- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
skippper
senior tag
Itt inkább a kérdés számomra az, hogy egy eldriftelt spektroval ha profilozom a koloriméterem, majd azzal kalibrálom a TV-t/monitort/projektort, akkor előrébb leszek-e, mintha mindent hagytam volna a gyári beállításán és/vagy profilozatlanul bíznék a koloriméter alapbeállításában.
-
skippper
senior tag
Köszi ránézek. Arról amúgy van tapasztalata valakinek, hogy ha 3-4 évet állt a fiókban egy i1 Display Pro, akkor mennyire pontos eredményre számíthatok? Mennyit driftelnek ezek? Illetve tudtok-e valakit/céget akitől tudok spektrot bérelni egy CalMAN profilozáshoz (lehetőleg Budapest/Solymár környéke)?
-
skippper
senior tag
Sziasztok! Ha jól látom, több mint 3 éves a DisplayCAL utolsó frissítése. A fejlesztését átvette valaki az elmúlt pár évben? Vagy lett belőle esetleg fizetős verzió? Esetleg valami fork, ami megbízhatóan halad? Alternatíva az ingyenes progik között?
-
skippper
senior tag
Van valaki Budapesten, aki nyitott lenne arra, hogy egy profilozás erejéig kölcsönadja a spektroját / profilozza az i1 Display Promat? (kauciót, bérleti díjat, kölcsönszerződést is írhatunk)
-
skippper
senior tag
VA panelektől mit érdemes elvárni? Jó pár próbálkozás után, kb mindegyik hasonló szinten kötött ki:
Igazából elégedett vagyok vele, meg szemre is jónak érzem, csak hajt a kiváncsiság, hogy mi férne még ki belőle spektro nélkül.
Illetve érdemes-e ezekhez a panelekhez valamilyen korrekciót használni? (LCD White Led?) Az automata None-ra állította.
-
skippper
senior tag
válasz
Viki1984 #4717 üzenetére
DisplayCal Profile Loaderrel lehet ilyen problémákat orvosolni, de ahogy Ropi is írta, ezt annak lenne a feladata elvégezni, aki a kalibrációt is készítette.
Milyen gépről van szó amúgy? Nekem volt egy Asus notebookom, aminek az egyik gyári programja (AI Suite valamelyik része talán) állandóan felülvágta a színprofilt (elkezdtek veszekedni a Profile Loaderrel és átment discóba a gép, oda-vissza váltogatta a színprofilokat automatikusan
)
-
skippper
senior tag
válasz
skippper #4712 üzenetére
Illetve pontosabban isten tudja mit befolyásolt, mivel kipróbáltam egymás mellett, hogy egyszer végigtoltam egy kalibrációt úgy, hogy HDMI-re van állítva, majd végigtoltam egyet úgy, hogy a belső lejátszóra van állítva és a két profil eredménye teljesen megegyezik.
Példa a szemléletesség kedvéért:
Kalibráció 1: HDMI input - Expert Bright profil - D65/2.4 gamma BT.709 SDR
Kalibráció 2: Belső lejátszó input - Expert Dark profil - D65/2.4 gamma BT.709 SDRTV - HDMI input, Expert Bright mód, Pre-cal (már a bekalibrált készüléken, szóval gyakorlatilag a korábbi kalibráció eredménye) - dE 3-4
TV - HDMI (PC) input, Expert Bright mód, Pre-cal dE<1
TV - Belső lejátszó input, Expert Bright mód, Pre-cal dE<1TV - HDMI input, Expert Dark mód, Pre-cal dE 3-4
TV - HDMI (PC) input, Expert Dark mód, Pre-cal dE<1
TV - Belső lejátszó input, Expert Dark mód, Pre-cal dE<1Ez alapján pedig végképp nem tudom, hogy mit gondoljak
-
skippper
senior tag
Sziasztok!
Következő mókába futottam bele:
CalMAN Home for LG-vel kalibrálva (iTPG) egy C9-et az iTPG színeit befolyásolta az, hogy a TV közben milyen inputra volt állítva. Feltűnt ez már valaki másnak is? Ha átváltottam HDMI inputra (mindegy, hogy mi volt mögötte, blu ray, erősítő vagy PC), akkor validáció ~3-4dE értékeket adott ugyanarra a profilra, amit ha másik inputon mértem vissza (pl beépített lejátszó, vagy kábeltv ment közben mögötte), akkor megfelelő eredményeket kaptam. Még tovább bonyolította a helyzetet, hogy ha a HDMI inputot átállítottam PC-nek, (label, ikon átírva), akkor megjavult a színhelyesség (cserébe elkezdett bandingelni a sötét részeken)Tippek, ötletek, megfelelő káromkodások erre a szitura?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LU32R590CWRXEN)4K GAMER HAJLITOTT MONOTOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BG850NUXEN) 32" 4K CSÚCS GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Samsung Odyssey 49" Ívelt Gaming VA Monitor! 5120x1440 / 120Hz / 4ms
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest