- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cooley18
aktív tag
Ja, nem, csak szeretek kamuzni, meg random dolgokat beböfögni random helyekre.
Ha esetleg épkézlàb érvekkel is előàllnàl, ne fogd vissza magad.
Nem mellesleg, ha nem is értesz velem egyet, ez az én véleményem. Nem kell egyetérteni, lehet vele vitàzni, de az ilyen megnyilvànulàsokkal csak magadat minősíted. -
Cooley18
aktív tag
válasz
Francia91 #166 üzenetére
Én 9 kőkemény napja már használatba vettem. Első droidos telefon vindóz után, és nem igazán vagyok elégedett. Hardveresen nem tudok belekötni. Nagyon szép telefon (nekem ezüst színben van). És mindenféleképpen előny, hogy itt több és jobb minőségű app van, de maga a rendszer szerény véleményem szerint egy kalap szar. Testreszabhatóság kb. 0. Elém van cseszve egy fix dolog, és használd hülyegyerek. Mintha elment volna abba az irányba, mint az iOS, hogy akármilyen jöttment félkegyelmű is képes legyen használni. Bár ehhez képest minden beállítás annyira logikátlanul, érthetetlen helyekre van eldugva, hogy felfoghatatlan. Lehet szándékosan, hogy azok a bizonyos félkegyelműek tényleg semmihez ne nyúljanak hozzá. A kamera app meg aztán az alja mindennek. Semmit nem tud. Ez egy ilyen kaliberű telefonnál elfogadhatatlan. Másik appal meg feleslegessé válik a 2. kamera, amiért amúgy elvileg fizettem, szóval még ha nem is fontos, azért piszkálja a csőrömet.
Röviden szólva nagyon vegyesek az érzések, de a negatív része inkább az OS-nek szól, szóval egy custom rom sokat segíthet majd a helyzeten.
Azt még azért talán kiemelném, hogy zenei téren egész tűrhető (nem a kihangosítás, mert az is 0, de ez talán egy telefonnál nem mérvadó), és meglepően jól szól a gyári headsetje (elektronikus zenével). -
ossa
tag
Várható mobilarena-s teszt az új nokia 8-ról?
-
nikkor
aktív tag
Itt eléggé dícsérik:
[link] -
Cooley18
aktív tag
Tud bárki bármi infót arról, hogy itthon mikor lesz kapható? Külföldi oldalakon már lehet rendelni, de itthon abszolút semmit nem találtam róla.
-
csongi
veterán
Ok!
Pontositom magam. Nekem nem erne meg ennel tobbet.
Szamomra ez lenne a realis ara, 835 ide vagy oda.
Egyebkent tehet bele akarmekkora hardvert, 600euroval alap droidon.....
Nekem blama..
Ekkora hardver meg velemenyem szerint total felesleges, ha nem lehet szamitogepkent hasznalni.
Jatekon kivul sok ertelme nincs. Arra kellene rafekudni amit a samu csinalt.
Ez a terulet amit tolni kellene szoftversen de 1000el. Ezt kellene lovagolni, es versenyelonyhoz jutni szerintem.
Maris kiadnek 200ezret is egy telelefonert, csak akor valtson ki egy irodai gepet. -
garaboncicás
csendes újonc
válasz
garaboncicás #153 üzenetére
, 4-6 GB RAM
Így akartam volna.
-
joey04
titán
Kell is a csökkentés, mert az új Nokia még nem tett le annyit az asztalra, hogy versenyezhessen a nagyokkal. Elég hurka az eddigi teljesítmény.
-
Gibo
senior tag
Engem csak az zavar, hogy 5,3"mellett nagyobb mint a ZUK Edge....pedig ezen is elől van az ujjlenyomat olvasó és még annak a felülete is nagyobb így ránézésre mint a nokián....
-
garaboncicás
csendes újonc
Nem nagyon lesz 600 euró. Németeknél 579-en nyitott webshopokban, de valamelyikben van rá 50 eurós kupon is. 529 szerintem elég pofás ár érte.
-
ghiottone
nagyúr
A Bothie-n még javítani kellene, mert a hang borzalmas.
-
törölt tag
Hát, most feltettem az Open Camera appot, zárképernyőről jobb alsó sarok felhúz, feldobja hogy melyik appot nyissa meg. Open Camera kiválaszt > "always" és már az is lett az alapértelmezett. Nem tudom ezen mit nem lehet
Hát, ha így működik a root, az tényleg baj, de ez a rendszer hülyesége, mert meg lehet ezt normálisan is oldani, csak a Google nem szeretné. Ezért kellene normálisan betenni a rendszerbe, még ha alapból ki is van kapcsolva.
Amúgy én úgy emlékszem, hogy CM meg hasonló ROM-oknál volt SELinux, hiába volt rootolt a rendszer, bár már elég régen volt szükségem rootra, így nem emlékszem pontosan. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #143 üzenetére
Kamera app sose cserélhető nem rootlot rendszeren ilyen módon, mivel a nem gyári alkalmazás nem kaphat olyan system jogosultságokat, mint ami pl. a zárképernyőre helyezéshez kell.
"Ha valami rootként akar működni, akkor jóvá kell hagyjad kézzel"
Sajnos nem így működik.
A superSU pont hogy a kártékony kód futtatását nem tudja megakadályozni. A SuperSU akkor működik, ha egy app root access-t kér, de egy kártékony alkalmazás ezt nem fogja megtenni, egyszerűen saját root hozzáférést hoz létra valamilyen exploiton keresztül, úgy ahogy rootolod a telefont, de mivel a root előfeltételei, adb és egyéb módosítások már megvannak, így semmilyen nehézsége nincs az exploitnak. Arról nem is beszélve, hogy mivel a SuperSU-ban is voltak már sérülékenységek.
A roottal több védelmi szintet is kiiktatsz az Androidban a valóságban, mint pl. SELinux kikapcsolása. Onnantól hogy unlockolva van a bootloder és nincs fájlrendszer ellenőrzés, gyakorlatban már csak az adb kell bekapcsolva legyen és teljesen védtelen a rendszer. Nem a root a probléma végső soron, hanem amit teszel, hogy oda eljuss.Értem én, hogy ésszel használva nincs vele semmi probléma, de azért ne higgyük azt, hogy a root olyan nagyon biztosságos dolog lenne.
-
törölt tag
Hát, én nem egy olyan telefonra emlékszem, ahol ha beállítasz alapértelmezettnek egy másik kamera appot, akkor az indul a zárkpernyőről És olyanra is emlékszem, ahol tiltható volt, bár az lehet, hogy Lineage volt.
Igen, pont ezt magyarázzuk, hogy NEKÜNK NEM TETSZIK
, és ezért választunk olyan gyártót, ahol ezek nem okoznak problémát, mint például a Moto
Hát, az tényleg biztonsági probléma, ha más telepít rootkitet a telefonra, de egy SuperSU ne mondd már, hogy kockázatot jelent
Az kb annyi, mint a sudo Linuxon vagy a Windows UAC. Ha valami rootként akar működni, akkor jóvá kell hagyjad kézzel, addig nem megy. És ezt kellene normálisan, rendszerszinten implementálni már végre, ahogy az asztali rendszereknél van, és akkor nem lenne gond a backup meg egyebek sem.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #140 üzenetére
"lehet a saját kamerájukat letiltani"
Sony-nál se, ha jól emlékszek Moto-nál se(esete majd megnézem), és Nexus-nál se. A kamera általában olyan System app ami nem tiltható. És még olyan androidot nem láttam, ahol más kamera app volt indítható a zárképernyőről, vagy egyáltalán kikapcsolható lenne, ez általam igen utált feature."nem lehet a galériát tiltani"
Sonyn szintén nem lehet, de én gyárit jobban szeretem.És így tovább.
Ezek többsége olyan egyéni dolgok, amik vagy tetszenek vagy nem. Amennyiben nem másik gyártót kell választani. Az Android ökoszisztémának az is a része, hogy HW+SW-t választasz és nem csak vasat veszel kilóra.És igen a root a "világ legnagyobb biztonsági kockázata" ezt nekem hidd el, aki ebben a szakmában dolgozik és ne nekik.
Elég csak megnézni, hogy a havi security bulletineket Google-től, pusztán csak rémisztő. Ritka, hogy 10 alatt van egy hónapban a javított remote code execution-ök száma.
-
fogtunder
nagyúr
nyilván nem mi vagyunk a fókusz, de egyrészt pont nem érdekel más országok ellátása, másrészt meg ahogy tudom nyugaton se jobb sokkal a helyzet, csak valamivel többet költenek marketingre. sajnos a márkanév már nem olyan erős, mint amilyen volt, a régi userek nagy részét sikerült elidegeníteni a MS uralom alatt és az új lineup se egy atomvillanás, amit vakulnának a mókusok.
ha lesz időm játszani vele, egy 8-at meg fogok próbálni, mert azért érdekel, mit raktak össze és vonz a közel gyári droid, de valahogy nem látom magam előtt, hogy hosszú távú kapcsolat lesz belőle. -
törölt tag
Jó, nekem meg itt a kezemben a Moto Z, és összesen a Device help, Moto, Moto Mods, Moto Mods Manager, Motorola Notifications és a Moto Voice van fent. Ebből ugye az értesítések az active display miatt kellenek, a többi meg nem tolakodó, letiltható, és nem foglal szinte semmit.
A probléma nem ezekkel van, hanem amikor EMUI alatt nem lehet a saját kamerájukat letiltani, és zárképernyőről csak az hajlandó elindulni. Vagy amikor nem lehet a galériát tiltani, és kényszerből van kettő a telefonon. Vagy amikor a telefonkezelő app letilthatatlan és üzenetekkel bombáz, hogy optimalizáld a telefon, meg töröld a felesleges fájlokat és zárd be a háttérben futó dolgokat. Ja, és pampog, ha a telefon rootolva van, mert az a világ legnagyobb biztonsági kockázata szerintükMeg amikor átírják a telefon memóriakezelését, és akármit állítasz, nem kapod vissza a gyárit. Vagy amikor átírják a DND kezelését külön szedve a némítást és a DND funkciót, de persze nem működik rendesen, mert simán csipog néha DND alatt is. Sorolhatnám én is napestig, hogy miket utálok, de sokszor megtettem már, sok topikban.
-
ghiottone
nagyúr
Ez sajna tény - az X Style / Pure se járt jobban, az X Playre meg annyira bugos a 7.0 bétája, hogy az Indiai tesztelők már a 3. verziót kapták belőle. Érezhető, hogy jelenleg a Z az első, azok kb. 2 havonta frissülnek. A G szériás készülékek már inkább negyedévente, az új C/E még friss, arról kevés a tapasztalat, a régiek pedig a futottak még - csak toljunk ki nekik valamit, hogy megkapják (G4 Play Nougat ígérete).
-
vicze
félisten
válasz
fogtunder #136 üzenetére
"emberhiány az oka, vagy gyártókapacitás limit"
Valószínű mind a kettő. A sales kérdése ugye országonként más-más, a magyar piac nem feltétlen olyan fontos nekik, mint a UK vagy német. Igazából ahogy írod a szerviz a legkérdésesebb user szempontból.Én arra vagyok kíváncsi meddig hajlandó Foxconn úgy pénzelni az egészt, hogy nincs rajta nyereség, mert jelenleg pár milliárd kiadásuk van vele, de ez csak évek után térül meg, és hát az EU-s jelenlét elég drága. Ezért is írtam, hogy ezek a legolcsóbb készülékek, amik valaha is lesznek HMD-től. A US-t meg a helyükben nem erőltetnem, mert nincs elég marketing pénz a világon hogy ott a Nokia nevet értelmesen bevigyék a köztudatba.
-
vicze
félisten
válasz
ghiottone #134 üzenetére
Ezt légyszíves a telefonnak is meséld el, mert rám nem hallgat...
Heti szinten olvasom a kapcsolódó XDA fórumot, mióta elméletileg megjelent vagy 2 hónapja, van akinek a héten kezdett el csorogni és az ügyfélszolgálat mindenkinek reset-et javasol, de többnyire az se segít...
Kínkeserves szenvedés, ami ezzel a készülékkel folyik február óta. (Februárban kapta a Verizon verzió a 7.0-t.) -
fogtunder
nagyúr
tisztában vagyok vele, járnak hozzánk rendszeresen, mert veszünk tőlük készülékeket (illetve a magyar disztritől, de ez most lényegtelen, mert csak közvetítők). én csak a múlt időt nem értem, merthogy ez még mindig nincs rendesen kiépítve. az Apple-ön kívül egyetlen más gyártó sincs, aki megmondja, hogy ezt lehet elhozni, viszed, nem viszed. teljesen felkészületlenül mentek neki az európai bevezetésnek, a supply chain management gyakorlatilag egy nem létező fogalom náluk, hogy ennek emberhiány az oka, vagy gyártókapacitás limit, engem őszintén szólva nem izgat, azt várom el, hogyha leadok egy szállítási ütemtervet a gyártónak, akkor szállítson annak megfelelően. a szervízről pedig még nincs érdemi tapasztalat, majd olyan fél-egy év múlva, mikor már lehet turnaround time statisztikát csinálni értelmesen. én egy ilyen gyártó termékét biztosan nem ajánlanám ismerősömnek.
-
ghiottone
nagyúr
Felületet írtam.
X Play óta, G4 Plusnál, Z Playnél, Z2 Playnél már nem nyitok bootloadert, hogy birizgáljam a gyári rendszert, de az aosp romoktól nincs messze a firmware.
Azt, hogy belinkeled a Play Store Moto appjait az nem ugyanaz, mint ami ténylegesen a készülékeken van. Galériát például már 1 éve nem raknak rá, mert a Google Fotók az alapértelmezett. Assist, Spotlight, Alert, stb. már rég kiperegtek a rendszerből. Amit korábban írtam azok vannak csak plusszban.Maradjunk annyiban, hogy frissíteni kellene a Motorola telefonokról megszerzett ismereteidet.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #128 üzenetére
Komolyan 3éve használok Sony-t és Nexus-t(ez 5év) használok. Közük nincs egymáshoz, még csak köszönő viszonyban sincsenek.
Sonyn úgy 100 extra alkalmazás van, van raklap blotware-től kezdve, saját appjaikon át, az extra szolgáltatást nyújtókig. A rendszer tele van olyan módosításokkal, amik egyáltalán nincsenek alap Androidban, kivéve mikor a Google pár év után átveszi tőlük. Az egyetlen dolog ami hasonlít, az alap skin, és ennyi. Sonyra felrakhatok egy Samsung skint, Samsung ikonokkal, és akkor egyből nem gyári lesz vagy hogy van ez?
Most elkezdhetem sorolni a OnePlus nem kevés hozzáadott beállítást, és végiglistázhatóm hány extra app és szolgáltatás van egy Moto-ban, de sok értelme nincs, mert ez a rész nem akarjátok látni.
Ezek a készülékek még egyszer max. alap skin-ben hasonlítanak egy Pixel-hez másban nem.És igen a Pixel is különbözik AOSP-től bizonyos pontokon(pl. nincs skinezés). Az AOSP-hez lehető legközelebb jelenleg az Android One készülékek vannak, bár ott található gyártói blotware mindegyik készüléken, de ez általában csak 2-3 reklám app.
-
vicze
félisten
válasz
ghiottone #126 üzenetére
Ez úgy nevezném, hogy egy erőteljesen módosított, android gyárihoz közeli skinezéssel. Ugyanezen módosítások megtalálhatók a többi gyártónál, csak más skinezést használ. Ezt nem akarja senki megérteni.
Meg van még amit nem látsz... Az Android nem csak a GUI-ról szól. Elég sokat van Moto a kezemben, hogy tudjam milyen.
Csak hogy sheratan által kiritizált "bloatwaret" soroljuk, ugye Moto még saját galériát is felrak, meg még pár egyéb alkalmazás. Ami mind a Google dolgok helyett van, a szokásos vendor lockinnel.Számotokra ha már a stockhoz hasonló a launcher(ami Sony esetében egyáltalán nem igaz) és az értesítések + beállítások menü hasonlít az alaphoz akkor már = módosítatlan droid. Sajnos legtöbbször, a tesztelők is csak ennyit tudnak leszűrni...
Ezek olyan tévelképezlések, amik egyrészt azt sugallják, hogy bármi előnye is van ezeknek a gyártóknak, valamint hogy bármi előnye lenne ezeknek a rendszereknek.
Csak éppen legtöbbször hiányosságai vannak, nem pedig előnyei.Egy kínai gyártó, aki fogja és az SDK által kiköpött rendszerre rárakja a GApps-ot, az 100x közelebb lesz a módosítatlan Androidhoz. Na ezt senkinek se kívánom...
-
AttilaNokia
tag
Előreláthatólag szeptember 6-án fog megjelenni, és már több helyen elő lehet rendelni. Az O2-nél már csak 577 euró, és jár mellé egy óra is.
-
ghiottone
nagyúr
"Moto - szarrá van módosítva" - hmm, dehogy.
Kicserélték az alap kamera alkalmazást, hozzáadtak egy hang- és gesztusvezérlést lehetővé tevő Moto appot, amit megspékeltek aktív kijelzővel, egy időjárás widgetet és egy súgó alkalmazást. Ezeket nem nevezném olyan típúsú módosításnák, ahogy te hívtad.
A Stock Android felülethez viszont a felsorolt gyártók vannak a legközelebb. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #124 üzenetére
Op szarrá van módosítva, elég durván.
Moto szarrá van módosítva.
Sony szarrá van módosítva
Nokia némileg módosított.Az Android nem egy darab skinből áll. Ha majd lesz füles tali végig mutogathatom mindegyiken a módosításokat. Meg mutatható egy AOSP-t, forrásból hogyan is néz az ki.
-
törölt tag
Kismillió van alap droiddal?
Nézzük csak... OP, Motorola, Pixelek és még ha nagyon akarjuk, akkor Sony ide sorolható. És most a Nokia. Ezek közül ugye a Motorola és Nokia van kicsit alacsonyabb kategóriában is jelen, meg a Sony, ha ide soroljuk. Ez tényleg rengeteg, szemben gyakorlatilag az összes kínai és koreai termékkel, ami saját felülettel jön.
-
AttilaNokia
tag
Eközben a Nokia visszaküzdötte magát a Fortune 500-as cégek közé.
-
NumberGuy
tag
Most őszintén, a találjuk fel újra a szelfit, meg a vegyünk fel hangot 360-ban érzésen kívül, mi pluszt nyújt a többi készülékhez képest? Tényleg kifejthetnék egyesek, hogy ebben mi az "istant get".
-
csongi
veterán
Persze ezzel minden rendben. Csak szoftveres fronton igen harmatos szamomra ezert a penzert.
Hiaba jo az alap android, olyanbol kismilio van a porondon....
Iletve itt EU-ba a support is lenyeges.
Legyen vegre sikeres ujra, egy uj szemlelettel.A markanev adott, a tobbi pedig kivitelezes kerdese.
Kiderul hogy musikal a support es egyeb a hatterbe. Nem a meretekre gondolok, hanem hatekonysagra, es rugalmassagra. Foleg 6-800dollaros arszegmensbe. Az eladasok nagyobb szamat a kozep kat hozna, az 5 es a 6. Ebbol az 5os a teszt alapjan eleg verszegeny. Persze egy gatyaba razott frissitessel siman orvosolhato, de lehet csak az o keszulekuk volt bugos. Azert egy ujra tesztelest megerdemelne. -
saddybaddy
tag
válasz
aprokaroka87 #48 üzenetére
Az már Snapi 800-al full smooth volt LG G2-őn cimbi.
-
optimuslg
tag
Szerintem azért mégiscsak megérte várni, jó lesz ez. Itthon lesz vagy 210e ft a 4/64 giga és 240e ft a 6/128 giga verzió az biztos.
-
bebe159
aktív tag
Örülök, hogy már nem ablakok fut rajta, szerintem ezzel növelik az eladási esélyeiket.
-
hajbel
addikt
A kamera nem túl bíztató.
-
vicze
félisten
válasz
fogtunder #103 üzenetére
Igen ebben a régióban nincs, gyakorlatilag aki csak a HMD-nél dolgozik az csak a marketinget és a sales-t csinálja semmi mást. Mivel az EU és több más régióban se volt semmilyen érdekeltségük a MS mobil részlegének az átvétele logikus volt ahhoz, hogy piacra lépjenek, és az átszervezés tartott 6 hónapig mire minden át illetve kiépül.
A Foxconn tervez is nem csak gyárt, van raklap OEM termékük(illetve másik saját márkájuk InFocus), amiket csak más más cinkével látnak el végül a forgalmazók. Ezért látsz sokszor annyi egyforma telefont. HMD-nél nincs 1db HW mérnök aki egy telefont össze tudnak rakni. -
joey04
titán
válasz
Plazmacucci #49 üzenetére
Akkor most képzeld ahogy kikapcsolod a funkciót.
-
Millerchris
tag
Külsőre bitang.
-
enginev3.0
félisten
Nem tetszik, sok a káva, de ütősnek hangzik
-
fogtunder
nagyúr
tervezni és gyártani nem ugyanaz. illetve ott van az a nem elhanyagolható tény, hogy nincs elég emberük a logisztika és az after sales menedzselésére, legalábbis a mi régiónkban, amiből bizonytalan elérhetőség és javítási idők következnek. ez nem a Foxconn, hanem egy Foxconn által birtokolt vállalat, apró különbségnek tűnhet, de valójában nem az.
-
nordo
tag
Azt gondolom,hogy hiába az európai 600-eurós ár nálunk inkább 700-800 euró között lesz ami pedig már sok egy újra rajtoló márkáért.
-
csongi
veterán
Koszi
palcat nem torok, igy alakult, Ms volt a hunyo....
A Nokia pedig mint markanev, lehet megint csak a lejtore ult.
Androidtol fuggetlenul.
Ezelott az Oprendszer volt melle nyulas, most meg a keszulek gyarto lehet a buko.Nem temetem elore, de eddig ez az elso keszulek ami mar elmegy, de ez is tularazott. -
TommyNagz
senior tag
ha picit kiforrottabb lesz, akkor tuti nokia lesz az s7 után. A gyári droid elég vonzó, és a vas se szar. Csak az ár. Bár ha azt nézzük, hogy a samuk listaára 2x ennyi...
-
slimshady
senior tag
Nem rossz, de nem banom, hogy nem vartam meg es inkabb vettem egy S8-at.
-
vicze
félisten
válasz
RetepNyaraB #79 üzenetére
Nyitás alap droid-os, Dev opciókban engedélyezni és bootloder-ben nyitni. Sandard "may void warranty", ahogy mindenkinél.
Mondjuk max. rootolni lehet, mivel nincs kiadva semmilyen forráskód, így ROM nincs egyikre se. Ugye az N6 8hónapja kinn van és 1db ROM se készült hozzá, szóval nem idő kérdése, hanem forrás hiánya. -
vicze
félisten
válasz
Fitzgerald #91 üzenetére
Azért ez picit más, hogy az always on az egy 175*75-ös kijelzőn van vagy egy QHD-n.
-
apaszka
veterán
válasz
RetepNyaraB #79 üzenetére
Ezzel kicsit várni kell. De csak nem lesz Samsung utánzó! E-fuse
......knox...
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #90 üzenetére
Otthoni +35-nél se volt gondom a Xc-vel, a Z3c simán leállította a kamerát télen is nem kellett hozzá meleg.Egy galéria appban én személy szerint pont fapadosságot szeretem, vagy legalább funkció kikapcsolhatóságot, amit a Google Photos-ban nem lehet. Mint írtam ez preferencia.
Amennyiben a gyártó letilthatóvá teszi a saját appját semmi problémám nincs vele ha odarak valami, Sony is odapakolt egy csomó appot, letiltottam ami nem kell azt nem zavar onnantól.
Mindig azt választanám, hogy több lehetőségem legyen, mint hogy ne legyen egyáltalán.Store-ba azért rakják fel az appokat a gyártók, hogy onnan frissüljön, ne pedig csak OTA-val.
A Backup működése attól függ, hogy az Android beépítettet használja az adott gyártó vagy írt sajátot, amennyiben az Android beépített lehet olyan, hogy az app írója tiltja a data mentését(explicit tiltani kell, default engedélyezett), amit sose fogok megérteni miért teszik néhányan, de ez van sajnos.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Plazmacucci #70 üzenetére
Nekem V20-am van always on funkcióval a másodlagos ips kijelzőn, kb. semmit nem fogyaszt. 2-3 százalékot merül a telefon 8-10 óra alatt, ha nem nyúlok hozzá, erről ennyit.
Más készülékek always on nélkül is simán merül ennyit, akár még többet is. -
törölt tag
Hát, oké, te Angliában laksz, ahol a napos 20°C már kánikulának számít, úgy tényleg nem melegszik annyira túl.
Igen, a MIUI nekem nagyon negatív élmény volt. Követi szorosan az EMUI, és főleg amúgy a memóriakezelésük miatt, meg a letilthatatlan appok miatt. Igen, sokat le lehet tiltani, de nem mindet. Például az idegesítő optimalizáló appot max némítani lehet, hogy ne tudjon értesítésekkel bombázni. De mindegy, nem akarom (újra) oldalakon át fejtegetni.
A Google Photos például tökéletesen megfelel a legtöbb embernek. Korlátlan cloud tárhelyet ad a fotóknak, tud automatikusan panorámát fűzni az egymás után lőtt képekből, ahogy animációt, meg szín/expozíció korrekciót is. Ehhez képest szerintem pont a gyártók galéria appja fapadosak, ahol kb arra gyúrnak rá, hogy mappákat csinálhatsz, és másolgathatod a képeket a belső tárhely meg SD kártya között (ha már kivették az adoptable storage funkciót).
Én amúgy arra gondoltam, hogy úgy tennék elérhetővé, ahogy a Google is, hogy szinte mindenre letölthető, ami támogatja a megfelelő API szintet. Nem úgy, hogy letölthető, de csak saját telefonra, amire minek, mert úgyis rajta van...
Amúgy a lock-in az max a maréknyi rajongótábornál működik, meg pár embernél, akik azért használják a gyári appokat, mert nem érdekli őket a téma, és bármit használnak, ami készen az orruk alá van tolva. De még utóbbi esetben is jó kis morgolódás lehet abból, hogy a gyártó szerverére szinkronizált mindent, és ha másik telefont vett, akkor nem tudja elérni már. Mert ugye már csak úgy reklámozzák, hogy "a cloud", csak azt nem teszik hozzá, hogy ez csak a saját termékeken fut.
A backup tényleg egy olyan dolog, amit meg lehetne oldani, de amúgy 90%-ban már meg is van. Nekem mindenem már felhőben van (névjegyek, fotók, chat üzenetek), egyedül 1-2 appnál van, hogy saját mentést kell használjak, mert nem képesek megoldani, hogy a szerveren is legyen másolat.
És amúgy a gyártói backup esetén is ott figyel a figyelmeztetés, hogy egyes appokkal nem működik, vagy a visszaállítás után egyes appok nem működnek megfelelően, szóval az sem olyan "just works", ahogy sokan szeretnék. -
RaveForce
veterán
"Akkor és ott valahol érthető volt, hogy a Nokia úgy akart a csúcson maradni, hogy szorosabbra fűzi a Microsoft-al a kapcsolatot, mivel a Google-al nem volt ilyesmire lehetőség, és azért az M$ elég határozottan tolta a WP szekerét."
Emlekeim szerint a microsoft ezt a kaocsolatot eleg komoly penzmaggal is honoralta, ami nem volt egy elhanyagolhato szempont..
Egyebkent akkoriban nekem is 7.5os Mango futott a telefonomon, ami mind fluidsagban mind kinezetben korberohogte az akkori takolt kinezetu akadozo droidot, sot Chevron metodussal meg "torni" s letett -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #84 üzenetére
Igen az Z17-re írtam mint +hátrány, hogy FHD.
(Sonynál a melegedés a X sorozattal tapasztalataim szerint megszűnt, legalábbis nem nagyon láttam panaszt.)Nem mondom valami nagy trauma lehetett neked a MIUI.
Pár hónapja használtam utoljára(int stable), nyilván nem nekem való de látom, hogy normál usernek végső soron tök jó, nagyon nagyon sok a kényelmi funkció.
Pl. olyan őrületes extrák, amiket a Google nem tudott 8év alatt megoldani, mint a telefon Backup teljesen hiányoznak az AOSP közeli rendszerekből. Ez pl. MIUI-ban nagyon jól működik.
Ha meg Google Photos-t kéne használjak, megőrülnék kb.Azért rak a gyártó extra SW-t mert +funkcionalitást akar a usernek nyújtani, ami szerintem teljesen normális, ha neked nem kell, nem használod, sok esetben simán ki is kapcsolható. A 64GB-s telefonokon nem hiszem, hogy abba 100MB-be hal bele valaki. A vendor lockin meg a gyártónak igen is elég fontos, még ha neked nem is. Ez tényleg annak a függvénye, hogy használod-e a szolgáltatást, vagy nem.
Amúgy ha a gyártó felrakja az appot, még te nem fogod tudni használni, mert készülékre lockolják. Többség már felrakja amúgy. Ez a HMD-é pl. -
Fabianus
tag
Én is várnám még a 9-et, csak egészen máshogy.
Kisebb, vagy max ekkora külső méret, jobb design, egyedibb megjelenés. Ha ezek megvannak, akkor tőlem akár nagyobb is lehet a kijelző, nem érdekel. Viszont jó lenne néhány soc-tól független extra még bele, vezeték nélküli töltés, kameragomb, stb. -
törölt tag
Jajj, isten ments! Ott bukna el nálam véglegesen, hogy ráhúznak egy egyedi*** felületet.
*** Ami tudjuk jó, hogy 99%-ban iOS koppintás lehet csak, ahogy a kínaiak képtelenek fizikailag bármit készíteni, ami nem Apple másolat.
Amúgy meg nehogy már az legyen a know-how, hogy csinálnak egy rohadt skint a rendszernek, vagy belepakolnak egy csomó kivehetetlen szemetet
vicze1: Nem tudom a Z17-re írtad, vagy a Nokia 8-ra, de a 8 az QHD, nem FHD. Az XZ Premium videófelvétele meg olyan dolog, hogy a slomo-val lehet játszani egy kicsit, aztán pár nap alatt megunod, és lépsz tovább. A 4K meg remek, de az eddigi Sony telefonoknál már a sima fotózástól is túlmelegedett nem is egy modell (egyik barátom Sony mániás, csak tőlük hajlandó telefont venni, és már ő panaszkodott, hogy nem tudja melyiket vegye, mert a második olyanja van, ami simán fotózástól túlmelegszik és kikapcsol).
Én szeretem az AOSP-közeli szoftvert. Igen, pár dologban fapados, de akkor mondjuk úgy, hogy legyen egy Lineage vagy Omni, amiben a beállítások megvannak, ellenben nem szabják át kényszeresen iOS-re a felületet, és nem tömik tele gyártói bloatware-rel.
Ugye mivel a Google saját appokba rakta a fejlesztéseket, így az AOSP kód kicsit leépült a 2.x óta, sok része nem fejlődött igazán, de ha a gyártók amúgy is felteszik a teljes Gapps csomagot, nem csak a framework-öt meg a Play-t, akkor minek mellé tenni még a sok vackot? Miért nem dobálják be a Play alá, letölthetőként? Akkor ráadásul bárki használhatná az LG kamerát meg Huawei galériát, akinek tetszik. Ja, tudom miért nem, mert azt hiszik még mindig, hogy ezzel tudnak vendor lock-in-t elérni, amikor már a Samsungnál is kiderült, hogy a felhasználóik 1-2%-a használja csak a Samsung appokat. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #77 üzenetére
Szerintem a Nokia 8 ára nem nagyon fog változni, hacsak nem lesz valami szürkésített verzió Kínán keresztül.
De mivel ez már a szolgáltatói kínálatot célozza meg, igazából az ára lényegtelen ugyan úgy ingyen viheti 2évre bárki. Jójó tudom itthon szarabb a helyzet sajnos ilyen téren...
Szóval a választás a néven és az extra szolgáltatásokon fog múlni.Azért a XZ Premium tud egy két dolgot(slowmo,4k) lehet hogy neked nem számít, de differenciálódó tényező. Mondjuk az 5,5 majd az igazi ellenfele tényleg a XZ1 lesz, arra még kell 2 hetet várni.
Nubia ára elég képlékeny sajnos, 450 és 600 között minden láttam, amíg nem forgalmazzák sajnos ilyen marad. Szerintem a kamerája amúgy sokkal jobb. Az alap ugyan az csak f1,8 + 23MP-s zoom, ami azért sokkal jobb mint a fekete fehér, aminek az értelmét nem feltétlen tudom. Ez is csak FHD amúgy.
Szerintem nem rossz vagy jó az ára, hanem pont ugyan annyi mint mindenki másé ezért a HW-ért, és a kérdés hogy van-e olyan extrája mai megérje pl. egy S8-cal szemben. Igazából az árkülönbség olyan kicsi, hogy nincs értelme vele foglalkozni. Aki fillért ***szik ezen a szinten az úgy is OP5-öt vesz.
Extráknál vedd figyelembe, hogy nagyon kevéssel van kiegészítve az AOSP még akis %-ot se tudsz kirakni Developer opciók nélkül. (Moto-n is nagyon idegesítő ez.) Nagyon sokan nem értik, hogy milyen az AOSP közeli ROM, mert életükben nem láttak nemhogy használtak. Az én szememben ez egy óriási hátrány nem pedig előny, mert annyira fapad, hogy fáj a segged tőle.
-
vodrosjozsi
addikt
Na, ez kell. Soybex kolléga majd dobjál má meg egy ilyennel
-
prolad
addikt
Nem rossz, sőt, teljesen korrekt készülék, de nem nyújt ennyiért semmi kiemelkedőt. De legalább árnak megfelelő hardvert kapott. A mérete miatt nem izgat, továbbra is várom a 9-et 6+ hüvelyken és 4000+ akksival.
-
Na egen. Marketing szöveg az "érintetlen droid", valóságban pedig egy végtelenül buta UI-t takar, amelyet mondjuk root hiányában nem is lehet igazából testre szabni, illetve okosítani.
Maga a vas jó, az ára is az. Megint kilukadunk oda, hogy hegeszteni kell, mint minden másfeledik droidos telót. S akkor: nyitott bootloader? Garanciakérdés? -
pit stop
addikt
-
törölt tag
Az S8 nálunk nem 835-tel kapható, az úgy tudom csak az amerikai piacon van, de amúgy is ez a telefon 800€-n indult, csak már lehet kapni lassan fél éve, és lejjebb ment az ára.
Az U11 pár helyen van már 650 környékén (alatta is kicsivel), de az sem ennyin indult, hanem 700-ért, ha jól emlékszem.
XZ Premium oké, de milyen extrákat kínál ezzel szemben?
Nubia tehát még nincs, de azonos áron lesz kb ugyanez, akkor miért is jobb vétel?
Mi6 olcsóbb, de cserébe kisebb felbontás, valószínűleg gyengébb kamera, nincs B20 és ugye ott a MIUI is, ami vagy bejön vagy nem.Szóval két telefont tudsz mondani, ami olcsóbb ennél hasonló hardverrel, ebből az OP5 ér fel hozzá, bár felbontásban gyengébb, de AMOLED, a másik meg gyengébb és olcsóbb is, ráadásul nem anyira könnyen beszerezhető globálisan (nem adják előfizetéshez például).
A többi az vagy azonos áron megy, vagy drágább. Most akkor úgy is mondhatnánk, hogy miben kínál többet az a néhány telefon ennél? És ki is lyukadtunk oda, amit én elsőre is mondtam. -
Trevize1987
aktív tag
Az első három Nokia-t nevezzük szárnypróbálgatásnak (még ha kicsit bénán is suhannak azok a szárnyak). Viszont ezzel a 8-al már gurítani kellene, legalább annyit, hogy ne röhögjenek ki, ha a többi márka csúcskészülékével szemben te a Nokia-t választod. Azt nem hiszem, hogy egyből élre ugrik kamerateljesítményben a 8, de reménykedek, hogy a legjobbak között lesz a helye. Egyedül az akksi néz ki kicsinek, egy 3200-3300 mAh-ot elbírtam volna viselni, főleg, hogy a többieknek sikerült belepréselni.
Nálam a P9 után ez az egyik esélyes telefon, no meg a V30 leleplezését várom nagyon. Bár nagyon megvagyok elégedve a P9-el, a Huawei kicsit ellőtte magát nálam ezzel az UFS-eMMC tároló balhéval, nem lottózni szeretnék amikor telefont veszek.
-
G-Guts
aktív tag
A kamera szinte kizárt, hogy jó lesz. Mivel 1,12 µm pixelméretű szenzor lesz benne, ezért nem lesz képes megfelelő mennyiségű fényt befogadni. Hiába van kettő kamera (szenzor) hátul, attól még nem duplázódik meg a fényt befogadó felület. A Nokia N8, 808, 1020 is a nagy szenzor miatt csinált jó képeket. A Carl Zeiss lencsék mellett ez volt az egyik "védjegyük". Most nem így járnak el, látszik, hogy ez már nem az a Nokia.
-
H.Istvan25
senior tag
Az ára kifejezetten barátságos, de nekem pici ez
-
fornettisuti
veterán
Amennyire vártam, annyira nem fog el az instant get érzés.
-
Azie
őstag
"Ez egyébként bizonyos felhasználói rétegeknek különösen hasznos funkció lehet."
Nem érzem magam célközönségnek... -
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #61 üzenetére
"Ennél olcsóbban kb csak az OP5 van ilyen hardverrel"
Hát mivel 1 kezemen meg tudom számolni az S835-ös telókat, így mondhatni nem nehéz. vannak a következők:
Az S8 az 650("kicsit" több extra), HTC U11 650,Sony Xperia XZ Premium 600(jóval több extra), Nubia Z17 600(még nincs forgalmazva de lesz nemsokára), Xiaomi Mi 6 500(nem szürke import), és az említett OP5 500-ért, ezzel ki is futottuk nagyjából a jelenleg kapható S835-ből...
Motorola Moto Z2 Force van még de az jóval drágább még, jön még pár másik de nem olyan sok. Pl. a XZ1 szintén 600 körül lesz, és így tovább kb. minden egy árkategória, és a 8 amennyire látom max. a U11-et veri árban, de a drágábbaktól elmarad képességekben. -
Hadrian
tag
Nagyjából az látszik ezen is és az eddigi telefonokon is, hogy a Foxconn az ázsiai piacokat preferálja és elsődlegesen az ottani igényekhez igazítja a telefonokat.
-
jUUh
addikt
Mire ideér 200+ felett lesz.
-
Joe.36
addikt
Always on Display és LCD panel? S7 Edge után el se tudom képzelni... Super Amoled jobb megoldás lett volna.
AOD S7 Edge-n gyönyörű és takarékos. -
válasz
ZavaBalazs #60 üzenetére
Hát ez az. Kalap fos. Mi ezen olyan érthetetlen?
-
Franklin
addikt
"De hívhatjuk duál kamera közvetítésnek is. Ez egyébként bizonyos felhasználói rétegeknek különösen hasznos funkció lehet."
Homemade threesome p0rn?
-
válasz
Polarstar #57 üzenetére
Nem tisztázott. Itt sincs a hírben említve, pár másik oldalon sem láttam. Néhány helyen az általános specifikációk mellett szerepel, de ezek még a hivatalos bejelentés előttről valóak, tehát a megbízhatóságuk minimum kérdőjeles.
Viszont miután a Nokia 6 globális változatáról lehagyták az értesítési LED-et (a kínai változaton volt) valamiféle közvélemény kutatásra hivatkozva, mely szerint a vásárlók számára nem fontos a megléte, hát legalábbis némileg önmeghazudtoló lenne, ha a 8-asra raknának...
-
törölt tag
+1, illetve elég lenne a FHD felbontás is szerintem.
Ellenben nem értem azokat, akik az ár miatt sírnak. 600€ az jelenleg kb 180 ezer forint. Ennél olcsóbban kb csak az OP5 van ilyen hardverrel, illetve hasonló áron vannak még szürkeimportos telefonok, de ne ahhoz hasonlítsuk már. Ahogy ne a Kínából valahogy belopkodott, még csak nem is erre a régióra tervezett cuccokhoz.
Oké, a 3-5-6 nem lett olyan jó ár/értékben, de ha ez tényleg 600€-n nyit, akkor nem lesz egyáltalán rossz ára. Ha meg 1-2 hónap alatt kicsit lejjebb is megy, mondjuk 160 környékére, akkor kifejezetten jó lesz már.
Az a réz színű amúgy bejön eddig a képek alapján. Egy piros sem lenne rossz, vagy az a nokiás kék, de ez is tetszik.
balazs1022: Ha ezt mind beletennék, lenne újra 2 centi vastag telefon
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
neked volt 1520-ad, nem? akkor nagyon elképzelni sem kell, csak visszaemlékezni.
-
balazs1022
őstag
Azt a monokróm kamerát elfelejhetnék mar a gyártók! Semmire nem jó. Tobb értelme van a 2x-zőnek vagy egy nagylátószögűnek. Bar a legjobban 1db jo kameranak is örülnék, de az 1020 vagy 808 szintu legyen.
Vki kerdezte milyen extra kellene mèg: akkor a xenon vaku visszaterhetne, vagy stereo elolapi hangszóró, esetleg vizallosag (nem csepp), valamint slim port vagy mhl támogatás. Esteleg live display mint pl a az N95-on volt. A hattervilagatast lekapcsolta kijelzőről és úgy mutatta az időt. Vagy pl az a csatlakozok, kamera elrejtese egy ajtóval vagy rekesszel. Pl nokia n82 kamerajat is ilyen vedte. En pl utalom h folyton torolgetni kell a kamerat.
-
-
Apropó!
Értesítési Led? Van? -
-
@csongi: 2011-ben jött ki a Lumia 800, illetve a WP7-es Nokia telefonok első típusai. Abban az időben mindenkinek voltak szinte WP7-es telefonjai, a HTC-nek, az LG-nek vagy a Samsungnak is. Az android pedig a Gingerbread-nél járt, és azért korántsem volt az emlékeim szerint annyira egyértelműen jobb akár csak a WP7-hez képest sem.
Akkor és ott valahol érthető volt, hogy a Nokia úgy akart a csúcson maradni, hogy szorosabbra fűzi a Microsoft-al a kapcsolatot, mivel a Google-al nem volt ilyesmire lehetőség, és azért az M$ elég határozottan tolta a WP szekerét.
Utólag nyilván könnyen törünk pálcát a Nokia döntése felett...
@30z.Samu: Én sem azt mondom, hogy a Nokia hibája volt a döntés. A Nokia a sorsát a Microsoft kezébe helyezte, a Microsoft pedig a nagy szavak és az első nekifutás után tétovázni kezdett, majd hirtelenjében úgy döntött, hogy neki nem is fontos igazán a mobilpiac. Mindezt az után, hogy felvásárolta a Nokiát. Ostobaság volt, a Microsoft is ráfizetett csúnyán a döntésre...
Az Always-On kijelző egyébként csak (AM)OLED kijelzőnél éri meg (a Samsung készülékeknél is csak AMOLED-es kijelzőnél van AoD) - mert ott a "fekete" pixel tényleg fekete, és nem fogyaszt semmit, plusz a fényszivárgás nem létező fogalom. Az IPS kijelzőnél ez nem egészen így működik....
Szerk.: Plazmacuci megelőzött.
-
-
30z.Samu
titán
válasz
Annyira fényesen azért nem világít, legalább is a Samu telefonoknál szerintem jól lett ez megoldva.
aprokaroka87: A 6-ot is sikerült úgy összerakni, hogy normálisan menjen, remélhetőleg itt sem lesz gond.
-
kovaszoskeny
aktív tag
BS generátor megy a kinaiaknál.Ronda kicsi drága.Kamera 100%,hogy teljesen átlagos...
-
Elképzelem ahogy éjszaka az always on IPS a pofámba világít nagy szürke téglalapként.
-
aprokaroka87
nagyúr
Vájon á Snápi nyócharmincötön is akadozni fog itt a Droid?
-
AttilaNokia
tag
A Boothie funkció bizony nagyon fontos lesz az önimádó YouTube streamereknek, akik belehalnának, ha nem szerepelhetnének minden egyes videójukban, közvetítésükben. Nem kell ezt lebecsülni, egy rétegnek ez hasznos lesz.
Ami viszont über gáz szerintem, a Polished Copper design. Hihetetlen, hogy sikerült elérniük, hogy a szuperül összerakott alumínium kaszni úgy nézzen ki, mint a legolcsóbb, fröccsöntött két pálcás játéktelefonok. Bár gyanítom, hogy az indiai és a kínai piacon szeretni fogják. Ott bírják a talmi csillogást. -
Szilofon
aktív tag
Nekem ezzel a Nokiával az a bajom,hogy a kinézet nagyon semmilyen az én szememben,tucat Kínai lósz@r
-
speedy87
csendes tag
Eddig nagyon ígéretes ez a teló, a 6 és a 8 design-a is nagyon bejövős. Régen volt Lumia 520-am, szerettem, jó telefon volt, csak hát alkalmazás nem volt rá egy normális sem😬
-
Teo.
aktív tag
Hàt eddig nagyon vérszegény a HMD-től. Hàrom teló belépő procival és egy csúcs procival. És ez még nem is a legnagyobb baj.
Ez HMD 8 is nagyon unalmas. Semmi extra. Igazàból az a jó ,hogy van 3'5" jack.... -
atike
nagyúr
Nem érdekel minek nevezik, csak legyen jó.
-
c4
őstag
Még egy telefon, ami pont úgy néz ki, mint egy telefon.
-
Zsoltinho24
tag
Nem sok jövőt jòsolok a HMD/Nokia brandnak.Bàr ne legyen igazam.Eddig ez a telò ami igèretesnek tűnik.
-
Csapoati
nagyúr
Na végre, bothie! Erre vártam 7 éve!
-
xedos
addikt
Hát...
Vegyesek az érzéseim...
600Euro ezért???? 5.3"-ra nem igazán kell a QHD főleg nem IPS.
Xiaomi Mi6 is dupla kamerás -reménykedem a Nokia legalább itt csúcs lesz- 6/128-as változatban 500dollár körül van. Tumom ott meg a B20...
Reménykedtem, hogy visszahozzák a Nokia N9-esnél kitalált formát - imádtam. De ez a szappantartó nem egyedi - tucat árú. -
30z.Samu
titán
Én jobban örültem volna, ha a WP-vel sikeres lett volna a márka, de hát itt az MS ludas volt, nem is kicsit...
Az persze más kérdés, hogy az egyességgel majdhogynem borítékolható volt az is, hogy előbb-utóbb a Nokia felvásárlásra kerül.
csongi: Én is örültem volna egy ilyennek, legalább az ikonok emlékeztessenek a régi szép időkre. Bár lehet, hogy pont ezt nem akarták a Nokia háza táján és tiszta lappal akartak nyitni. Ami az árazást illeti, gondolom arra játszottak első nekifutásra, hogy majd a név előreviszi őket és nem kell akkorát gurítani. De eddig úgy fest, hogy tévedtek, mert a többi kínai cég "elkényeztette" a népet jó ár/érték arányú telefonokkal, hogy bizony már ezt is nézik és nem csak a nevet, ami rá van biggyesztve a készülékre. Remélhetőleg tanulnak az esetből és mutatnak valamit.
-
csongi
veterán
Haat lehet, csak nem ezen az aron kellene nyitni szerintem.
Ez csak az en velemenyem.. Meglatjuk a nev mit tusd eladni, mert masuk nincs.
Illetve egy sajat NOKIA launchert vagy temat ossze dobhattak volna siman, mar az is valami lenne.Cifu:Valamikor 2013 kornyeken jelentek meg a cikkek, gondolom 2012 mikor a targyalasok megkettoztek.
Azert lathato volt, mobil szegmensbe mekkora szelete volt a droidnak. Bar elore senki nem latta mi tortenik.
Biztosan meggyozo volt az MS es siman hiheto lehetett amit igertek. Sajnos nem jott be.
De jovore ujabb lehetoseguk lesz a visszateresre. Ha az MS merne a csempe rendszeren valtoztatni, es nagyobb szabadsagot adni, hamarabb lehetne sikeres. Igy nagyon docogos ut lesz.... Illetve kevesebb igeret es tobb meglepetes.
-
Remélem nem azért van Always-On-Display, mert ebből is kispórolták az értesítő LED-et...
Vagy ha AMOLED kijelzőt használnának esetleg...
Jó lenne, ha gurítana valamit a Nokia, mert a 3, 5 és a 6, illetve az "új" 3310 nem nevezhető versenyképes telefonnak a saját ligájában...
@hemaka, @Andrewstarr: Amikor a Nokia a WP mellett döntött, még az Android nem volt olyan mindent vivőnek tűnő megoldás. Utólag könnyő pálcát törni felette...
-
csongi
veterán
Ezert a penzert illene guritani valami oprendszert is.
-
Szabcsizz
őstag
IPS és AOD?? Nemár...
-
Ricardo
titán
Ez jól hangzik.
Várom a tesztet. Kíváncsi vagyok milyen az összkép a gyakorlatban, és hogy mit tud a kamera. -
30z.Samu
titán
Az első új Nokia, ami ígéretesnek tűnik.
-
Buti tájm??
És végre egy szép vörösréz szín!
-
Xaels
félisten
Specifikációk rendben vannak, külsőre sem csúnya csakhát ha letakarjuk a márkajelzést semmi nem marad a Nokiásságból.
-
darvinya
titán
Második képen tényleg valós telo van?
Ha igen, akkor nagyon tré TFT panel lesz benne, aminek fényereje/kontrasztja 0.
Ez 10eFt-os készülékekben van. -
Kicsi az akku az IPS+QHD pároshoz... Egyébként minden más szempontból nagyon jónak tűnik.
-
*Mukeey*
addikt
@Hemaka-Ha a Nokia wp helyett androidot rakott volna anno,akkor most lehet,hogy ők lennének a vezető gyártó még mindig.Dizájnjuk mindig top volt,jól össze voltak rakva.
600€ kezdésnek kicsit sok sztem,de megvárom a tesztet.
Nokia3 van a családban,az borzalmas készülék😐Remélem ez szoftveresen jó lesz!
-
Andrewstarr
aktív tag
Ezt nem értettem én se... de már nem is tudjuk meg szerintem soha. Hogyan tudott lehasalni a top első cég ilyen bénán. Én úgy gondolom, hogy a konkurencia nyírta ki szándékosan.
Már a windows előtt is mondtam, hogy droidos Nokia kéne. Hát tessék, most megkaptuk, jó lenne ,csak az ára... és lehet, hogy akkor még mindig ott dolgoznék a komáromi gyárban. -
hemaka
nagyúr
Csak azt nem ertem a Nokia, amikor meg tenylegesen Nokia volt, mi a francert nem tudta ezt megcsinalni. Nyilvan akkor meg hire sem volt a dual kameranak, de magaraa keszulekre gondolok. A sok szemet helyett amit a vegen legyartottak, csak 1-2 ilyen teszt modelt is bedobhattak volna a melyvizbe, lehet most nem itt tartananak...
-
Ádám16
addikt
Ha ez bejön a HMD-nek, es a Nokia nem "merte" meglépni a Droidot, akkor Elop tesóra joggal lehet majd haragudni.
Szerintem igeretes kis cucc lett ez. -
Tesztet mihamarabb!
-
Matada2.3
veterán
600 EUR mellett nem tűnik vészesnek, tényleg mindent beletettek amit tudtak. Viszont az előző telefonok fényében van bőven fenntartásom. Ami már csak saját nyűg, az a kapacitív gombok, nagyon nem szeretem, ha nem szabadon választhatók és bele vannak égetve az előlapba.
-
Saccco
nagyúr
Az első kütyü ebben a sorozatban, ami méltó lehet a névre.
-
joey04
titán
Van ám ára...
-
Yodafon
őstag
Miért értelemszerűen nem lehet tölteni vezetéknélkül?
-
Anulu79
addikt
Szerintem kicsit elkésett a megjelenéssel. A kamerára kíváncsi vagyok, hogy mit tud.
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
Mert pont mellékattintottam, mea culpa. Javítottam
(#2) Quqesz Jól emlékszel.
(#7) Yodafon Mert alumíniumból van?
-
S e t h
nagyúr
Kíváncsi vagyok mire lesz elég a kamera. A bothie rétegigényt fog kielégíteni, de azt nagyon.
-
Quqesz
nagyúr
Az első képen szép az a négy szín....a HTC U11-en
Várjuk a tesztet és ha jó nekem benne van a next telók közt.
Vicze1
Ez igaz, de a Nokia 8-on már le lett futtatva a 8.0 asszem a geekbench-en..volt vmi ilyesmi hír. -
vicze
félisten
Még nem sikerült rájöjjek miért van HTC az első képen, értem, hogy hasonlít, de azért na... (szerk: javítva
)
"Az eddigi tapasztalatok alapján"
Hány főverzió frissítést kaptak eddig a HMD telefonok? 0-t, tényleg sok a tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest