- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Luck Dragon #196 üzenetére
Lehet azt jobban tudják titkolni. Amúgy valami fitnesz kiegészítő tuti lesz én szerintem.
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Luck Dragon #194 üzenetére
Kijelző felbontás 100%, hogy nő, RAM mérete 2GB lesz én szerintem, az 1 GB már most is kevéske lehet. Új SoC is egyértelműen lesz, fejlettebb kamera, na meg az iOS8 is debütál. Ezek várhatóak.
-
Szerintem lényegében ugyan olyan lesz mint az I5S, csak nagyobb, és erősebb belső tartalommal.
-
törölt tag
válasz
galaxys80 #192 üzenetére
Szerintem 100 év múlva simán lehet Kínai nyelven tanulni az általános iskolákban, főleg ha az ENSZ kutatásait vesszük alapul. Majd egyszer eljutunk oda, hogy az emberek rádöbbenek, hogy egyes nagyhatalmak hogy irányítják a piaci viszonyokat. Ettől függetlenül én nagyon remélem, hogy az Apple -nek lesz létjogosultsága Jobs nélkül is. Addig is hajrá
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk #190 üzenetére
Ebben igazad van, de a Kínai termékekre reagáltam, nem mint feltörekvő céget írtam. Ettől függetlenül van még hova fejlődnie, fog is. Most pontosítok akkor, ha nem lett volna egyértelmű, akkor elnézést.
Egyébként amikor említettem egy-két embernek a Huawei kapcsán, hogy modemek, ugye a stick -ek, mindenki meglepődött, mert a legtöbb embernek fogalma sincs róla, hogy többségében tőlük származik.
-
törölt tag
válasz
galaxys80 #186 üzenetére
Persze, mint a Huawei, a 3. legnagyobb gyártó nemzetközi szinten... Made in China.
"A kínai márkák 99%-a egyébként is csak a belső piacra gyárt."
Ez így pont nem igaz. Főleg ha azt nézzük, hogy néhány éve egymást ölték a külföldi gyártók a Kínai piacért a hatalmas felvevőpiaca és a gazdasági nagyhatalommá válása miatt.Pistabá meg a kispórolt nyugdíjából vagy az alacsony fizetéséből 10x meggondolja, hogy mire költsön. Főleg ha még társul mellé 1 - 2 hitel is a háttérben. Főleg ha szolgáltatóknál bekopogtat több Kínai gyártó is.
Sokan nem veszik észre, hogy az utóbbi pár évben (és főleg ami még ránk vár) mennyire formálódik át a nemzetközi piac és a befolyás, illetve egyáltalán nem elhanyagolható a lakosság száma sem. Ez nem csak a mobilkommunikációs piacra értendő. Ugyanakkor szerintem az Apple -nek a jövőt tekintve még mindig nagyobb létjogosultsága van, mint a Samsung -nak. Persze ez majd kiderül 1 - 2 - 3 év múlva.
Nem beszélve arról, hogy a Kínai cégek milyen kivételezettek egyes országokban. Nem csodálkoznék azon sem, ha pár éven belül számukra külön adó lenne a termékeikre vonatkozóan. A nemzetközi befolyás igen nagy úr.
Kína egyébként az USA és az európai piacon elég rendesen jelen van, csak mobilok terén nem tartanak ott.
-
Touch-ko
őstag
válasz
#86973952 #181 üzenetére
Ha Pista bacsi olyan reszen lakik a vilagnak, ahol a csucs Samsung, HTC iPhone telefonok a fizetesehez kepest egyaltalan nem dragak (mint MO-n), akkor nem foglyan kinai termekeket vasarolni amirol meg sosem hallott. En eletemben egyszer lattam HUAWEI plakatot az egyik metroallomason. Valami leertekeles volt es adtak hozza valami..
Azsia nehany orszagaban el vannak terjedve, de sokkal nehezebb dolga lesz a cegnek belepni az Eu es US piacra nekik, mint az Apple-nek a kinaira.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
#86973952 #185 üzenetére
Alábecsülöd. A kínai gyártóknak azért nő a piaci részesedése, mert rekordszámban adnak el Kínában készüléket. Kína igen csak nagy piac. Xiaomi az 5. a ranglistán a világpiacot nézve, azért az koránt sem jelent veszélyt az Apple-re, vagy a Samsung-ra nézve én szerintem. Világszinten viszont elenyésző a szerepük ezt szerintem nehezen lehetne vitatni jelenleg. Ahhoz, hogy ez megváltozzon nem elég csak olcsóbbnak lenni, a reklámra is kell költeni, hiszen úgy ismeri meg a nép a márkát. A nagy cégek dollár milliókat költenek erre, és nem véletlenül lett piacvezető a Samsung sem, talán csak az alma az, aki annyit költ reklámra, mint a Samsung. Szóbeszéd útján terjedő reklámmal sosem fognak veszélyt jelenteni, hiába olcsóbb. a filléres Tesco-s mobilok is jelentéktelenek.
Szóval én nem alapoznék arra, hogy két év múlva majd komolyan csökkentenek árat, ha csak nem jelentenek valódi konkurenciát. Ahhoz meg nem elég a reklám sem. A reklámmal nő majd a készülékek ára, kiépített szervizhálózat kell majd, logisztika, helyi adók ezek mind feljebb fogják tornázni a kínai készülékek árát. Szép, hogy 370 dollár, egy O+O Kínában, de az az ottani ár.
-
galaxys80
veterán
válasz
#86973952 #183 üzenetére
"Kár hogy minőségileg az 50 ezres Samsung nincs arányban egy 50 ezres Xiaomi -val, mivel az utóbbi jóval kedvezőbb."
Csak ez Pistabát egyáltalán nem érdekli.
Nézem,nézem én Kínát,Mongóliát és az Antarktiszt is és azt látom, hogy nőtt a kínai telefonok eladási statisztikája, de a Samsungéhoz képest a béka segge alatt van.
A kínai márkák 99%-a egyébként is csak a belső piacra gyárt.
Azok száma akik meg a neten keresztül Kínából rendelnek telefont a statisztikában meg sem jeleníthetően alacsony létszámban vannak. -
törölt tag
válasz
Cyberpunk #184 üzenetére
Ezek tények, nem vélemény. Persze volt benne vélemény is, de a piac több szegmensében is megmutatkozik, hogy egyes szereplők, viszonylag nulla reklám kerettel nagyon erős konkurenciává váltak.
Illetve még egyszer mondom, hogy ne csak a magyar piacon keresgessünk, mert elektronikai szempontból elég tudatlan állapotok vannak.
P&G is sokra ment a bika nagy reklám keretével, amiben egyébként vezető volt több multi cég között is. A piaci részesedése még mindig elég nagy, de erősen csökkent az alacsonyabb árkategóirájú márkák miatt. Az emberek többsége már nem fogja a Duracell -t levenni, ha minőségileg hasonló kategóriát is talál mellette jóval olcsóbban. Még akkor sem, ha direkt módon a pénztárhoz teszik ki. Sokkal tudatosabban vásárolnak az emberek, agymosás ide vagy oda.
-
törölt tag
válasz
galaxys80 #182 üzenetére
Kár hogy minőségileg az 50 ezres Samsung nincs arányban egy 50 ezres Xiaomi -val, mivel az utóbbi jóval kedvezőbb.
Amúgy meg ne a magyar piacról indulj ki, hanem nézz körül a világban az eladások terén, hogy szorulnak vissza a nagy márkák és nulla/szinte nulla marketing költséggel hogy jönnek fel az újak.
Illetve nézd meg Kínát is. Nézd meg a föld lakosságát, aztán a Kínáét és a környezetében lévő felvásárló piacot. Nézd meg azt is mellé, hogy hol tartanak most az eladások márkák szerint és hogy álltak egy évvel előtte.
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk #180 üzenetére
Pistabá viszont nem fogja megvenni a Samsung -ot 100 ezerért, ha vesz Xiaomi -t 50 ezerért. Az emberek nagyon árérzékenyek. Név ide vagy oda. Tökéletes példa erre a Tesco gazdaságos vagy S Budget -es, illetve egyéb saját márkás termékek térhódítása, ami sok céget lehetetlenített el, a másik felének meg lenyomta az árát. Többségében.
A reklám és a marketing ide már nagyon kevés lesz, főleg ha szolgáltatói szinten is megjelennek egy kis kopogtatással.
Egyébként Kínában pont lelépte eladásban a Xiaomi az Apple -t, nem is kicsit. Óriási felvevő piac, ahol a Samsung és az Apple volt az istenkirály. Samsung még tartja magát, de nagyon szorongatják.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
#86973952 #179 üzenetére
A most belépő gyártóknak még ki kell építeni a márka imázsát, és ez hatékony reklámkampány nélkül nem fog menni. Gondolok itt mondjuk a Xiaomi, Oppo, Vivo és társaira. Nem látom, hogy agyon lennének reklámozva. Nyilván Kína más, de nem léphetik le az Apple-t, vagy a Samsung-ot a fórumok geekjeire építve. Ugyan is az egyszerű Pistabá azt veszi, amiről már hallott, na meg amit ajánlanak a boltban neki. Hiába olcsóbbak, ugyan olyan minőséget, vagy akár jobbat adva, ha nem ismertek széles körben.
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #178 üzenetére
Ez bizony igaz, hogy egy ájfón már nem számít olyan drágának, ha a mostani árazásokat nézzük a többi szereplőnél. Az is viszont egy másik kérdés, hogy a most belépő gyártók, akik igen gyorsan terjednek és már egyre kevésbé kifogásolható termékekkel állnak elő, mennyire fogják lenyomni az árakat. Mellette mennyire lesz életképes a magas ár, mivel a vásárlói szokásokat tekintve ez egy elég lényeges tényező.
-
Parallaxis
addikt
válasz
vegyszer #170 üzenetére
Azt lassan meg kéne tanulni, hogy az Apple nem a termékért kér pénzt
Persze, hisz a saját fejlesztésű rendszer, szoftverek, ökoszisztéma és hardver mind mind ingyen van
Bár igaz, ezek összessége adja a felhasználói élményt amiért emberek 10 milliói hajlandóak fizetni.Az más kérdés, hogy ugyanannyit, vagy akár magasabb összeget is képesek emberek kiadni a Samsung optimalizálatlan, biliműanyag eszközeiért...
-
CoDWaW07
őstag
Amúgy csak nekem tűnik furcsának az a hangszóró?
Lehet hogy vízálló lesz?
-
Ádám16
addikt
Egy kicsit vadíthatnának annyit a dizájnban, hogy a home gomb lehetne érintős, és a kijelző alatti-feletti üres részeket tömöríthetnék. Engem ez mindig is zavart az iPhoneokban.
-
Carlas
senior tag
válasz
Parallaxis #34 üzenetére
Nyugodj meg ilyen lesz sajna a telo amik felbukkantak. a nagyobb gyartok mar kaptak dummykat, illetve gyártottak tokokat a megjelenő telefonhoz. nállunk is van már csak a megjelenestol lehet forgalmazni. szoval ilyen lesz és.
-
galaxys80
veterán
válasz
Maranello74 #110 üzenetére
El is olvasod amit írok?
Én meg a fordított utat járom be, mint te. (.....S3-S4-I5)
Tehát nem próbálgattam, hanem minimum 1 évig használtam is ezeket.
Ezért írom, hogy ne akarjátok már bemagyarázni, hogy aki egyszer tepsit használt az már nem akar visszatérni többet 4"-ra. Itt vagyok élő példának én. -
vegyszer
addikt
Azt lassan meg kéne tanulni, hogy az Apple nem a termékért kér pénzt, csakis az életérzést kell megfizetni...
-
CoDWaW07
őstag
válasz
SpongyaBob #167 üzenetére
Pl. naplemente fotózásnál volt ilyen amikor még erősebb volt a Nap, a tükrösön kisült a kép szinte mindegyik beállítással, míg az 5S elég szép képet lőtt róla. Mint mondtam, bizonyos esetekben
De az esetek legtöbb részében képminőségileg meg sem közelít egy tükrös fényképezőgépet az 5S, mint ahogy más telefonoké sem -
SpongyaBob
veterán
válasz
CoDWaW07 #163 üzenetére
"Bizonyos esetekben még színhűbb és szebb képeket lehetett csinálni vele mint a családi tükörreflexes fényképezővel"
Mik azok az esetek?
Bármelyik tükrös - ismétlem - bármelyik, bármilyen helyzetben jobb képeket lő egy alap obival is mint az 5s, tekintve, hogy több mint 10x nagyobb szenzor van benne. (nem beszélve az objektívről, mélységélességről stb..) Vicces egy lapon emlegetni őket. Annyiban jobb egy 5s, hogy mindig nálad lehet - ami nagy előny.
-
Touch-ko
őstag
válasz
CoDWaW07 #163 üzenetére
Volna egy szakmai kerdesem 5S-sel kapcsolatban. Nekunk van 5 es 5S is. Az iPhone5 az enyem es megszoktam a kijelzo felbontasat. Szep. Viszont az iPhone 5S felbontasa mintha gyengebb lenne, mert a pixeleket ugyanabbol a tavolsagbol nagyobbnak latom. Nincs rajta folia. Ok hugyorognom kell, de mintha kevesebb es nagyobb pixelek lennenek az 5S kijelzojen (ami abszurd de en igy latom).. Ha van nalatok 5 akkor nezd mar meg, neked is ugy van-e. Az iPHone 5S termeszetesen eredeti, de nekem feltunt.. Nalatok?
Jah es 164
-
CoDWaW07
őstag
Cyberpunk: Mellműtét mellé
Ajándékba.
Touch-ko: Igen az eléggé nagy FAIL volt
Amúgy a családban nagy sikere volt az 5S-em kamerájának, főleg nyaraláson. Bizonyos esetekben még színhűbb és szebb képeket lehetett csinálni vele mint a családi tükörreflexes fényképezővel, pedig báttyám eléggé benne van a témában régótaNem beszélve a burst módról és a 120 FPs-es vidiről
joey20: Ez mindig így volt, bármi Apple cikk megjelenik rögtön jönnek az ellenzők és az Apple kedvelők "eszemecseréje"
Touch-ko :163! -
joey04
titán
160 hsz ebben a jelentéktelen pletyka topikban? Hatalmas siker lesz az i6 már biztos.
-
Touch-ko
őstag
En elismerem a Nokia telefonok kamera kepessegeit. Az itteni tesztben is eleg jol szerepelnek. Viszont volt egy reklam anno, amin egy baki folyaman latni lehetett, hogy nem a telefont hasznaljak a reklamban a Nokia telefon videofelveteleihez.
Ettol meg termeszetesen en is tudok jo kepeket kesziteni az iPhone-ommal. Meglepodnel milyen kepeket lovok egy sima i5-tel.
-
CoDWaW07
őstag
Nembaj, majd pár év múlva a telefonokhoz ekkora kezet is veszünk
:
-
Quqesz
nagyúr
Ha jól emlékszem az apple hizta be a két ujjas nagyítást...nos ezt használták a tervezők is a dizájnál.....káva versenyt meg az LG nyerte kb....
-
Ali G.
senior tag
nah igen hol is vannak ilyenkor a kávafikázó bajnokok? sony topikba érdekes módon non-stop erről van a téma hogy nagy a káva, iphone-nál miért nem nagy? ilyenkor már jó a nagy káva?
-
Fr0z3n
őstag
válasz
buvartacsko #149 üzenetére
Olvasni?? Esetleg?? Az egy 100k-s gép, oda is írtam. Nem droidon vagyok, hanem butafonon opera minivel. Szóval nem kell kacsintgatni.. De látom a terelés meg a támadás megy. Értőolvasás meg a kérdésre válaszolás nem..
-
CoDWaW07
őstag
válasz
buvartacsko #147 üzenetére
Ezt én sem értem. Folyton "birkázzák" őket, de miért is?!
Akik az ilyen embereket birkázzák mert sorban állnak egy Apple termékért, biztos telepakolt bevásárlókocsival otthagyják az egészet amikor meglátják hogy mekkora sor van a kasszánál
Azért mert láttak a TV-be 1-2 furcsa választ adó Apple termékes embert, rögtön minden Apple user ugyanolyan, logikus... Arról nem is beszélve, hogy megnézném hogy ők mit mondanának ha felkészületlenül a képükbe nyomnak egy mikrofont meg egy nagy kamerát hogy akkor meséljen miért van itt az utcán stb .... -
Fr0z3n
őstag
válasz
buvartacsko #146 üzenetére
Mobilról nem tudok linkelni. Amúgy olx-en van. I5 proci, 4 giga ram, 256 gb ssd, 4 órás akku. Ennyit ír. Ebay nálam nem játszik.
-
buvartacsko
addikt
válasz
CoDWaW07 #144 üzenetére
Azt se igazan értem mi a baj a sorban állással ?! Ha valaki szeretne hamar hozza jutni akkor mi a gond ?
Azok az emberek akik szarakodnak emiatt a boltban se állnak sorba ? Ha látják hogy sor van akkor inkább haza mennek éhendögleni?!
megnéznék egy embert akinek ilyen nagy a pofája es soha életében nem állt sorba.
bulin a wcbe inkább ossze szarja magát ?
)
-
macskea
őstag
Barátságos méret, nem tudom mit rinyál mindenki. Jó lesz ez.
-
CoDWaW07
őstag
válasz
szili.tamas1 #141 üzenetére
Megint ez a tipikus általánosítás. Attól még hogy 100 ember sorban áll a nyitáskor, nem azt jelenti hogy az összes létező iPhone user, csak nagyon kis része. Én nem állnék sorba, inkább várok plusz 2-3 hónapot mire újból lehet kapni.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
buvartacsko #137 üzenetére
Dual core, 2 gb ram, 60gb winyó elég? Ne már! Ezért pl 100e ft-ot kérnek. Amúgy ez nem válasz a kérdésemre. Miért tartja az árát? És ezt most minden trollkodástól mentesen kérdem. Egyszerűen nem értem.
-
buvartacsko
addikt
válasz
szili.tamas1 #141 üzenetére
Elárulom neked hogy nem kötelező sorban állni.
de mindenképpen szeretnek gratulálni az "értelmes" komment miatt.
-
törölt tag
Ennyi képből már tapétázni is lehetne, amennyit nyilvánosságra hoznak
Egyébként értékállóságát tekintve tényleg nem rossz, de telefonoknál, ha használtan vásárolod (és ez nem egyenlő azzal, hogy tróger módon néz ki) elég kedvező áron lehet hozzájutni pl. 3 éves készülékekhez. Főleg amikor új telefon fog megjelenni és hírtelen a kínálat elkezdi erősen lenyomni az árakat. Egyes 4 -es modellekhez már "fillérekért" hozzá lehet jutni.
-
válasz
Cyberpunk #134 üzenetére
ja, a szolgáltatómnál volt 180 e ft is előfizetéssel a 4s, azonos konstrukcióban most 70 e ft...
igaz, anno 16gb verzió volt, most meg csak 8gb, de arányában nézve akkor is érdekes.
adja csak el most valaki elfogadható áron adott szolgáltatós, használt 4s telefonját úgy, hogy domino csomagban vagy listaáron újat lehet venni 80 e ft ellenében... -
CoDWaW07
őstag
Azért mert *****-k a beszállítók plusz valami államilag előírt adó is van rá stb.
Különben meg Amerikában ~ 140 ezer ft-nyi dollárért lehet venni függetlent Apple storeˇ-ban, 300$-ért meg hozzád vágják egy teljesen megfizethető előfizetéssel. A fizetések arányairól nem is beszélve
Csak itt megy az hogy 220K+ egy 5S 16 GB -
CoDWaW07
őstag
válasz
buvartacsko #127 üzenetére
Ha meg rendesen megváltoztatnák akkor meg az lenne a bajuk hogy rá se lehet ismerni kb
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Dreadloord #132 üzenetére
Ez az Apple, nézd meg mennyibe kerül egy i4S! Sajnos ezek tartják az árukat, és ez gyak. minden termékükre jellemző.
-
BulletBill27
aktív tag
Kíváncsi vagyok, hogy az 5.5-ös iPhone-nak lesz-e valami gesztusvezérlése. Akkora méretben azért nem ártana, szerintem.
-
crashpipi
csendes tag
Végre a 4,7-es kijelzőnek hála az Androiddal szenvedők is lehetőséget kapnak értelmes méretben az iOS-t élvezni.
Sajna valószínűleg a szolgáltatóknál minimum október végéig várni kell majd... -
Minél később jön annál jobb.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Dilikutya #128 üzenetére
Én nem cserélem le pl, de ismerek olyat aki évente cseréli. Neki ez nagyon jó. De nekem is jó hogy egy csomó tok ami 5s-re jó, az nyilván 5-re is jó, és nem vagyok emiatt "hátrányban".
Amúgy ezt a telefon megunás témát soha nem fogom megérteni, megvettem, működik, azóta is elégedett vagyok vele. iOS 8 még jól fog menni, elég lesz 6s-re váltani. (iphone 5)
-
Dilikutya
félisten
válasz
buvartacsko #124 üzenetére
Ha veszel egy iPhone5-öt, nem teljesen mindegy, az 5S-re jó-e a tok? A normálisabbja nem évente cserél 200 ezres telefont, a többinek meg szerintem nem is szempont.
-
buvartacsko
addikt
-
Fr0z3n
őstag
válasz
buvartacsko #124 üzenetére
Ha olvasod az fórumokat, akkor láthatod, hogy rengeteg a kávafetisiszta. Nem akarnak mást, csak egy nagy kijelző, alul-felül egy vékony kávát ami fél centis, hogy elférjenek a szenzorok, hangszóró, értesítési led. Aztán ennyi.
-
falijja
őstag
Hát ez igen... micsoda forradalmi dizájn...
-
buvartacsko
addikt
Sokan egyébként elfelejtik itt, hogy az emberek nagyon szeretik, hogy elég sok kiegészítőt lehet vásárolni az Apple termékeihez, ha én megveszek egy i5-t, rá tokot, stb akkor jó eséllyel az i5s-re is jók ezek. Ilyenkor azért elég előnyös hogy általában csak fő verzióknál van design váltás.
Érdekes hogy az Apple termékeihez kapható a legtöbb kiegészítő, nem? Szerintem ez egy jó dolog.
Akinek uncsi előröl az iPhone az nyugodtan megnézheti a Samsung Galaxy S sorozatot, vagy a nexus vonalat is. A nexuson pl nem uncsi hogy egy nagy kijelző és nem is látsz semmit? Hagyjuk már ezt az álszenteskedést.
-
NGA
addikt
válasz
Parallaxis #118 üzenetére
-
Fr0z3n
őstag
válasz
Cyberpunk #116 üzenetére
Rossz a témád
Amúgy jogos. Sokan úgy használják. Pedig egy iso-t, kontrasztot, környezeti profilt nem egy nagy valami átállítani. Na meg az is szerintem hiba szokott lenni, hogy 1 képet csinálnak és attól várják a csodát. Én 10-15 képet lövök egy témáról, aztán majd laposon kiválasztom amit megtartok. -
Parallaxis
addikt
Mobil fotós topikban kell szétnézni, nem tesztet olvasni.
Több nemzetközi hírű fotós és fotóriporter is használ mobilos fényképeket a munkája során, valami oknál fogva nem a Nokia termékeit favorizálják
---
Rubbi:
Nézd egy szóval sem állítottam, hogy az 5s kamerája rossz, sőt, de azért nem kell beállítani úgy mint a legjobb fotós mobil, mert nem az.
Ezt én sem állítottam, de azt figyelembe véve, hogy lassan 1 éve piacon lévő készülék még mindig fel tudja venni a versenyt a legújabb modellekkel is, az azért elég beszédes.
Arra mondjuk én is kíváncsi vagyok, hogy az i6 mit fog nyújtani ezen a téren.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Parallaxis #113 üzenetére
Érdektelen, Hát ha nem olvasod el nem is fogod megérteni a technológia adta különbségeket.
Nézd egy szóval sem állítottam, hogy az 5s kamerája rossz, sőt, de azért nem kell beállítani úgy mint a legjobb fotós mobil, mert nem az.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
Parallaxis #113 üzenetére
Full automata módban fotóznak, nem kell csodálkozni, hogy nem a legjobb sokszor a minőség. Abszolút nem mérvadó. Mobil fotós topikban kell szétnézni, nem tesztet olvasni.
-
Garada
őstag
Hát én akkora változást nem érzek az előző desing és ez között.
-
Parallaxis
addikt
válasz
SpongyaBob #112 üzenetére
Érdektelen, ha itt a tesztben és jó pár külföldi tesztoldal tanúsága szerint is, sokszor a 1020-asnál is jobb volt, vagy hasonló szintű az i5s-el lőtt fotó.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Parallaxis #111 üzenetére
Te pedig olvasd el a mondjuk a 1020/1520 tesztjét itt az oldalon
és megtudod miért van benne annyi megapixel..
-
Maranello74
aktív tag
válasz
galaxys80 #95 üzenetére
Félreértettél!
Én nem kipróbáltam a 4"-t,hanem onnan (vagy lejjebről) vitt az ár éveken át az 5" ig, igyhát lassan szoktam hozzá minden colocskához.
Minden méretnél sokat időztem és sosem éreztem, hogy jobb lenne visszalépni. (max pár órán keresztül).
Aki régóta" tepsizik" annak a 4 - 4,5" egérmozi.A harapott alma is belátta(nagyon helyesen), hogy növelni kell a képátlót ahogy a többi is teszi.
A mai világban minden nől, az autótól (kivéve a motorjáig) a tv-ig még a kamionfülke is.
Lehet, hogy mint valamikor egyszer a kisebb volt a jobb, menőbb de most ez van. Meghát tartalmat fogyasztunk, azt meg nagyban jobb.
Nézd neg az akkuinfódat, hogy mit csináltál a legtöbbet!
Telefonáltál? Szerintem nem. -
Maranello74
aktív tag
válasz
Parallaxis #89 üzenetére
Egyszerűen nem.
-
CoDWaW07
őstag
válasz
Dilikutya #101 üzenetére
A jelenlegibe is elég komoly optika van, még így is az egyik legjobbak között van, a Nokia megoldásai tudnak kicsit szebb képet készíteni bizonyos helyzetekben, csak nem mindegy hogy pl. milyen méretű képet csinál egy 8 MP-es és egy 42 MP-es
Pláne ha Burst módban csinálsz iPhone-nal 10 mp alatt kb 100 képet
Ettől függetlenül az idei iPhone-ba biztos jobbat raknak majd
Fr0z3n: egye fene, mondd -
Touch-ko
őstag
válasz
Dilikutya #101 üzenetére
A Nokia jo kamerat tett bele, teny. Viszont az iPhone nem egy dologban akar kiemelkedni, mint a Nokia a kameraval (jol csinaljak bar nagyon keson jottek erre ra), de szemely szerint nem vennek azert Noiat mert kulonosen jo kamera van benne. Szamomra ennel sokkal fontosabb dolgokban kellene jonak lennie. Szep feature, de a kamera miatt nem eri meg.
Nem erzem rossznak az iPhone-om kamerajat, videofelvetelet.
-
Touch-ko
őstag
Az iPhone stilus jegyeit nem valtoztattak meg. Igy tudod megkulonboztetni a tobbitol. (Ok nehany Samsug modelnel ez nem olyan egyszeru).
Azert van igy, hogy legyen egy sajat jol megkulonboztetheto design, amivel mutatjak, hogy mas, mint a tobbi gyarto, akik tucatjaval ontjak a keszulekeket. Markat nem irok a vita elkerulese vegett (es mert nem is ez a lenyeg).Gondolj bele egy 911-es 50 eve ugyanazokat a stilus jegyeket hordozza. Megsem tunik senkinek sem unalmasnak, mert egy kicsit mindig ujitanak a kulson, igy szep lassan valtozik. Cserebe ranezesre messzirol ki lehet szurni, hogy ez egy iPhone. Es ez a ceg celja. Egyertelmuen megkulonbozteti magat a tobbi gyartotol es valljuk be jol csinaljak..
-
Dilikutya
félisten
Azért ilyen drága telefonba tehetnének már komolyabb optikát, mert különben mitől lesz valami felső kategóriás. WP8 ide vagy oda, a Nokia tud jobbat csinálni ennél. Persze, jöhetnek az almás trollok, hogy az nem fém, de az a legkevesebb. Nem optimalizált benchmark eredményekkel kell versenyezni.
-
Touch-ko
őstag
Nalam ez a helyzet:
2G, 3GS, iPhone4, iPhone5, iPhone5S.. Szerintem ha az ironiadat messze felrerakjuk, akkor akinek nem tunik fel, annak tenyleg baj van a szemevel, vagy az informacio feldolgozo-kepessegevel..
Vagy csak troll
PS:a kepet egy iPad3-mal keszitettem (ezert ilyen sotet) , ami szinten nem hasonlit az iPHone 3G-re
-
CoDWaW07
őstag
Te ismered őket, hogy így vélekedsz róluk?
Nem ismerem ezt a műsort, de gyanítom hogy valami comedy show szerű, főleg a bevágott nevetések alapján.
Mellesleg kb 10 ember alapján általánosítasz több százmilliót? Ha te megkérdezel 1-2 elvetemült állatkínzót hogy miért kínozza az állatokat és azt mondja hogy mert imád állatokat ölni, akkor ezek szerint az összes ember imád állatot ölni-kínozni akinek van valamilyen háziállata?NGA: Lehet, de az előlapon nem lehet túl sokmindent változtatni, pláne úgy hogy a jellegzetes stílusjegyek megmaradjanak. rakjanak rá dupla kijelzőt?
-
galaxys80
veterán
válasz
Maranello74 #92 üzenetére
Nézd. Szerintem meg nincsen igaza. Én senkit nem akarok meggyőzni róla, hogy a tepsik nem használhatóak.
Ti se akarjatok arról, hogy a 4" nem használható.
Kipróbáltam az 5"-t is és a 4-et is. Nekem a 4" col a használható méret és egyáltalán nem érdekel, hogy mások mit mondanak.
Hogy bohócosan néz ki egy 4"-os telefon?
Hát én sokkal jobban derülök azon mikor egy 1.60-as csaj akkora telefonnal próbál egyensúlyozni, mint a feje. -
Maranello74
aktív tag
válasz
galaxys80 #59 üzenetére
Pedig igaza van mostanában már tényleg bohócosan néz ki egy kisebb telefon.
Visszafelé nem jó cserélni.
Kb 4. 7" tol (vagy talán az arc-s óta fogyasztok igazán tartalmat telefonon, alatta nem fogott meg a telefonon netezés.
Mára már(s5)szinte a t... ntezésen kívül mindent itt fogyasztok ezért el sem tudok képzelni kisebb kijelzőt, mondjuk sokkal nagyobbat sem.
Mindig szerettem volna egy not 3-mat de az már kényemetlen a munkában, zsebben (nekem). -
CoDWaW07
őstag
válasz
Parallaxis #84 üzenetére
Ez igaz. Plusz ugye arra a szintre el is kell jutni.
Kedvenc kijelentésem hogy " Az emberek nagy része mindent megvesz amire csak rá van rakva az alma, egy kutya***-ra is ha rá raknának egy Apple emblémát akkor rögtön megvennék"
Ez nem úgy megy hogy az idők kezdetétől rögtön mindenki megveszi drágán az Apple termékeket csak azért mert egy alma van rajta. Ahhoz le is kell tenni valamit az asztalra hogy egyáltalán ilyen álltások születhessenek.Touch-ko: hiába beszélsz, tudjuk hogy az iPhone nem változott, 100% ugyanolyan, nézd csak meg a 3G-t:
És nézd meg az iPhone 5S-t:
100%-ban ugyanaz,nem?!1:1-ben ugyanolyan egy iPhone 3G mint egy 5S, meg se lehet őket különböztetni
( irónia-szarkazmus off )
-
Parallaxis
addikt
válasz
Maranello74 #87 üzenetére
No ez a marhaság, mert a home gomb bármikor lehet kisebb, vagy laposabb, hogy vékonyabb legyen a káva, viszont az rontana a biztos fogáson.
-
Touch-ko
őstag
válasz
kaylac1990 #29 üzenetére
Melyik iPhone tipusok kaptak ugyanolyan design-t? Tudtommal nem mind. Ugy imadom, mikor halvany gozuk nincs egyeseknek az iPhone-ok kinezeterol, de leirjak a bullshitet...
A 3G-3GS, 4-4S, valamint 5-5S kapott ugyanolyan design-t. Am ezek sem teljesen ugyanolyanok ha figyelmesen megnezed. Valamint az elso generacios is teljesen egyedi volt. Tehat az elmult 7 evben volt 5 kulonbozo design. Ez miert nem eleg? Ha evente valtoztatod a telefonok kulsejet, a vegen mar total kaosz lesz.. Mellesleg marketing es egyeb szempontok miatt jobb az elso evben uj model, masodik evben a gyorsitott valtozata..
`Unalmas sznob telefon újra...`
-Igen, en is baromi sznobnak erzem magam, mert van mobiltelefonom... Rohejes vagy mar bocs... -
Maranello74
aktív tag
válasz
Parallaxis #14 üzenetére
Szerintem amit halkownak írtál az marhaság, Egész egyszerűen azért van az alsó nagy káva, hogy elférjen az elmaradhatatlan "ujjbegyolvasó".
-
Skorpio.59
aktív tag
válasz
Parallaxis #84 üzenetére
Ez így igaz és elég egyszer kikerülni a ''körből'' máris nagyon nehéz visszakapaszkodni.Viszont,ha minőséget gyártasz és odafigyelsz az igényekre sokáig veszik atermékedet.Ahhoz ,hogy az alma ilyen sikeres legyen,azért kellett a droid bukdácsolása is.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Elpresidente #51 üzenetére
Lássuk be, minden gyártó ilyen vásárlói bázisról álmodik.Az Apple-nek ez minden évben sikerül. Ez a teljesítmény, nem a magok száma és a kijelző felbontása.
Azért ehhez a felhasználói bázishoz kell megfelelő termék is, anélkül elpártolnának az emberek semmi perc alatt.
A Nokiának nagyobb felhasználói bázisa volt és még az Apple-nél is nagyobb hype övezte (gyakorlatilag a legtöbb embernek Európában a mobiltelefon egyet jelentett a Nokiával), aztán nézd meg hova jutottak megfelelő fejlesztési irány és elfogadható termékek hiányában.
-
CoDWaW07
őstag
TeeJay: Enyhe gúnyt érzek a hozzászólásodban,tudod miért állnak sorba érte?
Nyilván vannak akik "droidok" és azért, de sokan azért mert olyan készlethiány van hogy utána hónapokig nem lehet kapni. De már nem csak az Applenél állnak sorba...
Forest48: Erről is csak pletykaszinten megy a találgatás, van ahol azt írják hogy mindkettő megkapja, van aki azt hogy csak a nagyobbik, stb... semmi sem biztos.
babkukta: Igen, de az IOS-nak sosem az volt a lényege hogy most a legerősebb vas van benne, hanem a hardver-os optimalizáció, ennek köszönhetően sokszor így is hozza a legerősebb vasak szintjét tesztekben.
Akkor meg minek kéne bele rakni rögtön 8 magos procit meg 4 giga RAM-ot ?Főleg hogy alig van még mindig olyan játék ami rendesen kihasználja az A7 tulajdonságait.
De pl. a kamera is ott van ahol szintén nem a tömeg után mennek, hanem egyéni megoldásokat alkalmaznak, lásd pl. a 120 fps-es videot
(hopsz, kicsit hosszúra sikeredett ez a hsz)
-
nbg
senior tag
zafir uvegvedelem, vagy zafiruveg vedelem?
-
babkukta
senior tag
válasz
Cyberpunk #65 üzenetére
Tuti fognak emelni. Lehet nem 850 dodó lesz, de fognak. Nekem ne mondja már senki, h mert eddig mindegyik ugyanannyiba került, majd 10 év múlva is ennyibe fog kerülni. Nő a költség, értékét veszti a pénz, hülyeség lenne azt feltételezni, h mi volt az "eddigi üzletpolitikájuk". Saját maguk alatt vágják a fát, ha évről évre ugyanannyiért adják a nagyobb, erősebb telefont. Elég a droid piacot megnézni. 2-3 éve 120-150 ezer volt egy csúcs, most meg 200 felett kezdett az összes (kivéve G3). És nálunk is jóval drágább lesz, magyar árak ide vagy oda.
(#76) CoDWaW07: hardveres oldalról eléggé el van maradva azért... ok, lett egy ujjlenyomat olvasójuk, ezzel nem váltották meg a világot. Egy csomó mindent vesznek át droid oldalról, ahoz képest, h az elején még mindenki utánuk meg. Tényleg nem nevezném kullogásnak, de azért fej-fej mellett sincsenek
-
Forest48
aktív tag
Azt valaki elárulhatná, hogy ha akkora durrantás ez a zafírüveg, akkor a 4,7-es miért nem kapja meg?! Kisebbet is kéne rá gyártani belőle és akkor pont a nagyobbikra fogják csak...vicc
-
CoDWaW07
őstag
válasz
kaylac1990 #29 üzenetére
sznob?! Miértis ?!
nem változott a külsején? -
CoDWaW07
őstag
válasz
Dreadloord #74 üzenetére
Én nem nevezném ezt kullogásnak, 1-2 dologba más irányba megy, de a többibe nem.
Lásd pl ujjlenyomat-olvasó
-
Cannabis7
senior tag
nem ez abszolút nem jön be...
-
Dreadloord
senior tag
Remélem ez full FAKE...
4-5 éve még a piac kullogott az iphone után, az utóbbi 2-3 évben már tudásban, minőségben fej-fej mellett voltak, de ha ez így marad, akkor most már ők kullognak a piaci trendek után...
-
ALBY
senior tag
válasz
Fritz Teufel #46 üzenetére
Igazad van.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
tothmaxy182 #66 üzenetére
Ergó csak nem jó.
Touché Pussy Cat!
-
Fr0z3n
őstag
válasz
SpongyaBob #62 üzenetére
Főleg, hogy milyen csodálatos áron megy a váltás mostanában. Majd úgy járunk mint a pengővel....
-
papi77
addikt
850$ ? Nem kicsit lesz magasabb az ára,de végre megfelelő a méret.
-
galaxys80
veterán
válasz
Parallaxis #40 üzenetére
"ha megszokod a nagyobb tepsiket, akkor már nincs vissza út, mert minden más játékszernek fog tűnni"
Ez tévedés. Nem mindenkinél van így.
Én például 5"-ról menekültem 4"-ra. -
Szerintem várjuk meg inkább az szifon 6S-t, mert ez majd úgy is reszelésre szorul
-
dsr
senior tag
válasz
Parallaxis #40 üzenetére
Nekem 4,7-5" az ideális méret , mondjuk elég kis kezem van , talán ez miatt
-
SpongyaBob
veterán
Kíváncsi leszek mit alkotnak.. 5s-t készülök venni, jelenleg 4.8"-on vagyok - és bár többször hangoztattam, hogy nem váltanék kisebbre - szerintem nem lesz gond a 4" sem. (felfelé csak egy 1520 jöhetne, bár az már óriási ugrás)
-
Kékes525
félisten
Én csak androidos készüléket vennék és hamarosan ismét veszek is.
-
Kapanyél
őstag
Ez lesz az első, amit nem fogok megvenni, mert egyszerűen ocsmány. Huawei P7 messze jobban sikerült, ezek is simán visszatérhetnének a 4/4s dizájnhoz, van abban még...
-
Fr0z3n
őstag
válasz
Attól, hogy neked nem megy a napi használat, igen sokan boldogulnak a phabletekkel napi használatuk során. Mondjuk, azok után az LG okosórájához írtál, meg sem lepődök semmin. Tothmaxy 2.0, egyikőtöknek sem jó soha semmi
-
teratti
senior tag
Nagyon hajlok már az iPhone vásárlásra csak ezek a viszonylag kis kijelzők visszatartottak....na de majd most!
-
Xaels
félisten
válasz
Érdekes, mert az első mobiltelefonok nagyobbak voltak mint ezek a mostani Phabletek
Tök jó volt a miniatűrizálós korszak amikor a gombokat körömmel is alig lehetett megnyomni...
-
Fritz Teufel
addikt
Napi szintű használatra egyszerűen képtelenség 4,3"-nál nagyobb készület használni. Én elhiszem, hogy az isiben és oviban meg a plázában működik a dolog, oda nekem is TV kellene, hogy lenyomjam a sok nyomorék köcsögöt és ájuljanak a csajok.
Kapom a hívást és miközben kászálódok ki az autóból, cincálom a laptoptáskát és fogadnom kell a hívást. A szél meg kikapja a kezemből az elvileg mobiltelefont. Munka között a gyárban rohangálva, egyszerűen képtelen vagyok egy kézzel hívást kezdeményezni, mert nem tudom biztos kézzel tartani az elvileg mobiltelefont. Nekem jön hátulról valaki és hívásindítás helyett a földön törik össze a remekmű... szóval, igen nagy szükség volna mobiltelefonokra, nem véletlenül lettek annak idején kitalálva. Néha azon morfondírozom, hogy a gyártók direkt a táskarádiók törésére bazíroznak.
Nem arról van itt szó, hogy a minitablettelefonokra nincs szükség, dehogynem. Tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy arra van szükség. De könyörgöm, gyártsanak már olyan készülékeket is, ami a felnőtt emberek használati igényeit is lefedi. -
TeeJay
félisten
remélem idehaza a nagyobbik lesz vagy 300-350ezer forint vagy akár 400ezer is
és remélem egymást fogják taposni az üzletek előtt több km-es sorban a potenciális vásárlók -
Cyberpunk
félisten
válasz
Parallaxis #40 üzenetére
5,3" volt a legnagyobb nekem, ráadásul az szélesebb is volt a 16:10-es képaránya miatt (Note 1), aztán lett szifonom, igaz több lépcsőben.
-
babkukta
senior tag
válasz
Parallaxis #34 üzenetére
Na jó, nem írtál, csak sokan fikázzák a kávát
Csak ennyi erővel minden nagy kávás telefonhoz be lehetne írni amit írtál. Sztem annyira azért nem menő a bazi káva, h ilyennel keljen a védelmére kelni az ilyen telóknak, h ott legalább tudnak a mérnökök.
Sok-sok éve? Nézd meg az eddigi stratégiát. Eddig ők vezettek, ők irányították a piacot. De ennek vége. Ők is mennek a "trend" után, lásd nagyobb kijelző. Nem láttam még az új i6ot, de gondolom nem lehetne mindenhol 4,7"os kijelzőt látni, ha nem annyi lenne. Vagy te láttál már i6ről 4"os hírt? Nem beszélve arról, ha igaz, h zafír üveg lesz. Nőni fog a telefon is. Nem értem, miért szabály, h ugyanannyiba kell kerülnie. Tehát 10 év múlva ugyanennyi lesz egy iPhone? Ok, értem én
-
Elpresidente
tag
válasz
kaylac1990 #29 üzenetére
azért ha egy Iphone 3G-t, Iphone 4-et és egy Iphone 5-öt egymás mellé rakok, akkor csak észre fogsz venni pár eltérést.
Talán még a hátlapon is... Talán még annyira nem is kell erősen koncentrálni.
A sznob duma meg már nagyon unalmas... -
Parallaxis
addikt
Jó nagy kezed lehet
A Note 3-at én is gond nélkül használom akár egy kézzel is
Nekem éppen az a problémám az iPhone-al, hogy kicsi a kijelző (ha megszokod a nagyobb tepsiket, akkor már nincs vissza út, mert minden más játékszernek fog tűnni) és ha lesz 5,5"-os, akkor veszek csak. -
tothmaxy182
őstag
Lesz ám itt káva! Az LG vagy a Lenovo ugyanezt a kijelzőt 1-1.5 centivel kisebb házba is be tudná csomagolni!
Szép, méretes darab lesz... -
Cyberpunk
félisten
-
r00r1
aktív tag
Én a (szemből nézve) jobb alsó sarkára lennék kíváncsi...addig nem is ülök fel a hájp vonatra!
-
-
Parallaxis
addikt
ja bocs, a Sony sz.r, mert nagy kávát hagy, de az Apple király.
Írtam én ilyet??? Ha nem, akkor miért is nekem címzed ezt a kirohanást???
Egyébként meg, miből vagy te 100%ig biztos abban, h nem fog nőni az ára?
Mert sok-sok éve ez az Apple stratégiája és nem csak a mobiloknál, hanem minden termékénél.
most meg minden elképzelésük, amihez eddig tartották magukat, romokban. Miről is beszélünk?
Fikciókról? Találgatásokról? Vagy esetleg te már láttad a valódi iPhone 6-ot? Kétlem..
Konkrétan semmit nem tudsz, csak találgatsz te is, de már pálcát is törsz... -
BulletBill27
aktív tag
Remek telefon lesz
-
szupermacs
veterán
válasz
Parallaxis #14 üzenetére
Annyiért még én is meggondolnám, hogy vegyek-e iPhonet. Eddig mindig drágállottam az árát, de ekkora méretben bejönne. Mennyire hátrány ha az ember a gyára OS verzióval használja a telefont és nem frissíti?
-
-
Cyberpunk
félisten
Meg lehet, van valami szabadalmuk, amiben a kijelzőbe van integrálva, vagy mehetne a hátlapra is akár. Itt szerintem az ok az, hogy a kerek Home gomb az egy stílusjegye az iPhone-nak. Ugyan ez van a Samsungnál is, ők is ragaszkodnak a fizikai Home gombhoz.
kaylac1990: lényegében ugyan az megy mindenhol. Ha megnézed a Samsungok Samsungosak, az iPhone iPhone-os, a Sony Sony-s, a Nokia meg Nokiás. Az alapforma ritkán változik!
-
kaylac1990
csendes tag
De bírom, amikor a Samu-t fikázzák a szappantartós dumával.
Az iphone mióta létezik semmit nem változtatott a külsején.
Unalmas sznob telefon újra...IOS az egyedüli dicsérhető dolog.
-
ALBY
senior tag
Olyan mint egy iPhone,
csak nagyobbKicsit félremagyarázzák páran amit annak idején mondtak,
4" nem mindenre kell elég legyen, hanem 4" a telefonnak kell elég legyen.
(és ebben épp egyet is értek a gyümölcsösökkel)
Telefont is akartak csinálni, ami amúgy még sok egyebet is tud.
Amihez tényleg méret kell, ahhoz meg adtak iPad-ot.A 4,7" és 137mm az tényleg gáz kicsit, kicsit oda lehetett volna figyelni a méretekre, páran már észrevették a világban.
-
babkukta
senior tag
válasz
Cyberpunk #24 üzenetére
és nem lehet másképp megoldani? Én nem bántom a fizikai gombot, mert igazából a virtuális gombokat nagyobb hülyeségnek tartom, de amilyen mérnökök vannak ott, sztem meg lehetne oldani másképpen is. Vagy szted 5 éven át ugyanígy fog kinézni az ujjlenyomat olvasó miatt? Az elég gáz lenne
-
Fr0z3n
őstag
Sokan pedig úgy ítélkeznek a nagy kijelzős telókról, hogy max boltba nyomogatta fél percig, aztán lerakta, mert nagy-xar-tepsi stb. Pedig tartalomfogyasztásra épp a nagyobb kijelző a jobb. Az 5,5 col sem nagy 1 hét után.
#(25) De csak az az egy példa van. 5 col alatt nincs s800 meg társai. Van viszont HTC One (m7) ami optimalizációban ott van a szeren bivaly hw nélkül is.
-
Cyberpunk
félisten
Az ujjlenyomat olvasónak maradnia kell, szóval nem igen fog az eltűnni, ha csak nem integrálják a kijelzőbe.
Nagyobb kijelzőknél amúgy szeretnék látni full gesztus vezérelt rendszert, amolyan BlackBerry OS10 szerűen, igaz oda megint kell a nagyobb káva, ami szintén érintésérzékeny már.
dsr: ja kár, hogy nem látom azt, hogy követné a példát a többi gyártó. Egyébként ott is nagy a káva, igaz ugye vízálló.
-
oszi666
őstag
Szeretem az almas cuccokat, van egy iphoneom meg egy ipadem, de ez az elolap mar nagyon unalmas, es ekkora meretben szerintem nem is nez ki jol. Mar az iphone 5nel kellett volna egy kis dizajnvaltas-frissules
-
halkow
őstag
válasz
Parallaxis #14 üzenetére
Idol 2s-emel tökéletesen lehet fotózni
, a felesleges káva helyét meg egy szilikon tok veszi át ha annyira akarnám
( #18 ) babkukta +1
-
Cyberpunk
félisten
Azt kénytelen lesz váltani. A szifonban eddig az volt a jó, hogy kiszolgálta az igényeket a kisebb készülék iránt úgy, hogy nem valami lebutított középkategóriás, vagy alsó kategóriás készülék, már ha valaki nem Android hívő ugye. Droid oldalon csak péklapát méret van, ha csúcs készüléket akarsz, ma már az 5" a minimum.
-
Fritz Teufel
addikt
67mm széles... már a kisebbik sem mobiltelefon lesz :s Remek, lassan már nem lesz miből válogatni!
-
babkukta
senior tag
Ööö, nem lenne baj, a gond ott van, h azzal a középső gombbal olyan kávát hagynak neki, h szvsz már csúnya. Tehát valóban nem lenne baj ez a dizájn, de ez a jelenlegi formába nekem nem jön be. Egyszerűen túl nagy fent és lent a káva, nem mellesleg úgy, h nincs olyan szép, mint pl egy Sony, és nincs funkciója, mint egy HTC stereo hangszórónak. Vagy vegyék kisebbre azt a gombot (Samu is így csinálja), és tolják össze a készüléket.
(#14) Parallaxis: ja bocs, a Sony sz.r, mert nagy kávát hagy, de az Apple király. Persze, érthető!!!
Egyébként meg, miből vagy te 100%ig biztos abban, h nem fog nőni az ára? Beszéltél egy Apple igazgatóval vagy mi? Ez olyan, mint az, h 4"tól nem mennek felfelé, mert ez a használható méret. Persze az elején még a 3,5 volt. Aztán már a 4, meg a 326 ppi, most meg minden elképzelésük, amihez eddig tartották magukat, romokban. Miről is beszélünk? -
danilla
őstag
válasz
Parallaxis #14 üzenetére
Valószínűleg a 64gb-os 5s árát vették alapul, mert az 850$
(#17) Parallaxis: a cikkíró nem így vélekedett.
-
Parallaxis
addikt
A 850 dolláros árat vajon honnan vették???
Az Apple soha nem emeli meg az új készülék árát, hanem a régi befejező árán adja az újat.
Ez alapján meg 649 dollár lesz a független készülék ára az USA-ban (kb. 150 eFt).---
halkow:
Ha nem lenne ott az irdatlan nagy káva alul és felül akkor 5" is simán bele férne
Az Apple-nél még vannak értelmes tervezők, akik tudják, hogy kell alul-felül káva, hogy meg tudd fogni azt a készüléket biztonsággal úgy, hogy nem nyúlsz bele a kijelzőbe.
A kis kávás droidos készülékeknél egy rémálom a fotózás, nincs dedikált gomb, megfogni meg alig lehet, mert vagy beletakarsz az optikába, vagy belenyúlsz a kijelzőbe és elfókuszálsz. Egy stabil terepen portréfotózásnál még csak-csak elmegy a dolog, de próbálj meg fotózni egy vékony kávás készülékkel mondjuk egy hullámvasúton -
Krugszvele
senior tag
Összehasonlítottam az 5S előlapjával. A tetején a két pötty meg van cserélve
Ennyi a változás.
Nem méricskéltem, csak érzésre. -
halkow
őstag
Ha nem lenne ott az irdatlan nagy káva alul és felül akkor 5" is simán bele férne
-
Wajk
addikt
szerintem kib. nagy ha igazak a fizikális méretek, szerintem csekkolják a Moto X-et, az is 4.7-es kijelző
137,5 x 67 x 7 mm
vs
129.3 x 65.3 x 10.4 mm -
dsr
senior tag
válasz
Plazmacucci #5 üzenetére
Igen, a műanyag az valóban borzalmas az 5c-ben.
A másik véleményeddel is egyet értek, eddig ellene voltak a nagy kijelzőnek , azt mondta apple bácsi , hogy a 3,5-4" mindenre elég, most váltanak 4,7"-ra ami szerintem tökéletes és nagyon jó döntés, ők is belátták , hogy mégsem elég mindenre a kicsi kijelző, de már kezdenek átesni a ló másik oldalára ezzel az 5,5"-al, persze ennek is biztosan meglesz a célközönsége.... -
Lambach
tag
válasz
Plazmacucci #5 üzenetére
Handrás óta tudjuk mennyit érnek a pletykák...
Viccet félretéve, nekem meg pont a nagyobb kellene. Ha lesz nem csak játékméretben, kajakra veszek egyet!
-
Xaels
félisten
Fúúú azok a kávák
-
Hiperwolf
tag
Eddig azért volt fantasztikus a kijelző, mert nem volt gömbölyített, így rendesen rá lehetett tenni matt fóliát. Remélem, hogy ez még mindig egy kínai másolat előlapja, mert ebből így én nem kérek.
Olyan meg, hogy karcálló üveg, nem létezik.
-
-
dsr
senior tag
Kíváncsian várom már, hogy menyi fog elkelni belőle
szerintem nagyon sokan fogják a nagyobb kijelző miatt megvenni, még android felhasználók is meg fogják fontolni rengetegen , mivel eddig az volt a legnagyobb szakadék , hogy kicsi volt a kijelző, de így aki nem idegenkedik az IOS-től az biztos el fog gondolkodni rajta, bár ez ár függvényében még sokat változhat
-
tutis
őstag
nem unják még ezt az előlapi designt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Egérpad topik
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest