- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
general
addikt
és Ala-nak.
Nekem ennek az elődje van, a PA279Q, (2013) még "csak" 2k, de komoly színtér, 98% AdobeRGB, maximálisan elégedett vagyok vele jónéhány éve. Ez a PA279CRV ugyanez csak 4k-ban. A Proart széria nagyon ajánlott, bár mostanra ráaggatták ezt a nevet gyengébb példányokra is, utána kell nézni mindig. Ezzel szinte megegyezik még a Dell U2723QE monitor is, hasonló árban van. Az Asusnak nagyobb a színtérlefedettsége, a Dellnek jóval nagyobb kontrasztja ( 1:2000! pedig IPS) egy újabb technológiának köszönhetően, én mindenképpen az utóbbira szavaznék, szerintem most bestbuy monitor!
Egyébként a Benq monitorok is elég jók, de meg kell nézni, melyik mit tud. Erre ez a legjobb oldal: displayspecifications.com , illetve panelook.com .
-
janos666
nagyúr
Az egyik egy LG C3 TV, amin csak HDMI 2.1 bemenet van (elvileg a notin is 2.1-es a HDMI kimenet, mégsem enged neki 120Hz-et választani a MacOS, csak 24-60 Hz-et).
A másik egy Dell monitor, amire szerintem pusztán azért megy HDMI, mert épp az van a Type-C HUB-on, ami már ott volt, mikor új kijelzőket vett.
De mIndkettőre RGB-Full kéne menjen (és hosszabb távon néha talán jó lenne kihasználni a HDMI 2.1 sávszélt is, mikor nem munkára használja a TV-t --- ami jellemzően 2160p25 --- bár engem az már nem érint, csak egy érv a HDMI port mellett).
A TV max úgy mehetne DP-ről, ha két DP port lenne egy HUB-on, és passzív adapterrel DP->HDMI Alt-Mode menne az egyik DP port. De Windows-on az ugyan úgy viselkedik, mint a natív HDMI, és mindkét kijelző 4k(60+)10bit.
Szóval inkább HDMI-re kéne valami rendszerszintű megoldás, akár parancssorból. -
janos666
nagyúr
MacOS-nél még az lehet a gond, ha RGB-Full helyett YCC(-Limited) megy ki, mert azt sok kijelző bár fogadja, de nem szereti.
Erre én is keresek most épp valami jó megoldást, mert van egy fél-profi kliensem, akinél kalibráltam, nyilván RGB-Full módban, mint mindenkinek (a saját notimat használva), és most Apple-kerülő révén nem tudom hogy segítsek neki átrakni RGB-be a kimenetet az M1 chip-es gépén, én is csak Google-ről küldök neki linkekeket.
Persze nála megoldás lenne az is, ha megvenné a DeckLink monitorozó hardware-t a Davinchi-hez, nem CleanFeed-et tolna ki az M1 GPU-ból (az is OK, amíg jó, csak épp itt ugye nem az, mert a MacOS erőlteti az RGB->YCC konverziót, és egyik kijelző sem úgy néz ki, ahogy kéne, mert mind RGB bemenetre van optimalizálva... az oda-vissza RGB->YCC->RGB konverzió nem veszteségmented és bug-prone).
Tud esetleg ebben valaki segíteni? Van rá valami tuti általános megoldás? -
janos666
nagyúr
Próbálj kalibrálni konkrét célértékekre (D65, gamma 2.2 relative, out offset 100%) és ezt a testchartot használni az 1c+m profilozáshoz: minimal.ti3
-
-
skippper
senior tag
Itt inkább a kérdés számomra az, hogy egy eldriftelt spektroval ha profilozom a koloriméterem, majd azzal kalibrálom a TV-t/monitort/projektort, akkor előrébb leszek-e, mintha mindent hagytam volna a gyári beállításán és/vagy profilozatlanul bíznék a koloriméter alapbeállításában.
-
-
skippper
senior tag
Köszi ránézek. Arról amúgy van tapasztalata valakinek, hogy ha 3-4 évet állt a fiókban egy i1 Display Pro, akkor mennyire pontos eredményre számíthatok? Mennyit driftelnek ezek? Illetve tudtok-e valakit/céget akitől tudok spektrot bérelni egy CalMAN profilozáshoz (lehetőleg Budapest/Solymár környéke)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest