulja látszik az sem baj,mert a kamerája már függőleges ellentétben az egy generációval előttinek meg viszintes
-
törölt tag
Értem én ,de ha ránézek az enyémre azonnal felold,nem érdekel a mögötte lévő technológia) (lg v30 NOTCH nélkűl is!!! de ha mondjuk nem oldana fel ,kimondom,hogy lg ébredj (csak egy példa).Persze a valóságban meg mikor a telefonomhoz nyúlok közben meg már meg le is olvasta az Ujjamat,köszönet az Applénak amiért kitalálta!!! ( sőt köszönet az átnénak azért is hogy egyáltalán elterjedtek az okostelefonok ) de már sok mindenben nem hűek önmagukhoz,írom egy ipadről és ha vásárlás előtt 1 órával nem látom a blend tesztet akkor egy 11 es pro-ról,gyönyörű de jobb is,hogy nem vettem meg,mert a mostani ipademen van 3,5 jack,meg ujjlenyomat olvasó.Meg kellett volna hagyni a választás lehetőségét ilyen árért beleférne bőven.Az lg v30 on Razeren pl. a bekapcsológomb is egyben,szóval akinek nem kell nem aktiválja és még csak hely semveszett kárba
-
Blizzardking
őstag
Mert megtörölni egy nedves ujjat sokkal nagyobb feladat (ugyanazzal a mozdulattal amivel a meki parkolóban az ájfónnal kell körözni a mellizmodon, csak rövidebb ideig), mint félig fekvő testhelyzetben tekergetni a fejedet az autópályán százhatvannál...
Amúgy meg amit az apple csinál, az a trollkodás, ipari méretekben, drágán, arrogánsan. Ahhoz képest az én szarkasztikus hozzáállásom egy üdítő kis pörsenés a maszlagmalac fenekén. -
Syl
nagyúr
válasz
Blizzardking #168 üzenetére
Nincs érved, mert az arcfelismerő működik napsütésben, éjjel, szemüvegben, szakállal stb. Mellesleg sehol nem írtam, hogy az ujjlenyomat-olvasó vagy az arcfelismerő a jobb. Egyiknek is megvannak az előnyei, meg a másiknak is. IphoneX előtt Honor 8-am volt, aminek szerintem zseniális az ujjlenyomat-olvasója. Qrvagyors (simán ver minden iphone-t) és pontos. Mégis gondja volt például a nedves ujjal. Az arcfelismerő nagyon biztonságos, cserébe lassabb és bele kell bámulni, ami nekem főleg autóvezetés közben macera, amikor a telefon a tartóban van.
Az írásod nagy része meg szimpla trollkodás.
-
Syl
nagyúr
válasz
>a rendőrség is azért ujjlenyomat alapján ítél el száz éve és nem fotó alapján.
A rendőrség semmi alapján nem ítél el. Azt a bíróság teszi.
A többi sületlenségedet meg nem is érdemes boncolgatni.
-
Blizzardking
őstag
válasz
#11083776 #164 üzenetére
Csak a menőzés számít. Hogy "én vettem valamit méregdrágán ami másnak nincs". Ezért vannak kiakadva az ájfónosok amikor a többi gyártó is beleteszi azt a funkciót, mert eddig voltak egyediek. És ezért kell az apple dizájnnak mindig távolról felismerhetőnek lennie. A notch semmi más célt nem szolgált, csak hogy fél évig 100 méterről fel lehessen ismerni a kiválasztottakat.
Technikai szempontból az ujjlenyomat olvasó szerintem is jobb, lévén az ujjam nem visel szemüveget, nem nő szakálla, nem borotválkozik meg, nem lesz másnapos, nem kap monoklit, árpát, kötőhártyagyulladást, nem lesz kócos, náthás és csipás. Tudom hogy az apple szoftveresei nem evilági figurák, akik az olümppsz tetején tanyáznak fehér tógában, de csak józan paraszti ésszel, melyikre lehet biztonságosabb algoritmust fejleszteni, egy arcra vagy egy ujjlenyomatra? Továbbá minden bizonnyal a rendőrség is azért ujjlenyomat alapján ítél el száz éve és nem fotó alapján. -
törölt tag
válasz
tuki2200 #147 üzenetére
Nem kell lelassítaní ,eltörik az hamar.
Amúgy meg ténleg nem értem ezt a face ID dolgot.Egyrészt az emberek nem titkos ügynökök,felesleges másrészt meg androidis mobilokban több éve benne van,sőt hangall is fellehet oldani de még mindig az Új lenyomat olvasó a legjobb leggyorsabb megoldás,szoval egy olcsóbb androidosban 3 féle képpen lehet.
Úgy adják elő mint valami forradalom. -
<Lacy85>
addikt
válasz
kchris78 #156 üzenetére
Régebben valóban nem volt az igazi az oled kijelző, de nem igazán azért, amiket írsz.
Ha jól tévedek, akkor a mai napig pentile , a mai napig simán be lehet égetni, a túlszaturált képet meg kb. 1000 éve át tudod állítani, ha nem tetszik.
Én is "alap" módban használom, mert az adaptív kiégeti a pupilláimat.
Szóval ezekben a dolgokban pont nem változott semmi. -
doooo
veterán
válasz
kchris78 #156 üzenetére
Ez konkrétan nem igaz, S5 kijelzője már a legjobb kijelzőnek volt kikiáltva akkoriban (párban az iPhone-ok IPS-ével), utána pedig folyamatosan minden újabb csúcskészüléküké. Ami rengeteget jelent az X érkezéséig (és még az S6 előtt is 3-at). Mostanra pedig nincs IPS a legjobbak között (talán az G7-é, de a fényerejét kivéve az sem kitűnő).
Ez csak egy ilyen döntés volt az Apple részéről (meg csak a Samsung tudta megoldani a visszahajlítós, notch-os hülyéskedést), nem kell sokat belelátni. Elfogadom, ha valaki nem szereti, de kitalációkba, vagy ahogy te szereted mondani, ferdítgetésekbe kár belemerülni. -
nyisziati
veterán
válasz
kchris78 #158 üzenetére
Volt rezisztív telóm. Nem kellett hozzá pen, ujjbeggyel használtam. Télen, vékony kesztyűben még jobb is volt, mint a maiak.
Ezt a "megnövekedett belső ellenállás" pedig semmivel se mérik, pláne távolról. Csak azt figyelik, hogy "peek performance" esetén leállt-e egyszer a gép. Az Apple is "elöregedő akkumulátorokról" beszélt egyébként a vonatkozó cikkben.
Ezt szerintem LEHETETLEN elvonatkoztatni a tervezett avultatás témakörétől. Egy billiárdos cégnek ez elemi érdeke, hogy a vevői évente cseréljék a telójaikat, hiszen így biztosítja a folyamatosan növekvő profitját, amit a részvényesek elvárnak.(B)Csakhogy ez a gyakorlat tisztességtelen - nem lehet egyszerre kiváló terméket is gyártani és évente lecseréltetni. (/B)
Főleg, hogy a felmerülő hibákat gyakran tagadják vagy eltussolják, hogy még gariztatásra se kelljen költeni, hiszen az csökkenti a profitot!
Na ez az igazi önszembeköpés. -
kchris78
veterán
válasz
nyisziati #157 üzenetére
ennek egy resze ok, egy resze megint csak ferditgetes, hogy az ezzel lehozott cikkek jo sok kattintást generaljanak es porogjenek a forumok jo sok PI-t generálva szinten, es a szosol mediaban az okos megmondoemberek is kelthessek a hangulatot akikrol sok esetben sut hogy _nem ert hozza_, nincs meg az alap szakmai tudasa.
Nem tudom eleg idos vagy e hozza de az a pen amire nincs szukseg az egyáltalán nem allithato parba a pencillel. A pencil az egy kiegeszito rajzolo eszkoz mindenfele okossággal, míg a sima pen az egy szukseges pocok volt mert maskep NEM mukodott a rezisztiv erinteserzekelos kijelzo. A lassításnál sem a korosodo gepeket lassitottak hanem a szarra hasznalt mar megnovekedett belso ellenallasu aksik miatt. Persze az hogy ezt nem reklamoztak illetve tettek kikapcsolhatóra ezt a ficsort, az tényleg a legkevésbé sem volt fair.
A bendet en sem ertem, de azert hogy meghajoljon egy ipad ahhoz azert tulmutat a napi hasznalaton. Technikai fejjel arra tudok tippelni hogy a dizajn megint csak elobbre van... -
nyisziati
veterán
válasz
kchris78 #156 üzenetére
Itt nem maga egy technológia a lényeg, hanem hogy az Apple folyamatosan szembeköpi magát.
Csúcskategória - de ha nem jó a térerő - you're holding it wrong.
Steve Jobs: senkinek nem kell pen - rá pár évre jön az Apple Pencil.
"Miénk a legerősebb SOC!" - titokban évekig visszavettek a már korosodó gépek teljesítményéből. Hivatalosan az aksi miatt - de én valahogy nem hiszek nekik.
Hidegben kikapcsol a teló - nem, nem garis hiba - pár hónap után mégis az lett.
Legjobb dizájn, csúcs vékony - bendgate. De még az idei iPad is törik, mint a ropi, tehát mégcsak nem is tanultak a hibákból.És ezek csak a legismertebb hibák voltak...
-
kchris78
veterán
A 2017-re sikerult eljutni az OLEDig meg hasonlo megjegyzeseket szerintem ilyen formaban lehetne mellozni, mert ez kicsit ferdites. Nézzük meg milyenek voltak azok a Samu fele oledek az S2-S5 kornyeken amit nem vett at az Apple. Felbontas (pentile matrix), megbizhatosag (beeges) es szinhuseg (tulszaturalt kep). Az egyetlen pozitivum a fekete volt (aminek napi használatban nem tudom miert van ilyen nagy jelentosege, legtöbbeknek ez a vesszoparipaja folyamatosan). Az elso rendben levo kijelzo az az S6 oledje. Ja, es az OLEDet nem igazan tudjak PWM mentesre megcsinalni ami megint csak egy negativum, van akinek ez szamit.
-
Blizzardking
őstag
válasz
7Heads Drago #150 üzenetére
"2017-re sikerült eljutniuk az oled-ig, még mindig vicc a sot, és sikerült nekik 2018-ra összehozniuk egy duál simes telot"
Még nem sikerült nekik. Nézz be a topikjába, minden második felhasználó panaszkodik hogy nem jön be a hívás. Amúgy egy újabb dolog amire azt mondták hogy sose lesz. Lol
Ami Ricardo cikkét illeti, két ország már biztosan van ahol ez a helyzet :,-D -
törölt tag
Gyàri (tervezèsi) hibàsak,hiányzik egy darab a képernyőből. még az is csoda,hogy akár egyet is eladtak belőle.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
7Heads Drago #150 üzenetére
"Ezt hol álmodtad?"
"elég az ujjat a Mate kijelzője fölé emelni, és az leolvasó ikonja felvillan, rátelepedve pedig tízből 8-9 alkalommal sikeres a feloldás, vékony védőfólián keresztül is. Vastagabb védőüveget ráoperálva már nem találtam elég hatékonynak a dolgot, ebből a szempontból a hamarosan érkező, ultrahangos technológia többet ígér."
Én sehol nem álmodtam.
"A face id-t se értem miért gagyizod le, mivel rendesen teszi a dolgát."
Valóban. Gondolom az Apple féle megoldás is ennyire megbízható.
(#151) Herreløse:
De még ha legalább normálisan lekoppintanák. Helyette kiadnak valami "összetákolt" verziót, aztán mennek trollkodni ahhoz, aki rendesen megcsinálta.
-
-
7Heads Drago
veterán
válasz
<Lacy85> #139 üzenetére
tegyünk bele elég rossz hatásfokkal működő ujjlenyomatolvasót
Ezt hol álmodtad?
Ha esetleg benézel a telo topikjába, magad is rájöhetsz, hogy ezzel kapcsolatban egy panasz sincs. A face id-t se értem miért gagyizod le, mivel rendesen teszi a dolgát. Tényleges hibát ennél a telonál tényleg a videózásnál tapasztalhatunk. Már akit érdekel ez a rész. Fórumon 8-9 órás sotokról érkeznek infók, nyilván ez is hátrány nálad.
Ha a 330k horror akkor mi van a 440k-s telokkal amik felemás csomagban érkeznek? (vedd meg külön ami kell neked)
A lemaradást meg az Apple is hozza erőlködés nélkül. (2017-re sikerült eljutniuk az oled-ig, még mindig vicc a sot, és sikerült nekik 2018-ra összehozniuk egy duál simes telot)
Sztem semmi értelme ennek a vágjuk a fát a másik alatt című fejezetnek.
Mindenkinek magának kell eldöntenie mi jó neki. De ne hülyeségeket irkáljunk már. -
strogov
senior tag
válasz
#95561216 #141 üzenetére
"Kérdés, hogy ez a 15-20 milliós mínusz rohant androidot venni, vagy csak azt mondta, hogy jó még a régi telefon ... Mert utóbbbi esetben ez csak elhalasztott vásárlás ..."
Ez az elhalasztás nem mehet a végtelenségig. Ha jövő ilyenkor sem lesz elfogadható ajánlatuk akkor nálam pl. csak az ipad4 marad ios-es (BG-zni és TtR-re jó lesz jövőre is).
-
tuki2200
senior tag
válasz
kchris78 #145 üzenetére
Igen, mostanra elertunk oda, hogy a hardverek kinottek a platformot, már androidnal is. Egyszeruen atlag user nem hasznal olyan teljesitmenyigenyes appokat amik szuksegeltetnek ezt az erot. Uj iPad Pro erosebb mint egy Macbook vagy Xbox? Minek? Az userek 99%-a csak emailre, bongeszesre, videozasra meg social mediara hasznalja, a Fortnite-ot meg boven kihajtja a regebbi is. Csak akkor kell cserelni, ha a kedves gyarto direkt lassitja az eszkozoket..
-
Ricardo
titán
válasz
#95561216 #141 üzenetére
"Kérdés, hogy ez a 15-20 milliós mínusz rohant androidot venni, vagy csak azt mondta, hogy jó még a régi telefon "
Ez jó kérdés.
Ha igaz amit ebben a cikkben írnak, akkor kínában már fordulni látszik a trend. -
kchris78
veterán
levonva a sok visszanyal a fagyi es rossz az irany stb stb okossagokat (amiben azert van valami alairom) de szerintem elsosorban az van hogy talan VEGRE eszrevettek az emberek hogy nem kell EVENTE telot cserelni… Ha evente-ketevente helyett ket-4 evente van telefon csereles csak ez 50% csökkenést okoz a vasarlasokban ami brutalis visszaeses… En ebben bizom… A mostani telefonokat mar folosleges szerintem 3 evnel korabban cserelgetni. Sot.
-
joey04
titán
válasz
Jegesmaci81 #132 üzenetére
Hát szerintem 1000 eur magasságában már nem oszt nem szoroz az a 10%. Nem hiszem, hogy bárki azért venne egy olcsóbb modellt, mert az csak 1050, nem pedig 1150 eur.
-
törölt tag
Kérdés, hogy ez a 15-20 milliós mínusz rohant androidot venni, vagy csak azt mondta, hogy jó még a régi telefon (ugye közben lebuktak a lassítással és kedvezményes aksicserét ajánlanak), várok egy-két generációt. Mert utóbbbi esetben ez csak elhalasztott vásárlás, kevesebb telefont adnak el drágábban, de közben a szolgáltatásokból ugyan úgy termelik a pénzt.
A tőzsdéhez meg csak annyit, hogy nem minden cégtől várják el a növekedést, ott vannak pl a stabil osztalékfizetők, amiknek "csak" annyi a dolguk, hogy minden negyedévben stabilan szálítsák az osztalékot. De minden ilyen cég növekedési cégnek indult, ami azt jelenti, hogy a várható növekedést is beárazták. Majd Apple is eléri azt a pontot, hogy osztalékfizető részvényként tekintenek rá, persze addig kiárazódnak belőle a növekedési várakozások.
-
Blizzardking
őstag
"a probléma felismerését mi sem tükrözi jobban, mint hogy már az eladási statisztikák közzétételét is korlátozták"
Ez mekkora giga lol. "Csak akkor mondjuk be az erdményt, ha mi vezetünk."Így a leghülyébbek sem kerülnek identitásválságba, csak mert nem a legnagyobb gyártótól vásároltak idén telefont
-
<Lacy85>
addikt
válasz
nyisziati #136 üzenetére
Kinek mit jelent az ár/érték arány.
Nálam ez a "gyúrjuk össze az S9 és az iX kinézetét", "tegyünk bele elég rossz hatásfokkal működő ujjlenyomatolvasót, mert még nem a legjobb, de legalább cool fícsör", "koppintsuk le a face id-t, mert trendi, de legalább a miénk gagyi" valahogy nem ér meg 330 ezret.
Tipikus kínai mentalitás, de legalább horror áron van.
A sima Mate 20 viszont valóban jó vétel. Vagyis lenne, ha videós képességekben nem lenne vagy 5 éves lemaradásban.#138: Nyilván az eladásokra gondoltam.
-
S110rgyuri
csendes tag
válasz
kovbandi82 #107 üzenetére
Tehát szerinted aki ájfont használ az mind bűnöző, és van félnivalója a lehallgatástól?
Aki pedig droidot az mind becsületes, jóravaló állampolgár, mindennemű félnivaló nélkül?
Nem tudom, de szerintem azért ez így kicsit sarkallatos. -
gusthy
veterán
válasz
kovbandi82 #99 üzenetére
És természetesen ebben a hírben semmi protekcionizmust nem vélünk felfedezni pont azokban az időkben, amikor a Huawei világviszomylatban lenyomja az Apple-t, amely cég az egyetlen amerikai cég a mobilpiacon. És a cikk rendkívül masszív bizonyítékokat sorol fel, miszerint aszonták.
-
hombre[EU]
veterán
A sebesség egy dolog, de annál is fontosabb az üzemidō. A 7es már újkorában sem bírt ki egy aktívabb napot, azóta pedig csak rosszabb lett. Kollégák között van 6,6s,7 és néha már délután 4kor töltōre kell rakni,pedig nem pubg-znek rajta (az lte/volte kinyírja)
. A 10esekkel nincs ilyen probléma.
-
Jegesmaci81
aktív tag
"Főleg, hogy az emlegetett Xs vs Mate 20 Pro között 100 eur a különbség. Ebben az ársávban ez egyenlő a nullával."
Hogy tudsz ekkora butaságot ideböfögni??? Ha az alapmodelleket vesszük alapul akkor az annyit jelent hogy több mint 10%-al drágább az XS. Arról ne is beszéljünk hogy a A MATE 128Gb memóriával van ha jól tudom.
-
akosar
tag
Én is elgondolkoztam i7 váltásról iphone x-re. De maradok:
- Nekem is túl nagy, vastag, nem áll kézre, “nehéz”
- A messaging apps, bongeszes, spoty, neha fenykepezesen kovul nem hasznalom masra, arra tokeletes
- en imadom a Touch ID-t, nagyon hianyozna.A jovoben egy “klasszikus” iphone meretu telot szeretnek, noccs nelkuli kava mentes oled panellel, beepitett ujlenyomat olvasoval... addig marad ez.
-
nyisziati
veterán
Többen megjegyezték, hogy androidosból is van drága telefon. Ez igaz, csak azok a gyártók adnak el olcsó telefonokat is (50 ezer alatt is), az Apple meg nem.
Ha meg a brutális árú kiegészítőket is idevesszük (AirPods, gyorstöltő, dongles /23 fajta.../, Beats stb.), akkor meg pláne szembetűnő a különbség. -
joey04
titán
válasz
Tévedés, tok nem jár már hozzá
-
*Mukeey*
addikt
A Mate20pro g.ci drága. Az iPhone Xs meg kib.szott drága. Pont.
És ez már olyan szint, hogy ép ésszel csak akkor lehet megvenni, ha tényleg nem számít a lóvé. Átlag Magyar keresetből esélytelen.
Pedig én kütyüre sosem sajnáltam a zs-t... -
válasz
7Heads Drago #122 üzenetére
-
Tibee86
nagyúr
válasz
7Heads Drago #122 üzenetére
Én nem megyek sehova, és nem is vagyok hajlandó kiadni ennyi pénzt semmilyen telefonra, legyen az iPhone, vagy Huawei. Pusztán informáltalak róla, hogy az Apple termékekre világgarancia van.
-
kop8
őstag
Talán kezdenek rádöbbeni az iphon hivők hogy ez már tul sok
Mindenek van határa, a pofatlansagnak is, lassan visszanyal a fagyi....
-
7Heads Drago
veterán
Akkor kimentek és megveszitek. Mert ugye ha vámolják már nem buli.
Na mert ugye iPhonera van pénz, áfára meg egyebekre már mindenki sajnálja. Szlovák rendszámú Bmw, meg állami támogatás még a seprűre is. Smucig egy ország ez. De persze nézzük mit mutat dollárban egy Huawei oled vs Apple Ips...... -
Tibee86
nagyúr
válasz
7Heads Drago #119 üzenetére
"Vagy ti megveszitek ott és ha garis gond van postázzátok?"
Apple-nél világgarancia van, szóval nem kell sehova postázgatni. -
<Lacy85>
addikt
válasz
7Heads Drago #119 üzenetére
Főleg ha a méretbeli megfelelőjét nézzük a Mate 20 Pro-nak. Ami nem a Xs lesz, hanem a Xs Max.
Az meg 1250€.
Ami meg ~+25% felár. Ami meg már nem is olyan kevés még ebben az ársávban sem.
Kb. mintha itthon lenne 330, meg 412 ezer. Azért baromira nem egy árról beszélünk. -
7Heads Drago
veterán
Te nem tudom hol élsz én Magyarországon. Miért nem marsi dollárban számoltok ennyi erővel?
Nagy ívben teszek rá mi az ára Londonban, Sanghajban vagy New Yorkban. Majd ha ott kapom a fizut, meg ott fizetem a rezsit talán az ottani telo árak is érdekelni fognak. Vagy ti megveszitek ott és ha garis gond van postázzátok?
Vagy nem vágom miért azt veszítek alapul?
Itthon a Mate 20 pro 330
iPhone XS 400
A közte lévő 70 ropi pedig elég sok. Főleg 1 telefonnál, amiből egy családban van 3-4 db és 2-3 évente cseréljük és még élni kéne valamiből.
Ha nem akarok itthon vitát, akkor nagyon senki se lóghat ki kategóriájában nagyon a telojával mert csak a vita van belőle. -
-
válasz
Tehát azt állítod, hogy az Apple nem részese a PRISM-nek és az USA törvényei nem kötelezik a lehallgathatóságra?
-
Šolaire
veterán
válasz
hogabesz #101 üzenetére
Az SE anno kedvező áron jött ki kissebb kompromisszumokkal. Pl ujjlenyomat olvasó.Nekem tökéletes volt. Kompakt méret erős hardver. Nagyon szerettem. Vártam a folytatást,de ez a generáció nekem csalódás és mint írtam az ár is nekem már átlépte azt a határt amit adnék egy telefonért. SE kedvező ára miatt gondoltam hogy ha lesz folytatás akkor annak is az lesz.
-
<Lacy85>
addikt
Ami látszik a piacon (nem csak ezen, hanem kb. mindegyiken) az az, hogy mennyire a részvényesek / befektetők kielégítése a cél.
Minden áron növelni évről évre a bevételt / profitot, mert hiába vagy piacvezető, hiába van X milliárd tiszta profitod minden évben, akkor is csak a növekedés, növekedés ész nélkül, mert -5% miatt fejeket vágnak le...
Csak ez meg sajnos nem tartható a végtelenségig.
A mobil piac most lesz majd nagyobb "szarban", mert hardveresen már bőven elértünk oda, hogy gyakorlatilag kompromisszumok nélkül használható egy 2-3 éves flagship.
Persze, hogy nem nagyon akarnak váltani az emberek. -
válasz
+1
-
atenza
senior tag
sebességben egy iphone se vagy 7es is bőven elég egy átlag felhasználónak, egyedül a jobb kamera ami csábító számomra, de az meg nem ér meg plusz150-200 ezret...
-
válasz
Pirosász #103 üzenetére
Mellesleg de, viszont írtam is, nem mi vagyunk a célcsoport, csupán arra akartan rávilágítani, hogy nem hiába olcsóbb egy droidos telefon. Az Iphone persze indokolatlanul drága, viszont az OS nem liszenszelt, foglalkozni kell vele ugye többet, tobábbá a terméktámogatás is hosszabb. Ezeket mindig elfelejtik. Most a Google adatkezelésérebki se térnék.
#106: viszont van benne gyorstöltő, védőtok és rendszer szinten integrált kémprogram. -
joey04
titán
válasz
kovbandi82 #99 üzenetére
Szval ha ennyi nem is, de inkább adok többet egy készülékért, főleg ekkora terméktámogatási ciklussal.
Főleg, hogy az emlegetett Xs vs Mate 20 Pro között 100 eur a különbség. Ebben az ársávban ez egyenlő a nullával.
-
-
hogabesz
aktív tag
válasz
TheBikerider #102 üzenetére
Értem. És ezt miből gondolod egy olyan cég esetében, ahol az újdonságok közül a "legbutább" készülékük 300 ezer forint környékén van? Nem kötekedni akarok, komolyan kérdezem. Attól, hogy kisebb a méret még nem elég ok arra, hogy olcsó legyen, a tudás ugyanúgy benne kell legyen mint xr-ben.
-
Pirosász
aktív tag
válasz
kovbandi82 #99 üzenetére
Tényleg nem mi vagyunk a célcsoport. Remélem nem Vodafone-os vagy, mert annak ( ha jól tudom ) a Huawei adja a hálózatot az iPhone-odhoz is.
USA-tól azért vicces, mert bizonyítottan lehallgatta a NATO szövetségese!!!, a Német kormány tagjait is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Állítólag nem fogynak elég jól az idei modellek, az előnyös eladási mutatókat egy tavalyi biztosíthatja.
- Android szakmai topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Filmgyűjtés
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megtörte a csendet a Samsung One UI 7 ügyben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 15 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- iPhone 16 Pro 256 GB Desert Titán - 0 Perces - HFGY42Y2HX Warranty: 2025-12-28
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7900 XTX GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! ASUS TUF FX506HE Gamer notebook - i5 11400H 16GB RAM 1,5TB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 P165G FHD IPS notebook - i5 1335U 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD WIN11
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest