- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
válasz
MasterMark #240 üzenetére
De hogy oldod fel?
-
Blizzardking
őstag
válasz
MasterMark #238 üzenetére
Azt írta "annyi hogy rá kell pillantani". Ha nem megy a kamera, honnan tudja hogy rápillantott?
"Illetve ha fel van oldva a telefon, követi a szemed, hogy hova nézel"
Ha fel van oldva a telefon, egyfolytában megy a kamera?
-
Fryskitt
addikt
válasz
MasterMark #193 üzenetére
Csak akkor a lényege veszik el a dolognak.
-
Syl
nagyúr
válasz
MasterMark #193 üzenetére
Szerintem ha már van a telefonban egy tuti biztonságos azonosítás, nem kellene erőltetni a butítását
(#194) nyisziati
Üzletpolitika. Ahogy az a gennyesség is, hogy kispórolják az 1 dolláros lightning-headphone átalakítót, mert a júzer úgyis megveszi külön 9 dollárért...
Még pár év és se töltőfej, se kábel nem lesz a dobozban. Sőt doboz sem, csak egy uzsonnástasakban fogják árulni az 1000-1200 dolláros telefont... -
nyisziati
veterán
válasz
MasterMark #206 üzenetére
"Ez most komoly? Hányszor akarod leírni, hogy kisebb összegnek a százaléka is kisebb összeg? Ez nyilvánvaló."
Érdekes, a 197-esben nem ezt írtad. Javaslom tanulmányozásra.Lássuk:
én írtam:" a haszonkulcs adott már évek óta (kb. 70%), "
"Egy 500 ezres készüléken már 350 ezret kaszálnak, míg egy 100 ezresen csak 70-et..."Erre te:
"Százalékosan lesz kevesebb a haszon egy olcsó telefonon."
Erre írtam, hogy nem százalékosan, hanem összegszerűen. Ennyi volt a mondandóm lényege, nem több.
Ebből az egy mondatodból ugyanis azt a következtetést vontam le, hogy nem érted a százalékszámítás lényegét - ez gyakori a PH! felhasználók közt."Én továbbra is százalékról beszélek. Vagyis a drágább telefonnak nagyobb része (arányaiban, százalékosan) a haszon."
Na így már érthetőbb a mondandód.
Én meg továbbra is az SE-ről beszélek, mint élő példáról. Nulla RD, marketing költség, minimalizált hardverköltség = hasonló haszonkulcs, mint a nagyoknál. -
nyisziati
veterán
válasz
MasterMark #201 üzenetére
Azta...
Na szóval:"Ezzel most ügyesen bebizonyítottad, hogy a kevesebb összeg az kevesebb. Wow."
Nem elsősorban. Azt bizonyítottam be, hogy marhaság amit írtál a 197-es kommentedben, hogy "százalékosan lesz kisebb a haszon". NEM százalékosan, hanem összegszerűen."Egy olcsó eszközön nincs akkora haszon (százalékban), mert nagyobb részét teszi ki az egyéb más költség."
Egy vállalatnál ELŐRE eldöntik, mekkora haszonkulccsal fognak dolgozni (lásd Steve Jobs idézet). Ezért közömbös, hogy alakulnak a változó költségek, mert előre kalkulálnak velük. Nem is véletlen a magas árazás.
Nem utólag csapják össze a tenyerüket és sápítoznak, mint Mancika, hogy "jaj de sok lett a költség, hát bizony most kevesebb jut a hétvégi bevásárlásra!"."Mondjuk ez így végzettséggel még gázzabb, hogy magyarázni kell."
Szerintem inkább az a gáz, hogy nem értitek (vagy nem akarjátok érteni), amit magyarázok. Különösen (elvileg) szakmai hírtopikban. -
válasz
MasterMark #197 üzenetére
Ajjaj... szerintem hagyd.
-
nyisziati
veterán
válasz
MasterMark #197 üzenetére
Pont nem százalékosan lesz kevesebb, maximum egy minimális szinttel.
Steve Jobs mondta, hogy "55 % vagy semmi".
Úgyhogy összegszerűen lesz szignifikánsan kevesebb a haszon.
Ha 100 ezerért veszünk mondjuk egy Apple telót és "csak" 55% a haszon, akkor 55 ezer a profit. %00 ezres készüléken meg 70%-kal számolva 350 ezer.55 / 350 = 0,157 vagyis egy olcsó telefon a drágábbon lévő profitnak mindössze 15,7 % - át hozza. Vagyis 84,3 % a júzer zsebében marad(na).
-
nyisziati
veterán
válasz
MasterMark #195 üzenetére
Pontosan így van. Ezért írtam, hogy ez üzletpolitika.
A legdrágább készülékeken van a legnagyobb haszon, hiszen nyilván a haszonkulcs adott már évek óta (kb. 70%), tehát akkor tudják ezt maximálisan kihasználni, ha a piac által elfogadott legmagasabb összegért kínálják a terméküket.
Egy 500 ezres készüléken már 350 ezret kaszálnak, míg egy 100 ezresen csak 70-et...Csak akkor könyörgöm, legalább a júzerek ne akarják védeni őket, ha már bevallottan ennyit húznak ki a zsebükből profit gyanánt...
Pláne, ha van olyan versenytárs, aki teljesen összehasonlítható telókat gyárt és deklaráltan 5 % a haszonkulcsuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest