Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- 2026-ra halasztotta a Siri felturbózását az Apple
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ala
tag
válasz
general #5450 üzenetére
general és zsero köszönöm a tippeket. Bevallom nem tudtam elengedni a hardveres kalibrációt, és pár napja észrevettem, hogy a Benq SW szériában a 24 colos modellt is frissítették, úgyhogy arra repültem rá.
Tehát egy Benq SW242Q igazán voltod tulajdonosa vagyok.
Háttér szori: Egy Dell u2212hm-et váltott, amit 2012-ben vettem újonnan. Hasznos volt, mert sokat szórakoztam a kalibrálásával, sokmindenre rájöttem, de talán mégtöbb mindenre nem
Az elmúlt egy hétben szakadt el a cérna, mert nagyon nem akart úgy működni a dolog, ahogy annak kellene (oké, ebben volt user error is).
Ami visznt fontos, hogy az utolsó leadott melómat lecsekkoltam, hogy mit látok a képeken amikor a gépen nyitom meg, és mit látok akkor, ha a telefonomon FB-on nyitom meg és ledöbbentem, hogy gyakorlatilag ugyan azt a képet látom. AMi fontos, hogy ez nem csak a monitor erénye! A color management is mögé van téve!
zsero és janos666 Most már USB-C kábellel van felkötve a monitor, úgyhogy a ti tanácsotokat is megfogadtam, fent van a progi és úgy tűnik, hogy az is segít a folyamatban. Igaz 14 nap múlva lejár a próbaverzió, és kicsit húzósnak érzem az árát, de ha teszi a dolgát, akkor igazából megérné megvenni. -
Ala
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy egy kicsit más a topik témája, viszont bízok benne, hogy a tapasztalatotok segít a kérdésben.Le szeretném cserélni a monitorom, és elgondolkoztam egy Benq SW240-en. A kérdés: egy ilyen régi konstrukciót érdemes még megvenni újonan?
pro: hardveresen kalibrálható
van hozzá árnyékoló (tumom hajtogathatok papírból is)
Adobe RGB színtér és egész jó P3 is.kontra:
régi konstrukció
csak 14 bit-es LUT
Nincs USB-C (MAC minivel használnám, tehát vagy HDMI vagy USB-C)Előre is köszönöm a tapasztalatokat, segítséget és tanácsot.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Szívott mostanában valaki az iProfiler + Win10 kombóval? OpenC.dll hiba miatt nem indul el, és egyszerűen nem tudom teljesen kigyomlálni a gépemről. Kinek milyen tanácsa lenne? Tényleg hálás lennék érte, mert az egész délelőttöm erre ment rá, és a displaycallal sem tudom használni azon a gépen az i1D3-at. -
Ala
tag
Videos vonalon szeretnék két dologban segítséget kérni.
Az első: Miért lehet az, hogy az adott gépen, ha premierbe nyitok meg egy MILC-cel .mp4-ben felvett videot, akkor helyes kontraszt arányt látok, ugyan úgy, mint bármilyen más eszközön (a környezetemben), míg ha egyéb lejátszóval (VLC, MediaPlayer, BS player), akkor a sötét tónusok feketék és olyan, mint ha el lenne csúszva a kontraszt.
A második: Videokamerát lehet ugyan úgy profilozni, mint egy fényképező Color Checker Pasporttal (a fotós fajtával)? Ha igen, akkor LUT-ot kell készítenem, vagy camera profilt, esetleg mindegyik megoldható?Köszi a segítséget!!
-
Ala
tag
A LUT Manager és az iProfiler uninstall meg volt. Valamint már korábban is sikerült találnom egy Dell Support bejegyzést a monitor gyári visszaállítására, és most sikerült is.
Viszont fennakadtam két dolgon:
Az egyik, hogyan tudom megmérni a monitorom színterét. Ha jól gondolom akkor a verification fülön a measurement riport-ra kattintva. Ez lett a mérés eredménye.
A másik, hogyan tudom az sRGB színtér emulációt beállítani a profilozáshoz? Azért kérdezem, mert nem vagyok benne biztos, hogy eddig jól csináltam. Jelenleg így van beállítva a DC
-
Ala
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, de nagyon megfeneklettem.
Egy Del U2212hm -t szeretnék profilozni egy x-rite i1Diplsay Pro-val, és egy i5 4670k tölti be jelenleg a videokártya szerepét.
Alapvetően a Display CAL-lal végeztem a profilozást, de fel van telepítve az iProfiler és a LUT manager is (ellenőrzéshez).
(Jelenleg még nincsen lehetőségem egy újratelepítésre. Tudom, hogy egyrészt régi az oprendszerem, de az jelenleg nem megoldható.)A célom az lenne, hogy sRGB színtérre igazítsam a monitor színterét (elvileg ezt tudja), vagy legalább ahhoz nagyon közel. Gondolom inkább kellene törekedni, hogy egy egységes színtérben dolgozzak, mint, hogy a monitor legszélesebb gamutját csikarjam ki.
Eddig a fehéregyensúlyt és a fényerőt állítottam a profilozás során. Próbáltam az egyedi szín beállításon, illetve szerviz menüben a 6500 K-hez tartozó értékeket igazítani. A szerviz menüs módszert abszolút sikertelennek éreztem. Amúgy a szervizmenüben máshoz nem nyúltam.
A gondom az, hogy egyrészt a kalibráció utáni ellenőrzésnél a gamma görbe nem egyenes, de a sötétebb területeken még szét is esnek a színek, másrészt pedig vannak színem amik nagyon nincsenek a helyükön.
Lehet, hogy első körben a monitor szervizmenüjét kellene gyári állapotra hozni?
Tényleg örülnék, ha tudnátok segíteni, mert egyenlőre nagyon nem jutok előre, és nem látom, hogy merre kellene elindulni a dologgal.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Egy 5000 órán túllevő Dell U2212hm monit szeretnék profilozni egy i1Display Pro-val.
Első körben megtörtént a profilozás saját szoftverrel (i1 profiler), viszont a türkisz környékén nagyon elment a dolog (3.5-ös deltaE, míg máshol 1,5 alatt van.) A profilozás során a szerviz menüben igazítottam a 6500K-es szín-hőmérsékleti profilon.
Ha kevés az infó, akkor légyszíves írjátok meg, hogy mi mindent kellene még megírnom.
Segítségeteket köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Rendhagyó tesztünkben egyik, teszteléshez használt készülékünket és annak kistestvérét mutatjuk be: a GretagMacbeth monitorkalibrálóit.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Alienware AW3423DWF Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/165hz/0,1ms/10BIT/Freesync-G-sync/Alien FX
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 240HZ MONITOR ! AKCIÓ
- Eladó Gigabyst M34WQ - Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest