- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Fotók, videók mobillal
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Archttila #4776 üzenetére
Azért is szeretem, mert kiírja a végén a dE értéket WRGB színekre, és mutatja, hogy mit mért a két készülék, vagyis van benne "sanity check".
A GUI nem enged RGB-ből generálni, de lemérheted vele a ti1 file-t és a comman line tool megeszi a készült ti3 file-okat. RGB kijelzőn működik is, csak WRGB-n nem tetszik (bár ez nyilván szubjektív). -
janos666
nagyúr
válasz
Archttila #4772 üzenetére
Bedobod ide a regelős linket?
Retail, nem OEM. De lényegében ugyan az.
Nem, az OLED topic-ban az LG WOLED volt, nem Samsung QLED LCD.Én DisplayCAL-an szoktam csinálni a mátrixot, egyrészt a HiRes mód miatt.
Az engedi variálni a ti1 file-ban, hogy miből dolgozzon, de úgy tűnt, hogy jobb a WRGB szett a WRGB OLED-hez. Ha csak RGB-ből gyártom, akkor RGB-n kisebb a hiba, ami WRGB-nél eloszlik, viszont fehéret mérve nagyobb. Szerintem inkább dE 0.5 több színen, mint dE 0.1 hármon és dE 1 a fehéren.Tudom, pont azután jött ki ez a CalMAN verzió, ami említi a Rev B dolgokat, miután lejárt az Access-em (és irracionálisan drága lenne fellépnem magasabb level-re, amúgy pedig EOL a régi alap kulcsom).
-
janos666
nagyúr
válasz
Archttila #4769 üzenetére
Na neeeee.... Náluk vettem pár hete egy ugyan ilyet és nem kaptam HDD-t, pedig épp elromlott egy itthon. 2 dolog került ki:
1: A CalMAN 2019 nem támogatja teljesen (ugyan olyan neki, mint a régi Rev A, nincs AIO)
2: Pont ugyan azt (a hülyeséget) mérte a Samsung QLED-en HDR módban, mint a régi Rev A (amit most az aprón hirdetek), tehát nem az volt a gond, hogy ne mért volna el a régi is ~1500 nit-ig (ha garantált azon, ha nem), hanem egyszerűen fura a EU Q90 2019 HDR színkezelése. -
junior19
senior tag
válasz
Archttila #4266 üzenetére
Szerintem, de ez csak saját tapasztalat alapján mondom, hogy így állványon pontosabban tudom a kolorimetert a panelhez igazítani, egy vékony papírt sem tudtam a panel és a kolorimeter közzé illeszteni egyik oldalról sem. Persze ez egy monitornál vagy laptopnál egyszerűbben megoldható a kijelző döntésével, de ha függőleges a panel síkja, vagy elég ha egy picit előredől, akkor az állvánnyal pontosan rá lehet illeszteni, míg ha felülről van ráengedve, akkor picit valahol el fog távolodni.
-
junior19
senior tag
válasz
Archttila #4229 üzenetére
Én is kipróbáltam valamit. Volt itthon egy kameraállvány, befogtam a méréshez.
Soha nem tudtam a szürke skála dE értékét 0,1 alá vinni. Így most sikerült, s nincs olyan nagy ingadozás sem az értékek leolvasásánál.
Igaz a képen a gamma nincs figyelembe véve, de ha azt is néznénk, akkor is csak 0,09 az átlag dE értéke.
Ellenőrzéskor sem a gradiens, sem a baros mintákon nem látszik elszíneződés.
Monitoroknál is , mely nem dől hátra célszerű lehet ilyen állvány használata kalibrálás alatt, talán pontosabb is lesz a kalibrálás, de mindenképpen megkönnyíti a műveletet. -
junior19
senior tag
válasz
Archttila #4232 üzenetére
"Szaturációt sajnos nem lehet állítani a készüléken." Ezen mit értesz? Film módban mérted már ezeket, nem? Akkor a színkezelést már lehet használni.
A Samsung készülékek rgb cms-t használnak. Így a telítettség a piros színnél az rgb érték r változtatásával történik. A másodlagos színeknél, például a sárgánál az r és a g állításával korrigálható. Természetesen ezek az árnyalatot és a fénysűrűség értékét is befolyásolják. Az elsődleges színeknél az állítandó szín másik két rgb összetevőjének egy szintre állításával lehet az árnyalatot korrigálni.
Tegyél már majd be akkor egy többpontos telítettségi vagy colorcheker mérésről egy cie diagramot, mert agyalok valamin a DisplayCal-al kapcsolatban, s akkor lehetne igazán érteni a kérdést, ha van egy cie diagram.
Köszi. -
junior19
senior tag
válasz
Archttila #4229 üzenetére
Ugyanazt a két képet raktad be, a színekről lemaradt.
Nagyon pontos lett, hogy lehet-e látni 10%-nál azt a kis eltérést, az kérdéses. Ahol lehet külön állítani a luminanciát, azzal sem biztos, hogy sokkal pontosabban lehetne beállítani. Inkább érdekes lett volna egy 20 pontos mérés, s a 10 állítható ponton korrigálni a legjobbra.
A színeknél is nem az a fontos elsősorban, hogy 75 vagy 100%-os telítettségi pontokon nagyon pontos legyen. Egy több pontos szaturáció és egy 24 pontos colorcheker mérés jobban megmutatja, hogy mit kell feláldozni egy ponton, hogy átlagosan a sok ponton mért értéked a legjobb legyen. -
junior19
senior tag
válasz
Archttila #4226 üzenetére
Két pontos állítási lehetőséget figyelembe véve nem olyan rosszak az eredmények. A 2,2-es gammát szinte majdnem mindenhol jól követi, bár te a bt1886-ot adtad meg célnak, de erre két pontos állítási lehetőségnél esélyed sincs.
A színek értékei sem rosszak, egyedül a kék fényessége, ami aránylag nagyon kevés. De a piros és a zöld az elég pontosak, s ezekre érzékenyebb a szem. Ebből az ábrából nem látszik a cián telítettsége, de a cián a legpontosabb, s a fényesség értéke is a legközelebb van a szabványhoz. Kérdés nem-e a telítettség kárára, hiszen a kékből hiányzik a fényesség. -
junior19
senior tag
válasz
Archttila #4203 üzenetére
Meg fogsz szerintem lepődni az eltérésen.
Egy srác írta pü-ben itt, hogy egy év után olyan eltérés volt, hogy alaphelyzetbe állította inkább a tévét, mert olyan eltérések voltak, hogy az túl ment azon, hogy itt egy kicsit korrigálok, ott egy kicsit korrigálok, s kész. Csinált egy év után egy új kalibrálást.
Kíváncsi leszek rá, nálad mennyi lesz az eltérés ennyi idő távlatában.
De a hcfr-t is 0-255 módba raktad? Azt írtad, hogy a tv-t rgb módba raktad.
Egyébként érdekes a Samsung hozzáállása az rgb mód kalibrálhatóságához. Úgy gondolják, ha rgb jelet kap, akkor minden rendben lesz a tévével? De akkor minek a 2 pontos kalibrálási lehetőség?
Találkoztam már olyan tavalyi modellel, amit ha hdmi-in pc-hez csatlakoztatnak, akkor automatikusan pc módba kapcsol, kevesebb kép üzemmód, kalibrálási lehetőség hardveresen szinte a monitorokkal megegyező, ha jól emlékszem még a 2 pontos fehéregyensúly állítási lehetőség is ugrik. De ha jól emlékszem a tied még nem ilyen. S ezeket csak akkor lehet így kalibrálni, ha a pc címkét átnevezed. -
junior19
senior tag
válasz
Archttila #4201 üzenetére
Nincs nagy különbség a két színtér között, hiba határon belül van simán az eltérés.
De ha meg van a mérés, akkor ha átváltod a színtérben a két opciót, akkor láthatod is a különbséget minden grafikonon. A mérés értékei nem változnak, de a két szabvány értékei közötti különbséget láthatod.
Szerintem nagyobb különbséget okozz, ha a videó kimeneti szintet nem állítottad be, mert gondolom játéknál full rgb-t használsz.
De az én véleményem az, hogy ha egy 2 éves mérésről beszélünk, azóta többet változott a használat miatt a megjelenítés, mint amit a két említett színtér közötti különbség okoz. Én már csak emiatt is csinálnék egy mérést, s a film módra is. Két év használat befolyásolja már olyan mértékben a megjelenítést, hogy simán nagy hibákat mérhetsz. -
junior19
senior tag
válasz
Archttila #4033 üzenetére
Nem a kolorimeter a fő része egy kalibrálásnak. Azt bárki megtudja venni.
Használni a trükkös, s a srácnak láthatóan fogalma nincs, mit kell csinálni. 30%-os mintát ad be, s 70%-ot mér a telefonnal, azt már nem is láttam, hogy az alacsony vagy a magas képvezérlést korrigálja. -
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #4015 üzenetére
Az USA-ban más mércével mérik a kispénzűt.
Most is csak 400 USD - vagyis van egy olcsóbb, csak monitorokhoz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #3966 üzenetére
Végre észbe kapott az nVidia.
Viszont amit utána írnak a konzerv profilokról, az megint vicces - ugye egy szoftveres profil azt feltételezi, hogy a hardver már optimalizálva lett, vagyis a fényerő, a kontraszt és a színcsatornák összehangolása be lett állítva. Enélkül Danny Blue, Nostradamus, vagy a legjobb tenyérjósok sem tudják megmondani, hogy mit csinál majd az a más hardverre készült profil az aktuális panel aktuális beállításai mellett - tipikus orosz rulett: minimális az esélye annak, hogy javít rajta, sokkal esélyesebb, hogy ront rajta.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #3950 üzenetére
"En is megtevesztonek tartom azt az irast... azert is linkeltem mert szerintem is teljesen szembe megy az elso szamu szaballyal, miszerint mindig a hasznalni kivantant VGA-hoz, kimenethez kalibralunk."
Egyetértek. Nekik ez az árukapcsolás erős piaci pozíciótuningoló tényező, mert az egyszeri (átlagosan tájékozatlan és lusta) vásárló ha azt látja, hogy egy helyen veheti meg és kalibráltathatja a cuccát úgy, hogy oda sem kell vinnie a gépét, akkor miért keresgélne külön alternatívákat és menne több helyre időveszteséggel? A módszer láthatóan jól működik, mert minden csapból ők folynak - ha feldob az ember bármilyen internetes fórumon egy kérdést, hogy hol vegyen monitort, 10-ből 5+ esetben őket ajánlják kalibrálással együtt. Nem is lenne probléma, ha elismernék, hogy vannak határaik...Más kalibrálók pedig biztosan csak mazochizmusból töltenek 3-4x annyi időt egy megjelenítővel, hogy kitapasztalják az egyedi tulajdonságait és valóban a lehető legoptimálisabban állítsák be: pl. az említett AOC monitor L.E.D.-jeinek teljesen más szabályozási karakterisztikát mutat a spektrális képe 50% RGB gain alatt, mint felette (ennek a beállítása is közrejátszhat abban, hogy feleakkora DeltaE max.-ot sikerült kimasszíroznom belőle, mint a kollégának).
"Azt meg egyenesen viccesnek tartom amikor azt olvasom, hogy valaki csak es kizarolag a jatekok miatt ker premium kalibralast a frissen vasarolt monitorhoz.
"
Véleményem szerint alapvetően nem hülyeség játék miatt kalibrálni (bár a prémiumot én is overkillnek érzem
), mert a kontraszt optimalizálásával és a sötét részek világosságának javításával a játékos előnyre tehet szert, mert ezáltal hamarabb is észreveheti az ellenfeleit ott ahol más nem - és már mehet is a headshot.
Vagy pl. érdemes kipróbálni a Wacom táblát is az FPS játékokhoz (persze csak érzéssel, mert könnyen szétverhető a toll): sebességben nem mindegy, hogy egy nehéz egeret vagy egy pillekönnyű tollat mozgat az ember.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #3946 üzenetére
Olvastam, viszont fenntartom magamnak a jogot, hogy a saját tapasztalataimnak higgyek.
Korábban már megírtam itt a topikban, amikor egy gyártóazonos VGA csere a fekete fehér képekből sárga foltos fekete fehér képeket csinált nekem...Ugyanezt egy újrakalibrálás nélküli driver frissítés is összehozta (újrakalibrálás után jó lett). Vagy itt egy nem saját példa arról, amit a Win 10 művelt.
A fényképész és cinematográfus kollégák számára elsődleges a színhelyesség: a gyakorlott szemükkel rögtön kiszúrják, ha valami nem stimmel - többen kalibráltattak már velük korábban, de voltak problémák, pl. amikor (Idézem
"fehérből szövegkiemelő zöldet varázsoltak", vagy éppen babarózsaszínbe húzták a monitort (fotós FB csoportokban rendre előkerülő téma). Régebben dolgozott ott egy srác, aki értett is hozzá - azóta hiba van a mátrixban...A játékosok szempontjából talán nem is lenne ezzel baj, mert az ő elvárásaik lazábbak ilyen tekintetben - ha tippelnem kellene a legtöbbjük azt sem tudja, hogy mit kell(ene) látnia -, viszont egy fotósnak vagy videósnak több napja megy a levesbe, ha újra ki kell dolgoznia egy anyagot a félrekalibrált monitorja(i) következtében.
(#3948) kuyarashi: Szakmailag az analóg alkatrészekre és jelutakra tippelek.
-
junior19
senior tag
válasz
Archttila #3671 üzenetére
Ebben sok újdonság nincsen, de mondjuk kalibráláshoz tudni kell.
Számomra ez volt érdekesebb.
"Van még egy komoly buktatója a színhű megjelenítésnek. A nézési körülményeket, közelebbről a kijelzőt érő környezeti fények erősségét és spektrális összetételét a végponton (a néző szobájában) nincs módunkban kötelezően előírni. Márpedig ez komolyan befolyásolhatja a mégoly pontosan beállított megjelenítő színvisszaadását, és a kép egyéb jellemzőit. Ezért a kalibrálás mai felfogása magába foglalja nemcsak a kiválasztott színtér minél pontosabb beállítását, hanem azt is, hogy a kalibrálás a megtekintési körülményekhez igazodjon."
Bár nem tudom, hogy ez most monitorra vagy tévére vonatkozik. Az utolsó mondat ami nem igazán tiszta, s ki is zárja szinte a monitor kalibrálást.
Arra gondolok, hogy a kolorimetert ráhelyezzük a kijelzőre, az lezárja, kintről fényt nem kap, így olyan, mintha sötét helységben kalibrálnánk. Ezért a kapott eredmény is csak sötét helységbe lesz jó.
Na most ezt egy monitor esetén hogyan oldjuk meg, amikor általában azért van környezeti fény. Mert tévé esetén az ajánlott a kolorimeter ráhelyezése a kijelzőre. Mért már valaki úgy kijelzőt, hogy nem a kijelzőn volt a mérő, hanem előtte egy állványon, esetleg a nézési pontban?
A másik probléma, hogyha nem egy zárt helység, amiben egy állandó környezeti fény van, hanem változó, attól függően, milyen napszak van, s milyen napfény szűrődik a helységbe, változik megint a megjelenített kép. -
Joshi
titán
válasz
Archttila #3671 üzenetére
Tényleg érdekes írás, de ezzel zárul a cikk.
"A fenti „rövid” írásban még csak belekóstoltunk a kalibráláshoz szükséges háttérismeretekbe. Hamarosan következik a folytatás."Tekintve hogy több mint egy éves írásról van szó és még nincs folytatása, nem hinném hogy a közeljövőben lesz.
-
Joshi
titán
válasz
Archttila #3605 üzenetére
Ismerem ezeket az oldalakat, de most már "elég jól ismerem" a HCFR progit is csak azt nem tudom miért szórja a mérést. Azért akartam egy másik progit használni hogy kiszűrjem az esetleges hibákat.
(#3606) *Ropi* gyakorlatilag tévét nem is nagyon lehet(érdemes) mással kalibrálni mint külső ábrával, hiszen mindig az aktuális láncot kell kalibrálni mint pl nálam az Oppo 203 a tévé HDMI 3-as bemenetén. Ha most ugyan oda rákötöm a PC-ét akkor se lesz hiteles eredményem, mert nem az asztali lejátszóval játszom le a referencia anyagot.
-
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
Archttila #3399 üzenetére
Most már kíváncsivá tettetek, amint lesz rá időm, elvégzem az újrakalibrálást a javasolt programmal/programokkal. Tegnap nem vettem észre egetrengető különbséget színekben a korábbi beállításhoz képest. Az Asus kicsit vörösbe, a Dell sárgába mászott el, de nem vészesen. Viszont mindkettőn a kalibrálás után a kontraszt nagyot változott, konkrétan a korábbi képeim nagy részén a sötét részek bebukáshatáron vannak. Ezt viszont mástól már megkaptam kritikaként, lehet benne valami.
Ropi: mikor, melyiket veszem referenciának? Mikor melyiket!
-
kuyarashi
őstag
válasz
Archttila #3286 üzenetére
A saját oldaladat, magadat hirdetnéd vele. Lehet kivételt teszel, mert nincs az weblapodnak egyéb tartalma, mivel célirányosan csakis a blog közzétételéhez készítetted. Az ilyen eset viszont ritka és ugye a PH szabályzat megalkotói nem ennek az 1-2% kivételnek az alapján hozzák meg az egyes tételeket.
Várom a tesztet!
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #3221 üzenetére
De mos újra is kalibráltad a korrekcióval, vagy csak validáltad? Mert így persze, hogy rosszabb, hiszen más referencia alapján ellenőrzi.
Ha viszont elégedett vagy az előző eredménnyel, akkor ahogy a mondás tartja: "ne akarjuk megjavítani azt, ami (még) nem romlott el"!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #3215 üzenetére
Semmi gond, mindenkinek vannak rossz napjai.
A Gamma sosem nyílegyenes, mindig van benne kilengés. Esetleg megpróbálhatod a DisplayCAL-lal úgy validálni, hogy betöltöd az i1D3 gyári korrekciós profilját (tools/correction/import colorimeter corrections from other display profiling software, itt kijelölöd a legfelső i1 Profilert és "auto" ---> OK). Ezzel letölti a X-Rite honlapjáról a legfrissebb i1 Profilert és kicsomagolja belőle magának.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #3193 üzenetére
"Remélem még nem untok
íme a monitorom kalibrációs eredményei:"
Nem értem, mire húztad fel magad: nem látok feltett kérdést, csak tényként közölve leírtad.
Ha hiszed ha nem: nem kötőtű volt a jelem az óvodában.
Az általános netikett része, hogy amikor több, ráadásul nagy méretű kép kerül egy hozzászólásba, akkor kattintható linkként ajánlott beszúrni az előző hozzászólásomban leírt okok miatt.
Kattintható linket úgy tudsz csinálni, hogy kijelölsz egy szót vagy részt a szövegben (ez lesz a link látható és kattintható része), alul az eszköztárban rákattintasz a "Link" gombra, majd a megjelenő szövegdobozba beírod / kopipasztázod a linkként kívánt webcímet, majd entert nyomsz. Így fog kinézni a kódja:
[L:http://url_cím]a link neve[/L]
Vagy, ha mindenáron képeket szeretnél betenni, akkor csinálj belőle egy kicsinyített (480px oldalszélességű: ez a fórum szöveghasábjának mérete) nézőképet és az mutasson linkként a nagy képre! Beilleszted a kis képet, az egészet kijelölöd, majd linkesíted (a PH! képgaléria automatikusan elvégzi a feltöltött képeknél, így fog kinézni a kódja):
[L:http://nagy_kép_url_címe][IMG:http://nézőkép_url_címe][/IMG][/L]
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #3167 üzenetére
Munka kozben is ezen jar az eszem, szoval szerintem rajottem mi a gond.
Nem HDMI PC modban vegzen a kalibralast a madVR-hez, hanem atvalltok Movie presetre, mivel a madVR is ezt teszi amikor elinditom a filmet. Belepek a TV colour settingsbe es a DisplayCAL interaktiv kepernyojenek segitsegevel modositom az RGB beallitasokat es igy inditom el a kalibralast.Ropi, en ezt este ki fogom probalni (mert szerintem ezt rontottam el reggel) viszont arra kernelek erositsd mar meg a meglatasom, mivel nagyon keves idom van a temaval foglalkozni es kiserletezgetni.
Elore is koszonom! -
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #3158 üzenetére
"Mi az oka (tecnikai háttere) annak, hogy PC módban (4:4:4) nem lehet custom colour értékeket megadni, illetve a white balance-t sem engedi mélyebben (10pt) piszkálni?"
Csak tippelem, de szerintem az, hogy a jelfeldolgozási idő miatt nagyságrendekkel rosszabb válaszidőt kapnának, mint a panel natívja, így játékra és válaszidő-kritikus alkalmazásokra alkalmatlan lenne.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #3153 üzenetére
"Ellenben ha Rec. 1886-ra rakom a tone curve-ot akkor az felülbírálja a TV-n a fény/kontraszt beállítást amit utána eltárol a létrehozott fájlban?"
Jól gondolod, ahogy azt is, hogy időben sokkaljobban jársz, ha nem szívatod magad feleslegesen egy több órás kalibrálással, hanem movie presetből csinálod 3D LUT nélkül (úgy negyedannyi időből megúszod).
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #3153 üzenetére
Másik eshetőség:
Hagyom a fenébe a PC módot amivel sajnos bukom a Chroma 4:4:4 subsampling-et... TV-n előkapom a movie preset-et, laposon indítok egy CALMAN-t és szépen elvégzem a (szájbarágóstutoriallal) a kalibrációt white balance 2pt/10pt minden ami létezik beállítom és voálá, nem kell 3D LUT-tal szarakodnom. Persze elnézve a progit már a 2pt-t beállítani is eléggé időigényes feladat, viszont így all around minden forrásból kalibrált képek látok, madVR-nek meg csak annyit kell mondanom, hogy kalibrált a kijelző.
Remélem Ropi válaszol nekem ezekre
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #3151 üzenetére
"Legutóbb egy méregdrága Noctua ventit rendeltem (Amazonról) aminek lekváros volt a doboza,
a lapátokból itt-ott lepattanva egy darabka, tiszta por..."
Az nagyon metál...
"...a forrás oldal nem teljesen tiszta, gondolom itt a lejátszóra vagy az azt helyettesítő szoftverre gondolsz."
Így van: jól gondolod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Linux kezdőknek
- BestBuy ruhás topik
- Formula-1
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Fotók, videók mobillal
- SONY LCD és LED TV-k
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Samsung Full HD LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G3 180Hz 1ms / garancia
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest