Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát, most feltettem az Open Camera appot, zárképernyőről jobb alsó sarok felhúz, feldobja hogy melyik appot nyissa meg. Open Camera kiválaszt > "always" és már az is lett az alapértelmezett. Nem tudom ezen mit nem lehet
Hát, ha így működik a root, az tényleg baj, de ez a rendszer hülyesége, mert meg lehet ezt normálisan is oldani, csak a Google nem szeretné. Ezért kellene normálisan betenni a rendszerbe, még ha alapból ki is van kapcsolva.
Amúgy én úgy emlékszem, hogy CM meg hasonló ROM-oknál volt SELinux, hiába volt rootolt a rendszer, bár már elég régen volt szükségem rootra, így nem emlékszem pontosan. -
törölt tag
Hát, én nem egy olyan telefonra emlékszem, ahol ha beállítasz alapértelmezettnek egy másik kamera appot, akkor az indul a zárkpernyőről És olyanra is emlékszem, ahol tiltható volt, bár az lehet, hogy Lineage volt.
Igen, pont ezt magyarázzuk, hogy NEKÜNK NEM TETSZIK
, és ezért választunk olyan gyártót, ahol ezek nem okoznak problémát, mint például a Moto
Hát, az tényleg biztonsági probléma, ha más telepít rootkitet a telefonra, de egy SuperSU ne mondd már, hogy kockázatot jelent
Az kb annyi, mint a sudo Linuxon vagy a Windows UAC. Ha valami rootként akar működni, akkor jóvá kell hagyjad kézzel, addig nem megy. És ezt kellene normálisan, rendszerszinten implementálni már végre, ahogy az asztali rendszereknél van, és akkor nem lenne gond a backup meg egyebek sem.
-
fogtunder
nagyúr
nyilván nem mi vagyunk a fókusz, de egyrészt pont nem érdekel más országok ellátása, másrészt meg ahogy tudom nyugaton se jobb sokkal a helyzet, csak valamivel többet költenek marketingre. sajnos a márkanév már nem olyan erős, mint amilyen volt, a régi userek nagy részét sikerült elidegeníteni a MS uralom alatt és az új lineup se egy atomvillanás, amit vakulnának a mókusok.
ha lesz időm játszani vele, egy 8-at meg fogok próbálni, mert azért érdekel, mit raktak össze és vonz a közel gyári droid, de valahogy nem látom magam előtt, hogy hosszú távú kapcsolat lesz belőle. -
törölt tag
Jó, nekem meg itt a kezemben a Moto Z, és összesen a Device help, Moto, Moto Mods, Moto Mods Manager, Motorola Notifications és a Moto Voice van fent. Ebből ugye az értesítések az active display miatt kellenek, a többi meg nem tolakodó, letiltható, és nem foglal szinte semmit.
A probléma nem ezekkel van, hanem amikor EMUI alatt nem lehet a saját kamerájukat letiltani, és zárképernyőről csak az hajlandó elindulni. Vagy amikor nem lehet a galériát tiltani, és kényszerből van kettő a telefonon. Vagy amikor a telefonkezelő app letilthatatlan és üzenetekkel bombáz, hogy optimalizáld a telefon, meg töröld a felesleges fájlokat és zárd be a háttérben futó dolgokat. Ja, és pampog, ha a telefon rootolva van, mert az a világ legnagyobb biztonsági kockázata szerintükMeg amikor átírják a telefon memóriakezelését, és akármit állítasz, nem kapod vissza a gyárit. Vagy amikor átírják a DND kezelését külön szedve a némítást és a DND funkciót, de persze nem működik rendesen, mert simán csipog néha DND alatt is. Sorolhatnám én is napestig, hogy miket utálok, de sokszor megtettem már, sok topikban.
-
ghiottone
nagyúr
Ez sajna tény - az X Style / Pure se járt jobban, az X Playre meg annyira bugos a 7.0 bétája, hogy az Indiai tesztelők már a 3. verziót kapták belőle. Érezhető, hogy jelenleg a Z az első, azok kb. 2 havonta frissülnek. A G szériás készülékek már inkább negyedévente, az új C/E még friss, arról kevés a tapasztalat, a régiek pedig a futottak még - csak toljunk ki nekik valamit, hogy megkapják (G4 Play Nougat ígérete).
-
fogtunder
nagyúr
tisztában vagyok vele, járnak hozzánk rendszeresen, mert veszünk tőlük készülékeket (illetve a magyar disztritől, de ez most lényegtelen, mert csak közvetítők). én csak a múlt időt nem értem, merthogy ez még mindig nincs rendesen kiépítve. az Apple-ön kívül egyetlen más gyártó sincs, aki megmondja, hogy ezt lehet elhozni, viszed, nem viszed. teljesen felkészületlenül mentek neki az európai bevezetésnek, a supply chain management gyakorlatilag egy nem létező fogalom náluk, hogy ennek emberhiány az oka, vagy gyártókapacitás limit, engem őszintén szólva nem izgat, azt várom el, hogyha leadok egy szállítási ütemtervet a gyártónak, akkor szállítson annak megfelelően. a szervízről pedig még nincs érdemi tapasztalat, majd olyan fél-egy év múlva, mikor már lehet turnaround time statisztikát csinálni értelmesen. én egy ilyen gyártó termékét biztosan nem ajánlanám ismerősömnek.
-
ghiottone
nagyúr
Felületet írtam.
X Play óta, G4 Plusnál, Z Playnél, Z2 Playnél már nem nyitok bootloadert, hogy birizgáljam a gyári rendszert, de az aosp romoktól nincs messze a firmware.
Azt, hogy belinkeled a Play Store Moto appjait az nem ugyanaz, mint ami ténylegesen a készülékeken van. Galériát például már 1 éve nem raknak rá, mert a Google Fotók az alapértelmezett. Assist, Spotlight, Alert, stb. már rég kiperegtek a rendszerből. Amit korábban írtam azok vannak csak plusszban.Maradjunk annyiban, hogy frissíteni kellene a Motorola telefonokról megszerzett ismereteidet.
-
ghiottone
nagyúr
"Moto - szarrá van módosítva" - hmm, dehogy.
Kicserélték az alap kamera alkalmazást, hozzáadtak egy hang- és gesztusvezérlést lehetővé tevő Moto appot, amit megspékeltek aktív kijelzővel, egy időjárás widgetet és egy súgó alkalmazást. Ezeket nem nevezném olyan típúsú módosításnák, ahogy te hívtad.
A Stock Android felülethez viszont a felsorolt gyártók vannak a legközelebb. -
csongi
veterán
Persze ezzel minden rendben. Csak szoftveres fronton igen harmatos szamomra ezert a penzert.
Hiaba jo az alap android, olyanbol kismilio van a porondon....
Iletve itt EU-ba a support is lenyeges.
Legyen vegre sikeres ujra, egy uj szemlelettel.A markanev adott, a tobbi pedig kivitelezes kerdese.
Kiderul hogy musikal a support es egyeb a hatterbe. Nem a meretekre gondolok, hanem hatekonysagra, es rugalmassagra. Foleg 6-800dollaros arszegmensbe. Az eladasok nagyobb szamat a kozep kat hozna, az 5 es a 6. Ebbol az 5os a teszt alapjan eleg verszegeny. Persze egy gatyaba razott frissitessel siman orvosolhato, de lehet csak az o keszulekuk volt bugos. Azert egy ujra tesztelest megerdemelne. -
fogtunder
nagyúr
tervezni és gyártani nem ugyanaz. illetve ott van az a nem elhanyagolható tény, hogy nincs elég emberük a logisztika és az after sales menedzselésére, legalábbis a mi régiónkban, amiből bizonytalan elérhetőség és javítási idők következnek. ez nem a Foxconn, hanem egy Foxconn által birtokolt vállalat, apró különbségnek tűnhet, de valójában nem az.
-
törölt tag
Hát, oké, te Angliában laksz, ahol a napos 20°C már kánikulának számít, úgy tényleg nem melegszik annyira túl.
Igen, a MIUI nekem nagyon negatív élmény volt. Követi szorosan az EMUI, és főleg amúgy a memóriakezelésük miatt, meg a letilthatatlan appok miatt. Igen, sokat le lehet tiltani, de nem mindet. Például az idegesítő optimalizáló appot max némítani lehet, hogy ne tudjon értesítésekkel bombázni. De mindegy, nem akarom (újra) oldalakon át fejtegetni.
A Google Photos például tökéletesen megfelel a legtöbb embernek. Korlátlan cloud tárhelyet ad a fotóknak, tud automatikusan panorámát fűzni az egymás után lőtt képekből, ahogy animációt, meg szín/expozíció korrekciót is. Ehhez képest szerintem pont a gyártók galéria appja fapadosak, ahol kb arra gyúrnak rá, hogy mappákat csinálhatsz, és másolgathatod a képeket a belső tárhely meg SD kártya között (ha már kivették az adoptable storage funkciót).
Én amúgy arra gondoltam, hogy úgy tennék elérhetővé, ahogy a Google is, hogy szinte mindenre letölthető, ami támogatja a megfelelő API szintet. Nem úgy, hogy letölthető, de csak saját telefonra, amire minek, mert úgyis rajta van...
Amúgy a lock-in az max a maréknyi rajongótábornál működik, meg pár embernél, akik azért használják a gyári appokat, mert nem érdekli őket a téma, és bármit használnak, ami készen az orruk alá van tolva. De még utóbbi esetben is jó kis morgolódás lehet abból, hogy a gyártó szerverére szinkronizált mindent, és ha másik telefont vett, akkor nem tudja elérni már. Mert ugye már csak úgy reklámozzák, hogy "a cloud", csak azt nem teszik hozzá, hogy ez csak a saját termékeken fut.
A backup tényleg egy olyan dolog, amit meg lehetne oldani, de amúgy 90%-ban már meg is van. Nekem mindenem már felhőben van (névjegyek, fotók, chat üzenetek), egyedül 1-2 appnál van, hogy saját mentést kell használjak, mert nem képesek megoldani, hogy a szerveren is legyen másolat.
És amúgy a gyártói backup esetén is ott figyel a figyelmeztetés, hogy egyes appokkal nem működik, vagy a visszaállítás után egyes appok nem működnek megfelelően, szóval az sem olyan "just works", ahogy sokan szeretnék. -
törölt tag
Az S8 nálunk nem 835-tel kapható, az úgy tudom csak az amerikai piacon van, de amúgy is ez a telefon 800€-n indult, csak már lehet kapni lassan fél éve, és lejjebb ment az ára.
Az U11 pár helyen van már 650 környékén (alatta is kicsivel), de az sem ennyin indult, hanem 700-ért, ha jól emlékszem.
XZ Premium oké, de milyen extrákat kínál ezzel szemben?
Nubia tehát még nincs, de azonos áron lesz kb ugyanez, akkor miért is jobb vétel?
Mi6 olcsóbb, de cserébe kisebb felbontás, valószínűleg gyengébb kamera, nincs B20 és ugye ott a MIUI is, ami vagy bejön vagy nem.Szóval két telefont tudsz mondani, ami olcsóbb ennél hasonló hardverrel, ebből az OP5 ér fel hozzá, bár felbontásban gyengébb, de AMOLED, a másik meg gyengébb és olcsóbb is, ráadásul nem anyira könnyen beszerezhető globálisan (nem adják előfizetéshez például).
A többi az vagy azonos áron megy, vagy drágább. Most akkor úgy is mondhatnánk, hogy miben kínál többet az a néhány telefon ennél? És ki is lyukadtunk oda, amit én elsőre is mondtam. -
AliceWake
HÁZIGAZDA
Mert pont mellékattintottam, mea culpa. Javítottam
(#2) Quqesz Jól emlékszel.
(#7) Yodafon Mert alumíniumból van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA® driverek topikja
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Revolut
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged